dvoumim se koju bi grafu kupia.
koja je bolja?
dvoumim se koju bi grafu kupia.
koja je bolja?
4890 vapor-x 1 gb, ja ju imam i jako sam zadovoljan. u adm-u 1599 kn.
Ako ti se neda cekat 58xx onda 4890 jer je u svim igrama manje vise brza od 275.
Nove Radeonke ti dolaze kroz koji tjedan pa ako imaš živaca pričekati toliko..
(da sad kupujem grafulju, ja bih čekao)
Ja bih isto pricekao novu seriju, ali ako bas moras uzmi 4890 varpor x 1gb!
GTX275
Hd4890
hd5850
GTX275
kako da ne :P i obrazlozi svoju tvrdnju da je gtx275 bolja kad vec postas
Uzmi hd4890 vapor x. Ja ću ju isto kupiti i isto sam se razmišljao nju ili gtx275. ATI mi je bolji i čini mi se bolji, a i malo je jeftiniji od gtx.
Rado bi čekao novu seriju, ali nemam para za nju pošto kupujem potpuno novi komp, pa sam se odlučio za 4890 vapor x jer je grafa super.
Uzmi hd4890 vapor x. Ja ću ju isto kupiti i isto sam se razmišljao nju ili gtx275. ATI mi je bolji i čini mi se bolji, a i malo je jeftiniji od gtx.
Rado bi čekao novu seriju, ali nemam para za nju pošto kupujem potpuno novi komp, pa sam se odlučio za 4890 vapor x jer je grafa super.
vidis i ja sam mislio uzet hd4890 vapor x ili sam na kraju uzeo hd4890 battlestation edition dvije i bogami nisam pogrijesio, iako sam mislio uzet xfx sa hawk i thrustmaster joystikom jer pazi prodas joystic za 300kn novi kosta 500kn i igru za 150kn prakticki si graficku platio 1200kn :P, mozda bi bilo dobro da ljud pocnu gledat bundle
GTX275
Odlična, brza i tiha grafa koja ima podršku za PhysX i nema problema sa driverima i zagrijavanjem kao što ima ATI. Meni je to sasvim dovoljno kod odabira pa makar ATI u nekim naslovima bio 1-2 FPS brži, rađe ću uzet nVidiu i poštedit se problema, a i sve ostale kojima preporučujem koju karticu da kupe. Od mene više nitko neće dobiti preporuku da kupi ATI jer sam i sam imao nebrojeno puta problema sa ATI-em.
Evo ak ćeš ovu iz Protisa:
VC SAPPHIRE VAPOR-X HD 4890 Battlestations Edition PCI Express 2.0 x16 ATI Radeon HD4890 GDDR5 SDR (1509kn)
http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=26138
GTX275
Odlična, brza i tiha grafa koja ima podršku za PhysX i nema problema sa driverima i zagrijavanjem kao što ima ATI. Meni je to sasvim dovoljno kod odabira pa makar ATI u nekim naslovima bio 1-2 FPS brži, rađe ću uzet nVidiu i poštedit se problema, a i sve ostale kojima preporučujem koju karticu da kupe. Od mene više nitko neće dobiti preporuku da kupi ATI jer sam i sam imao nebrojeno puta problema sa ATI-em.
a physx ti nosi neke pogodnosti?? u batmanu izgleda skroz jadno a i u mnogim drugim igrama. Ostalo sve na mjestu.
Problem je dx, gtx275 ne podržava dx10.1 kao hd4890, pa to možda bude smetalo.
Ako ima dx10.1 podršku, podržava i dx11, a to je važno, jer će vjerovatno druge godine raditi igrice u kombinaciji sa dx11.
Ako ima dx10.1 podršku, podržava i dx11, a to je važno, jer će vjerovatno druge godine raditi igrice u kombinaciji sa dx11.
ma samo ti ubodi hd4890 pusti nvidia fanove u racku. prvo proso si jeftinije dobio si nesto brzu karticu sa podrskom 10.1 dok nvidia ima prednost physx-a.
kasnije ubodes jos jednu istu kada ces moci i super
Od kud ti ova informacija?
Prvi put cuo. Sounds like a bullshit to me.
ma samo ti ubodi GTX275 pusti ati fanove u racku. dobio si karticu iste brzine s PhysX podrškom i imat ćeš manje problema sa driverima :)))
ma samo ti ubodi GTX275 pusti ati fanove u racku. dobio si karticu iste brzine s PhysX podrškom i imat ćeš manje problema sa driverima :)))
koje ati fanove?? da nisi nesto pomjeso?? i kakvih problema sa driverima?? odakle ti opet ta blesava informacija?? pa nisi jedini sa atijem omfg... ja nikad problema sa driverima nisam imo sa atijem a bogami niti sa nvidiom, to kada wannabe CRO OC TEAM isprobavaju svoje tweakerske sposobnosti i sjebu sve zivo...
Ja oduvijek imam atice i nikad problema sa njima.
Kaj će ti physix, jako ga malo igri podržava, al u mirors edge je bio super.
Ja na svojoj atici isto imam physix, skino sam ga s neta i isto mi donosi mnoga poboljšanja u igrama, al to sigurno nije full physix ko na nvidiama.
a kakve koristi imas od toga PhysX-a???... taj PhysX je samo dio koda u driverima koji omogucuje da se GPU iskoristi za obradu fizike,nije to nikakva hardverska stvar koju Nvidia ima a ATI nema. ATI za sada nije htio radit na fizici "HAVOK" jer tvrde da to za sada nema smisla, al kad ati inplementira svoj kod za iskoristavanje GPU-a za obradu fizike u svoje drivere bit ce puno efikasniji od Nvidijinih kartica zato sto ATI-jev GPU ima veci broj stream procesora od Nvidijinih GPU-ova.
Ja na svojoj atici isto imam physix, skino sam ga s neta i isto mi donosi mnoga poboljšanja u igrama, al to sigurno nije full physix ko na nvidiama.
isto je znam ja :DD to su samo gluposti
btw Tsar mislim da si gamer i igras cod 4 tj igro si za comminus???
a bogati svi se uhvatili tog dx10.1 ko pijan plota.
kao da su dobili nesto sa njim
Ma daj pricekaj jos tjedan dana da nove ati kartice dođu i uzmi si 5850 i miran si. 1500 kn bi dao sada i za 4890 i za gtx275, pa ne vidim gdje ti tu dajes vise para za novu seriju. Istina da ce kod nas malo nabiti cijenu, ali to das jednom i miran si godinu/dvije sigurno. JA cekam do 3. mjeseca da vidim sto ce nvidia izbaciti i tada ce se vec cijene stabilizirati i onda krecem u shoping. Nigdje ti nece pobjeci, znas kako se kaze strpljenje je zlato ;D
a bogati svi se uhvatili tog dx10.1 ko pijan plota.
kao da su dobili nesto sa njim
yep isto ko i pshysx-a :DD
Ma ATI je zakon.
ma zanima mene sad ovaj dx . kazes da dx10.1 da podrzava dx11????
daj mi neki link ili starnicu da i ja to vidim
Ma ATI je zakon.
ma zanima mene sad ovaj dx . kazes da dx10.1 da podrzava dx11????
daj mi neki link ili starnicu da i ja to vidim
Sere.
Covjek je fanboy pa izmislja gluposti.
Ja nigdje nisam procito da je takvo sto moguce a i neznam zasto bi bilo.
Covjece tu se svadite oko graficke kartice koda ce ju kupit od vas pa da cete vi dobit novce.
Gledaj realno Physix je puno korisniji i zastupljeniji od DX10.1 i niko...NIKO to nemoze pobit. Svi znamo kolko igara nosi ATIev a kolko Nvidiin logo.
No isto tako ce ti 4890 dati koji fps vise u igri a ako se ne varam i sama kartica je nesto jeftinija.
Ja problema s ATIevim driverima NIKAD nisam imo i ti problemi su imaginarni i taj mit se vuce jos od 2XXX serije koja je jedina koja je imala probleme s driverima.
Takodjer moram rec da od kad sam si piknuo GTX260 puno mi stabilnije idu igre i nema nikakvih fps dropova kakve sam znao iskusit na ATIu.
I ako ti je vazno ATI navodno ima ljepsu sliku iako ja osobno ne vidim nikakvu razliku.
Pa ti na temelju CINJENICA odluci koja je bolja za tebe.
isto je znam ja :DD to su samo gluposti
btw Tsar mislim da si gamer i igras cod 4 tj igro si za comminus???
Čega ??? Šta ti pričaš ???