GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.948
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Valentin17 kaže...
siick_bubble_gumm kaže...

kako tako malo ventova da si stavio u taj kejs? i zasto ti unutrasnji dio kucista nije isti kao kod mene? jel to Evolv? 

NZXT S340.

Ti si pretjerao jako s tim ventilatorima, s jedne strane on ima jednu karticu koja ima vrhunsko hlađenje, a s druge ti imaš

dvije kartice tik jedna uz drugu i to referentne još, osobno ih ne bih kupio za ništa.

Sve ovisi o potrebi i željama.

dobro, ti nemoj :D meni vrše posao :'D  

With every death, comes honor. With honor, redemption. -Hanzo
14 godina

meni vrše posao :'D  

Posao bi odrađivali i dva kom. naprijed i jedan otraga bez problema.

Ovako kako ti to imaš posloženo, to ne valja ništa jer uvlače zrak u kućište samo dva, a izvlače četiri,

složi to kako treba i da vidiš da možeš dva ventilatora maknuti van iz kućišta i imati bolje temperature.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

meni vrše posao :'D  

Posao bi odrađivali i dva kom. naprijed i jedan otraga bez problema.

Ovako kako ti to imaš posloženo, to ne valja ništa jer uvlače zrak u kućište samo dva, a izvlače četiri,

složi to kako treba i da vidiš da možeš dva ventilatora maknuti van iz kućišta i imati bolje temperature.

ne želim ih vaditi, od samog početka mi je ovako i super mi je. ne opterećujem se temperaturama više kao prije. 

a i svidja mi se što je ovako fino sve popunjeno. 

14 godina

ne želim ih vaditi, od samog početka mi je ovako i super mi je. ne opterećujem se temperaturama više kao prije. 

A dobro, svatko ima svoj odabir, poštujem to.

ps. zašto bi se opterećivao temperaturama, nije to kako je nekada bilo, da se i pregrije, ništa mu ne bude, a ne bi se pregrijavao sigurno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

A dobro, svatko ima svoj odabir, poštujem to.

ps. zašto bi se opterećivao temperaturama, nije to kako je nekada bilo, da se i pregrije, ništa mu ne bude, a ne bi se pregrijavao sigurno.

i to sto kazes :) 

ma malo sam se uplasio samo jer nisam nikad imao FE kartice. ali jako sam zadovoljan performansama i tak :) 

lijepe su, izgled kutije i unutrasnjice mi je jako bitan. mora kod mene sve bit u fulu :) 

17 godina

Kak mi je dosao 4k monitor sada se lakse igram s postavkama.

Uglavnom na 4k tj 2160p rezoluciji gtx 1070 moze povuci 60 fpsa uz nesto snizene postavke i super.

U nekim igrama tipa Far Cry Primal se vidi da se pati na 2160p te cak snizavanje postavki ne igra ulogu u povecanju fpsa, kartica totalno prodise kada stavim custom rezoluciju na 1800p i opet predivno izgleda

Prey radi super na 4k rezoluciji pri najvisim postavkama i s aa na maks 50+fpsa.

Kod Preya sam nesto probao. Dakle nizi fps oko 50-60 s Adeptive Vsync i Fast Vsync.

Iako je Fasty Sync namijenjen 60+fpsa zapravo mi bolje radi i na nizem broju slicica u sekundi.. Nema tearinga uopce, dok Adeptive cim padne ispod 60 skuzim tearing. Tako da Fast Sync je prava stvar.

Ako stavim na 1800p Prey takoder na maks postavkama ide debelo iznad 60 fpsa da ne pricam ako micem AA

WOT radi stabilno 60 fpsa 4k uz nesto manji AA ako AA stavim na maks bude nesti ispod 60 fpsa ali ja na WOTU igram s ukljucenom opciju da je FOV 120 stupnjeva sto dolazi da vidim zapravo puuno vise na ekreanu.

Ovo je sve bez OC-a grafičke kartice s ocom dobim par fpsa gore nista sada sto bi mi reklo da je drzim OCanu.

Idem testirati dalje pa se javim.

Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Jel ovo ok temp za MSI 1080 Ti lagano je vruce u sobi?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Do 91 je ok.

13 godina
protjeran
Nvidia GTX 680 kaže...

odvrti jednom unigine heaven pa javi temperature! ali ako ti je u sobi cca 25+°c(onda je ok) 75°c je meni osobno maximalno prihvatljiva granica za neki gpu u 100% loadu, sve iznad toga mi je pretjerano jer se kuciste koje mi je na stolu pored mene skoro pa pocne topitilp

pqweasdyxc jesi ti kad imao karticu u kucistu koja je "uzarena" na 91°c?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.6.2017 22:37 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen

Fun fact: nevjerojatan je novi blower cooler. Pustio sam ga da se u nerashlađenoj sobi grije na max limitima: 77°C-81°C, a throttlanje puca do 16xxMHz. Soba: 31°C. Zgodno je što zapravo uspije sav taj vreli zrak izbaciti vani.

Nope.
12 godina

Jel ima uopce smisla upalit fast sync na 1080p monitoru na 1060?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Byw hladna ko spricer ova 1060...bas gledao isti film 1060 max 38c dok mi je rx 480 isla do 51

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni moja 1070GTX Phoenix ne prelazi 70C niti sad početkom ljeta kad je u sobi već dosta toplo :) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonči kaže...

Fun fact: nevjerojatan je novi blower cooler. Pustio sam ga da se u nerashlađenoj sobi grije na max limitima: 77°C-81°C, a throttlanje puca do 16xxMHz. Soba: 31°C. Zgodno je što zapravo uspije sav taj vreli zrak izbaciti vani.

ma Blower je zakon, sav topli zrak izbacuje van i grafa koliko god da je topla ne utjece na druge komponente.

Sve ove ostale topli zrak ubacuju u samo kuciste i onda trebas solidan airflow da to pobacas van ako ga nemas opet  skoro ides na temperature i buku blowera koja je po meni na novik karticama super..

Cak si razmisljam uzeti gtx 1080ti founders edition.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.6.2017 10:28 (toxic).
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Meni moja 1070GTX Phoenix ne prelazi 70C niti sad početkom ljeta kad je u sobi već dosta toplo :) 

To na stock krivulji ventova? Ubrzaj ih malo i mozes ju drzat ispod 60°C uz minimalnu buku..

Moja mine-a 24h dnevno i max zabiljezeno do sad je 59°C...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.6.2017 12:05 (ansha).
16 godina
odjavljen

Što majnaš s GTX-icom? Za ETH se nećeš baš usrećiti s 1070. Jedna RX(4/5)80 lupa 30-32, na koliko Mh/s je 1070? 

Nope.
13 godina
neaktivan

ZEC je isplativ sa nvidiom.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Što majnaš s GTX-icom? Za ETH se nećeš baš usrećiti s 1070. Jedna RX(4/5)80 lupa 30-32, na koliko Mh/s je 1070? 

Ma nicehash pa on sam bira sta ce mineat i isplacuje u bitcoinima, zadnjih dana je cca. 35kn dnevno sa uracunatom strujom, sad me nema doma 10-ak dana pa je ostavio da minea...

Za ETH je 1070-ka podjednaka sa rx 480/580..

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.6.2017 13:52 (ansha).
14 godina
Kolega zapeo za msi gtx gaming 1060 3 gb za 1985 kn u amd. Vidim da vi ovdje baš i ne preporučate uzimanje 1060 sa 3gb, a do tih 2000 kn i baš nema izbora. Gledam za nekih 150 kn više ima Zotac sa 5 godina garancije nakon registracije. Taj Zotac je 6gb. Sve drugo je preko 2200+ kn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bolje mu je da za 1200kn kupi polovnu GTX 970 nego da za tu GTX 1060 3GB 2000 kn !!! Jednostavno je potpuno ne isplativo dati oko 2500kn za poštenu GTX 1060 6GB pored polovnih GTX 970/980 jer nisi ništa posebno brži za duplo više novaca. Tek se GTX 1070 isplati a ta j još pošetno skuplja.

14 godina
Baš je tvrd i uporan da je bolje nova 1060 3 gb nego polovna 970, iako je i sam kupio neku polovnu prije. Neka pogleda na njuškalu pa možda uspije koju smanjiti na 1200,1300 kn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Imam 1060 6gb ali nikda za nju ne bi dao 2500 kn a ovu sa 3 gb ne treba ni gledati. Sobzirom da su RXice sad bolesno precjenjene jedini pravi izbor je polovna gtx 970 ili R9 390. 1200 kn za gtx 970 je super izbor.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
mariclius kaže...
Kolega zapeo za msi gtx gaming 1060 3 gb za 1985 kn u amd. Vidim da vi ovdje baš i ne preporučate uzimanje 1060 sa 3gb, a do tih 2000 kn i baš nema izbora. Gledam za nekih 150 kn više ima Zotac sa 5 godina garancije nakon registracije. Taj Zotac je 6gb. Sve drugo je preko 2200+ kn.

Reci kolegi da ne bude tvrdoglava mazga, jer samo nek vidi kako radi resident evil sa tom sprdnjom od kartice sa 3gb, gdje ni 30 fps ne moze izvuci, sta moze ocekivati u buducnosti od ostalih igara 

Sto ne kupi vani, cega se boji da nece raditi ili nesto trece? Cak i sa dostavom izadje jeftinije, jos ako uzmes asus dobijes svjetsku garanciju i boli te patka 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Ma meni se čini da on baš i nema toliko veliko znanje radi nekih preporuka za mene ranije. Na njuškalu ima jednu 970 sa 2 god garancije, ali je 1800 i nije fiksna cijena. E, sad da li je npr. cijena od 1600 kn sa 2 god garancije ok to ne znam. Gdje ima nova vani 970 da je ispod 2 milje? Gledali smo na Alzashop i nismo našli osim ove slika ispod, ali je i to skoro 2100 kn.
13 godina

1600 je puno za polovnu, jer nova te dodje rx 570 za 210-220eur iz caseking.de

Ne znam za dostavu nista, isao sam tamo i kupovao nekih komponenti, zaista vrhunska radnja

17 godina

Koje su to drame kada zelis uploadat 4k sliku bilo gdje pa eto mora covjek koristit google drive hoce nece.

Evo malo gtx 1070 pri 4k, igrao sam oko 1:30h u komadu.

https://drive.google.com/file/d/0ByBz3x2n7q_tcHBrUXBEYmRoMGM/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/0ByBz3x2n7q_tWnlvSFNhOVJ1NVE/view?usp=sharing

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ne znam za dostavu nista, isao sam tamo i kupovao nekih komponenti, zaista vrhunska radnja

Kakva RX-ica te spopala, to ne postoji nit ce postojat jos neko vrijeme... doduse za godinu dana ce ih bit hrpa po 500kn na njuski...

12 godina

Da 1060 s 3 gb je neisplativa a sa 6gb preskupa ali sve u svemu kad zbrojim i oduzmem mene je gtx kostala 1350 kn

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
chaselol kaže...

Kakva RX-ica te spopala, to ne postoji nit ce postojat jos neko vrijeme... doduse za godinu dana ce ih bit hrpa po 500kn na njuski...

Za godinu dana se nitko nebu usudio kupiti polovnu RX-cu. Dobro da sam svoju zamjenio za soma kuna skuplju karticu. Koje ludo vrijeme za hardver 

13 godina
XXX kaže...

Za godinu dana se nitko nebu usudio kupiti polovnu RX-cu. Dobro da sam svoju zamjenio za soma kuna skuplju karticu. Koje ludo vrijeme za hardver 

Sto da ne, sve ce imati jos 2 godine garancije a nisu ljudi budale da prodaju tako mocan hardver koji ti mjesecno donosi trenutno zarade po 150eur
Realno otplatis svoju grafu za mjesec i po i boli te patka, ostalo slazes na kamaru dok ide.
Ja rudarim sa svojom i zadovoljan sam, cak razmisljam jos jednu da ubodem da odgodim kupovinu nove platforme (DDR4 8core ryzen druge generacije, a samo ce mi grafa kuckati i kopati preko ljeta)

Pa sad, sta izabrati 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.6.2017 21:26 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice