GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
- poruka: 15.735
- |
- čitano: 1.543.096
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bolje mu je uzet non k procesor i prebacit razliku u napajanje,naravno ako nije bitno klokanje a ako je bitno klokanje opet treba bolje napajanje. ne prićam o snazi tu iako je uvjek bolje da ima lufta.
možda nekome zvući nelogićno jer bolje napajanje ne daje više fps ,ali vjeruj mi ima razlike i to ogromne,i to najviše u trajnosti spojenih komponenti.
Pa nece uzet Fortron Hexa 400w bote svetac, eto uzme fino Corsair CX-Series CX550M 550 Watt sasvim korektno i sa dovoljno lufta za sve, a ostatak love premjesi na jaci proc.
EDIT:
Inace za tvoju informaciju najvise konfi se i slaze sa napajanjima od cca 500kn, i nikakvih problema, sta mislis da se komp nemre slozit bez napajanja od 900+kn i d asu samo ta kvalitetna? pa ovdje na forumu se sa Fortron Hyper 500-600w napajanjima slozilo hiljade konfi svih razreda, a jos nijedan se nije dosao zalit da mu nes ne stima sa napajanjem
Nikako uzimati artic freezer 240 iz cn, imali su posiljku u kojoj je bilo pun klinac neispravnih.
Nikako uzimati artic freezer 240 iz cn, imali su posiljku u kojoj je bilo pun klinac neispravnih.
Hvala na upozorenju ali kakve to ima veze s ovom temom ?!?
Hvala na upozorenju ali kakve to ima veze s ovom temom ?!?
Stranicu prije je bila preporuka kupnje tog vodenog iz CU. Ako je istina, bez obzira na OT, korisna informacija mogućim kupcima.
To sta je bilo prije 8 ako ne i vise mjeseci sada nista ne znaci, slobodno se kupi taj hladnjak tamo, a nije ni kod nas puno skuplji :)
Slobodno se kupi a sta je s reklamacijom?? Ne ide to bas toliko brzo kao u hrv, bolje ga uzeti u hrv
Decko je iz Njemačke, nisi pratio od pocetka
Slobodno se kupi a sta je s reklamacijom?? Ne ide to bas toliko brzo kao u hrv, bolje ga uzeti u hrv
LOL? Nikad nisam imao manje problema s bilo kakvim reklamacijama, nego od kad vani kupujem hardver. U Hrvatskoj uvijek neki problemi; servisi, analize, dobavljači, trgovci... 9 dana mi Jedan-dućan šalje memoriju.... rofl.
Jesi kad reklamirao sa cn? ili to napemet govoris? Ja sam reklamirao par puta i jos par ljudi iz hrv. Ako si u njemackoj to jako brzo rijese, ali ako saljes iz hrvatske u njemacku to ne ide bas brzo i morat ces malo duze cekati dok ti hladnjak za cpu stigne a mislim da ti nije u cilju da si duze vremena bez hladnjaka
Decko je iz Njemačke, nisi pratio od pocetka
Koliko sam skuzio prijatelj mu kupuje u njemackoj a konfa ide u hrvatsku
Bratic u Njemackoj, ja u HR. Ja mu biram, on kupuje, s time da je vrlo smotan po tom pitanju. Onda s konfom kad dodje dodje i to sastavimo..
Meni razer tasta dosla polu mrtva sa cu, nisam je reklamirao jer u BiH kad bi to slao nazad izaslo bi skuplje nego da da kupim dvije takve u bih.
Takodjer razer man o war, pukao mi kozni dio na glavi, katastrofa od razera, samo mis radi kako treba.
p.s. znam da je offtopic, ali sam se morao ispuhat :)
Meni razer tasta dosla polu mrtva sa cu, nisam je reklamirao jer u BiH kad bi to slao nazad izaslo bi skuplje nego da da kupim dvije takve u bih.
Takodjer razer man o war, pukao mi kozni dio na glavi, katastrofa od razera, samo mis radi kako treba.
Kad uzimas te djecje brandove...
Kad uzimas te djecje brandove...
Eh, jbg, zaeb napravio, sluse su mi najgore, zicane ne dolaze u obzir jer stalno hodma po kuci, a hocu mjuzu da slusam, a tu je nazalost mal izbor.
Bratic u Njemackoj, ja u HR. Ja mu biram, on kupuje, s time da je vrlo smotan po tom pitanju. Onda s konfom kad dodje dodje i to sastavimo..
Dobro gdje na kraju on zivi? u hrvatskoj ili njemackoj?? Jer ako je u njemackoj onda bolje neka gleda mindfactory jer je to najjeftiniji ducan. Ne vjerujem da oni isto ne mogu sloziti konfu kod sebe u radnji
A šta ne bi oni trebali pokrit troškove prijevoza u slučaju da se ustanovi da je roba defektna?
Snaću se, ne brinite.. ako bude problema pitam.
A šta ne bi oni trebali pokrit troškove prijevoza u slučaju da se ustanovi da je roba defektna?
Samo u jednom smjeru, barem ja tako mislim, nisam nikad reklamirao nista vani, dosao mi je puknut rezrvoar iz USA, ali dobio sam novac nazad (sav + shipping) bez vracanja.
razlika je cca 40kn, sasvim neisplativo, druga stvar da sigurno radi, ja sam samo napomenuo da su dobili pun klinac neispravnih aio, pa kome se riskira radi 40kn razlike slobodno.
Jesi kad reklamirao sa cn? ili to napemet govoris? Ja sam reklamirao par puta i jos par ljudi iz hrv. Ako si u njemackoj to jako brzo rijese, ali ako saljes iz hrvatske u njemacku to ne ide bas brzo i morat ces malo duze cekati dok ti hladnjak za cpu stigne a mislim da ti nije u cilju da si duze vremena bez hladnjaka
Ne znam što je "cn", kupujem ponekad s trgovina u Njemačkoj. Npr. , riknuo mi je CPU. Riješio sam problem iznimno brzo tako što sam kupio novi od njih, a oni su mi refundirali kad je stari, pokvareni, došao do njih. 5960X koji nije baš jeftin (1100€), ali leap of faith s moje strane jer je okej dućan. Amazon ima još bolju podršku.
Poštarinu ili platiš ili čekaš, nema drugačije. Ali, to je očekivani trošak opreme: znaš da se neka komponenta jednom mora pokvariti pa računaš na to da je to TCO. Lako dok je to običan hardver, zabavno bude kad su monitori u pitanju pa je poštarina Split - Madrid par tisuća kuna.
No, i dalje bolja situacija od domaćih trgovina koje novu memoriju šalju 9 dana iz Zagreba u Split. Ili hardver pod garancijom mora proći testiranje, inspekciju, knjiženje, skladište, dobavljača, njegovog tatu i susjeda.
Cu krivo napisao, computeruniverse. Ja sam cekao nekih 5 dana a u njemackoj sam, ne isplati se radi 40kn razlike riskirati, barem po meni. Netko je i sa foruma reklamirao ac 240 isto sa cu. Druga stvar da je to skuplja roba pa onda ces i sacekati jer te ispadne pun klinac jeftinije.
razlika je cca 40kn, sasvim neisplativo, druga stvar da sigurno radi, ja sam samo napomenuo da su dobili pun klinac neispravnih aio, pa kome se riskira radi 40kn razlike slobodno.
Ma pitao sam bio Leoparda zato što je rekao da mu se nije isplatilo reklamirati.
Ne znam što je "cn", kupujem ponekad s trgovina u Njemačkoj. Npr. , riknuo mi je CPU. Riješio sam problem iznimno brzo tako što sam kupio novi od njih, a oni su mi refundirali kad je stari, pokvareni, došao do njih. 5960X koji nije baš jeftin (1100€), ali leap of faith s moje strane jer je okej dućan. Amazon ima još bolju podršku.
Poštarinu ili platiš ili čekaš, nema drugačije. Ali, to je očekivani trošak opreme: znaš da se neka komponenta jednom mora pokvariti pa računaš na to da je to TCO. Lako dok je to običan hardver, zabavno bude kad su monitori u pitanju pa je poštarina Split - Madrid par tisuća kuna.
No, i dalje bolja situacija od domaćih trgovina koje novu memoriju šalju 9 dana iz Zagreba u Split. Ili hardver pod garancijom mora proći testiranje, inspekciju, knjiženje, skladište, dobavljača, njegovog tatu i susjeda.
Meni su jednom u Linksu dva tjedna obrađivali reklamaciju tipkovnice kojoj na jednoj tipki nije radila ledica. I to bez dostave, sam sam je donio i došao po nju
Ma pitao sam bio Leoparda zato što je rekao da mu se nije isplatilo reklamirati.
Meni su jednom u Linksu dva tjedna obrađivali reklamaciju tipkovnice kojoj na jednoj tipki nije radila ledica. I to bez dostave, sam sam je donio i došao po nju
32 dana čekao napajanje kad je crklo. Kupio u poznatom ZG dućanu. U medjuvremenu uzeo drugo...
platia si novi i ispravan proizvod, ili nek vrate pare ili daju novi ispravan. a ne još ćekat da vide može li se to popravit u servisu ...
Pozdrav ekipa,
javljam se u nadi da izvučem koji dobar savjet.
Što mislite koliko se isplati sad uzeti 1070, možda bolje 1060, ili pak čekati, s obzirom na izlazak iduće generacije? (Imam 1440p monitor ali ne patim toliko na detalje)
Planirao sam uzeti 1070, točnije Asus Turbo verzija ima 3 godine jamstvo a nije skupa, iako neki kažu da je bučna,
neki pak da nije, nisam pronašao konkretne testove, a htio bi izbjeći zvuk "mlaznog motora" u sobi koji iritira, i upravo iz tog razloga prošli put sam uzeo GTX 750 Ti jer je nečujna.
Kvakva su vaša mišljenja i koliko su zapravo bučne te grafičke?
Ta Asusica ce ti sigurno biti bucna, ja bi to izbjegavao ako ti je tisina bitna.
Inace ti je 1070-ka super za 1440p, povremeno koji detalj spustis ako ti je bitno imat 60fps lock u zahtjevnijim igrama..
Ta Asusica ce ti sigurno biti bucna, ja bi to izbjegavao ako ti je tisina bitna.
Inace ti je 1070-ka super za 1440p, povremeno koji detalj spustis ako ti je bitno imat 60fps lock u zahtjevnijim igrama..
Baš zbog toga bih i htio 1070, samo eto nisam siguran koju, problem mi je još taj što u kućište mi stane do max 279 mm grafička,
pa od jeftinijih na izbor za sad imam:
Gainward geforce gtx 1070 8gb (najobičnija, nije Phoneix)
Asus GTX 1070 Turbo 8GB
Palit GTX 1070 Dual 8GB
Inno3D GeForce GTX1070 Twin X2
MSI GTX 1070 Aero 8GB (mislim da je isti tip kao i Asus Turbo)
Gigabyte GTX 1070 Mini
A tu biras izmedju godine dana garancije i tisine, sam procjeni sta ti je bitnije...
A zast nebi isao na ovo link