GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 209.559
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: GTX 7XX Club

Da,da a nema ove verzije od 4GB...
Budem ovih dana probao nazvati UZI..
Ma uzeo bi si ja to na firmu(sad do kraja ove godine da si zamijenim staru 6870) ,pa mi se ne naručuje iz vana..

15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

jesu stvarno potrebna 4gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Naravno da ne, eventualno tek za 2godine kad izade bf5! Jer ak se nastavi ovakav trend od 500mb vrama vise po godini bit ce i previse tih 4gb!lp
||| Core™ inside |||
13 godina
thaar kaže...

jesu stvarno potrebna 4gb?

Ne bas.

Za sad je samo BF4 pod specifikacijama imao 3GB memorije na grafickoj.

Ili ako imas monitor od 1440p.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
GTX 7XX Club

Ta 4GB mogu samo dobro doći za te novce, lagani clock te 680tke i ima 770 OC, odličan GPU.

Neće taj GPU tako brzo postati slab.

iclock2much

3 0 hvala 0
14 godina
CyberDemonVZ kaže...

Ne bas.

Za tu rezu za koju godinu budeš morao dodati još koju sekicu kako bi imao pristojni broj slikica, nisu ni oni baš toliko blentavi...{#}

15 godina
neaktivan
Tiby kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Ne bas.

Za tu rezu za koju godinu budeš morao dodati još koju sekicu kako bi imao pristojni broj slikica, nisu ni oni baš toliko blentavi...{#}

planiram kupiti 1440p monitor, ali i drugu 770ku dogodine. onda da uzmem 4gb ili 2gb?

4gb mi djeluje neisplativa jer za tu cijenu mogu uzet r9 290...hoće li dvije 770 od 2bg bit dosta za 1440p još bar 3 godine?

13 godina
thaar kaže...

planiram kupiti 1440p monitor, ali i drugu 770ku dogodine. onda da uzmem 4gb ili 2gb?

4gb mi djeluje neisplativa jer za tu cijenu mogu uzet r9 290...hoće li dvije 770 od 2bg bit dosta za 1440p još bar 3 godine?

Imam lose vijesti za tebe. Kad se koristi SLI onda svaka kartica koristi svoju memoriju, tako da ces opet imati 2gb memorije. Sto ti ne bi preporucio jer ocito ciljas da bude future proof.

A pogotovo ako prema sadasnjim cijenama i kolicini memorije gledas isplativost, morat ces ipak uzeti R9 290.

15 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
thaar kaže...

Imam lose vijesti za tebe. Kad se koristi SLI onda svaka kartica koristi svoju memoriju, tako da ces opet imati 2gb memorije. Sto ti ne bi preporucio jer ocito ciljas da bude future proof.

A pogotovo ako prema sadasnjim cijenama i kolicini memorije gledas isplativost, morat ces ipak uzeti R9 290.

a nju sam i mislio kupit, samo me čekanje neref modela ubija, ne želim čekat do kraja prosinca. želim imat novu karticu prije božića

13 godina
thaar kaže...

a nju sam i mislio kupit, samo me čekanje neref modela ubija, ne želim čekat do kraja prosinca. želim imat novu karticu prije božića

Computeruniverse

GTX 770, 4GB.

Jeftinije: Palit, Inno3D, Zotac.....

12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Došle niske temperature, pa sam probao 1300/1900 klok na 3dmark 11... temp nije prešla 52C, kad sam upalio komp temp bila 17C pa reko idemo vidit XD. Očito može to još više, no cilj mi je bio samo preć 12k gpu score na 3dm 11... i uspio sam na tom clocku.

zanima me jel tko ovdje na forumu uspio 12k score na ovom benchu sa ovom karticom? Ima ju dosta ljudi pa me zanimaju njihovi scoreovi.

embrace whatever may come
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

eto da dodjem i ja u klub...

razorblade
Moj PC  
9 1 hvala 2
14 godina
mariolla79 kaže...

eto da dodjem i ja u klub...

Slikano veš mašinom?:P

Čestitam ako je tvoja prinova.

iclock2much
12 godina
GTX 7XX Club

nope...slikano web kamerom srotastom...jer mi je mob odapeo a fotic kod staraca...ima u slikama hardvera {#}

razorblade
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Poz svima, evo da se i ja po prvi puta pojavim u zelenom taboru. (prva Nvidia kartica ikad)

Već nekih dva tjedna veselo kuca u mom računalu MSI GTX 770 TF3 Gaming OC 2GB i prezadovoljan sam. (osim toga lijepo se uklapa u cjelu crveno crnu ideju kompa)

Kartica je tiha (čak i na 100% ventovi po mojim mjerilima je nečujna), hladna (jedva preko 60°C u full loadu), radi kao urica i za razliku od prethodne HD 7950 ne izaziva mi nikakve probleme.

Žvače bezbolno sve igre koje bacim na nju - Shogun 2, Rift, CoH2, War Thunder, Batman AA i apsolutno nemam nikakvu primjedbu.

Stavio sam zadnje drivere 331.82 i sve 5.

Fullmoon Sorcery...Fullmoon Blasphemy!
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 10:12 (D.N.R.).
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

kako stoji ta 770 u crysisu? ima li negdje kakav bench? odlicna zvjerkica. 

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
=xfact= kaže...

kako stoji ta 770 u crysisu? ima li negdje kakav bench? odlicna zvjerkica. 

Pretpostavljam da misliš na crysis 3. nisam radio bencheve, al ovaj moj rig sa istom karticom gura c3 na very high sa fxaa na 60+ fpsa prosjek, na multiplayeru. klizi bez ikakvih dropova. sp sam prešao sa starom 5870 pa mi se ne da opet. very high i 4x msaa daje slabiji fps no i dalje igrivo.

osobno preferiram bolju oštrinu pa stavim 4x msaa i kombiniram high/v.high postavke da dobijem konstantno 60+. shading i postprocess stavim na v. high zato jer najviše utječe na eye-candy, a ostale postavke jedva primjetim. 

inače, kartica je stvarno odlična...da kucnem o drvo, ni jedan bsod, ozbiljniji crash, pregrijavanje, buka, driveri funkcioniraju...sve u najboljem redu evo već skoro 3 mjeseca. oc-a se solidno, neke bencheve sam odradio na 1300/2000, tropics sam ako se ne varam odradio na 1309.

Temp. u ovim hladnijim uvjetima ne prelazi 60C sa +50/+200 oc-om :). malo je agresivniji fan profil, al kako gore kolega kaže, nečujan je (za moje kriterije, pogotovo nakon 5870 ref. koja je bila ajme meni što se tiče buke :)

u svakom slučaju preporuka, no 280x joj je odlična konkurencija, i približno iste performanse ima za nešto manje novaca. pitanje je, po meni, koji tabor voliš i znači li ti koliko 200tinjak kn :)

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time"
13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Da li netko zna koji bih hladnjak mogao kupiti za moju GTX 760 (refernetna).

Kod nas su dostuni koliko vidim samo ovi Accelero Mono, TwinTurbo i Xtreame , a nisam vidio nikakav popis na kojem piše da su kompatibilni s GTX 760.

Malo me brine to što se pod load-om vrti na oko 80°C a. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja imam Asus GTX770 sa 2gb, i imam 2560 x 1440 monitor, i recimo dok igram Crysis 3 (max detalji) koristi 1970(praktički full)MB video memorije, tako da ako se dvoumite da je 4 GB previše, baš i nije, pogotovo ako mislite igrat na ovakvim rezoulcijama, ili ako imate 2 monitora.

14 godina
ivicask kaže...

Ja imam Asus GTX770 sa 2gb, i imam 2560 x 1440 monitor, i recimo dok igram Crysis 3 (max detalji) koristi 1970(praktički full)MB video memorije, tako da ako se dvoumite da je 4 GB previše, baš i nije, pogotovo ako mislite igrat na ovakvim rezoulcijama, ili ako imate 2 monitora.

Ajde napokon netko priznaje pravu istinu, svaka čast.{#}

14 godina
Tiby kaže...
ivicask kaže...

Ajde napokon netko priznaje pravu istinu, svaka čast.{#}

Zasto "priznaje" ? Pa to su činjenice :) Također, većina vas bi trebala znat da novije igre automatski znaju iskoristiti višak memorije, jel keširaju teksture, i ubrzavaju loadanje grafike/nivoa u igrici itd, i na kraju krajeva može i poboljšati perfomance jel nije potrebno loadanje iz HDD/RAM već se cijelo vrijeme drži u grafičkoj memoriji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 9:56 (ivicask).
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Trebao bih neki savjet oko SLi konfiguracije. Odlučio sam uzet još jednu gtx770, no postale su rijetke u našim shopovima. MSI gaming verzija je nedostupna u svim shopovima koje sam kontaktirao i koji mi odgovaraju.

Za opciju su mi ostale Gigabytov model od 2gb i Lightning od MSI-a. Sad sam u nedoumici. Cijena mi nije problem, pa mi je logično otić na potonju opciju. E sad, ako netko ima ovdje na bugu Lightning verziju MSI-a volio bi čut njegova iskustva. 

Na recenzijama nisam čuo nijednu lošu karakteristiku Lightninga, no ni Gigine kartice. Po forumima također ne mogu nać loša iskustva. 

Sljedeće što me zanima je kako bi mi funkcionirale te kartice? Pošto sam popriličan n00b što se tiče multi gpu konfi...S obzirom da je lightning na clockana više, onda se spušta na takt gaming verzije ako se ne varam? Zanima me je li moguće zasebno klockat kartice. Npr. da clockam gaming verziju na takt od Lightning da rade na istom taktu? ionako mi je sad ova gaming funkcionalna na identičnom taktu kao Lightning.

Napomena. Ako netko ima kakav test ili bench sa gtxicama u sliu na fx8320 neka mi pošalje. Samo nemojte upadat sa postovima tipa "imat ćeš Bneck sa tim FX-om"... Ono što sam našao po netu sa tim setupom, dalo mi je dovoljno razloga da se odlučim za sli, a ne suprotno. 

Znam da će Bneck bit prisutan povremeno no s tim mogu živit.. Cilj mi je samo omogućit 60+ konstantni fps na što većim postavkama na 1080p. Možda je overkill za tu rezu u većini slučajeva no neke igre meni drage će profitirati dobro od ovog sli-a.

Također, koji bi, ako uopće i postoje, bili razlozi da odaberem Giginu 770ku naspram Lightning? Msievu ću doduše morat sačekat otp. tjedan dana da bude dostupna u shopu u kojem ću naručit.

unaprijed zahvaljujem{#}

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time"
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Trebao bih neki savjet...

kao prvo s kojom to igrom nemas konstantnih 60 fps-a s jednom gtx770? ja na takvu jos nisam naisao...ok osim nabijanja msaa na 8x no na 1080p monitorima razlike izmedu 4x i 8x skoro pa da i nema, a impakt na perfomanse je 20x{#}

drugo; ak ti pare nisu problem naravno da bus uzeo lightning od msi-a jedni od najboljih modela gpu-a (najkvalitetnije komponente idu na nju), pored tog modela nemas kaj gledati druge jer kod nas boljeg nema!

kao trece na 1080p rezi ces ne imati tu i tamo BN nego ces imati svako malo BN{#}..nazalost tu je i7 ipak kralj jer u cfx/sli vrijedi ona sto jaci cpu tim bolje za " gpu usage" naravno!

i kao posljednje opet ak imas para odi na sli nema tu nista cudotvorno bar ces se moci pohvaliti da si imao a i perfomanse u gpu bound igrama su strasne a i imat ces avg. 60fps-a s 8xmsaa!!{#} LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Sad mi javljaju da je dostupna Lightning LE verzija :/ ... Poslao sam upit za "normalnu" hoće li i kada bit dostupna.

Je li netko negdje naletio na kakvu recenziju ove LE verzije Lightninga po netu? Nigdje ne mogu pronać išta o njoj. Ako nema "normalne" Lightning onda bi uzeo radije giginu jer je veći clock i ima dobar hladnjak kako vidim po recenzijama.

ovo su specifikacije LE verzije koju su mi poslali iz dućana:

MSI N770 LIGHTNING LE
GPU    GTX 770
Frekvencija jezgre    1072 MHz
Poboljšano: 1124 MHz ---- ovo je slabije od gaming verzije koju imam {#} ne znam što izvode sa ovim remakeom ekipa iz msi-a
Memorija    Veličina: 2048 MB GDDR5
Memorijska sabirnica: 256bit
Radni takt memorije: 7010 MHz    
Hlađenje    Twin Frozr IV    
Ostalo    SLI: 3 Way
Napajanje: 8pin x2
PCB Form Factor: ATX

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...
....msi gtx770 lihtning LE?

recenzije nema jer je to ista kartica s malo manjim taktom{#} znaci sve komponente su identicne nista nije mijenjano, eto MSI nam je ponudio top model po znatno nizoj cijeni a oznaka "LE" je da se o tome pise i privuku novi kupci nista vise jednostavno i ucinkovito! LP  cisto dodem u napast zamijeniti svoju 280x za nju cijena od 2500kn za takav model je {#}{#}!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 16:30 (Stjepanj).
12 godina
odjavljen
GTX 7XX Club

Uspio sam pronać jedan info o LE verziji. "GPU doesn't match the expected normal specs for a Lightning" ...znači to je razlog nižoj cijeni. Vjerojatno nije "klokabilan" dovoljno. Nastojat ću zaobić ovu nerfanu lightningicu i sačekat standardnu još ovaj tjedan ili uzet giginu. Gigina verzija nije dobila nijednu ozbiljnu kritiku na recenzijama koliko sam uspio pohvatat. 

Tibi i još par ja mislim imaju tu karticu pa bi bio zahvalan da mi kažete dojmove i ako ste imali nekih problema s njom.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
eywa33 kaže...

Uspio sam pronać jedan info o LE verziji. "GPU doesn't match the expected normal specs for a Lightning" ...znači to je razlog nižoj cijeni. Vjerojatno nije "klokabilan" dovoljno. Nastojat ću zaobić ovu nerfanu lightningicu i sačekat standardnu još ovaj tjedan ili uzet giginu. Gigina verzija nije dobila nijednu ozbiljnu kritiku na recenzijama koliko sam uspio pohvatat. 

Tibi i još par ja mislim imaju tu karticu pa bi bio zahvalan da mi kažete dojmove i ako ste imali nekih problema s njom.

Što se tiće Gigabyte GTX 770 OC ( mislim kako je imam nekih 6-7 mjeseci ) nikakvih problema za sad ni s drajverima ( stavljam samo WHQL ) ni što bi se ticalo samog hw, temperatura sve za čistu 5.

Overclock +100/+350 stabilno uz onu mizeriju od napona.

Nemam što prigovoriti osim što ventilatori kad pređu 70% postaju glasni, ne bučni ali se ipak čuju kako pošteno vrte ali zato obavljaju posao perfektno.

Vidim imaš dilemu i vjerojatno si već odlućio ali razmisli dobro tih 2500 Kn se može ulupati u nešto drugo...

Pitaj kolegu Toxica koji je imao 2x 7950 i to oc koliko je vremena koristio cross.{#}

Na rezolucijama na kojima se igramo ( HD ) jedna 770 ili 280 su sasvim dovoljne, druga stvar je što su igre u zadnje vrijeme neoptimizirane to je radi poboljšanja prodaje hw koji je sve skuplji i skuplji a baš ne donosi tolike skokove u perfomansama ovo govorim za hw koji je za široke mase a ne za entuzijaste s hrpom love u đepu.

Na kraju što se tiče grafe definitivno preporuka s moje strane, nemam zamjerki ništa pametno ili vrijedno spomena osim eto te nazovimo buke kad ventovi odu u visoke postotke.

13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Evo da se i ja pridodam grupi,još jedan ponosni vlasnik nove 780ti-ce :)

3 0 hvala 0
14 godina
Shevshi kaže...

Evo da se i ja pridodam grupi,još jedan ponosni vlasnik nove 780ti-ce :)

PICS or didn't happen.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
13 godina
protjeran
eywa33 kaže...

nevidim razlog zbog cega bi MSI sebi srao u usta s "losijim primjercima" pravih "lightning cipova" i unakazio sebi taj status kod najljucih entuzijasta{#} u to nemogu nikako da vjerujem jer je NETKO nepoznat{#} to tamo negdje napisao da su to neki skart primjerci...wf3 je za klasu nize od ove kartice lool! no i ona ce ti biti odlicna za sli u svakom slucaju, samo je stavi gore kao prvu!...LP

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice