Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

chaselol daj mi objasni, kako to da, dok se cijela zajednica profesionalaca lomi oko toga što i kako ovdje funkcionira, razni novinari, blogeri i forumaši nalaze "točne odgovore" u djeliću sekunde?

Piše se razne testove, isprobavaju razni pathovi, konfiguracije loada, stvar je kompleksna, varijabli je mnogo (i za graphics i compute), ponašanje hardvera je kompleksno, različite su arhitekture i driveri... i nitko nije siguran potpuno u rezultate, a nije da ne razumijemo materiju, ali kako onda uspijete vi to...?

Nema potrebe da se nerviramo i obracamo paznju na njega i njegovo trollanje. To je djecak od petnaest godina.

12 godina
Almin94 kaže...
Tonči kaže...

chaselol daj mi objasni, kako to da, dok se cijela zajednica profesionalaca lomi oko toga što i kako ovdje funkcionira, razni novinari, blogeri i forumaši nalaze "točne odgovore" u djeliću sekunde?

Piše se razne testove, isprobavaju razni pathovi, konfiguracije loada, stvar je kompleksna, varijabli je mnogo (i za graphics i compute), ponašanje hardvera je kompleksno, različite su arhitekture i driveri... i nitko nije siguran potpuno u rezultate, a nije da ne razumijemo materiju, ali kako onda uspijete vi to...?

Nema potrebe da se nerviramo i obracamo paznju na njega i njegovo trollanje. To je djecak od petnaest godina.

Potpis  Nema taj blage dume o nicem on kad vidi 8GB rama kod AMD-a svrsava dalje ga ne zanima. 

14 godina
Gtx 9xx Club

Znači ipak se može driverom to sve riješiti. I bolje im je.

chaseLOL na aparatima

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Testirao danas gtx 970 sli..

Kakav je to SETUP to je strašno.

Dakle moj ANTEC 750w pod razno raznim testovima klokana grafa klokan proc jedva da je puhao topli zrak, gotovo se nije niti čuo.

Snage ko u prici

na 1440p Crysis 3 i ostale igre lete, ali lete

u BF4 sam uspio obje grafe natjerati na 95-99%... 1080p nisam testirao jer nema smisla.

Witcher sve postavke na ultra, 70 frejmova bez hebemti, sve radi glatko i odlično..

Stvarno se isplati za igre imati ovaj setup.

Ono što mogu reći da SLI setup nije za nzxt s340 kuciste, previse je blizu ssd-u dolnja grafa i sve ja to naknap, dakle treba neki dobar big tower - moja preporuka.

Nadalje testirao sam Strixicu sa G1 u SLI modu.

Dakle HEAVEN 4.0 klokao sam ih na iste taktove

vrtio sam 20 minuta ultra preset..

G1 je brže došla do 70 stupnjeva i to kojih minutu prije nego STRIXICA ali g1 je i ostao na toj temperaturi dok mi je STRIXICA prešla u SLI setupu 74 stupnja.

Sa druge strane obje grafe su u SLI modu su potpuno tihe pa to je strašno kolko je to tiho :)

Strixica je možda malo tiša ukupno.

Strixica baca zrak dolje, G1 baca zrak sa strane u kombinaciji je bolje strixicu imati dolje, inaće radije dvije g1 u sli nego dvije strixice jer g1 ne puše dolje već na bočnu stranu kucista -ovo nije zanemariva činjenica.

Eto ako imate neka pitanja, slobodno pitajte...

Moj PC  
25 0 hvala 6
16 godina
odjavljen

Ne nerviram se, nego samo želim ukazati na to da je materija kompleksnija nego neki novinari i forumaši prenose. Inače, nema potrebe da čovjeka vrijeđate, makar imao i 15 godina i sl. 

@toxic, vidiš kako je fora. :) Rastura i BF4 u 4K. :)

14 godina

Logično je da se donja više zagrije ali sve je to i dalje super. Jesi gledao koliko struje iz zida potegne sistem ?? 

17 godina
itomic009 kaže...

Logično je da se donja više zagrije ali sve je to i dalje super. Jesi gledao koliko struje iz zida potegne sistem ?? 

Nisam na žalost to probavao a tester mi nije doma...

Ali po ovome kako se ponašalo napajanje nije to baš puno..

možda kojih 150w više nego bez dodatne grafe.

Mislim da bi jedno dobro 650w napajanje guralo sli setup.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 18:34 (toxic).
12 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa i nije logično da se donja više grije kad donja ima "svježi" zrak dok gornjoj dolazi već ugrijani od kartice ispod. Meni je obrnuto i tako bi trebalo bit. Možda se njemu donja grije jer mu je napajanje bliže, al ni to nema nešto smisla. Meni je u prosjeku gigina gornja nekih 5C toplija, a ispod msieve je dosta prostora do napajanja u ovom tower kućištu pa ima svježiji zrak od venta ispod.

toxic kaže...
itomic009 kaže...

Nisam na žalost to probavao a tester mi nije doma...

Ali po ovome kako se ponašalo napajanje nije to baš puno..

možda kojih 150w više nego bez dodatne grafe.

Mislim da bi jedno dobro 650w napajanje guralo sli setup.

Ne bih se igrao sa 650w, moja konfa zna povuć do 600+ wati, kad se overkloka sigurno i preko 620-630, a onda bi ti trebalo platinum 650w :)

Ako ti se donja strix više grije to samo daje bodove giginom wf3 kuleru, ne bi trebalo bit tako. Možda si gledao obrnuto?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ne bih se igrao sa 650w, moja konfa zna povuć do 600+ wati, kad se overkloka sigurno i preko 620-630, a onda bi ti trebalo platinum 650w :)

Ako ti se donja strix više grije to samo daje bodove giginom wf3 kuleru, ne bi trebalo bit tako. Možda si gledao obrnuto?

U igrama kad su obje na 100% ili sintetika?

Mislim da bi se to dalo dosta spustit, recimo ja sam na gainward gtx770 potrošnju u Heavenu spustio za solidnih 50W postavljanjem TDP limita u afterburneru. Na tvorničkim postavkama je takt bio 1124MHz 1.2v, potrošnja 270w a postavljanjem "tdp 60%, core +104MHz" sam dobio da radi na 1124MHz ali pri 1.1v, potrošnja pala na 220W a temperatura sa 77C na 67C. Ti te svoje vjerojatno držiš žestoko clockane. 

Ja osobno za SLI setup se ne bi zamarao overclockom već undervoltom, pošto snage ima na bacanje a spuštanje potrošnje i temepratura bi bolje došlo nego recimo par fps gore.

A i treba uzeti u obzir da tih 600W što vidiš je "AC potrošnja", a sva kvalitetna napajanja su deklarirana na DC potrošnju, tako da kad bi napajanje bilo na knap sa svojih 650W ti bi na wattmetru vidio ~765W ako napajanje ima efikasnost od 85% pri tih 650W.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 20:36 (Penryn).
12 godina
Gtx 9xx Club

imam instaliran Windows10 x64 i do danas nikakvih problema.  odjednom mi se nakon igranja gta5 crasha video driver i nakon toga svakim restartom sam dobivao BSOD.  instalirao sam win10 na cistaka formatom i izgleda da mi se sad opet crashaju driveri jer se cijeli desktop zamrzne i monitor zacrni..grafička nije OCana 

probat ću sutra instalirati win8.1 da vidim hoće li biti isto,  ali zna li tko u čemu bi mogao biti problem:? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 22:47 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Fanu kaže...

imam instaliran Windows10 x64 i do danas nikakvih problema.  odjednom mi se nakon igranja gta5 crasha video driver i nakon toga svakim restartom sam dobivao BSOD.  instalirao sam win10 na cistaka formatom i izgleda da mi se sad opet crashaju driveri jer se cijeli desktop zamrzne i monitor zacrni..grafička nije OCana 

probat ću sutra instalirati win8.1 da vidim hoće li biti isto,  ali zna li tko u čemu bi mogao biti problem:? 

Jesi pogledao postavke za Power management mode u nVidia CP-u?

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
12 godina
Gtx 9xx Club

bilo je na adaptive

promjenim na maximum perperformance i sve se uspori do bola i na kraju zamrzne..

da nije grafička riknula? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hexfire kaže...
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...
Tebe ustvari smeta sto ce mozda nvidia ipak dobro raditi na dx12 i s aktualnom serijom, a to je pak nova razina fanbojizma, u rangu onog - nek meni crkne krava samo da susjedu crknu dvije

Ne meni samo smeta sto su ljudi ovce i ne bune se 

Već neko vrijeme se bunim što mi na 970 sve leti na Ultra u 60 FPS u Full HD, uz malu potrošnju i nečujne ventilatore, ali nitko me ne doživljava...

razlog male potrosnje je nedostatak harwarea kao asihronog proracuna a rjesenje sa softwerom ce se odraziti na CPU load. Oxideov Ashes je middle load a sta da je hevy load koji bi bili tek rezultati

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 23:14 (mirzet1976).
14 godina
mirzet1976 kaže...

razlog male potrosnje je nedostatak harwarea kao asihronog proracuna a rjesenje sa softwerom ce se odraziti na CPU load. Oxideov Ashes je middle load a sta da je hevy load koji bi bili tek rezultati

A async compute se tek počinje koristit u DX12, dakle taj hardverski dio nije uopće bio u upotrebi do "sad". Potrošnja nema nikakve veze s tim.

14 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
eywa33 kaže...

A i ti uspoređuješ svoje dvije GTX 770 sa njegovim GTX 970 !! Pa koliko watta TDP ima GTX 770 a koliko GTX 970 ??

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A i ti uspoređuješ svoje dvije GTX 770 sa njegovim GTX 970 !! Pa koliko watta TDP ima GTX 770 a koliko GTX 970 ??

Odluči se, jel govorimo sad o wattima ili TDP-u?

Može i GTX970 povuć ako je custom pcb i/ili pošteno clockana.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 23:52 (Penryn).
13 godina
Tonči kaže...

Pa znas kako, prvo moj odgovor je bio prvenstveno sarkastican da je nvidia "opet" ove godine malo slagala svoje korisnike, rekavsi im da 900 serija kartica, je spremna i ima full dx12 podrsku i naravno, ekipa je cak i mijenjala svoje high end 7xx kartice da bi se osigurali za buducnost.

DX12 ipak donosi veliki napredak kako u performansama a i jednostavno je neizbjezan napredak kroz Win10 jer je to ekskluziva.

Postao sam negdje sliku sto sam prijatelju slagao masinu 2xgtx 970 (ja sam mu preporucio da ih uzme umjesto 290X kartica, jer je njemu trebala masina koja ce biti tiha prvenstveno, znaci isao je na strix varijantu 970 kartica, jer jednostavno birao je najbolje ~za njega ne postoji drugi brend osim ASUS-a sto se tice komponenti, a ASUS je zbrljao svoje grafe kod 290X serije) Ja nisam nikakav amd/nvidia/intel fanboy, ja sebi kad biram gledam da za sto manje love dobijem najbolje jer mjesecno provedem 5-10 dana za kompom, ostalo sam na putu pa mi investicija u osjetno skuplji intel/nvidia nema smisla zbog 5-10% performansi (sto je u ovom rangu gdje se ja igram mizerija, znaci 1080p)

A sto se tice ovog sad DX12 testa, to je realno bruka i sramota da je nvidia sebi dopustila takav propust, da "nisu" ubacili to u svoje drivere, to mi jednostavno zvuci glupo i nepromisljeno, jer Win10 je pusten a sa njim i DX12.

Zar stvarno nisu ocekivali, da apsolutno ni jedan tim nece napraviti neki DX12 test? Iako taj tim trenutno uziva svu tu slavu jer im se ime pominje na sve strane i sebi ce osigurati buducnost samo zbog toga, sto malo ko primjecuje jer su sve stavili u drugi plan i cestitke momcima

To je meni zasmetalo, takav potez od te kompanije, koja ima preko 80% trzista, da napravi takav "propust" zar to nije malo neobicno prije svega ili jednostavno im se desilo da su zaboravili?

I cemu toliki hejt kad se ukaze na jednu takvu cinjenicu? Ovo je forum ljudi, jeste zaboravili? Kad dodjete u AMD temu i pocnete da pricate o potrosnji, covjek bi pomislio da zivite k'o najveci ekolozi, da nikad u zivotu niste bacili papiric na ulicu, a jel se kaze nesto negativno i kritika na zelene, onda pukose muda.....ne ide to tako

P.S. mene apsolutno ne interesuje sta pisu osobe poput roby/penryn/vrinho/almin, oni su zaista "nacitani" recenzija, ali veoma malo hardvera im je proslo kroz ruke, dok mama i tata kupuje tad se i ima. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 0:08 (chaselol).
14 godina
Penryn kaže...
itomic009 kaže...

Odluči se, jel govorimo sad o wattima ili TDP-u?

Može i GTX970 povuć ako je custom pcb i/ili pošteno clockana.

Pa reci ti meni, jel zahtjevnije po napajanje dvije GTX 770 ili GTX 970 ?

14 godina

Ja bi rekao da su podjednake. +/- 10W.

12 godina
Gtx 9xx Club

nvidia je osakatila FP64 sto donosi smanjenu potrosnju chipa dok je amd tu nije nista brljavio FP64 1:2 2.8TF i samim tim ima vecu potrosnju. A za igre jje bitniji FP32 nego FP64. Full dx12 support nema niti amd a ni nvidia trenutno kroz hardware

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Fanu kaže...

bilo je na adaptive

promjenim na maximum perperformance i sve se uspori do bola i na kraju zamrzne..

da nije grafička riknula? 

Vidiš, to je meni pomagalo kad se crashala grafa, al da pokucam. Otkad imam novu grafu nijedan crash.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
12 godina
odjavljen
Penryn kaže...

U igrama kad su obje na 100% ili sintetika?

Mislim da je heaven bio na 500 i kusur wati iz zida. BF4 650w u jednom trenutku. No to je bilo sa amdom. Triba mi pogledat sad nakon promjene platforme. Provjerim pa javim.

itomic009 kaže...

Pa šta ako ih uspoređujem, ocana 970ka vuče kao 770ka!? Kad uzimaš dvije mid-high end grafe, sigurno ne bih gledao u wat potrošnju i jačinu napajanja.

Ps volio bih da objasniš tamo td i tvrdnju o donjoj kartici ako nije problem. Ja kad dajem td, nastojim objasnit zašto. Nije da je nužno, ali daje dojam pristojnosti.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Gtx 9xx Club

DA se razumijemo nitko lud ne bi stavio sli na 650w napajanje ali velim da bi to drzalo bez vecih problema.

Ja sam se cak bojao i za svoje 750w no nije se niti oznojio cak kada sam i ocao grafe -nisam ih puno ali jesam.

Dakle neki 650w gold ili jos bolje platinum bi ovo podnio takoder bez problema.

No onaj tko ima za dvije gtx 970 sli bi trebao puknuti jace napajanje i tu je kraj price.

eto hx 620 sa dvije u full loadu vuce iz uticnice oko 550w

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 8:58 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Zasto ne bi stavio 2 x gtx 970 na kvalitetno 650W napajanje? Jedan seasonic platinum 660 bi drzao i 3 komada.

Inace, efikasnost nema veze sa snagom napajanja, ima bronze jedinica koje su "jace" od nekih gold napajanja iste nazivne snage..

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Zasto ne bi stavio 2 x gtx 970 na kvalitetno 650W napajanje? Jedan seasonic platinum 660 bi drzao i 3 komada.

Inace, efikasnost nema veze sa snagom napajanja, ima bronze jedinica koje su "jace" od nekih gold napajanja iste nazivne snage..

Čisto radi nekog unutarnjeg mira :)

17 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Mislim da je heaven bio na 500 i kusur wati iz zida. BF4 650w u jednom trenutku. No to je bilo sa amdom. Triba mi pogledat sad nakon promjene platforme. Provjerim pa javim.

Da to će bit zanimljivo, trebalo bi vuć sad 100-150w manje zbog procesora ali će sad grafe bit više iskorištene, opterećene pa možda nadoknade to.

16 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Tonči kaže...

Pa znas kako, prvo moj odgovor je bio prvenstveno sarkastican da je nvidia "opet" ove godine malo slagala svoje korisnike, rekavsi im da 900 serija kartica, je spremna i ima full dx12 podrsku i naravno, ekipa je cak i mijenjala svoje high end 7xx kartice da bi se osigurali za buducnost....

A sto se tice ovog sad DX12 testa, to je realno bruka i sramota da je nvidia sebi dopustila...

Marketing ove ili one firme ostavi po strani. Žalbe na potrošnju AMD kartica su smiješne, kao i one na 3.5+0.5GB Nvidije. Ovo ovdje je druga stvar. Imamo situaciju gdje AS na AMD-u ne donosi ništa doli normalnih performansi koje Nvidija već ima i s context switchingom. To je zapravo lošija priča za AMD, nego za Nvidiju. Ali, spin doktori... :D

Ashes je ekstreman primjer, benchmark edge casea i kao što u stvarnosti teško koji naslov biti tako dobar za AMD u DX12, jednako će tako teško koji naslov biti tako dobar za Nvidiju u DX11. Nikad u praksi FuryX neće biti upola sporiji od 980Ti kao što je u nekim sceanama Ashesa i nikad u praksi FuryX neće biti duplo brži na DX12, nego DX11. Nitko ne radi igre tako da nagazi ektremni slučaj.

OK, vidim jednu igru koja bi mogla: Total War serijal. :) Ali već su prošli povijesne bitke s velikim brojem jedinica, WW1 je možda ostao takav.. :P No, naravno, neće to napraviti jer rade igru, a ne benchmark.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 12:31 (Tonči).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pa po nekoj logici, svaki developer bi si praktički pucao u nogu kada bi programirao igru da se vrti kako treba samo na AMD karticama, sobzirom na trenutni tržišni udjel tih dviju kompanija.

Moj PC  
8 0 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

dobio artefakte na 970 u svim igrama (witcher 3, atilla total war, far cry 4, bf4) 

nikad clockana, temperature uvijek u normali... ovo bi mi trebali priznati na servisu? jel ima netko iskustva? kupljena je u adm-u.

Ne predaj se nikad osim kad moraš!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice