GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pa zašto Stjepane uvik hvališ nVidiu,šta te sponzorira?, uvik kudite amd bar većina vas i ne znan šta se čudite i šta je tu loše da će dvije r9 480 biti jače od jedne 1070 ili 1080.I kako nema veze uspoređivati 2 vs 1 karticu,pa ako su 2 jeftinije i jače od jedne u 90 % slučajeva pa logično je da će se uzeti dvije koje su jače, zar ne ?

Gamer

0 1 hvala 0
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

DarthMarkus

Vecina nas ima 1080p 60Hz monitore pa ne vidim zasto bi itko za 1080p (ne 144Hz) gejmanje isao na 1070 ili 2x480. Za vecu rezu se slazem da ce biti zanimljivo na tko ce sta ic. Kolko vidim, 1070 ce biti best buy za 1440p gejmanje. 1080 uopce ne vidim u cijeloj prici sto se gaminga tice. Trenutno najjaca grafa na svijetu i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 13:32 (The_Fichek).
12 godina
mirko111222 kaže...

Pa zašto Stjepane uvik hvališ nVidiu,šta te sponzorira?, uvik kudite amd bar većina vas i ne znan šta se čudite i šta je tu loše da će dvije r9 480 biti jače od jedne 1070 ili 1080.I kako nema veze uspoređivati 2 vs 1 karticu,pa ako su 2 jeftinije i jače od jedne u 90 % slučajeva pa logično je da će se uzeti dvije koje su jače, zar ne ?

1) koliko jace? jace u kojim igrama/benchmarcima? 

2) nema veze/smisla usporedjivati 2 kartice naspram 1 zato sto: 

- vecina kupuje samo jednu karticu (uvijek ima vise smisla kupiti 1 jacu nego 2 slabije kartice)

- koliko su 2 kartice jeftinije od 1 ako ti za dvije treba jaci procesor, maticna i napajanje? 

ne, nije logicno da ce se uzeti dvije jace naspram jedne 

uostalom ne znas ni u koliko posto slucajeva ce te dvije biti jace od jedne dok AMD vise ne izbaci te kartice na trziste 

i dalje se vrtimo u krug 

cinjenice:

-nvidia je izbacila 2 nova modela GPUa na trziste

- AMD je izbacio 0 novih modela GPUa na trziste 

dok se ovo vezano uz AMD ne promjeni, nema nikakvog smisla raditi poredbe ili govoriti sta je isplativija kupnja kao da se vec zna sve o tim karticama

pogotovo dok ne znas ni ostatak AMDove ponude - tj sta jos planiraju izbaciti

izgledat ces kao postena budala sa svoje dvije referentne AMD mid-range grafe (tko jos stavlja mid-range u sli/cf?) jednom kad izadju RX 490 i jace 

isto kao sto ce i nvidia useri koji su brze bolje pozurili nabaviti referentne 1070/1080 jer im se nije dalo cekati par tjedana na MSI, gigabyte, asus i ostale (sretno sa prodavanjem tih referentnih po oglasnicima kasnije kad mozes uzeti OCane izvedbe sa boljim hladjenjem po istoj cijeni kasnije) - a ako je suditi po proslim generacijama ne isplati se uzimati 1080 ni u kojem obliku jer omjerom cijene/performansi ne moze konkurirati 1070 a snagom 1080Ti 

kao sto nije imalo smisla uzimati 780 i 980 jer si imao 770/970 i 780Ti/980Ti

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 13:30 (Fanu).
12 godina

Krivo gledaš na to i nije bitno koliko će biti jače ako će biti,na kontaš da nije bitno koliko,al će biti(valjda). I di ti to vidiš da ti treba skuplje napajanje i matična te procesor hahahahah pa jebo ga ti većina matični oko 700kn podržavaju cf,koga briga što ne podržavaju sli jer vidiš i u tom pogledu nVidia je posebna. A za napajanje da i ne govorim,neko od 600kn od 650w gura dvi bez ikakvih problema. Tako da je glupo za govoriti uopće u tome. I to što je tebi glupo kupit dvi jeftinije grafe da bude jača od jedne nVidie koja je skuplja je samo tvoj problem. A da ne govorim da je poslje lakše prodat dvi jeftinije nego jednu skuplju,zar ne?

Gamer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Techpowerup GTX1070 review  u fallout-u 4 brža od 1080 na fhd 

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Jumperrr kaže...

Hahahha, stvarno, wtf?? Daj nek neko objasni ovo!!

12 godina
mirko111222 kaže...

I kako nema veze uspoređivati 2 vs 1 karticu,pa ako su 2 jeftinije i jače od jedne u 90 % slučajeva pa logično je da će se uzeti dvije koje su jače, zar ne ?

trebalo bi u računicu ubacit i napajanje, a možda i matičnu? vidim da 4mal koji koristi crossfire ima napajanje koje dođe 2,800kn, tu su još problemi sa crosfire, grijanje, buka

ja sam uvijek imo AMD grafičke, trenutno imam fury tri x ali ozbiljno razmišljam da uzmem 1080

oko amd uvijek puno priče, nadanja, objećanja. tako sam ja prije nekih pol godine uzo fury tri -x, svugdje priča kao dx12 ready među prvima, na kraju niti jedna igra nije dobila dx12

još jedna po meni jako bitna stvar, pošto svi mi tu tamo oćemo neš snimit, AMD NEMA konkurenciju shadow playu, nikakvi fraps, dxtory, afterburner, amd gaminv evolved, NISU ni približno ravni shadow palyu koji skoro uopće ne košta FPS-a kod snimanja

i to nije samo tako sa AMD grafičkim, isto priča je i kod AMD vs intel kod procesora

12 godina
odjavljen
LogicusMPS kaže...
Jumperrr kaže...

Može bit da je vjerojatno 1080ka trotlala za vrijeme testa :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina

Pročitaj malo bolje šta sam napisa, pa i nVidia je puno obećavala sa 1080 pa se nije ostvarilo i šta bi sad trebali plakat a i sramota je na zelenima to što je malo reć da sjebaju svaku prošlu generaciju sa driverima. Općenito gtx 1070 je puno bolji izbor od 1080 po meni.

Gamer

0 0 hvala 0
15 godina
eywa33 kaže...
LogicusMPS kaže...
Jumperrr kaže...

Pa di je našla trotlat na 1080p :D

12 godina
mirko111222 kaže...

Krivo gledaš na to i nije bitno koliko će biti jače ako će biti,na kontaš da nije bitno koliko,al će biti(valjda). I di ti to vidiš da ti treba skuplje napajanje i matična te procesor hahahahah pa jebo ga ti većina matični oko 700kn podržavaju cf,koga briga što ne podržavaju sli jer vidiš i u tom pogledu nVidia je posebna. A za napajanje da i ne govorim,neko od 600kn od 650w gura dvi bez ikakvih problema. Tako da je glupo za govoriti uopće u tome. I to što je tebi glupo kupit dvi jeftinije grafe da bude jača od jedne nVidie koja je skuplja je samo tvoj problem. A da ne govorim da je poslje lakše prodat dvi jeftinije nego jednu skuplju,zar ne?

ne znam sta ti je toliko smjesno ali ajd - to su realnosti CF/SLI setupa

treba ti skuplje napajanje, tj treba ti napajanje sa podrskom za CF/SLI a ne da uzimas jedno napajanje samo zato sto je 650W i mislis da je to dovoljno, a kad ono ima samo 1x8pin+1x6pin konektore a tebi treba duplo toga..ces se jebati sa molex nastavcima mozda? super usteda na duge staze po napajanje..

procesor naravno da ti treba jaci ako ne planiras bottleneck

opet te pitam, tko normalan ima u sistemu 2 low/mid range graficke u CF/SLI? 

ne moras mi govoriti da je poslje lakse prodati dvi jeftinije grafe nego jednu skuplju zato sto ta konstatacija ne stoji - sav hardver je jednako lagano prodati, samo je pitanje koliko ga vrednujes

odi si ti sebi kupi 2 graficke i onda se jebavaj sa driverima, bukom, zagrijavanjem, podrskom u igrama i svime ostalim - naravno vecina ovoga se moze izbjeci, ali pod uvjetom da koristis kvalitetne komponente i da imas sve fino picikato uredjeno sto onda automatski podrazumijeva vecu cijenu racunala tako da ustede nema nikakve.

12 godina

Ti bi sve okrenio u svoju korist tako de se ne isplati prepirat.

Gamer

1 1 hvala 0
12 godina
mirko111222 kaže...

nisam ja taj koji se pokusava prepirati koristeci podatke o grafama koje jos nisu ni izasle.. sam si si kriv 

sto je najjace jos pises o isplativosti te grafe u CFu

ne znas ni performanse, ne znas ni cijene, ne znas ni koliko buke i topline stvaraju

ali glavno da se pravis pametan i govoris da je isplativije kupiti 2 grafe naspram jedne istih performansi/jace - da je tako nitko ne bi kupovao high end grafe vec bi svi uparivali low-mid end grafe 

13 godina
mirko111222 kaže...

Mislim da ti je čovjek sve rekao lijepo i bez imalo pristranosti...

U načelu se slažem sa svime i slagao bih se da je obrnuta situacija na GPU tržištu, odnosno da AMD ima karticu tipa 1070, a da NVidia nudi 2 x 480...

U biti stvar je vrlo jednostavna  - 2 x 480 platforma, koja je negdje brža, negdje sporija, negdje nema podršku ili 1 x 1070 koja je lošija u dx12 (vjerovatno) i ne donosi mušice sa sobom

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 14:47 (DarthMarkus).
12 godina

Opet ti govorim sve bi okrenio u svoju korist al da ti pojasnim. Prema nagađanjim ja ovo sve govorim i nikad nisam rekao da će tako biti,nego govorim da bi moglo biti (razumiš MOGLO jer takva su predviđanja) i kad si rekao da je isto prodat karticu od 4000kn i 1500kn onda neman šta sa tobom dalje raspravljat. Ajde nek se neko nadoveže na ovo jer ja sam da je bolje jače uz nižu cijenu jer tako bi TREBALO biti. I nemoj samo govorit o pregrijavanju jer onda niko nebi imao 2 ili više kartica a i ne kontam što je u tome toliko bitno ako čip može izdržat tu toplinu.

Gamer

1 2 hvala 0
13 godina
eywa33 kaže...
LogicusMPS kaže...
Jumperrr kaže...

Ovdje bi ljudi ovdje trebali pogledat 2x970 i 295x skor...

Mislim, kad govorimo o 2 vs 1, možemo i "stare" čipove uvrstit pošto isto šiju 1070

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 14:55 (DarthMarkus).
17 godina

Da odgovorim gore kolegi psu imam iz doba d9k su gpu -i trazili dosta juciea a inace je dobro imat vishak uz +80 certifikat tj staro je napajanje kolko inproc 4 i po godine...

Sto se tice cf-a fanu je u pravu ...od a su tako mogli reklamirat 2*380 naspran 970 

I treche treba hpra love dat da to sve fercera ok ja samo hw mjenjam tj gpu ali uvijek ide cf ili sli tj nisam fanboy i nikome ne naginjem od tabora 

Danas je to dosta popravilo u multy gpu-a od doba voodoo dajmonica 2*4mb:-)

Da sumiram ove godine tko nije kupio dugo gpu ima-t ce dobru ponudu po napokon ok cijenama jer ono sto je prije par god. Bilo high end gaming dans je to mid high i to me ne zedere nimalo jer zelim da svi okuse kako se igrat na visokim rezama za sto manju lovu i potrosnju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Uživo su te kartice zaista super (atraktivnije od GTX-ica). Čak su i na dodir odlične, jer imaju izrazito finu završnu obradu...

ovo meni liči na završnu obradu malog mate koji je doma nešto rezao brusilicom, pa malo vario, poravnavao čekićem i na grubo brusio

barem po tim fotkama i ne čini mi se baš kao neka fina završna obrada, ponajmanje "izrazito fina"...

Konkretno, što ti se ne sviđa na slikama? 

Inače, danas je u prodaju krenuo 1070. :)

12 godina
neaktivan

kolko ce kod nas biti 1070 ajmo analitičari da cujem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Ispod 3800 kn neće. :)

10 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

3800-4000 kn

iznad toga ne treba dati ni kune, i to je puno

15 godina
Tonči kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Evo čitam da će KFA prodavat za 349 Eura, baš na linku gore šta sam stavia.

Ma iz vani lipo, paypal, ComputerUniverse i GG. Kakvi kod nas :)

16 godina

kaze nabava sljedece, iako samo jedna atm, cca 4.100kn

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+1070

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

klasa optimist

SILA/ZGX@ZGamers
11 godina
neaktivan

Ako 1070 stvarno bude oko 4k kn kod nas onda se ne isplati, bolje cekat malo da padnu (ako padnu) cijene 1080

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

ovo meni liči na završnu obradu malog mate koji je doma nešto rezao brusilicom, pa malo vario, poravnavao čekićem i na grubo brusio

barem po tim fotkama i ne čini mi se baš kao neka fina završna obrada, ponajmanje "izrazito fina"...

Konkretno, što ti se ne sviđa na slikama? 

nisam rekao jel mi se sviđa ili ne, nego da završna obrada nikako nemere biti "izrazito fina", ako izgleda kao nešto sklepano iz kućne radinosti

13 godina
protjeran

Jbte gtx1070 razorila Titan-x od 12000kn u svim aspektima i mogucim rezolucijama... odoh odma po nju osim ak tonci da svog titana za 3000kn?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 15:50 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
smajlee kaže...

kaze nabava sljedece, iako samo jedna atm, cca 4.100kn

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+1070

Ovaj link je gore već preko tjedan dan... tako da treba uzeti s rezervom. Bio sam jučer u Linksu, kaže oni uvijek prvo dobiju ASUS pošto su ovlašteni distributeri i da se nada da će biti oko 3600 kn. E sad to su riječi prodavača, koliko tu ima provjerenih činjenica ne znam. Sad je li puno dati za GTX 1070 između 3500-4000 kn, siguro da je, vrijedi li ona toliko? To svi moraju sami procjeniti treba li im grafička za tolike pare... Ja ju želim i čekam i meni vrijedi iako smatram da su grafičke sveukupno precijenjene.

13 godina
protjeran

ne! titan je precijenjen...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice