GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.560.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Dala kaže...
Može li ovo napajanje drzati neku normalnu konfu sa 2*GPU u rangu GTX 1070?
http://www.lc-power.com/en/product/netzteile/green-power/lc6560gp3-v23/

Nije bas preporucljivo. To je 470W na 12V a i ima samo 6+2 i 6 pin konektore...

15 godina

Minimalno 650W a preporucam ti neko od 750w moj preporuka 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
A 2 Gtx 1060? To bi moglo sljakat?

0 0 hvala 0
15 godina

Koliko znam  gtx 1060 nema posdrske za SLI  tako da ti ta opcija nije dobra osim ako mislis samo rudariti onda je ok 

11 godina
neaktivan

Kakva erotika

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 21:22 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
D3lBoy kaže...

Kakva erotika

Predivno. 

Ali npr. mogu zamislit, uzmeš takvu i ono lupa limit na 2030 Mhz, a baja na armorici vozi to bez po muke.

Da ne serem puno...Prošla su vremena kad su takve zvijeri garantirale bolji OC. Faking ČIP !

14 godina
DarthMarkus kaže...
a baja na armorici vozi to bez po muke.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
D3lBoy kaže...

Kakva erotika

Predivno. 

Ali npr. mogu zamislit, uzmeš takvu i ono lupa limit na 2030 Mhz, a baja na armorici vozi to bez po muke.

Da ne serem puno...Prošla su vremena kad su takve zvijeri garantirale bolji OC. Faking ČIP !

Točno: pogledati idućih 15 s: 

Nope.
10 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Kakva erotika

DarthMarkus kaže...
D3lBoy kaže...

Kakva erotika

Predivno.

Jel se vi faking šalite, pa ovo je gadno i ružno ko hrđava ograda.

Siva gererička kartica koja je kombinacija postojećih modela po izgledu.

Prijašnji Lightning modeli su odskakli od konkurencije evidentno.

Jedina kartica sa 3 venta koja liči na nešto u zadnjoj generaciji je FTW3.

The Show Must Go On
13 godina
D3lBoy kaže...

Kakva RGB erotika

There fixed for you.

Asus i dalje bog otac 1080ti kartica. Fino.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

Nisam pricao o izgledu, vec o lightningu kao kartici... Al dobro ovdje se samo gleda sta ima rgb sta ne who gives a fuck, kartica je mocna. Tiha i ledena, on ju nije clockao uopce vec je pustio da Turbo Boost radi svoje

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 23:45 (D3lBoy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Chaselol...Nope...Vidi se da nisi imao Nvidia kartice.

EVGA Kingpin.

Ova ima avg 2030, a platiš suho zlato.

I koji kc 3 x 8 pin ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 23:47 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne treba donosit zakljucke na jednom videu, imao sam lightning i šta je je, dobiš full kvalitetan proizvod. Samsung memorija koja se super clocka, bez problema ide core na 2100, uz manualni clock i hlađenje bi se dalo i više.

Ta 3 venta rade fantasticno, hlađenje je stvarno top kod svakog lightning modela. Treci pin je za LN2 OC i to je Optional kako i piše na kutiji, sa 2 se može više nego dovoljno clockat, na zraku ga nema smisla uopce ukopcavati jer zrak ni ne moze to ohladiti ako bi kartica povukla koliko može, a 2x8 pin povuku dovoljno snage za malo jaci OC.

Također pristup svim voltažama na kartici, sve se moze undervoltat i overvoltat više nego na prosjecnom modelu. Kartica vrijedi za OC entuzijaste.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 0:02 (D3lBoy).
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ne treba donosit zakljucke na jednom videu, imao sam lightning i šta je je, dobiš full kvalitetan proizvod. Samsung memorija koja se super clocka, bez problema ide core na 2100, uz manualni clock i hlađenje bi se dalo i više.

Ta 3 venta rade fantasticno, hlađenje je stvarno top kod svakog lightning modela. Treci pin je za LN2 OC i to je Optional kako i piše na kutiji, sa 2 se može više nego dovoljno clockat, na zraku ga nema smisla uopce ukopcavati jer zrak ni ne moze to ohladiti ako bi kartica povukla koliko može, a 2x8 pin povuku dovoljno snage za malo jaci OC.

Također pristup svim voltažama na kartici, sve se moze undervoltat i overvoltat više nego na prosjecnom modelu. Kartica vrijedi za OC entuzijaste.

Odakle ti to znaš? Pa u videu ti kaže da je bilo 1976 ili nešto sl. Svi čipovi su isti. Sve kartice su iste, od FE do Lightninga. Pitanje je samo kakvo je hlađenje.

Nope.
11 godina
neaktivan

Kako je rekao koristio je samo Turbo boost, u videu je rekao da je bila na 2100, ali je tvrdio da su bolje performanse kada se ne forsira veci clock.
Manualnim OCom se može postici vise nego samo turbo boost pa nafrljit ventove i PL, a da ne spominjem memoriju...

EDIT: A i nebi se slozio da su svi cipovi isti, FE, Lightning i slicni su sigurno cherry pickani.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 0:38 (D3lBoy).
13 godina
D3lBoy kaže...

Kako je rekao koristio je samo Turbo boost, u videu je rekao da je bila na 2100, ali je tvrdio da su bolje performanse kada se ne forsira veci clock.
Manualnim OCom se može postici vise nego samo turbo boost pa nafrljit ventove i PL, a da ne spominjem memoriju...

EDIT: A i nebi se slozio da su svi cipovi isti, FE, Lightning i slicni su sigurno cherry pickani.

TAMAN i da jesu "cherry pickani" - imaš govno od GPU boosta i imaš sam limitirani throtlajuči čip koji peaka na istu frekfu ili zanemarivu mrvicu više.

Prije si za LE doslovno dobio prednost spram ostalih modela dok je ovdje slučaj o gimmickima IMHO.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 2:42 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Svi su čipovi isti s limitima. Možeš cherry pickati (a ne rade to), ali plafon je plafon i uvijek je isti za Pascal. Na žalost, ništa od toga spomenutog nije cherry pickano.

D3lBoy kaže...

u videu je rekao da je bila na 2100, ali je tvrdio da su bolje performanse kada se ne forsira veci clock. 

To znači da jednostavno overclock ne valja. Performanse ne mogu biti veće s manjim clockom, od većeg. :)

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Svi su čipovi isti s limitima. Možeš cherry pickati (a ne rade to), ali plafon je plafon i uvijek je isti za Pascal. Na žalost, ništa od toga spomenutog nije cherry pickano.

Nije bas da se ne radi cherry pickanje, Gainward Phoenix GLH su sigurno pickane jer moja nije stabilna sa GLH bios-om dok mrvicu ne smanjim takt.

Sta ti znaci da je plafon uvijek isti?! Normalno da je, ali mozes dobit primjerak koji je blizu plafonu tj. radi na 2150mhz ili govno koje maxa na 1950mhz...

12 godina
D3lBoy kaže...

Ne treba donosit zakljucke na jednom videu...

evo onda i jedna klasična reca

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nije bas da se ne radi cherry pickanje, Gainward Phoenix GLH su sigurno pickane jer moja nije stabilna sa GLH bios-om dok mrvicu ne smanjim takt.

Sta ti znaci da je plafon uvijek isti?! Normalno da je, ali mozes dobit primjerak koji je blizu plafonu tj. radi na 2150mhz ili govno koje maxa na 1950mhz...

2150 nećeš vidjeti na zraku, sigurno... barem ne bez ogromne buke. :) A čak i da vidiš, to je 10% u odnosu na "govno", što je smiješno. A sigurno nikad nećeš dobiti garanciju niti za 2000, a kamoli 2150. FE model može imati 2150 čip, kao i EVGA Kingpin, samo što su ti nešto veće šanse kod Kingpina. Pitam se koja je razlika u cijeni za šansu za 10%, koja je realno jako mala. Ja imam dvije FE koje uredno rade na 2088. Do 2100 je 0,5%. Do 2150 je 2,9% s time da koju god after-market kupiš, šanse za 2150 su ti jako male, a nitko ti neće binati 2150 čipove. Kingpini su binani na 2025 i možda naletiš na 2100 ako imaš sreće.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 10:18 (Tonči).
15 godina
protjeran

10% nije smijesno nego je velika razlika, za 10% ekstra performansi ce "entuzijasti" bez problema dat 20-30% vise novaca. 

Razlika izmedju vode i zraka je 2 bina tj. 26mhz, a s vrhunskim zracnim i manje od toga...

Onda su GLH binane stroze od kingpinica, sve GLH idu na barem 2063mhz...

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 14:07 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

10% nije smijesno nego je velika razlika, za 10% ekstra performansi ce "entuzijasti" bez problema dat 20-30% vise novaca. 

Razlika izmedju vode i zraka je 2 bina tj. 26mhz, a s vrhunskim zracnim i manje od toga...

Garantira li ti Gainward 2063? Ili si ti na svojih 1000 komada uočio da su sve iznad 2063? Inače, ne, nećeš nigdje dobiti garanciju za 2100, a sigurno ne za 2150. :)

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Garantira li ti Gainward 2063? Ili si ti na svojih 1000 komada uočio da su sve iznad 2063? Inače, ne, nećeš nigdje dobiti garanciju za 2100, a sigurno ne za 2150. :)

Na 1070-ki base takt od 1670mhz znaci da sa turbo boostom ide do 2063mhz, a to je base takt od GLH 1070-ke...

16 godina
odjavljen

Base takt ti ne garantira boost takt.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Base takt ti ne garantira boost takt.

Samo base takt ne, al posto sve imaju isti power limit i identicno hladjenje...

11 godina
neaktivan

Odgovor od Gainwarda

"The GS cards are selected from the best normal cards and their frequencey is guaranteed by gainward. The GLH are handselected from the best GS cards with higher guaranteed frequency. The normal Pheonix does have less max power consumption (180 vs 200W), but GS and GLH are technically the same, it's just lottery and in GLH case its lottery with gainwards help."

Hladnjak je na sve tri kartice isti, jedino sto obican Phoenix ima malo manji tdp. Razlika postoji u clocku i turbo boostu, naravno može i osnovna verzija dosegnut te clockove, ali vjerojatno uz veci PL ili vecu voltažu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Ma kartice se razlikuju samo po bios-u samo su GLH kartice binane jer ne idu svi cipovi na 1670mhz base takt odnosno 2063+ u boostu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Hladnjak je na sve tri kartice isti, jedino sto obican Phoenix ima malo manji tdp. Razlika postoji u clocku i turbo boostu, naravno može i osnovna verzija dosegnut te clockove, ali vjerojatno uz veci PL ili vecu voltažu.

Ako imaš 3 FE, 3 GLH i 3 Lightning te 3 Kingpin, možeš imat situaciju da će FE biti najbrža kartica. Može to biti GLH ili Lightning ili Kingpin, samo što je garantirano da Lightning , GLH i Kingpin imaju neki minimum. Kingpin ti garantira 2025 boost kao mogući, no to ne znači da GLH ili FE neće imati i bolji boost na npr. 2150. Sve je pitanje sreće što dobiješ. Ono što je sigurno su deklarirane vrijednosti, a zatim i veća šansa da ćeš dobiti brzu/bržu karticu. S time da je šansa drastično manja za sve viši takt. Broj čipova koji mogu uhvatiti 2150 toliko je mali da čak i s Kingpinom možeš računati da takav vjerojatno nećeš dobiti. A možeš. Isto kao i s FE. Da je broj čipoova s plafonom na 2100 dovoljno velik čak i u par tisuća, isplatilo bi se, ali nije pa čak ni kartica od 1100 eura, poput Kingpina, ne garantira više od relativno umjerenih 2025.

Nope.
15 godina
protjeran

Tako jasno... 

Al da kingpin garantira samo 2025mhz je malo smijesno, ozbiljno binanje bi bilo garantirat 2100+ i onda bi bilo nekog pokrica za ekstra cijenu..

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 17:49 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Da skratimo priču :

FE + custom hlađenje = Isus Bog Otac

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice