Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 953.941
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Gtx 9xx Club

Kako su se fino sjetili naivnima uzet novce s ovom ASIC sranjem. Daš 200 dolara više za IDENTIČNU kartu. Genijalno, ovi kao da su od Apple-a učili kako cijedit pare.

10 godina
itomic009 kaže...

Kako su se fino sjetili naivnima uzet novce s ovom ASIC sranjem. Daš 200 dolara više za IDENTIČNU kartu. Genijalno, ovi kao da su od Apple-a učili kako cijedit pare.

Iz osobnog iskustva, veći ASIC  je značil nešto bolje klokanje, ali to NE VRIJEDI 200$ više IMHO.

Primjer: gtx 760 gaming imala oko 78% išla je na 1,212V na 1254MHz core, gtx 760 HAWK je bila 66% asic i išla je s 1,212V na 1224MHz. Za 1254MHz je trebala oko 1,25V.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 11:45 (Karlek_19).
13 godina
protjeran
Pa na zraku ne vrijedi previse, na ln2 natjecanjima itekako ima smisla jer su grafe klokane na brutalnih cca 2000mhz, tu je svaki postotak bitan!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
Gtx 9xx Club

Znači da to svi proizvođači rade, moja bi grafa bila zapravo 10% skuplja nego inače 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Imate ovdje temu o tome pa si pogledajte i usporedite;
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/gpu-z-asic-quality/178602.aspx
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
rooswelt1991 kaže...

Znači da to svi proizvođači rade, moja bi grafa bila zapravo 10% skuplja nego inače 

moja 550ti je bolja

oš se mijenjat?

ne moraš ništa ni nadoplatiti 

11 godina
Gtx 9xx Club

unatoč rezultatu glasovanja u kojem je pobijedio strix protiv classifeida 16:10 narucen je model od evga....  prevagnulo je to da mozda s narudzbom dobijem i besplatan torq x10 miš i činjenica da još nisam bio vlasnik niti jedne evga kartice ....još je jedna zanimljiva stvar da postoji custom bios za classy i kingpin modele 980-ke tak da kartice i na zraku postižu zavidne clockove  sve u svemu zadovoljan sam odabirom i kartica mi stize za koji tjedan pa bumo vidli.

The Time is always righT
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

nisi pogrijesio. sa KARTICOM CES DOBIT KUPON  NA 50% OFF OD KUPNJE psu-a ili misa.. barem su ga meni dali..

nisam imao vremena istestirati titana x posto sam bio na moru ali evo testa stoka i klokanca na 1500mhz..  : promjenjen je bios i stavljen ULTIMATE  HC BIOS - 400w at 100%  ,  475w Power Limit at +119% slider position.   :))

temp je i vise nego dobra.. ne prelazi 55,  trenutno mi u stanu 32 :) u potkrovlju 

sveusvemu i vise nego zadovoljan

Default Default
Prodajem Seasonic 1000W PLATINUM
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 23:12 (zagy15061984).
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
zagy15061984 kaže...

nisi pogrijesio. sa KARTICOM CES DOBIT KUPON  NA 50% OFF OD KUPNJE psu-a ili misa.. barem su ga meni dali..

nisam imao vremena istestirati titana x posto sam bio na moru ali evo testa stoka i klokanca na 1500mhz..  : promjenjen je bios i stavljen ULTIMATE  HC BIOS - 400w at 100%  ,  475w Power Limit at +119% slider position.   :))

temp je i vise nego dobra.. ne prelazi 55,  trenutno mi u stanu 32 :) u potkrovlju 

Koliko boosta imaš na tome? Ovaj 1500 je base clock, pretpostavljam?

15 godina
Tonči kaže...
zagy15061984 kaže...

mijenjan je bios..  base-boost

16 godina
odjavljen

Da, znam. Ja koristim isto Sheysterov, doduše do 425. Jesi koristio EK padove ili nešto sa strane? Dakle, boost preko 1700 nadam se; stabilno ne bi trebao ispod 1725...

11 godina
zagy15061984 kaže...
Tonči kaže...
zagy15061984 kaže...

mijenjan je bios..  base-boost

da... evo malo sam ovih par dana poceo surfati po njihovim forumima i baš sam ugodno iznenađen količinom supporta koje imaju za kartice i oc opcenito...

The Time is always righT
15 godina
Tonči kaže...

Da, znam. Ja koristim isto Sheysterov, doduše do 425. Jesi koristio EK padove ili nešto sa strane? Dakle, boost preko 1700 nadam se; stabilno ne bi trebao ispod 1725...

koristim blok od ekwb-a ... prezadovoljan.. mrcina od gpu-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 5:49 (zagy15061984).
16 godina
odjavljen
zagy15061984 kaže...
Tonči kaže...

Mislio sam na padove koji dođu s paketima njihovim, blokom itd. Imaš li backplate? VRAM se grije, a nazad je...

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Boost mu je 1500mhz, imas screen od gpu-z. Da je >1700mhz imao bi i veci skor u firestrike-u...

15 godina
Tonči kaže...
zagy15061984 kaže...
Tonči kaže...

Mislio sam na padove koji dođu s paketima njihovim, blokom itd. Imaš li backplate? VRAM se grije, a nazad je...

mislio sam uzet al je 30+eura.. narucit cu kroz koji dan.da termalci su u sklopu s blokom

edit: boost je 1500mhz.. ide do 1560 s tom voltazom..1.260

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 9:52 (zagy15061984).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Pitam zato što je meni base/boost na zraku oko 1320/1473 (stock 100%, Accellero 70%). Na vodi ekipa uredno base drži oko 1450 s tim da najbolji primjerci idu 16xx/17xx. Kakav je ASIC na tvojima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

stavio sam bios sa jednim boostom i 1.256. ovo je ss  s normalnim biosom. probat cu s ultimate biosom na 1.281mv

ASIC je 80.3%

tonci koji bios koristis

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2015 16:09 (zagy15061984).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Sheysterov modificirani HydroCopper na 1.274V. Probali smo ga na vodi...

Ja sam doma na zraku pa ne smijem tog, ali sam na 425W - taj ne ide preko 1473 - već na 1480 se ruši, a 1320 +112mV je apsolutni max koji se ruši na benchevima, ali na igrama ide ok. Sigurni za sve igre i bench je 1299 +53mV kroz PrecisionX.

15 godina
Gtx 9xx Club

ja sam odlucio stavit hc modificirani takoder na 425w za 24/7 ..  trenutno na boostu 1466mhz za gaming .. nema potrebe dizat vise.. preskupa kartica za zahebanciju sa flesanjem.. tako da ostajem pri tom biosu..najbolje radi zasada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
zagy15061984 kaže...

ja sam odlucio stavit hc modificirani takoder na 425w za 24/7 ..  trenutno na boostu 1466mhz za gaming .. nema potrebe dizat vise.. preskupa kartica za zahebanciju sa flesanjem.. tako da ostajem pri tom biosu..najbolje radi zasada.

Pa i nema, ovisi što igraš u pravilu ti ili je dosta to ili ti treba ionako više kartica. A temperatira je prezakon na tome.

15 godina
Gtx 9xx Club

Danas čitam reddit i reviewe od Strixice 980Ti, i vidim koliki su promašaj napravili. Kartica je nešto hladnija od referentne, te u full loadu na stock clocku ide blizu 80°C. Također je žalosno što kreće throtlati na 80°C, što znači da uopće nema prostora za OC. Prvi puta kada sam vidio sliku od kartice, očekivao sam puno više.. 

edit: izgleda da je cooler bio namjenjen na Fury karticu, te su kao isti takav stavili na 980Ti.. također imam osjećaj da bakrene cijevi ne dotiču baš najbolje čip što bi mogao biti glavni razlog visokih temp.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2015 18:01 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Reddit je baš mjerodavan..

Prođi 9 normalnih review stranica i vidjet ćeš 9 suprotnih rezultata od onog s reddita.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Karlek_19 kaže...

Reddit je baš mjerodavan..

Prođi 9 normalnih review stranica i vidjet ćeš 9 suprotnih rezultata od onog s reddita.

Techpower up je stavio istu sliku na rubu heat pipea

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
Gtx 9xx Club

Nevjerovatno je da si takvi brandovi na takvim high end modelima uopce mogu dozvolit greske a kamoli takve.....

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Evo i mene u klubu

Gigabyte GTx 970 G1 Gaming.

Sve sto sam ocekivao sam i dobio.

Zasad samo BF4 igrao, i više nego osjetan boost u odnosu na gtx 760 OC koju sam imao prije ovoga.

Dosta je hladnija (nije prolazila 62 nakon 1h gejmanja po ovim vrucinama), sama se clocka na 1404 mhz(stock) iako pise da je boost 1329mhz. u idle je na 30/31 celsius.

NIsam overclockao nemam potrebe za time. Kad uhvatim vremena cu malo i nešto novije zaigrati da vidim kako se nosi sa recimo Witcherom 3.

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
GrimReaperKC kaže...

Evo i mene u klubu

Zasad samo BF4 igrao, i više nego osjetan boost u odnosu na gtx 760 OC koju sam imao prije ovoga.

Dosta je hladnija (nije prolazila 62 nakon 1h gejmanja po ovim vrucinama), sama se clocka na 1404 mhz(stock) iako pise da je boost 1329mhz. u idle je na 30/31 celsius.

NIsam overclockao nemam potrebe za time. Kad uhvatim vremena cu malo i nešto novije zaigrati da vidim kako se nosi sa recimo Witcherom 3.

nisi pogriješio sa odabirom 100%

16 godina
Gtx 9xx Club

Frend i ja kupili istu grafu (Gigabyte GTX 970 G1), isti dan i u istom shopu (ADM)....

Moja ima ASIC Quality 77% a njegova 70%.... Ja još dobio free Arkham Knight a on nije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

moja ima 76.3%.

jel to posebno nes moras dobit u kutiji za batman ili?

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GrimReaperKC kaže...

Evo i mene u klubu

Jede i Wičera bez problema, sve postavke maxed out uz Nvidia efekte. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice