HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 424.906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Čovjek se iznenadio zbog porasta temperature i to ne malog, šta ga ismijavate?

Toni
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Ma znam ja da se temp dize zbog porasta u temp cijelog okolisa(ljeto). Ali meni u sobi nije porasla temperatura za 5c, barem to nije kako ja osjecam, a ipak mozda sam u krivu, pa sam htio pitat kako je kod ostalih...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Kod mene je sa 25 idle na 30-ak skočilo .

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
TomislavZG-2 kaže...

Ma znam ja da se temp dize zbog porasta u temp cijelog okolisa(ljeto). Ali meni u sobi nije porasla temperatura za 5c, barem to nije kako ja osjecam, a ipak mozda sam u krivu, pa sam htio pitat kako je kod ostalih...

To ti je normalno, nemas brige.

14 godina
odjavljen
Kod mene sa 29 na 36 (nisam ga čistio od 1-2 mjeseca).
14 godina

Da razbijem u potpunosti taj "balon" oko temperatura za naše grafe. Dok vam je u idle modu do 40C ili 45C, a u loadu do 85C pa i 90C, NEMA razloga za paniku !! Što manje to bolje, ali nemojte biti opsesivni i paničariti.  Apsolutno je svejedno u radnom vijeku jedne današanje grafe da li je ona u loadu na 65C ili 80C, kad su dizajnirane da podnesu i preko 100C. Nema tu nikakve degradacije koju bi korisnik osjetio u njenom radnom vijeku do 5 godina ( rijetko koja će više poslužiti više ). Slično je i za procesore, dakle NEMOJTE bezveze dramatizirati i paničariti {#}.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 22:42 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

Da razbijem u potpunosti taj balo noko temperatura za naše grafe. Dok vam je u idle odu do 40C ili 45C a u loadu do 85C pa i 90C NEMA razloga za paniku !! Što manje to bolje, ali nemojte biti opsesivni i paničariti.  Apsolutno je svejedno u radnom vijeku jedne današanje grafe da li je ona u loadu na 65C ili 80C kad su dizajnirane da podnesu i preko 100C. Nema tu nikakve degradacije koju bi korisnik osjetio u njenom radnom vijeku do 5 godina ( rijetko koja će više poslužiti više ). Slično je i za procesore, dakle NEMOJTE bezveze dramatizirati i paničariti {#}.

Istina, sjećam se kad sam kupio prije 4-5 godina 9600GT s pasivnim hlađenjem, kod igranja bez pol muke je prelazila preko 100°C i tako sam ju 3 godine gazio ali to me nije brinulo uopće i nisam se previše obazirao na to ali danas mi nebi bilo svejedno. Na kraju sam cijeli komp prodao skupa s njom a sad da li je još živa, ne znam, vjerojatno ne {#}

Ako je ona starudija izdržala te temperature kako neće onda ove današnje kartice.

14 godina
rapture686 kaže...

Vani je skočilo sa -5 na +25°C :D

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
13 godina
protjeran
HD 7850 Club

34 'C {#} odmah narucit tekuci N2 (dušik) i grafu u njega, N2 je u tekucem stanju na -198'C ako se nevaram tako da ce onda grafa biti ok hladna{#} vidim da da imas isti model ko ja i to je ok tnp

Moj PC  
1 11 hvala 0
13 godina
protjeran
PR0MATRAC kaže...

34 'C {#} odmah narucit tekuci N2 (dušik) i grafu u njega, N2 je u tekucem stanju na -198'C ako se nevaram tako da ce onda grafa biti ok hladna{#} vidim da da imas isti model ko ja i to je ok tnp

tnp   {#}{#} sry promatrac morao sam!{#}{#} bez uvrede! malo smjeha!

13 godina
DiRT kaže...
rapture686 kaže...

Vani je skočilo sa -5 na +25°C :D

A ti držiš komp vani? {#}

15 godina
HD 7850 Club

uspo sam dobiti sliku na tv-u tek kad sam u desktop manageru pod MY digital flat panels postavio rezoluciju na 1080i 30 standard  (1920 x 1080 @ 30 Hz)

nije mi ništa jasno   tv je 100Hz (1920 x 1080)    -- a monitor 60Hz (1680 x 1050)

još samo da zvuk riješim sad pak njega nema

dali saphhire hd 7850 preko hdmi kabla može prenositi i zvuk i kako da saznam koju verziju kabla imam

nadam se da ću i problem sa zvukom riješiti

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

kako da dobijem zvuk

muči me ova prva stavka koju ne mogu nači način da uključim i šta da postavim pod ostalim opcijama

realtek hdmi output realtek hdmi output
dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
roki kaže...

kako da dobijem zvuk

muči me ova prva stavka koju ne mogu nači način da uključim i šta da postavim pod ostalim opcijama

Iako nemam AMD karticu uopće, sjećam se da na drlji od mog televizora dok je privremeno bio kod mene slika s HDMI kablom bila razvučena van okvira TVa. Nakon toga sam spojio s najobičnijim VGA kablom koji imam još od prije krista i slika je bila savršena, al onda nema zvuka. Nekako si mislim da bi trebao probat preko drugog utora u kartici, ako kartica ima HDMI i DVI utor, probaj izrondat od negdje DVI-HDMI konverter i spojit HDMI kabl u DVI slot preko njega. Onda možda zvuk proradi. 

Ako ništa ne upali.. Spoji najnormalnije zvučnike za komp i eto, otprilike je kvaliteta zvuka ista kao kad spojiš na televizor (šrot).

nanananananananananananananana BATMAAAAN
15 godina
neaktivan
roki kaže...

kako da dobijem zvuk

Ja sam isto probao dobit zvuk, fora je u tome što ti ne dozvoljava da koristiš obične zvučnike i zvučnike u tv-u istovremeno, možeš ili jedne ili druge, tj one koje postaviš kao default device i kvaliteta zvuka iz zvučnika u tv-u je lošija od ovih vanjskih pa se to ne isplati...

15 godina
HD 7850 Club

evo riješio sam sve svoje probleme sa driverima ver. 12,9

i tek sad dobio ovakvu mapu za audio manager

sad je i zvuk i slika OK{#}

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
HD 7850 Club

Kupio sam MSI 7850 i odlicno radi,ali posto prije nisam koristio nikakvu graficku osim integrirane ne znam zasto imam one crte preko ekrana kao sto se pojave kad mobitel zvoni.. (nisu jake, ali nije ugodno oku).. Moze li se to nesto srediti preko drivera ili nesto? Unaprijed hvala! 

0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Mozes prvo s drugim driverima probat !  Si ukopcao napnske kablove koje grafa zahtijeva ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jesam. Trenutacni driveru su 13.4..

13 godina
HD 7850 Club
P.S. Moze li bit do kabela posto koristim vga kabal i onaj konverter koji sam dobio uz graficku? Bi li bilo bolje da kupim dvi kabel?

0 0 hvala 0
14 godina

Može bit do kabla ili do grafičke. Provjeri s DVI kablom, ako ne valja i onda mislim da imaš hardverski problem i da bi trebao reklamirat grafičku.

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

šta nemože bit problem u monitoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Swifty kaže...
P.S. Moze li bit do kabela posto koristim vga kabal i onaj konverter koji sam dobio uz graficku? Bi li bilo bolje da kupim dvi kabel?

Problem je u konverteru vga-dvi, moras uzeti DVI kabel direktno od graficke do monitora, imao sam isti problem.

Potrazi po forumu temu.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 23:00 (Praedator).
13 godina
Praedator kaže...
Swifty kaže...

Problem je u konverteru vga-dvi, moras uzeti DVI kabel direktno od graficke do monitora, imao sam isti problem.

Potrazi po forumu temu.

Hvala lijepo svima na odgovorima,ali u pitanju je bio konverter. Praedator hvala najlijepsa. Ne moze bit cisca slika. {#}

14 godina

Eto da se i ja pohvalim, naručio XFX HD7850 2GB Double Dissipation iz adm-a. Jedino mi je žao što je istekla ona ponuda da se uz karticu dobiju FC3 i Hitman, al nije to ništa što se ne može nadoknadit na druge načine ;)

Nego, koji software da koristim za OC kad kartica dođe? Koliko sam ja čitkarao po netu, Afterburner limit stavlja na 1050MHz core, a kartice laganini mogu na 1150. Još me zanima jel i drugi OC programi imaju iste funkcije kao Afterburner? (OSD, snimanje videa, screenshotovi itd.)

Znam da EVGA Precision ima isti interface kao Afterburner maltene, ali da nemoš snimat videe s njim.

15 godina

Osim Afterburnera mozes probat i s Sapphire Trixx-om , jednostavniji je i nema nikakcve opcije snimanja , screenshotova ... ! Znaci , samo za OC-anje !

Music As A Weapon !!
14 godina
HD 7850 Club

Za OC koristi Trixx a za OSD i snimanje MSI Afterburner, barem ja tako radim ali onda clockove diži samo s Trixxom a ove u Afterburneru ne diraj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 20:23 (vrinho).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
vrinho kaže...

Za OC koristi Trixx a za OSD i snimanje MSI Afterburner, barem ja tako radim ali onda clockove diži samo s Trixxom a ove u Afterburneru ne diraj.

Znači neće bit nikakvih gluposti ukoliko Afterburner ne diram.. Razumio :) Inače, na 1050MHz bi trebalo laganini na stock V, a preko toga moram pojačat voltažu? Ima li uopće potrebe za više od 1050 za sad?

14 godina
buljo781 kaže...

Znači neće bit nikakvih gluposti ukoliko Afterburner ne diram.. Razumio :) Inače, na 1050MHz bi trebalo laganini na stock V, a preko toga moram pojačat voltažu? Ima li uopće potrebe za više od 1050 za sad?

U CCC mi je AMD Overdrive isključen, Afterburner ne diram, samo s Trixxom clockam i nikakvih problema nemam u smislu da bi se jedan miješao u drugoga. Ima ti još jedna caka s Afterburnerom a to je da u MSIAfterburner.cfg fileu dolje na kraju di piše UnofficialOverclockingMode staviš 1, onda se Core clock limit od 1050 može podignuti do 1120. Kod mene sa stock voltažom ide do 1100, iznad toga se ruši ali najsigurnije je to sve sa Trixxom raditi jer se s njim može podignuti voltaža i automatski je stabilnije na višim clockovima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 21:03 (vrinho).
14 godina

Hvala ti na odgovorima, sutra bi kartica trebala stići pa ću se time pozabavit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice