eiswolf može kako god i custom loop. Evo ti lav je spojio eiswolfa i esibaera u loop na 360mm i ima temperature bolje nego netko sa prosječnim full custom loopom koji opet dođe skuplje nego njegovo rješenje. Ja sam spajao i res/pump combo na ovog svog, evo kontam sad i ja uzet medu i 360mm rad i sve to pospajat. Uglavnom, proširivo je. Core temp su nedvojbeno bolje nego na full cover bloku, a ostatak pcb-a je hlađen sa nekih kilo i po aluminija.
"X je bolje od prosječnog Y" ne znači baš ništa, jer je "prosječno" nemjerljiva stvar. Možeš ti napravi fantastičan AIO s QDC-ima koji će biti proširiv i imati super performanse. Ja bih rado da ga netko napravi za sve komponente.
Druga tvrdnja: "full cover block" je format bloka. Performanse određuje kvaliteta dizajna i izvedbe svega skupa, no eventualno, možeš ne-grijati memoriju i napajanje pa imati malo hladniji GPU, ali ja radije grijem oboje i povećam flow i kapacitet sustava, bolje hladilo i sl. Ili jednostavno imam 2-3°C višu radnu temperaturu GPU-a, a manje memorije.
HBM-bazirani GPU-i su lakši u tom smislu, jer se memorija nalazi na SoC-u, uz GPU pa već možeš zanemariti full-cover blokove i hladiti samo SoC. No, činjenica je da se i VRM-ovi mogu grijati i da su mnogi plakali zbog nehlađenih VRM-ova kad je to bio slučaj s EVGA 10x0 karticama FTW2 generacije. Overclockerima je to ipak jako bitno, čini se.
Joj što volim ove tvoje tehničke, školske postove...
Ako kažem prosječno znači samo da staviš jedan do dva radijatora neke 240mm veličine na cpu i 1gpu. Dakle, ne sad da ideš stavit 6x360mm radijatora na jedan cpu i gpu.
Druga tvrdnja: zašto objašnjavaš što znači full cover block? Naravno da performanse određuje kvaliteta svega skupa... Nego, reci mi što ti znači "možeš ne-grijati memoriju i napajanje pa imati malo hladniji gpu"?!?
Za ovo na kraju, opet velim, ako vrmovi i memorija drže temperaturu ispod 50°C, ne vidim apsolutno nikakav razlog za paniku i plakanjem za full cover blokom koji će držat memoriju i vrmove, umjesto na 50°C, na 30-40°C. Dapače, to su izvrsne temperature.
Usput, na ekwb ili alphacoolova "aio" rješenja možeš stavljat što želiš; ne moraš imat qdc-eve, moš stavit custom tubing, ubacit pumpu/res, stavit dodatni rad/blok... Dakle, to što što bi ti "rado za sve komponente" - već imaš. Ako želiš može ti doći u pre-filled verziji, ili možeš sam slagat. To na kraju dođe ala custom loop, ali ipak jeftinije. Down-side svega toga je jedino razlika u temperaturi ostatka pcb-a, dok je core hladniji. Eiswolf ima kapacitet držat 1080ti na 32-35°C (možda i niže) ako mu zvekneš jedan 360mm rad. Takve temperature još nisam vidio na 1080ti sa full cover blokom.