Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.857
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Gtx 9xx Club
FistOfNorth kaže...

čekam ipak gtx 960 pa me tek onda zanima odnos cijene i performansi. ali ja ionako planiram samo full HD a čitam da će 960 biti taman za to.

2gb je uglavnom ok za 1080p, al vec duze vrijeme ima igara kojima to nije dosta za full detalje (1080p) a s vremenom ce ih biti jos vise...

17 godina
ansha kaže...
FistOfNorth kaže...

čekam ipak gtx 960 pa me tek onda zanima odnos cijene i performansi. ali ja ionako planiram samo full HD a čitam da će 960 biti taman za to.

2gb je uglavnom ok za 1080p, al vec duze vrijeme ima igara kojima to nije dosta za full detalje (1080p) a s vremenom ce ih biti jos vise...

tipican primjer call of duty aw..

12 godina
Gtx 9xx Club

Napredan cip i ok kolicina vrama padaju u drugi plan pored uske sabirnice koja ce bit ogranicavajuci faktor.

Hrpa danasnjih igara koriste elemente vizuala/engina koji se oslanjaju bas na tu propusnost i vrlo lako mi je zamislit da ce taj gpu moc vrtit odredjene postavke vizuala ali ce botleneck bit sabirnica i dolazit ce do nezeljenih efekata.

Ukratko imat cete kamion u ciju prikolicu stane puno slatkisa ali necete imat dovoljno siroku cestu da ti slatkisi dodju do vas :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Gtx 9xx Club

Imam novi komp (MOJ PC) i neznam jel imam problem sa svojom 970kom pošto mi monitor kao da ima smetnje a na prošlom kompu toga nije bilo. Znači interference nekakav kao da sjene piče gore/dole. Monitor ima samo VGA izlaz pa sam stavio converter za DVI i tako spojio u grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Magibagi kaže...

Imam novi komp (MOJ PC) i neznam jel imam problem sa svojom 970kom pošto mi monitor kao da ima smetnje a na prošlom kompu toga nije bilo. Znači interference nekakav kao da sjene piče gore/dole. Monitor ima samo VGA izlaz pa sam stavio converter za DVI i tako spojio u grafu.

Također ja imam Asus vx239h, i rijetko se događa taj problem, ja imam zujanje njegovih zvučnika i te tako ti kažeš sjene pri jakom velikom fpsu. Također sam spojio putem dvi-a. Moguće da je do kabla, možda s hdmi ne bi trebalo biti problema. Jel imao još tko takav problem? Da nabavim hdmi?

14 godina
protjeran
Magibagi kaže...

radim u servisu pa svako malo ima takav problem.

stvar je do lošeg dvi to vga adaptera

ili

vga kabel koji nema onu feritnu jezgru za micat smetnje 

ili 

nešto do monitora

10 godina

ja promjenio vga kabel samo sam dobio neki shadow svega udesno. 2 dvi adaptera promjenio oni nisu bitan faktor, ništa se ne mjenja. sve je do kabla a sad neznam, dao sam 50kn za vga kabel i eto na njemu baca taj shadow, na starom je podnošljivo sve uz manje smetnje.

17 godina
Gtx 9xx Club

Može li mi netko objasniti zašto na internetu nigdje nema review za gtx 970 itx kartice??

Samo nalazim na info itd.. kartica je vani ljudi je imaju, nigjde ničega o njoj, naovodno je jaka  kao i obična gtx 970 ali ne mogu naći apsolutno ništa o toj kartici

http://www.guru3d.com/news-story/gigabyte-mini-itx-gtx-970-graphics-card.html

edit

našo :)

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2015/01/15/asus-geforce-gtx-970-directcu-mini-review/3

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 13:18 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Magibagi kaže...

ja promjenio vga kabel samo sam dobio neki shadow svega udesno. 2 dvi adaptera promjenio oni nisu bitan faktor, ništa se ne mjenja. sve je do kabla a sad neznam, dao sam 50kn za vga kabel i eto na njemu baca taj shadow, na starom je podnošljivo sve uz manje smetnje.

ma mjenjaj taj monitor i gg

ako ima samo VGA znaci da je i malo stariji i mozda je vec 'pri kraju' i sad ti samo hebe karticu

10 godina
Kamikaza1600vti kaže...
Magibagi kaže...

ma mjenjaj taj monitor i gg

ako ima samo VGA znaci da je i malo stariji i mozda je vec 'pri kraju' i sad ti samo hebe karticu

a radio je super na Sapphire HD 6750. Ma nije to ništa strašno podnošljivo je i nekad nestanu skroz linije. Izdržim par mjeseci pa uzmem novi.

16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Jedna informacija vezana za ovu "aferu 3,5/4GB" 

Naime. Napravih test i za OpenGL API. OpenGL bez obzira na veličinu teksture (broj učitanih, naravno, iznosi 4GB+) uvijek puni 4GB video memorije, no Direct3D11 (DirectX) za razne formate i veličine tekstura STANE na 3,5GB.

Dakle. U igri je nepredvidivo ponašanje D3D-a. Barem se tako čini.

Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
Gtx 9xx Club

kaj to znaci da dx12 ce tek moc koristit 4gb kak spada,zapravo imamo jaci hw od trenutnog 3d api a 

a ovo za open gl me ni ne cudi jer je uvijek bio napredniji api od dx-a 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 17:10 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Ima netko možda informacije kako će se cca kretati cijene GTX960? Jer baš gledam kako su R9 290 pale na nekih 2300-2400kn. Hoće li uopće 960tke biti isplative?

0 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Može li mi netko objasniti zašto na internetu nigdje nema review za gtx 970 itx kartice??

Samo nalazim na info itd.. kartica je vani ljudi je imaju, nigjde ničega o njoj, naovodno je jaka  kao i obična gtx 970 ali ne mogu naći apsolutno ništa o toj kartici

http://www.guru3d.com/news-story/gigabyte-mini-itx-gtx-970-graphics-card.html

edit

našo :)

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2015/01/15/asus-geforce-gtx-970-directcu-mini-review/3

Evo ti i za Gigabyte GTX 970 Mini-itx:

coolenjoy.net (Google Translate na engleski)

13 godina
protjeran
Texpi kaže...

Ima netko možda informacije kako će se cca kretati cijene GTX960? Jer baš gledam kako su R9 290 pale na nekih 2300-2400kn. Hoće li uopće 960tke biti isplative?

pa po netu pisu informacije od cca 250$ sto je cca 1400-1500kn + nasa davanja! ispada previse kao i inace kod nas! jaci model Ti i onaj s vise cuda jezgri jos skuplje tako da neznam s kim se nvidia bori u tom segmentu!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

kaj to znaci da dx12 ce tek moc koristit 4gb kak spada,zapravo imamo jaci hw od trenutnog 3d api a 

a ovo za open gl me ni ne cudi jer je uvijek bio napredniji api od dx-a 

Ne. :) To nema veze s time, jer s nekim teksturama radi uredno. To su samo teksture, a taj rezultat samo pokazuje da D3D ima drugačiji pristup memory managementu nego OGL. Ništa više.

14 godina
Texpi kaže...

GTX 960 uopće nije ista kategorija kao R9 290 pa ako i bude sličnih cijena birt će potpuno ne isplativa što se tiče čisto s gamerske perspektive. GTX 960 mjenja GTX 760 i očekuje se da performansama bude bliže GTX 770 nego GTX 760 a cijena bi trebala bit kad izađe oko 200 do 230 dolara što bi kod nas bilo jedno 1700 - 1800 kn. Znat ćemo više u petak kada ide službeno lansiranje pa ćemo znati i cijene. Vjerujem već da će odmah onaj tamo tjedan za 10-ak dana bit grafe u ponudi i kod nas.

12 godina
Gtx 9xx Club

Bojim se da će kod nas cijene biti više tamo prema 2000kn, poznavajući naše uvoznike. Ako će biti oko 230$ to je još ok, ali ako će biti bliže 2000kn, onda je tu već upitna isplativost uzimanja te grafičke.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Bit će u cijenovnom rangu 280x te nešto slabija od iste.

EDIT: leakan 3dmark score r300 serije, 40% jača od 980ke

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.1.2015 23:04 (kenan.M).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo me u klubu napokon! 

Moj PC  
11 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Koji su zadnji beta driveri?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Almin94 kaže...

Koji su zadnji beta driveri?

Isti kao i WHQL.

16 godina
Gtx 9xx Club

http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-960-msrp-200/

Asus Strix GTX 960 retail za 200$ :) mislim da će ovo definitivno biti best buy za kakvih 1300-1400kn kod nas (ako ne napušu cijenu na 2000) - iako uvijek postoji mogućnost kupovine iz EU.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mrsmith kaže...

Asus Strix GTX 960 retail za 200$ :) mislim da će ovo definitivno biti best buy za kakvih 1300-1400kn kod nas (ako ne napušu cijenu na 2000) - iako uvijek postoji mogućnost kupovine iz EU.

Ali gdje, to kad dodje do nas racunaj 2k sigurno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
chaselol kaže...
mrsmith kaže...

Ali gdje, to kad dodje do nas racunaj 2k sigurno.

A pretpostavljam... zato sam to i naveo pri kraju rečenice. Makar 200$ je cirka 1200kn, tako da je moguće da budu oko 1600-1700kn kod nas.

Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn --- Gaap#2615 --- http://eu.battle.net/wow/en/character/tarren-mill/Gaap/simple
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

200$=2000 kn kod nas

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Ta 960-tka bi trebala na 1080p rezi sve vrtiti bez problema ako se ne varam.

Nemožeš stisnut i prdnut.
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
goodie kaže...

ne bez problema u igrama koje traže veču propusnost,kao npr. metro

kradem mine iz minskog polja
13 godina
goodie kaže...

Bila bi velika bruka ako ne bi mogla grafa da vrti sve na 1080p, ali kao sto komentar iznad kaze zbog 128 bitne sabirnice ce grafa mozda, ma i sigurno problema u nekim naslovima. Sad jel ta memorija bolje iskoristena koliko svi bruje, bilo bi super bar nesto "revolucionarno" iole od nove generacije nvidia kartica, mada cisto sumnjam.

P.S. za tu cijenu koja ce biti na trzistu, bolje joj je da vrti sve na 1080p!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2015 12:04 (chaselol).
15 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Moram se pohvaliti da mi grafa ne ide iznad 59C u load-u. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice