Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 957.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...
ansha kaže...

Nisi ni trebao linkat te gluposti. A da se prodala kartica sa bundle-om i garancijom za 245, e to nema sanse..

Huh, LOL? Koji će ti vrag bundle? Kakav bundle? Pa nije ovo 1998. da je cool dobiti CD s igrom. A garancija? Pa garanciju na neke marke imaš globalno po serijskom broju od aktivacije, za neke ni ne možeš prodati garanciju, a za niti jednu ti uglavnom ne treba.

Bundle je uvjek bitan prilikom daljnje prodaje,ako niš drugo onda barem se ne moraš brinut za pakiranje,nikad bez bundlea ne bih kupio osim nemoralne ponude!!

AUDIOFIL
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Evo ova prva je otišla za 365 funti!!

Što je super cijena. :)

Inače, bundle (kartonska kutija) je posve nebitna za prodaju/kupovinu i funkcioniranje kartice. Davno su prošla vremena kad se nešto bitno dobijalo u kutijama. Bundle više nema ni smisla kao naziv. Uostalom, kartice se često nabavljaju u bulk pakiranjima: samo vrećica i to sve u kutiji s puno kartica.

Naravno, ljudi će uvijek neopravdano spuštati cijene kod prodaje pričama o bundleu, ali to je isključivo u službi spuštanja cijene.

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Super cijena? Nije li to puno vise od spomenutih 250£?

Inace, za tih 365£ je kupac dobio karticu bez garancije a za slicne novce ce za par dana moci kupit novu 1070-ku, pa ti vidi koliko je to super cijena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Inace, za tih 365£ je kupac dobio karticu bez garancije a za slicne novce ce za par dana moci kupit novu 1070-ku, pa ti vidi koliko je to super cijena.

365 funti je 461 euro i super cijena za karticu koja je u višim rezolucijama brža od 1070, a u nižima otprilike ista. Sumnjam da će ga 1070 koštati ispod 500 eura, može bit samo više od toga.

Nego, gdje je nestao bundle? :) Garancija je jedva nešto korisnija od beskorisnog bundlea. :)

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
ansha kaže...

365 funti je 461 euro i super cijena za karticu koja je u višim rezolucijama brža od 1070, a u nižima otprilike ista. Sumnjam da će ga 1070 koštati ispod 500 eura, može bit samo više od toga.

Nego, gdje je nestao bundle? :) Garancija je jedva nešto korisnija od beskorisnog bundlea. :)

Pa evo kolega sa foruma DarthMarkus je prodao svoju ja mislim za 3500kn ako se ne varam. Daleko od toga, 3500kn/350 funti je izvrsna cijena, ali i ovdje se može naletit na dobru ponudu. K tome, darthova je imala bundle i garu(ja mislim), pa bi i  kolegi, odnosno drugu Anshi, odgovarala ponuda.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Tonci sve je krenulo od tvoje izjave da se 980 Ti nabavi za 250£ na ebay-u sta je nebuloza.

Sad dalje nastavljas s nebulozama kao to da garancija nije bitna kod stvari od 3500kn...

Sta se bundlea tice, hoces prije kupit prasnjavu karticu u kesi od konzuma ili zapakiranu ko da je upravo iz ducana izasla? 

Sta onda ovi ovako lazu i muljaju ako je 980 Ti brza na visim rezolucijama?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 22:38 (ansha).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
17 godina
odjavljen

Debelo preskupo ako joj je po najavama RX 480 blizu a košta 2000 kn, nova sa garancijom i bez prašine 

15 godina
protjeran

Fulao si ceo fudbal, pricamo o 980 Ti...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Tonci sve je krenulo od tvoje izjave da se 980 Ti nabavi za 250£ na ebay-u sta je nebuloza.

Nebuloza, a fino si dobio link da je 250 funti. Cijena se promijenila, možda, no to ne mijenja činjenicu da je bila ponuđena za taj novac. Inače, što se polovnih kartica tiče, očekujem je u pristojnoj kutiji, a ne kesi od Konzuma iz razloga da se ne ošteti putem. A to u kakvoj je kutiji, apsolutno je nevažno dok je naljepnica sa serijskim brojem na njoj. Kupio sam nove kartice u anti-statičkim vrećicama, dakle, nešto malo bolje od Konzumove kese. Kartice redovito ovako možeš kupiti:

A što se tiče testova, nisam još probao 1070 pa ti ne mogu ništa komentirati. Znam da TitanX matcha 1080 (oboje max overclockano). Kad probam, javim ti.

ansha kaže...

Fulao si ceo fudbal, pricamo o 980 Ti...

Da, to je 980 - ta ne vrijedi više ni 250 eura.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 22:52 (Tonči).
14 godina
Gtx 9xx Club

Ne kužim Tonči što se praviš grbav,večini forumaša je vrlo bitan bundle i prije čemo kupit sa njim nego bez njega,jedna lasta ne čini prolječe!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Tončiju je teško reći da je fulao :P

Ali nekad stvarno bundle nije TOLIKO bitan. Meni je, ali ne toliko da bi me odbilo od dobre ponude. Recimo 980ti, 3500kn, fali pjena, kutija, cd, kabal, a ima garanciju - odlična ponuda. Ne smeta manjak bundlea. 

No moram spomenut jako loše stanje što se tiče cijena općenito na gpu tržištu. Mislim da je AMD zaj**o scenu gadno. Sjećam se kad sam prelazio sa 5870 na 770ku, tada su se tabori naganjali dobrim karticama; 680-7970. Cijene oko 3000kn. Izašla 770ka za 3000, 780ka za oko 4000. Pa je došao Titan i otada su cijene flagship kartica brutalno skočile u nebo i nisu sišle do dan danas.

Doduše, kad je 970ka izašla, za oko 3000kn je zamijenila 780ti performansama koja je koštala 5000-6000kn. A danas slušamo idiotsku pjesmu, jer je 1080ka trebala koštat 500tinjak $, a 1070ka oko 350$, kao i sa prošlom serijom. No pošto zeleni nemaju apsolutno nikakve konkurencije u visokom segmentu, a 480ka će bit obična srednja klasa, cijene se neće puno korigirat do daljnjega. 

Kad su 980ka i 970 izlazile, amd je imao i dalje 290/x kartice kojima je srezao cijenu, pa nvidija nije mogla nabit visoke cijene kao sada kad 1070ka i 1080ka nemaju premca. Drag mi je amd, ali ovo je jako loše za pc gaming općenito. AMD se fokusirao na konzole, vr i slične điđa miđe, dok nvidija roka high end pc tržište, i ide joj dobro. Nama, i amd-u, treba kartica po performansama 980ti/1070ke za 3500kn MSRP cijene kod nas, kao sa sljedećim legendarnim karticama: 770, 970, 290, 390. Ovo je trenutno jad.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Nebuloza, a fino si dobio link da je 250 funti. Cijena se promijenila, možda, no to ne mijenja činjenicu da je bila ponuđena za taj novac. Inače, što se polovnih kartica tiče, očekujem je u pristojnoj kutiji, a ne kesi...

O kojem linku pricas?!

14 godina
eywa33 kaže...

Naravno da vrlo dobru ponudu nečeš odbit sam zbog nedostatka bundela,ali činjenica stoji da se prodaje prije sa nego bez!!A to o punudi i rezanju cijena,a najbolje je nikad ne kupovat novo i kad izađe,nego uvijek maznut nešto polovno sa garancijom!!

AUDIOFIL
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...

Ne kužim Tonči što se praviš grbav,večini forumaša je vrlo bitan bundle i prije čemo kupit sa njim nego bez njega,jedna lasta ne čini prolječe!!

Ne pravim se, nego u vrijeme kad "bundle" ne postoji, a i kad postoji onda je digitalan i potrošen kad se aktivira (kod za igru), netko filozofira o bundleu i originalnoj kutiji. Meni je to besmisleno. Tebi može biti bitan, ali da kupujem polovne kartice na tržištu, ne bih dao ni kune više za kutiju. Bitna je grafička kartica, a kutija je korisna da spriječi kišu da dođe do kartice i da je divljaci ne razbiju kad bacaju kutiju po kamionu.

Garancija za EVGA i Asus kartice (iz iskustva) ostvariva je po serijskom broju. Za ostale zaista ne znam.

eywa33 kaže...

Ali nekad stvarno bundle nije TOLIKO bitan. Meni je, ali ne toliko da bi me odbilo od dobre ponude. Recimo 980ti, 3500kn, fali pjena, kutija, cd, kabal, a ima garanciju - odlična ponuda. Ne smeta manjak bundlea. 

No moram spomenut jako loše stanje što se tiče cijena općenito na gpu tržištu.

...

Nama, i amd-u, treba kartica po performansama 980ti/1070ke za 3500kn MSRP cijene kod nas, kao sa sljedećim legendarnim karticama: 770, 970, 290, 390. Ovo je trenutno jad.

Ma shvaćam ako nekome to predstavlja sentimentalnu (ljudi se ponekad vežu za brend ili dizajn kutije) ili kolekcionarsku vrijednost; i sam sam nekad skupljao kutije video igara... Ali realno, to ne vrijedi baš ništa u praksi. 

Da, cijene su strašno porasle. Za to je kriva situacija u kojoj je NVidia uspjela doći do ogromnog udjela na PC tržištu. AMD faila na PR-u i marketingu. FuryX je brža kartica od Titana X pa AMD to nije uspio "prodati" kupcima...

Evo, sad je prilika kupiti za 300 i 200 eura. Uz malo sreće, možda nitko ne bida više od toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 23:32 (Tonči).
16 godina
odjavljen
volegradele kaže...
najbolje je nikad ne kupovat novo i kad izađe,nego uvijek maznut nešto polovno sa garancijom!!

Zapravo jest. Hardver se s vremenom ne kvari (barem ne u razumnom vremenu) i ako ga koristiš kraće vrijeme, isplativije je. 

15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Cekaj Tonci, linkas aukcije koje su u tijeku i gledas trenutno postignutu cijenu kao nesto relevantno? Jel zajebavas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Evo, sad je prilika kupiti za 300 i 200 eura. Uz malo sreće, možda nitko ne bida više od toga.

ansha kaže...

Cekaj Tonci, linkas aukcije koje su u tijeku i gledas trenutno postignutu cijenu kao nesto relevantno? Jel zajebavas?

... Ansha, dobro, pa možda se prodaju za tu cijenu. Evo baš ću bidat, a ti Tonči, ako želiš pokazat da si u pravu, nećeš bidat više ovu waterforce-icu ok??!?! 

"možda ne dostavlja u RH"... Poslat ću upit, al svejedno, netko bude digao cijenu na 400tinjak € :/

evo i za 50€ 980ti :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.6.2016 23:49 (eywa33).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Malo da. :) Kad se već držiš striktno cijene, možemo se držati i aktualnih aukcija. :) Nisu to ništa nerealnije cijene, nego to da 1070 košta 379 dolara ili 1080 da košta 599. :). :)

Moje mišljenje da je bundle irelevantan i dalje stoji. Jednostavno, većina kupaca ključ koji dobije u kutiji iskoristi kad kupi karticu. Isto kao i da je kutija irelevantna jer je kutija k'o kutija. Garancija je zgodan bonus, ali opet, manje bitno jer većina hardvera rikne ili kratko nakon korištenja ili ne rikne nikad. 

9 godina
neaktivan

Ekipa, vidim da ima GTX 950 i 960 po 1200, odnosno 1600 novih za kupit, pretpostavljam da će cijene još padat. Koliki mi je skok s GTX 750 2GB na jednu od ovih? Imam u planu izdvojit do 2000 kuna kroz mjesec-dva (najvjerojatnije na RX480), al pošto je ovo dosta jeftinije zanima me kakve su po performansama?

10 godina
Gtx 9xx Club

kako je rekao jedan forumaš, dok god mi 970 drži sve na 60 fps na FHD rezi ne vidim razlog za kupnju nove grafulje. Kad ova bude umorna onda ćemo razmišljati o novoj. Inače nije loša ova nova serija ali za FHD je to u ovom trenu bacanje love.

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 1:01 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Preskupa je, čak je i 1070 preskupa za tu kategoriju. Nvidia je bumpala cijene gore i postoji opasnost da ih tu i zadrži, što je jako loše za kupce. No, to je priprema za godine koje dolaze, kad će process shrinkova biti sve manje.

11 godina
Gtx 9xx Club

evo jedan test 980 na nekakvom optimalnom 0/24 oc koji bi većina tih kartica trebala moć gurat za gaming...pošto se nadolazeći flagship polaris rx480 bazirao baš na njenim preformansama...

firestrike ultra 1.1

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ZGamer kaže...

evo jedan test 980 na nekakvom optimalnom 0/24 oc koji bi većina tih kartica trebala moć gurat za gaming...pošto se nadolazeći flagship polaris rx480 bazirao baš na njenim preformansama...

firestrike ultra 1.1

a koliko polaris dobiva?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
ZGamer kaže...

firestrike ultra 1.1

a koliko polaris dobiva?

Oko 3500...  A košta $250 (8GB), a 1070 košta $450.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 12:33 (Tonči).
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

moze neki ss? koliko vidim stock 480-tki je 1080mhz! nesto mi to presitno za 14nm..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...
ZGamer kaže...

firestrike ultra 1.1

a koliko polaris dobiva?

SILA/ZGX@ZGamers
13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

ako je ova rx480 bila na stocku onda je malo slabija od 980, iako mi je combinirani test jako slab(skoro pa identicni kao s i7 4 core)) s obzirom da je tamo s radeonom 6core i7 na 4,5ghz! ako ce to biti 2000kn onda ljudi moji prodavajte grafe sto prije jer ce amd pomesti nvidiju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ZGamer kaže...

tu stock 980 dobiva 3000, jel tak i ti dobivas s 980?, ja nisam vrtio ultra preset s svojom!

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Da, mogli bi za sitnu lovu imati bijesnu karticu... zato je nervoza u zelenom taboru. :D RX 470 će navodno koštati $75 i imati performanse GTX 950. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 12:50 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice