Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
picajzla0707 kaže...
buljo781 kaže...

Glasna je u usporedbi s recimo MSI i ASUS. Tiha je u usporedbi s referentnom. 3 ventilatora su 3 ventilatora, dosta oni pušu kad se igra.

tri venta u odnosu na dva su 50%više hlađenja (ako su iste veličine), ali u isto vrijeme nisu 50% veća buka, jer se ona ne zbraja po "seljački" 2+1 

tako da to vjerojatno više ovisi o samim ventovima i koliko oni zuje - kod mene su u kućištu 4 venta + 135mm na cpu i kad ih sve upregnem (niti jedan se ne vrti preko 80%) još su uvijek nečujni

...sve dok se ne upali ovo smeće od grafe koje huči kao hooverova brana

koliko sam čuo niti ti ventovi na điđi se ne vrte na maksimumu, pa jel su stvarno toliko glasni u odnosu na ove druge?

lol

17 godina
Gtx 9xx Club

Nebi li se tu negdje trebala umiješati i inno3d 970 x4 air boss ultra?

Koliko vidim tu, ona je čak najbolja ne testu ako ne gledamo buku.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
itomic009 kaže...

Pa čovjek ti kaže jer ima tu grafu i ti sad njemu prodaješ pamet ? Imao je moju bivšu MSI GTX 760 koja ima sličan hladnjak kao i GTX 970 MSI a kod GTX 970 je ili tiši ili sličan kao na GTX 760 pa ti može reći kakvo je stanje. Ne znači ti to da ako puše više zraka (tri venta pored dva venta) da je 50% više hlađenja. Što se tiče buke tu si još više promašio jer rast buke recimo sa 30 decibela na 45 decibela je 50% na papiru a subjektivan dojam je da je glasnije nekoliko puta a ne samo za pola glasnije nego kad je 30 decibela.

ne razumijem hejtanje, niti prodajem pamet niti glumim znanje, nego raspravljam i iznosim vlastito mišljenje

tri ista venta propuhuju točno 50 posto više zraka od dva ista venta (naravno da hlađenje grafe ovisi ne samo o ventovima nego i o hladnjaku), a što se decibelaže tiče upoznat sam s rastom razine buke u odnosu na brojke - a poantu si promašio ti jer ja govorim o rastu buke s tri u odnosu na dva venta gdje se buka svakog pojedinog venta NE ZBRAJA u ukupnoj buci, buka jest nešto veća s 3 nego 2, ali ne za 50 posto

dakle tri vrlo tiha venta zajedno mogu biti tiša od jednog glasnijeg

na koncu radi svega navedenog i pitam za njegovo iskustvo i razliku tih ventova na điđi u odnosu na ostale

buljo781 kaže...

Manji su od ostalih ventilatora, brže se vrte i dosta se čuje strujanje zraka. 

zahvaljujem kolega na odgovoru

14 godina

Ali uz to uzmi u obzir da grafa na ovim nesnosnim vrućinama ne prelazi 65°C i da radi stabilno preko 1500MHz. Poslije toga to što je malo bučnija od recimo TwinFrozr hladnjaka ne znači apsolutno ništa, kad evo Strixice ne mogu preko 1450MHz.

EDIT: evo razlike između ventova MSI TF i WF3

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 14:00 (buljo781).
10 godina

Neda mi se citirat jer ste svi na temi o bučnosti gigabyte g1 gtx 970 pa ću samo reć da sa custom fan profilom najviše ventovi rade na 60%, dok je temp na 70°c max po ovim vrućinama, naravno pričamo o full loadu (od 80 do 99% gpu usage). Dakle na 60% mogu potvrdit da u pravilu nije glasna. Imam 5 ventova u kućištu i stock cpu cooler i čujem najviše taj cpu cooler, a ni to nije glasno. Tako da nema brige oko buke kod G1. 

12 godina
buljo781 kaže...

Ali uz to uzmi u obzir da grafa na ovim nesnosnim vrućinama ne prelazi 65°C i da radi stabilno preko 1500MHz. Poslije toga to što je malo bučnija od recimo TwinFrozr hladnjaka ne znači apsolutno ništa, kad evo Strixice ne mogu preko 1450MHz.

EDIT: evo razlike između ventova MSI TF i WF3

ah, vidio sam tu ili sličnu fotku i baš sam jednom pitao ovdje na forumu jel tko vidio neki test ili zna koja je razlika u količini zraka koju mogu potjerati ili pak u nekoj kvadraturi kruga koju pokrivaju dva veća u odnosu na tri manja

dobro, meni su osobno rekordi u ocanju nebitni - najbitnije mi je da je dobro ohlađena i da je tiša - to pokušavam postići malo pomalo s cijelom konfom i jedino me ova stara grafa sad muči bukom i zagrijavanjem (uz činjenicu da je preslaba)

Magibagi kaže...

Neda mi se citirat jer ste svi na temi o bučnosti gigabyte g1 gtx 970 pa ću samo reć da sa custom fan profilom najviše ventovi rade na 60%, dok je temp na 70°c max po ovim vrućinama, naravno pričamo o full loadu (od 80 do 99% gpu usage). Dakle na 60% mogu potvrdit da u pravilu nije glasna. Imam 5 ventova u kućištu i stock cpu cooler i čujem najviše taj cpu cooler, a ni to nije glasno. Tako da nema brige oko buke kod G1. 

e to mi je bitno, fala i tebi na odgovoru

13 godina
protjeran
Wf3 je toliko dobar da sam je se rijesio drugi dan, grafa je hladna no ocajne izrade(citaj dno dna)i yebeno bucna, zapravo najbucnija 970 na nasim prostorima!;)tko veli drugacije laze, ili mu je to tek druga kartica nakon voodoo2!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
i ja imam GB GTX 970 G1 GAMING i mogu reci da je odlicna, hladna i tiha i sve radi kak spada

nego kupujem danas acer 25G257HL monitor, jer ok taj za igranje ili ne?
12 godina
Stjepanj kaže...
Wf3 je toliko dobar da sam je se rijesio drugi dan, grafa je hladna no ocajne izrade(citaj dno dna)i yebeno bucna, zapravo najbucnija 970 na nasim prostorima!;)tko veli drugacije laze, ili mu je to tek druga kartica nakon voodoo2!lp

aha, evo ga opet

ajd stjepko preciziraj što je to točno dno dna od izrade

molim te ako ćeš ponavljati da je pcb tanji - to su već ovdje kolege potvrdile da nije, a ako ti opet tvrdiš da jest - mjernik u ruke pa dokaži koliko je mikrometara taj pcb tanji od ostalih

također za tanji lim kojim je oklopljena me iskreno nije briga, jer s grafom postupam pažljivo, nemam čopave ćevape od prstiju i nije da ću nogomet igrati s njom

dakle, pored ovih stvari koje su samo tebi lošije, što je to još dno dna - možda nekvalitetni ventovi? šuft memorija? probrano lošiji primjerci čipova? njesra od kondića?

navedi dakle točno što to ne valja, ipak ćeš tako pomoći meni i ostalim kolegama koji su u postupku odabira grafe da ne pogriješimo 

16 godina
Gtx 9xx Club

Hajd se odlučite više...

Koja je tiši izbor?

5 Gigabyte G1
14 MSI
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Gtx 9xx Club

Iz njegove perspektive wf3 je loš zato što on trenutno prodaje strixicu, pa ako netko na forumu pročita da su gigabytice loše, ima veće šanse da ekipa kupi njegovu karticu.

Wf3 je nečujna kartica (mozda si ti imao sjebani primjerak!?), bolje se OC-a od Strixice u većini slučajeva, hladnija, manje je pogođena coil whinom, ima istu debljinu PCB-a, ali je savijen radi dimenzija kartice. I samo probaj pricati one gluposti oko tanke plastike, jer ti nije to mobitel pa da ju nosaš po džepovima!

Moj PC  
1 3 hvala 1
13 godina
protjeran
Samo se vi tjesite! Ak je pojedincu dobra to neznaci da je svima, ja govorim iz yebenog iskustva, kartica koja urla u idleu na 1600rpm s 3x venta nije za svakoga, pogotovo za picajzlu, ako vec pricamo o tisini strix je tu broj jedan, odma uz nju msi gaming...wf3 tu nije mjesto jer su ove dvije firme s 0rpm u idleu otisle korak dalje!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina
Gtx 9xx Club

Samo malo, nemojte mješat plastiku i metal, točnije wf3 verziju i g1. G1 je cijela metalna sa backplateom, tiha, clocka se jako dobro, ne grije se i nema coil whinea (točnije mali primjerak kartica ga ima i to u loadingu kad fps ode preko 800).

Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
Samo se vi tjesite! Ak je pojedincu dobra to neznaci da je svima, ja govorim iz yebenog iskustva, kartica koja urla u idleu na 1600rpm s 3x venta nije za svakoga, pogotovo za picajzlu, ako vec pricamo o tisini strix je tu broj jedan, odma uz nju msi gaming...wf3 tu nije mjesto jer su ove dvije firme s 0rpm u idleu otisle korak dalje!lp

ako "urla" na 1.600 okretaja u idle, kako je tek onda na full load i to onda to doista nije grafa za mene, bez obzira na hladnoću - jer bučne grafe mi je već preko neke stvari

Magibagi kaže...

Samo malo, nemojte mješat plastiku i metal, točnije wf3 verziju i g1. G1 je cijela metalna sa backplateom, tiha, clocka se jako dobro, ne grije se i nema coil whinea (točnije mali primjerak kartica ga ima i to u loadingu kad fps ode preko 800).

točno ću morati uzet jedan primjerak na probu, pažljivo je ubaciti u slot i ako ne budem zadovoljan - vratiti je i zamijeniti za msi u roku onih 8 dana

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 15:32 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Evo imam GTX 970 G1, koja nije bucna ni na 1540MHz tokom ovih vrucina.

17 godina
Gtx 9xx Club

Ne kužim.

Stjepanje o kojoj ti točno gtx 970 gigabyte pričaš?

evo mogu potvrditi da se moja g1 gaming ne čuje ti ja izrada super, na kraju krajeva slikao sam gtx 780ghz editon i usporedio sa njome..

t

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Inace izabrali ste 3 briljantna modela serije 970 i onda lomite koplja koja je bolja a sve su to nijanse......

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ajd Stjepanj je u pravu jedino oko te plastike, dosta je elastičnija nego kod ostalih shroudova. Ali opet, kome je to bitno kad je sve ostalo kod grafičke fenomenalno.

Usput, ja pričam o običnom WF3 OC modelu, ne G1. G1 ima backplate i malo veći klok, to je koliko sam shvatio jedina razlika.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 16:43 (buljo781).
12 godina
Gtx 9xx Club

Asus Stryx,Gigabyte G1,Msi Gaming.......koju god da uzmete imate top model.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Stjepane ocito si imal zesci srot od modela. Jer ova moja G1 ne pravi buku na max. OC postavkama(1550Mhz) i po ovo vrucini , niti pravi coil whine  a to sto je ovaj prednji dio plasticni meni ama bas nista ne predstavlja.  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Stjepane ocito si imal zesci srot od modela. Jer ova moja G1 ne pravi buku na max. OC postavkama(1550Mhz) i po ovo vrucini , niti pravi coil whine  a to sto je ovaj prednji dio plasticni meni ama bas nista ne predstavlja.  

Koji dio je plasticni? Oznaci na slici pa postavi ovdje

10 godina

Na WF3 verziji je sve plastično, na G1 samo ventovi. To su dvije razičite izvedbe kartice, i G1 može radit na 1450rpm-a u idleu i nema problema, custom fan profile rješava stvar. Nema buke nikakve.

Ako birate već GTX 970 svejedno je koju uzmete to je osobni odabir. Nije da reklamiram G1 kao najbolju samo opovrgavam tvrdnje o nekakvoj ekstremnoj bučnosti koju Stjepanj pokušava podvalit kao jedinu istinu, a priča o WF3 izvedbi ko prvo. Bez uvrede, to mi nije namjera, LP. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 18:40 (Magibagi).
12 godina
Almin94 kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Koji dio je plasticni? Oznaci na slici pa postavi ovdje

Mislio sam ga je plastika. Nisam obracao paznju na to

12 godina

...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2015 18:49 (Sandro HR Zagorje).
14 godina
Gtx 9xx Club

Buka na msi-u u idleu ne postoji...jer se fanovi ne vrte do 60º naravno

Izrada same kartice je čist ok, ništa posebno ali niti loše. Nema savijanja niti čudnih "izuma" što se tiče hlađenja. Ventovi su začuđujuće tihi kad se pogleda brzina vrtnje na 50-70 %.

Izgled...zar je zaista bitno? Mislim, izgled meni na mojoj veoma paše ali opet, stoji u kućištu koje je na podu tako da ju vidim jedino kad nešto stavljam/skidam a to nije svakodnevno tak da po meni totalno nebitna stavka.

Coil whine? Da, na mojem primjerku postoji. Nije grozan kao na prethodnoj 280x (isto msi) ali nažalost postoji. Evo testirao sam sad malo bf i fo3 i sad u večernjim satima se jedva čuje od ventilatora tak da nije strašno. 280x je bila pojam coil whina....mogla je doslovce sama biti u orkestru kolko je to zvrčalo

Kad sam kupovao 970 dvoumio sam se između gige i msi-a i razlog što sam kupio ovu je taj što gige nije bilo na skladištu....ja sam opet zadovoljan jer koliko vidim msi je isto odlična grafa a obje imaju isto trajanje garancije tak da je to po meni win win situacija bez obzira koju uzmete.

Btw. imam gigu 460 i dan danas ta grafa odlično radi, ima super temperature i dosta nisku buku...veoma kvalitetno hlađenje, pogotovo kad se uzme u obzir da je to fermi

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 0:36 (Granzon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja ne bih isao na MSI kada bi sad kupovao nakon sto njihove dvije kartice zaredom ti imaju coil whine. Definitino ASUS ili Gigabyte s obzirom da su u istoj kategoriji.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Jonja kaže...

Ja ne bih isao na MSI kada bi sad kupovao nakon sto njihove dvije kartice zaredom ti imaju coil whine. Definitino ASUS ili Gigabyte s obzirom da su u istoj kategoriji.

Misliš da kod njih ne postoji coil whine? Proguglaj malo po netu....nažalost on postoji na većini high end grafi bez obzira na proizvođača.  Kao i u slučaju kod klokanja i ovdje ti je to dosta ovisno o sreći i primjerku.

Kod moje se trenutno javlja kad fps ode u 200+  i u normalnom se radu teško čuje, tj. jedino se čuje ako se ventovi grafe ne okreću (temp. je manja od 60 stupnjeva) i kad je bočna stranica otvorena tako da to nije strašno.

280x......jbga čekao sam novu seriju grafi pa da probam reklamirati pa je na tome nažalost i ostalo. Grafa je proslijeđena bratu kod kojeg je coil whine ipak nešto slabiji pri opterećenju tak da vjerujem da i sam intenzitet buke ovisi i o drugim komponentama u kompu (napajanje, matična, itd..) a on pak isto kemija da proba nešto novo na temelju reklamacije.

Btw. Gige nije bilo a Asus ne uzimam u većini slučajeva jer su im cijene daleko prenapuhane a ne nude toliko bolju kvalitetu koja bi opravdala toliko veću cijenu. Jesu kvalitetni al i skupi tak da tko ima nek uzima...meni je i ova msi dosta dobra

Battlelog: [G] pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 1:25 (Granzon).
14 godina

Ima coil whine kod Gige na oko 750fps pa nadalje.

12 godina
Gtx 9xx Club

evga izbacila 980ti kingpin

može se birati po asic kvaliteti... uz "nešto" višu cijenu 

Moj PC  
7 0 hvala 4
12 godina
Gtx 9xx Club
Nedavno sam se referirao na ASIC....na 290 tri-x sam imao 82.7% alko se dobro sjecam a na Gtx 780 windforce x3 oc nesto oko 56% i onda je ta gtx780 hladnija,tisa i bolji overclocker na zraku od te 290 tri-x sa enormno visim ASICom......
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice