HD 7850 Club

poruka: 2.299
|
čitano: 423.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Imalo tko XFX HD 7850 Black Edition,,, molim misljenje o toj grafickoj jer je planiram uzeti

u pc cipu ocijenjena je kao vrlo dobra cak i odlicna!!! Hvala

Adrian Sutil
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Kolko mozes dat za HD7850 , mozda se nađe bolji model ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: HD 7850 Club
bik kaže...
TomislavZG-2 kaže...

za jace igrice treba vise od 1gb za 1080p, meni bf3 jede 1600mb gpu memorije

Nema razlike 1gb vs 2gb u Bf3 što se 7850 tice, isprobano.

Na kojim postavkama ti igraš?

1080p ultra. msaa x2

gpu tweak kaze da se upravo koristi 1580mb dok igram...

16 godina

Nema veze sto kaze koliko koristi, Bf3 je jako neoptimizirana igra, i meni je kao trosio 1.6gb kad sam imao grafičku sa 2gb , sad imam od 1gb i piše da troši oko 900mb, razlike u preformansama nema. Inace ultra i 2xAA je previše za 7850, bolje smanji na high, neces vidit razliku a fps ce ti narasti.

Sad kas sam trazio usporedbu našao sam nešto jako zanimljivo što objašnjava ono zašto je tvoja (7850 2gb) na istom clocku slabija od 7850 1GB , naime 7850 1gb je u svemu brža od 7850 2gb na istom clocku. Čudno  :/

7850 1GB vs 7850 2GB

http://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-2/%5Breview%5D-club3d-hd-7850-1gb-vs-sapphire-hd-7850-oc-2gb-3845066.html

13 godina
protjeran
Adrian Sutil kaže...

Imalo tko XFX HD 7850 Black Edition,,, molim misljenje o toj grafickoj jer je planiram uzeti

evo usporedbe verzija hd 7850 od 1 i 2 Gb klokane i na stock

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2012/11/05/msi-radeon-hd-7850-1gb-review/3

12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

XFX hd 7850 2gb Ram Black edition Proglasena kao pun pogodak srednje klase znaci grafe do 1700 kn

a ona dodje 1560 kn i definitivno bih uzeo nju bolje vrti i od asusove hd 7850 i MSI ove

pogledaj video mene je stvarno zainteresirala a i nije skupa 1560 kn u protisu

U pc cipu proglasena kao pun pogodak srednje klase U pc cipu proglasena kao pun pogodak srednje klase
Adrian Sutil
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Ti bi uzeo XFX , ja bih uzeo MSI Twin Frozr IV s 12 mj. duzim jamstvom i nista losijim hlađenjem i OC potencijalom !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Nisam jos nikada mijenjao graficku karticu trenutno posjedujem hd 5850

i driveri su isti kao i za hd 7850 sto mi preporucujete da ih samo uninstaliram ubacim hd 7850 i ponovno ati catalis instaliram ili!!!

Adrian Sutil
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HD 7850 Club

Da , ubaci novu grafu i instaliraj zadnje drivere !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Adrian Sutil kaže...

Nisam jos nikada mijenjao graficku karticu trenutno posjedujem hd 5850

i driveri su isti kao i za hd 7850 sto mi preporucujete da ih samo uninstaliram ubacim hd 7850 i ponovno ati catalis instaliram ili!!!

nemoras nista uninstalirati samo instaliraj nove

13 godina
Adrian Sutil kaže...

Evo ja sam ponosan vlasnik. Zasad nemam primjedbi. Ako te nešto zanima posebno, pitaj, da sad ne ispadne da je reklamiram. Inače, nebi joj škodilo 3-godišnje jamstvo kao kod msi-a.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan
headshot kaže...
shimeface kaže...

sapphire 7850 imam od negdje 5. mjeseca ove godine, nemam se na sto pozaliti, ne cujem je uopce, temp ne ide preko 50 stupnjeva

a jesi li ju probo overclockat ? čuo sam da je MSI najjači za OC. 

jesam al neide bas puno posto je zakljucana opcija za mijenjanje napona, jezgra do 1050 a mem do 1450... ima nacina da se napon otkljuca ali nisam probavao, iako sam vidio da je stvarno odlicne rezultate dobivala ekipa po forumima(stranim)...

onaj koji jesam
12 godina
neaktivan

NIsta prijatelju mene je Impresionirala XFX hd 7850 black edition 2 gb ram 975   mogu reci da me je osvojila na prvi pogled, uplatio sam je u protisu danas 1560 kn na akciji Trenutno imam Hd 5850 od shapphire

i mogu ti reci da nisam bas s njom bio pre odusevljen malo malo joj negdje padnu feinovi recimo igras nesto na 60 freina i ulazis u nesto veliko na mapi i ono padne na 48 naglo freina i to vidis ne bas kao trzaj nego kao usporenje nadam se da to se nece dogadjati na 7850!!! ima puno vise megaherca skoro gigu tocnije 975

Adrian Sutil
16 godina

nema ti veze koliko megaherza, gigi i to što misliš, kod grafičke je bitna arhitektura a 5850 je vec vrijeme pregazilo, 7850 je recimo duplo jaca.

13 godina
protjeran
HD 7850 Club

nije duplo jaca - je dosta ali ni priblizno duplo, hd 5850 je tu negdje sa hd 6870 osim u teslacijama 

http://www.anandtech.com/bench/GPU12/372

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 20:40 (PR0MATRAC).
Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
PR0MATRAC kaže...

nije duplo jaca - je dosta ali ni priblizno duplo, hd 5850 je tu negdje sa hd 6870 osim u teslacijama 

http://www.anandtech.com/bench/GPU12/372

Gledaš staru bazu podataka gdje nisu 12.11 driveri za 7850 (+15%), sa starim direcx10 i starom igrom Crysis, nece valjda stare igre igrat i još 7850 u testu nije overclockirana a to joj je secijalitet.

Zavisi od igre ali od 30-50% je jaca i naravno još se poboljšava sa novim driverima a 5850 više ne.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 11:00 (bik).
12 godina
neaktivan
HD 7850 Club

Zna li tko koja je razlika izmedju ova dva Devi utora na gragickoj

1 dual link DVI

2 Single link DVI

ako spajam monitor tj. 1 monitor s DVI kablom i monitor spajam s DVI kablom

dali je sve jedno koji ili!!!!!

Adrian Sutil
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

isto ti je. Dual link nešto više podataka može propustiti...

coffe,coffe,coffe.....
14 godina
HD 7850 Club

Da ne otvaram novu temu.... imam hd 7850 i amd phenom II x4 955 3.2 ghz, možda druge godine uzmem još jaću karticu ovisi koji odgovor dobijem sada od vas. Dali moj procesor može izdržati jaću karticu tj. da cpu nebude bottleneck., da je grafička 100 % iskoristiva uz taj procesor, recimo grafička koja je snažna poput gtx 680, koja je granica da ne moram prelazit na Intel ? Slobodno recite ATi/Nvidia nije bitno, može jedno i drugo pa ću sam odlučit poslije.

http://battlelog.battlefield.com/bf3/user/malistallone/
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 10:17 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Peykovac kaže...

Da ne otvaram novu temu.... imam hd 7850 i amd phenom II x4 955 3.2 ghz, možda druge godine uzmem još jaću karticu ovisi koji odgovor dobijem sada od vas. Dali moj procesor može izdržati jaću karticu tj. da cpu nebude bottleneck., da je grafička 100 % iskoristiva uz taj procesor, recimo grafička koja je snažna poput gtx 680, koja je granica da ne moram prelazit na Intel ? Slobodno recite ATi/Nvidia nije bitno, može jedno i drugo pa ću sam odlučit poslije.

Evo klikni i prosudi sam, ako ne patiš na skorove u benchovima mislim kako se budemo još koju godinu naigrali na postojećim platformama a onda tko zna što budu smislili za potrošiti lovu.

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
  Evo klikni i prosudi sam, ako ne patiš na skorove u benchovima mislim kako se budemo još koju godinu naigrali na postojećim platformama a onda tko zna što budu smislili za potrošiti lovu.

Sve ovo stoji, ali ovaj test je raden na valjda najzahtjevnijoj igrici sa brutalno snaznom grafickom pred kojom se 7850 moze posramit.

13 godina
protjeran
Peykovac kaže...

grafa ti moze biti na 100 % iskoreistenosti a da ti procesor i dalje bude bottlneck - granicu je u principu tesko odredit, ja imam hd 7850 i imao sam phenom 840 II x4 3.2 - taj procesor daje 2-3 framea manje nego tvoj - dakle tu su negdje - ali sam odlucio preci na intel i5 jer intel sa tom grafom daje oko 15-20 frameova vise, opet inel i7 daje nesto vise od i5 ali mislim daje to prihvatljivo - obzirom na razlike u cijeni - potrba za procesorom ovisi o tome sta igras - i na kojim postavima - u veceini ce ti biti ovaj tvoj dobar ali intel nudi dosta bolje preformanse uz visu cijenu

14 godina
PR0MATRAC kaže...
Peykovac kaže...

grafa ti moze biti na 100 % iskoreistenosti a da ti procesor i dalje bude bottlneck - granicu je u principu tesko odredit, ja imam hd 7850 i imao sam phenom 840 II x4 3.2 - taj procesor daje 2-3 framea manje nego tvoj - dakle tu su negdje - ali sam odlucio preci na intel i5 jer intel sa tom grafom daje oko 15-20 frameova vise, opet inel i7 daje nesto vise od i5 ali mislim daje to prihvatljivo - obzirom na razlike u cijeni - potrba za procesorom ovisi o tome sta igras - i na kojim postavima - u veceini ce ti biti ovaj tvoj dobar ali intel nudi dosta bolje preformanse uz visu cijenu

najviše igram fps, zatim igre poput gta iv, poput hitmana, di koji rpg i utrke.

EDIT: htio sam reći s tim da bi htio na novoj grafičkoj imat bolje performanse s obzirom na ostatak konfe, da ne ispadne da sam kupio bržu grafičku bezveze

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 11:42 (Peykovac).
13 godina
neaktivan
HD 7850 Club

ovdje skoro da vrijedi, skuplje je bolje. sam pazit da ne uzmes skupu/snaznu grafu, a jeftin/slab proc

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HD 7850 Club

Meni crkla stara HD6870, 3 mjeseca prije isteka jamstva i dobio Sapphire HD7850  1GB u zamjenu.

Najviše mi se sviđa sto se kartica uopće nečuje dok se igra npr. BF3 ( verzija od sapphirea ima 2 ventilatora), za razliku od stare Sapphire HD6870 koja je zujala kao usisavač.

Neki govore a i vidim po nekim testovima da kartica moze tjerat BF3 na 1920×1080*Ultra ali meni je to neigrivo tako da ju drzim na High sa solidnim fps-om.

BF3: [Gerijatrija]Pamark

0 0 hvala 0
14 godina

Trebam grafičku do nekog limita da ne trebam prelazit na intel, to zapravo i pitam za savjet koju grafu uzet a da ne pretjeram. Neisplativo mi je sve mijenjat, nego da iskoristim sa boljom grafičkom još bolje konfu kolko ide, tj. da igre bolje lete, više frejmova,manje laga....

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.12.2012 12:08 (Peykovac).
16 godina

Sapphire 7850 topla preporuka svima...nikakvih problema nisam imamo a grafička se ne čuje.

Frka85
13 godina
protjeran
Peykovac kaže...

Trebam grafičku do nekog limita da ne trebam prelazit na intel, to zapravo i pitam za savjet koju grafu uzet a da ne pretjeram. Neisplativo mi je sve mijenjat, nego da iskoristim sa boljom grafičkom još bolje konfu kolko ide, tj. da igre bolje lete, više frejmova,manje laga....

bolja grafa od ove (hd 7870 recimo) ce ti dati vise framova to je sigurno - samo pitanje je hoces li imati dropove i trzaje i dalje - pogotovo ako igras BTF3 online

14 godina
HD 7850 Club

Onda ništa bolje za sad. Za sad mi rijetko koja igra trza na 1920x1080 + all ultra, al sam htio zbog budućnosti nadogradit. Dok ću kupovat sljedeći komp onda idem obavezno na intel zbog lakše buduće nadogradnje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Peykovac kaže...

Onda ništa bolje za sad. Za sad mi rijetko koja igra trza na 1920x1080 + all ultra, al sam htio zbog budućnosti nadogradit. Dok ću kupovat sljedeći komp onda idem obavezno na intel zbog lakše buduće nadogradnje.

to sam i ja jucer govorio na jednoj temi pa su me svi popljuvali - ja sam prodao amd plaformu - maticnu i proc i uzimam intel slijedeci tjedan - uopce nije tako skupo kao sto sam imao dojam da je

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice