Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 956.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Gtx 9xx Club
Almin94 kaže...

Malo sam testirao grafu i stvar oko VRAM. Uglavnom, sa ukljucenim Pagefile-om graficka koristi iznad 3.5GB, ali sa iskljucenim ne ide iznad 3.5GB. Sta bi to trebalo da znaci, ne znam...

U svakom slučaju je bolje da imaš uključen page file u sistemu pa si miran. Barem na automatskim vrijednostima. Od kad sam prešao 8GB rama, ostavljam ga na automatskom, prije bi stavljao uvijek na duplu vrijednost od količine radne memorije.

Pagefile je u biti nepotreban ako imaš puno rama, ali da ćeš vidjeti nekakvu promjenu u vidu boljih performansi kad ga isključiš - nećeš. To je čisti mit.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
17 godina

Nista ne znaci i nezamaraj se sa time bzvz...

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Pagefile idu gasiti oni kojima je dosadno, pa si gasenjem doticnog idu malo zakomplicirati zivot:-)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

PF je imalo smisla ugasiti nekad. Ali baš i nema u novijim Windowsima. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Samo sam ugasio radi testova VRAM-a. Inace je postavljen na System managed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...
Gdje mozes karticu od 1500kn staviti u low-mid segment, daj molim te 

U koji segment ti stavljas tu svoju r9 270OC.A njezina cijena je bila oko 1500Kn kad je izasla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 13:55 (dreadmoore).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Btw koji je prosjek overclocka za core i memoriju na GTX 970 bez dizanja napona? Evo moja kuca na 1500MHz bez problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...

Btw koji je prosjek overclocka za core i memoriju na GTX 970 bez dizanja napona? Evo moja kuca na 1500MHz bez problema.

GB je ocito sa tocno ovom serijom napravio pun pogodak,ekipa ih dize za nepovjerovat......

15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

GB je ocito sa tocno ovom serijom napravio pun pogodak,ekipa ih dize za nepovjerovat......

Ova G1 je nevjerovatna. Ovako overclockana ne ide iznad 60C. 

14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Ja uvijek peh i dobijem lose primjerke, max za everyday je 1440 MHz kod mene.

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Almin94 kaže...
MEGATAMA kaže...

Ova G1 je nevjerovatna. Ovako overclockana ne ide iznad 60C. 

Imali očitavanja za VRM1 koja je tu temp.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
15 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Nema, ali i VRM je hladjen na njoj.

12 godina
Leopard_st kaže...

To je sa dizanjem voltaze ili stock?

12 godina
Almin94 kaže...
mirzet1976 kaže...

Nema, ali i VRM je hladjen na njoj.

To mi je jasno da ima i mora da ima hladjenje na VRM1, jer VRM1 ima višu temp od GPU core bar kod AMD

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Malo sam testirao grafu i stvar oko VRAM. Uglavnom, sa ukljucenim Pagefile-om graficka koristi iznad 3.5GB, ali sa iskljucenim ne ide iznad 3.5GB. Sta bi to trebalo da znaci, ne znam...

Prosvijetli me, kako se uključuje taj pagefile?

16 godina
mirzet1976 kaže...

To mi je jasno da ima i mora da ima hladjenje na VRM1, jer VRM1 ima višu temp od GPU core bar kod AMD

Moja situacija: GPU core u loadu mi je oko 67c, VRM1 mi bude oko 73-74c. Vjerujem da je otprilike takav omjer i kod 970.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 9:07 (mrsmith).
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
Leopard_st kaže...

To je sa dizanjem voltaze ili stock?

Sa naponom dodatnih, jedna ova koci, asic joj samo 66%, ova druga mi izgleda bolji clocker, 85% asic.

Meni dosta i ovo, leti sve, vram ide do 2050 MHz.

multi-gpu 4 ever
15 godina
Magibagi kaže...

update: uključio sam u nvidia control panelu adaptive vsync i u igrama isključio i nema coil whinea, samo se ventovi čuju ako je full load, al ništa prestrašno samo malo glasnije. ako neko isto ima nadam se da će i njemu pomoć :) 

Meni je u nvidia control panelu narihtano na use the 3D application setting, a sam vsync uključujem u igrama. Na sreću nema coil whinea, toga sam se iskreno pribojavao.

Možeš li molim te navesti naslove igara s kojom ju gaziš.

Pozz.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 16:58 (Kvod).
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nije da potičem brand rat, al moram pitat slijedeće:

kakva je to računica i kako opravdati nabavku nvidie u odnosu na amd ako je u pitanju iskljucivo gaming?

Samo činjenice i matematika, nikakve fanboy gluposti.

Unaprijed da kažem da opravdavam nvida korisnike koji koriste nvidu za posao ili neke programe koje rade bolje na nvidiji u odnosu na amd.  

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Imperator01 kaže...

kakva je to računica i kako opravdati nabavku nvidie u odnosu na amd ako je u pitanju iskljucivo gaming?

Unaprijed da kažem da opravdavam nvida korisnike koji koriste nvidu za posao ili neke programe koje rade bolje na nvidiji u odnosu na amd.  

Pa eto ljudi imaju ustajalo misljenje (barem vecina, nazovimo ih ispodprosjecnih korisnika koji neznaju cak niti drivere instalirati) da Amd radi nesto losije, pa eto uzet cemo rade nvidiju, no kako to biva u trgovinama i prodavac ce ti reci istu stvar naravno jer je doticna za barem minimalno 20% skuplja za iste perfomanse...

no nvidia ima i daleko veci marketing (prezentacije, reklame i sve sto ide s tim) za razliku od konkurenta..no priznajem/o i mrvu "stabilnije" drivere! u americi cak postoje i trgovine, proizvodaci racunalne opreme koji samo prodaju nvidia proizvode itd, cudan je ovaj svijet svakako... no izbor ostaje uvijek na pojedincu, onom barem malo pametnijem ili s vise novaca u depu oni svakako nemogu fulatiLP

edit.

a i za informaciju (primjer)pandan danasnjoj Gtx970 je cip izdan prije 1,5godinu (R9 290)! dakle sagledaj situaciju maaaaalo šire!lp

Backdraft koji dio teksta ti nije jasan?

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 20:00 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Nebih da vrijeđam, al tako to dodje.

I to nam je sasvim logično i prihvatljivo objašnjenje za toltalnu dominacu nvide na tržištu. 

Više je budala i neirformisanih nego pametnih i informisanih. 

A dok je ovaca bit ce i vune

Ceka se amd 3xx serija, i to u nvida topicu

Nvida fanovi, sorry za provokaciju. 

2 1 hvala 1
10 godina
Kvod kaže...
Magibagi kaže...

update: uključio sam u nvidia control panelu adaptive vsync i u igrama isključio i nema coil whinea, samo se ventovi čuju ako je full load, al ništa prestrašno samo malo glasnije. ako neko isto ima nadam se da će i njemu pomoć :) 

Meni je u nvidia control panelu narihtano na use the 3D application setting, a sam vsync uključujem u igrama. Na sreću nema coil whinea, toga sam se iskreno pribojavao.

Možeš li molim te navesti naslove igara s kojom ju gaziš.

Pozz.

Jesi probo bez vsynca? Gazio sam ju sa Far Cry 4 i Watch Dogs na ULTRA. Al i moj je coil whine skoro neprimjetan samo zvučnici hvataju frekvenciju pa se čuje jače, imam jako loše zvučnike nemaju ni klasično napajanje neg ih spajam na usb. Dosta loše.

12 godina
mrsmith kaže...
mirzet1976 kaže...

Moja situacija: GPU core u loadu mi je oko 67c, VRM1 mi bude oko 73-64c. Vjerujem da je otprilike takav omjer i kod 970.

ne baš, jer giga ima fantastično riješeno hlađenje i dosta bolje od strixice

kod gige su najviše temperature do 66 stupnjeva na najtoplijem dijelu kartice, dok se to kod asusice penje na čak 84! stupnja

evo testovi s termalnom kamerom gdje pokazuje koliko je gigabyte bolje riješio hlađenje

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_970_g1_gaming_review,9.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_970_strix_review,9.html

EDIT: sad sam vidio da imaš 980, ne 970, no razlika je tu još i veća - giga 980 g1 na najtoplijem dijelu max 66 stupnjeva, strix 980 - opet daleko toplija, skoro 90 stupnjeva

http://www.guru3d.com/articles_pages/gigabyte_geforce_gtx_980_g1_gaming_review,9.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_gtx_980_strix_review,9.html

očito je giga sa 9xx serijom napravila fantastičan posao

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 21:07 (picajzla0707).
13 godina
dreadmoore kaže...

U koji segment ti stavljas tu svoju r9 270OC.A njezina cijena je bila oko 1500Kn kad je izasla.

r5 240 low segment

r7 250/X vrh low segmenta

r7 260/X entry level medium

r7 265 zlatna sredina mediuma

r9 270/X vrh medium segmenta

r9 280/X entry level high end grafa

r9 290/X high end

r9 295x2 bog otac

Jasnije?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Imperator01 kaže...

Pa eto ljudi imaju ustajalo misljenje (barem vecina, nazovimo ih ispodprosjecnih korisnika koji neznaju cak niti drivere instalirati) da Amd radi nesto losije, pa eto uzet cemo rade nvidiju, no kako to biva u trgovinama i prodavac ce ti reci istu stvar naravno jer je doticna za barem minimalno 20% skuplja za iste perfomanse...

no nvidia ima i daleko veci marketing (prezentacije, reklame i sve sto ide s tim) za razliku od konkurenta..no priznajem/o i mrvu "stabilnije" drivere! u americi cak postoje i trgovine, proizvodaci racunalne opreme koji samo prodaju nvidia proizvode itd, cudan je ovaj svijet svakako... no izbor ostaje uvijek na pojedincu, onom barem malo pametnijem ili s vise novaca u depu oni svakako nemogu fulatiLP

edit.

a i za informaciju (primjer)pandan danasnjoj Gtx970 je cip izdan prije 1,5godinu (R9 290)! dakle sagledaj situaciju maaaaalo šire!lp

Backdraft koji dio teksta ti nije jasan?

Znaci oni koji kupuju nvidiu su glupi?

multi-gpu 4 ever
14 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Ja sam uzeo GTXicu ali ono kad  gledam bolje da sam pustio 100 eura u đepu i R9 290 uzeo

Moj PC  
4 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

r9 295x2 bog otac

Jasnije?

Ovo bih uzeo sa zrnom soli jer je CF/SLI uvijek mušićav. 

Čekati 390X. Ta će rasuti i šefa i stanicu. :)

12 godina
Gtx 9xx Club

Evo 960-tki LINK . Instar vec ima presales Palit verzije, cijena 1899 kn.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
baustelac kaže...

Evo 960-tki LINK . Instar vec ima presales Palit verzije, cijena 1899 kn.

Definitivno su pretjerali s cijenom. Bit će totalni flop kod nas očito.

16 godina
Bulldozer kaže...

Ja sam uzeo GTXicu ali ono kad  gledam bolje da sam pustio 100 eura u đepu i R9 290 uzeo

Da nisi uzeo GTXicu imao bi 100 eura u džepu, slabiju grafu ali bi barem uštedio i na računu za grijanje a o duplom TDP-u nećemo nit govoriti.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice