HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.895
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
buljo781 kaže...

Da, mogu ti potvrdit da onaj nivo s glupom travom uništava CPU. Inače ovako na drugim levelima maksimalno što koristi moj procesor je 40%, a kad se dođe na ta polja s hrpom trave skoči čak i do 85%.

To je odlican usage, moj cpu je na svakom levelu oko 80-90%, pa i vise na onom dijelu s travom. :D

14 godina

Ma hebeš takvu travu koja ti 50% CPUa poždere! :D.. Ma prosječno stoji na 30-ak%, minimum 23%, al ta trava.. Dođe mi da ju posječem prije nego krenem dalje.

Blago budalama.
12 godina
HD 7850 Club

kupio sam gigabyte 7850 2gb oc, neispravna pa mi sad nude zamjenu al nemaju iste! pa me zanima jel ova jednako dobra i tiha ili da uzmem neku drugu? http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=XFX-FX-785A-CDJ4

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
razor1988 kaže...

kupio sam gigabyte 7850 2gb oc, neispravna pa mi sad nude zamjenu al nemaju iste! pa me zanima jel ova jednako dobra i tiha ili da uzmem neku drugu? http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=XFX-FX-785A-CDJ4

hvala!

Nikako, xfx je jedna od bučnijih.

Uzmi rađe sapphire 7850...ali izgled da nemaju 2gb verziju....bezveze.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 11:52 (fila2208).
14 godina
razor1988 kaže...

hvala!

Dobra je ali piše da je Core edition, tj. jedan vent a na slici je s dva... Pitaj ih... Ako je Core onda izbjegni u širokom luku. 

12 godina

sad sam zvao pa ce mi lik provjeriti, ukoliko je core imas li neki drugi prijedlog? moze i nvidia i ati! :)

13 godina

To nije Core Edition, lako se provjeri preko ID artikla ako ti slika nije dovoljna.

Sve u svemu radi se o Double Dissipation modelu koji je i na slici.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
razor1988 kaže...

sad sam zvao pa ce mi lik provjeriti, ukoliko je core imas li neki drugi prijedlog? moze i nvidia i ati! :)

A oni ti nude u zamjenu samo HD7850 kartice... ili možeš si nadoplatiti na ono koliko je ova koštala... ili samo uzeti u istoj vrijednosti bilo koju karticu? Ne kužim, nemam tih iskustava, što su ti rekli?

12 godina

ma mogu i nadoplatiti al neam bas sad para! najvise 50-ak kuna :) ona je kostala 1500 kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 12:10 (razor1988).
13 godina

Rekao sam ti da si uzmes Asusicu, a ako bas oces 2GB model idi na MSI zbog veceg jamstva, njihov je hladnjak bez obzira na jedan ventilator solidan i nije bucan.

Molim da mi se ne šalju na PM upiti za procjene komponenti i sl. Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
14 godina
HD 7850 Club

Sad baš gledam moja ima isti serijski ko i ova znači zober je u pravu i s 2 venta je tako da ju slobodno uzmeš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
vrinho kaže...

Sad baš gledam moja ima isti serijski ko i ova znači zober je u pravu i s 2 venta je tako da ju slobodno uzmeš.

Podupirem odluku, imam istu i odlična je kartica. Odličan overclocker i hladna.

Blago budalama.
13 godina
HD 7850 Club

Znači oc-o sam grafu na 1000/1300 i stavio sam power limit na + 20 . Zanima me jel to sigurno za grafu ?? Prošla je furmark test i 30 minuta ETS2 u kojem sam dobio 15 frame-ova . Na razini koje kartice je sad ova moja , na 7870 ili ? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Moš ti nju i na 1050 stavit, ništa joj neće bit. Na 1000MHz je malo slabija od HD7870. Mislim da su jednake na 1050MHz, ali nisam 100% siguran.

Blago budalama.
13 godina
HD 7850 Club

Sada sam bio stavio burn in 15 min u furmarku i max temp mi je bila 73C jel to normalno ?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Savršeno normalno za furmark. Ništa se ne sekiraj. Evo kak meni stoje clockovi. Negdje sam čitao testove, za memoriju nema smisla ić iznad 1375 jer se ne dobija na performansama.

Blago budalama.
13 godina
HD 7850 Club

Neću ja više ništa dirat . Dobio sam 15 frame-ova u ets2 i 13 gb mi se povećo bandwitch :) Hvala kolege na savjetima :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

blago vama,moja ide max do 985/1275,dalje npr. kad igram bf3 sivi ekran i neke crtice i moram restartat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Moja XFX ide na 1200 (sigurno i više), štetat kaj ima taj njihov njesra hladnjak. {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Dajte klokajte to kako spada{#}moja radi na 1170 1470 - 100% stabilno sve igre i benchmarci, do 77 'C po ovim vrucinama u igrama cooler na automatic, inace do cca 72-73'C kad nije overklokana, 3d Mark sam presao na 1225 1520 !!! - uz to nije tocno da se klokanjem memorije bas nista nedoviva, dobiva se na bandwithu i to mnogo - ja sam sa 153 gb/s dosao na 189 gb/s (gotovo kao gtx 670) smanjuju se latencije i sa vremenom ce to dobit na bitnosti zbog nacina procesuiranja gpu unita u konzolama - inace hd 7850 dostize hd 7870 na između 1050 i 1100 gpu - evo jedan bechmark koji pokazuje sta pravo klokana hd 7850 moze, moja ima priblizno performanse ovoj iz benchmarka  jer imam 80mhz nizi gpu klok sto je negdje oko 3-4 fps uglavnom prformanse ovako klokane hd 7850 poput moje i ove iz benchmarka su jace od hd 7870 gotovo iste kao gtx 660ti i tek nesto slabije od hd 7950 ref

http://www.tweaktown.com/reviews/4725/msi_radeon_hd_7850_2gb_power_edition_overclocked_video_card_review/index6.html

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

daj glavasu skuliraj se! imas top model 7850 oc power edition od msi-a! tesko se iti jedna druga 7850 moze mjeriti s oc potencijalom doticne zbog odlicnog hladenja i odlicne fazne regulacije napona(msi-ev tripple over voltage)!LP

||| Intel Core™ i7 inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 11:43 (Stjepanj).
Moj PC  
3 1 hvala 1
13 godina
Glavas kaže...

Dajte klokajte to kako spada?

Šta bi ti sad to trebalo značiti?

evo kad stavim na ove taktove se rusi u bf3 sa 1min.Siva slika i crtice,moram restartat.

13 godina
odjavljen
Doca15 kaže...
Glavas kaže...

Dajte klokajte to kako spada?

Šta bi ti sad to trebalo značiti?

evo kad stavim na ove taktove se rusi u bf3 sa 1min.Siva slika i crtice,moram restartat.

Da nije problem u igri a ne u tvojoj grafi ?

Dosta ljudi se zalilo da im klokane grafe ili procovi ruse BF3 .

15 godina
HD 7850 Club

Bf3 je igra užasno osjetljiva na clockove. Imam kolegu koji je downclockao svoju sa standarnih postavki samo d abi radilo i nebi rušilo igru. Jednostvano treba naći taj sweet spot inače će se bf stalno rušiti.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Bf3 je meni na artefakte osjetljiv, iako i dalje c3 i heaven 4.0 ce da brze sruse grafu.

C3 mi je izmjerio najvecu potrosnju sustava, vecu nego i metro 2033, do cak 640W, bio je spike i preko 700W.

multi-gpu 4 live
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 11:37 (Leopard_st).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
HD 7850 Club

Znači kada pustim Heaven 4.0 s postavkama iz teme od kolege Volume pri promjeni scene prođu neke horizontalne crte njih nekoliko od vrha . Jel to normalno ili ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Znači kada pustim Heaven 4.0 s postavkama iz teme od kolege Volume pri promjeni scene prođu neke horizontalne crte njih nekoliko od vrha . Jel to normalno ili ? 

Ne, to znači da ti je previsok clock gpu-a ili memorije. Probaj jedno ili drugo sniziti toliko da se ne pojavljuju te crte.

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Haha dap, a sto je najbolje kupio sam ju prije 9 mjeseci sa skoro 3 godine garancije za 1300kn - a sto se tice bf3 moja je na njemu radila na 1200 1500 ali Dead Space 3 mi je rusio, pa sam morao spustit 30 Mhz memoriju i gpu da bi i on radio, neke igre prolaze i na 1190 neke na 1180 a najvise sam uspio 3d mark kao sto sam naveo 1225 1520 i rezultat mi je gotovo identican 7600+ kao i ovaj iz benchmarka sto sam linkao... sto se tice vas kojima nije bas klokljiva ako hocete poslat cu vam svoj bios pa pokusajte jer puno se dobiva - oko 14fps na ultra pa do 24fps na low postavu to je avg naravno (oko 10 igara u kojima sam testirao, najmanje u hitmanu pa do bf3 na low 24fps, 15 na ultra, sad igram tomb raider tocno 10fps na ultimate itd...) inace 100mhz je oko 5 fps i taman kad se izracuna poklopi se sa realnim benchmarcima.

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 14:43 (Glavas).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Memoriju na stock, pa testiraj core.

14 godina

Iz mog iskustva kada pretjeraš sa Core, driveri se samo sruše i recoveraju. Kada pretjeraš s memory clockom, pojave se te sive crte ili BSOD.

Doca, probaj prvo nabit core koliko možeš, kreni s 1050 i postepeno smanjuj po 10MHz ako ti nije stabilno. Kasnije se s memorijom zezaj.

Blago budalama.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice