GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.559.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Core clock je gotovo nebitan za rudarenje, a utjece puno na potrosnju struje pa onda svo to rudarenje gubi smisao.

Povisite memoriju koliko god mozete, core na 0 ili u minus (kod mene -150), power limit 60% i temp limit 65-66c. I mineat ce gotovo isti hashrate kao sa brutalnim core clockom + ustedit cete struje, nece se grijat, nece bit bucno itd.

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2017 10:03 (D3lBoy).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
D3lBoy kaže...

Core clock je gotovo nebitan za rudarenje, a utjece puno na potrosnju struje pa onda svo to rudarenje gubi smisao.

Povisite memoriju koliko god mozete, core na 0 ili u minus (kod mene -150), power limit 60% i temp limit 65-66c. I mineat ce gotovo isti hashrate kao sa brutalnim core clockom + ustedit cete struje, nece se grijat, nece bit bucno itd.

Imaš kakav link za totalnog neznalicu da se okuša u tome? Di, što, kako i to?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll tr
9 godina
odjavljen

to pravilo za memoriju vrijedi za RX 4xx i 5xx te sve GTX 9xx i 10xx seriju dok za R9 2xx i 3xx seriju je bitan core clock

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
skank666 kaže...
D3lBoy kaže...

Imaš kakav link za totalnog neznalicu da se okuša u tome? Di, što, kako i to?

Ovo je jednostavniji pristup, nije u cmd. To je za mineanje ethereuma, njega je trenutno malo teže mineat tako da možeš proguglat i o drugim valutama (litecoin, zcash...)

phanteks kaže...

to pravilo za memoriju vrijedi za RX 4xx i 5xx te sve GTX 9xx i 10xx seriju dok za R9 2xx i 3xx seriju je bitan core clock

Mislim da to vrijedi sve serije GTX i RX/9 barem kod eth. jer njegov algoritam radi upravo na memorijskim zadacima. Napredovao je i zato se ne koriste vise 2gb kartice

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
odjavljen

na R9 2/3 seriji memorija nema efekta, bila ona na 1500 ili 1800mhz, mh/s je isti, probao sam vise puta

znaci dizanjem core clock-a se na tim karticama ima efekta te da bi se sprijecilo poviseno zagrijavanje i povecana potrosnja smanjuje se voltaza

opet ponavljam, stock mi je 1050mhz te trenutno radi na 1100mhz i max undervoltano -100mV, moze i veci clock ali mi tada nije stabilno jer ujedno pc koristim svaki dan za surf dok rudarim

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Provjeri sa hwinfo da nemaš možda gpu memory errors kad koristiš 1800mhz (iako se ovo čini kao ogroman broj za 390) jer bi definitivno trebao vidjeti razliku. Razlika se vidi i sa 20, a ne 300mhz (na recimo 380x). Probaj neki modani bios i probaj dizati memoriju do nekih 1625mhz pa vidi jesi dobio kakav pomak.

9 godina
odjavljen

gpu memory errors - 0

memorija na 

1500mhz - 31.100

1625mhz - 31.100

1700mhz - 31.100

1800mhz - 31.100

znaci nema efekta

sa modanjem biosa se necu igrati, tak i tak imam samo jednu grafu te mi i ovako dobro radi na eth

razmisljao sam dodati jos jednu/dvije nesto tipa R9 280x/380 4gb/390 no cijene nisu normalne te je cijena bitcoina pala a tezina porasla pa je upitna isplativost rudarenja trenutno, pricekat cu jos malo

kad sam poceo prije cca 20-ak dana cista zarada je bila 1200kn a sad je 760kn mjesecno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ta asus strix 390 se grije previse. Ja sam vodeni block stavljao znaci stock, temp max 85 u furmark sa vodenim bez njega, temp. throttle temp preko 95 smanji se takt.

Graficka ima gresku gdje se VRM1 koliko znam pregrijava.

Ventove sam custom na max imao, i downclokao karticu da temp nebi isla preko 90.

Garancija se nepriznaje jer 90 je dobra temp.... i kartica radi normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

imao sam i ja takvih problema kad sam imao original dcIII hladnjak

pogledaj sad temperature pod vodom a u sobi 30c, ventovi ispod 50% na radijatorima 

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.6.2017 11:48 (phanteks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phanteks kaže...

imao sam i ja takvih problema kad sam imao original dcIII hladnjak

pogledaj sad temperature pod vodom a u sobi 30c, ventovi ispod 50% na radijatorima 

Loop mi je bio koma moram priznati, covijek kojem sam prodao karticu je imao oko 65 stupnjeva furmark, i jos je proc bio spojen u loop. Ja sam se cudio....

on je ulivao iz boce od 10 L one ogromne antifriz, smijao sam se... ali PC mu je slozen maherski.

Izgubio sam para na block ali dobro sam i prosao, prodao sam je za oko 1900 kn ako se sjecam dobro sa blokom, i kupio 970 za 1600 xD
nisam imao zivaca vise... kasnije nabavio jos jednu 970 za 1300. Obje su nedavno otisle za 2400 kn. I sad nabavio 1080. Ali nisam izgubio pare... jer ->

Prica je da sam: kupio konfu za 5k, uzeo sam stixicu iz nje, i napajanje CS750M. Ostatak prodao za 3000 KN u zagreb otislo, stavio unutra moje napajanje od 600W, staro.
Uz to dobio jos volan, tipkovnice razne 2,3 misa, zvucnike... cijelu sobu mi je lik dao za 5000kn.... sve sto je nasao samo je trpao u kesu xD + monitor koji sam za 500kn prodao u roku 1 dana.

da nemislis da te vozam evo istekli oglasi :D, ova sva periferija prodana...
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-strix-r9-390-oc-gaming-vodenim-blokom-oglas-20055648
http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/gaming-pc-fx8320-16gb-ram-1tb-hdd-komplet-samo-oglas-19210891

9 godina
odjavljen

sve ok no nigdje nisi naveo koji si radijator imao na custom loopu, 1x360mm?

ja imam 2 od 360mm te je i proc spojen u loop ali je na grafi univerzali gpu blok

na slici 1 je sa i vrm pod vodom ali sam ga skinio te stavio heatshink jer je grafa zauzimala 3 slota

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Piknul bi si 1 GTX 1070. Gdje bi bilo najpovoljnije?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nekuzim u kojoj sam temi? Moze moderator da nas podsjeti malo?😎lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Dala kaže...

Piknul bi si 1 GTX 1070. Gdje bi bilo najpovoljnije?

Malo su blesave cijene trenutno. Trebaš "ručno" pregledavati jednu po jednu pa usporediti:

Njuškalo s garancijom, Nabava.net, Alzashop, Computeruniverse, Caseking, Amazon de i uk...

Kad sam ja kupovao, najbolje je bilo uzimati iz Alze. Slične cijene su bile ko u ostalim dućanima u EU, al preko 300Eur su imali besplatnu dostavu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
9 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Nekuzim u kojoj sam temi? Moze moderator da nas podsjeti malo?😎lp

cek malo

toliko je tema zatrolano i to bas glupostima a ti sad ides prozivat moderatora da nam podijeli ban sto smo se malo upustili u pricu u krivoj temi i zavrsili na OT?

svakom se dogodi i priznajem pogresku ali ne moras glumiti dezurnog policajca

14 godina
phanteks kaže...

ali ne moras glumiti dezurnog policajca

Nema to veze sa time, već sa preglednošću teme.

ps. da je ovo normalan forum, dobio bi barem žutoga, ali dobro, tako je, kako je.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
13 godina
protjeran
Opustaj se doma s zenom😎
16 godina

Eto, srećom pa smo na nenormalnom forumu :) inače bi svi bili pod suspenzijom odavno.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Nego, kakva je ova Fastsync tehnologija ? Jel vrijedi to palit i kak se uopce pali ?

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...

Nego, kakva je ova Fastsync tehnologija ? Jel vrijedi to palit i kak se uopce pali ?

NV Control panel. Pa na nekim igrama radi lijepo, na nekima nikako, ako je to u pitanju. Meni limitira na fhd 60hz 120fps-a, kada radi. 

...................................... funny facts
17 godina
odjavljen
hahhaajaads kaže...

Meni stalno upaljena...ne valja bez toga 

12 godina

A sta zapravo on radi ? Mice taj screen tearing ili sta ?

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

to je tripl buffering bez trganja ekrana 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Pda, samo ne na refreshingu od monitora npr 60hz-60fps nego na 60hz-120fps

...................................... funny facts
12 godina

aha znaci tako, evo nek stoji upaljeno pa budem vidio kak radi 

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
skorvy kaže...

Pda, samo ne na refreshingu od monitora npr 60hz-60fps nego na 60hz-120fps

Radi i prema niže od 60, nema trganja uopće a po nvidiji negativni utjecaj na performanse ne postoji.

13 godina
hahhaajaads kaže...

A sta zapravo on radi ? Mice taj screen tearing ili sta ?

Ovo je Fast Sync, a ostali za one koji žele znati više

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.6.2017 21:48 (CyberDemonVZ).
13 godina
protjeran
XXX kaže...
hahhaajaads kaže...

tebi? u kojoj ti to igri imas lockanih 120fps-a?lp

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...
hahhaajaads kaže...

tebi? u kojoj ti to igri imas lockanih 120fps-a?lp

Npr. WOT .

Ali zbog čega ti je bitno tih 120 fpsa uz fastsync? Znači meni je upaljen uvijek i nikada nemam teringa, eliminitran skroz. Gdje je problem? Input lag? Ne igram baš ništa na 30 fpsa da bi se osjeto.

16 godina
Može li ovo napajanje drzati neku normalnu konfu sa 2*GPU u rangu GTX 1070?
http://www.lc-power.com/en/product/netzteile/green-power/lc6560gp3-v23/

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice