GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Izgleda da je največi problem taj boost 3.0 koji šara na sve strane,ne možeš dobit stabilan clock bez obzira na temperature!Sama NVIDIA je napravila dosta ograničenja i zato se to dešava,očito je čip tvornički doveden do limita!!

I btw kad se traži maximalni clock,pogotovo kod 3D Marka,Haevena i slič vent ide na 100%,kojih 60%!!Vidim da u ovom testu u Firestriku je 1080ka prešla 20K,to znači da se poravnala sa vrhunskim primjercima 980ti!!

Priča se o max naponu od 1.25v,npr moja Strixica ima ograničenje na 1.21v(samo 1 8pin) doku su drugi modeli od MSI,EVGA ,Giga... mogli bez problem ić preko 1.3v,nekako još se nadam nekom scenariju gdje će ekipa naći načina za guranje 1080ke preko 2100MHz bez LN2 i sličnih kerefeka!!(ali se bojim da je NVIDIJA to dobro zbrikala tako da ...)

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
volegradele kaže...

čip tvornički doveden do limita

To je TL;DR. :)

GTX 1080 u FE izdanju se može poboljšati samo hlađenjem i strujom da bude stabilniji i da se "zakuca" na svoj maksimum, ali taj maksimum je već tu i to smo znali već kad su oni Nijemci prvi odradili test na Acceleru X4. Također, već je više overclockera potvrdilo priču o tome kako je to to od Pascala.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

zbunjen sam

ljudi se zale sto nema dovoljno headrooma za OC, tj zato sto je nvidia vec izvukla maximum iz svojih grafickih? jel nije to bit graficke? da dobijes maximalne performanse koje pruza cip bez da moras detaljno OCati i nastimavati clockove jer 1 ili 2 igre koju igras postanu nestabilne? 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Baš naprotiv, čip bi po sebi več trebao biti odličan bez da je odličan "več izvučeno maks od njega". I što bi omogučilo ekipi kad več toliko plati za kartice malo free spacea....

edit: a i samim time kad već izvuku maks iz nečega/čipa to je obično da negdje "režu" nešto...

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 10:02 (skorvy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Fora je u tome da se godinama već ne izvlači maksimum iz chipova i da su oduvijek prešutno gura overclockanje proizvoda (koje uglavnom nije pokriveno garancijom) kao neka "dodana vrijednost" proizvoda. Zato se i ide na aftermarket hladnjake, vodena hlađenja, custom PCB/firmware i slično i daje se "kućnim inženjerima" koji gledaju i kopiraju  youtube guidove da se osjećaju super kako njihova grafa ili proc odjednom rade 15-20% brže i daju bolje rezultate.

To je došlo do te mjere da se OC maltene očekuje od prvog dana, te svi stalno o njemu pišu, uvijek, oduvijek, za svaki kupljeni proizvod, koliko se može OCat, koliko mu to diže performanse i slično. Rijetko tko kupi grafu i drži ju na stocku, jer uglavnom postoji jeftinija grafa koju kupiš i OCaš na (približno) iste performanse, pa je to "bacanje novaca" u očima velikog broja korisnika.

Onda se pojavi GTX 1080 i odjednom se to ne može, pa se ljudi osjećaju prevarenim... bez razloga, ali teško je čovjeka koji je naviknut na OC uvjerit da je već maltene maksimalni potencijal iz grafe izvučen i da je "dovoljno dobra" da su se sve grafe po defaultu stavile na njega ili blizu.

Ne znam što reć, razumijem i jednu i drugu stranu, strast je strast, a mogućnosti mogućnosti, ali mislim da je GTX 1080 sam po sebi za trenutne igre i monitore dovoljna jaka kartica, samo skupa, te se ne trebate plakat i osjećat zakinutima što nemrete dobit 20-30% više od nje na vodi sa dizanjem napona i ne znam kakvim sličnim peripetijama.

Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

zbunjen sam

ljudi se zale sto nema dovoljno headrooma za OC, tj zato sto je nvidia vec izvukla maximum iz svojih grafickih? jel nije to bit graficke? da dobijes maximalne performanse koje pruza cip bez da moras detaljno OCati i nastimavati clockove jer 1 ili 2 igre koju igras postanu nestabilne? 

Problem je. Ja živim u području gdje dnevne temperature u sobi budu oko 27-35 ljeti. U tim uvjetima kartica će dostići visoke temp. i s dobrim custom hlađenjima. Da ima prostora do svojih limita, mogao bih zimi overclockati, a ljeti držati stock i dobiti reklamirano. Ovako ću zimi imati ok reklamirano, a ljeti base clock. :)

Nije problem što je čip na maksimumu. :) To i AMD radi. I prihvaćeno je. Ljudi su samo navikli da mogu overclockati Nvidiju. Sad je priča nešto drugačija; sad se kartica overclocka sama, a da bi radila traži bolje hlađenje. Eno i 4mal -ov se Nano reklamira na 1GHz pa nikad zapravo ne radi na toliko.

Realno, ovo je dobro. Ohladi je i digni power limit i imaš 2GHz. Ono što će biti jako zanimljivo je vidjeti kako se ponaša Polaris u komparaciji.

12 godina
skorvy kaže...

Baš naprotiv, čip bi po sebi več trebao biti odličan bez da je odličan "več izvučeno maks od njega". I što bi omogučilo ekipi kad več toliko plati za kartice malo free spacea....

edit: a i samim time kad već izvuku maks iz nečega/čipa to je obično da negdje "režu" nešto...

cek sta

cip bi trebao biti odlican unatoc tome sto je vec odlican? 

znaci da se ostavlja OC headroom zbog ekipe koja svrsava na 10 bodova vise u 3d marku? radije bi da odmah dobijem proizvod koji ce to postici bez da ista moram petljati po njemu i riskirati nestabilnosti

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

@Tonči

Ako ti je vruće u prostoriji, kupi klimu. Pa jedna Mitsubishi Heavy Industry (bbtw.jedna od najboljih)model košta kao jedna gtx 1080 i eto ti ugodnih 21 c u sobi uz malu potrošnju i malu razinu buke.

Sreća je put, a ne odredište.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Fanu kaže...

zbunjen sam

Meni isto nije jasno. Nvidia je digla base clock na koliko 1.6GHz? Pa to je jako dobro, ovdje se piše da su je ljudi dizali na 2+GHz, pa koliko bi trebalo ići? Naravno da oni koji imaju već 980 ili 980Ti ili TitanX i nisu impresionirani iako ih 1080 kida po benchovima ali ljudi koji nisu imali Maxwell mislim da je ovo ogorman skok. A 100 ljudi, 100 čudi, nikad neće biti savršenog proizvoda kojeg će svi pohvaliti.

16 godina
odjavljen
goodie kaže...

@Tonči

Ako ti je vruće u prostoriji, kupi klimu. Pa jedna Mitsubishi Heavy Industry (bbtw.jedna od najboljih)model košta kao jedna gtx 1080 i eto ti ugodnih 21 c u sobi uz malu potrošnju i malu razinu buke.

Dakle, brinem se za karticu ako ima treba dva 8-pinska konektora za 150W svaki, ali zato kupim klimu s 3500W da hladi sobu. 

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa svaki luksuz košta sinko moj, nemožeš stisnut i prdnut.

Jeftinije ti je kupiti par dobrih ručnika, pa brisati znoj sa čela, ali to onda nije luksuz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 11:17 (goodie).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Eto, došli smo na moje: posve je nebitno koliko troši GPU. :P

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa zar netko uspoređuje račune od struje kada kupi novi GPU?

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
goodie kaže...

Pa zar netko uspoređuje račune od struje kada kupi novi GPU?

A, eto, nekima je to strašno bitno. :) 

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Onaj tko ima za high end karticu ima i za rachun tako da nemojte  i zapochinjat o potrosnji i sl pizdarije 😆

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 11:55 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Drugim riječima: Nije žvaka za seljaka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ovo je loše ako je istina: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4m692q/concerning_the_aots_image_quality_controversy/

To znači da čak ni onaj loš rezultat zapravo treba biti još gori...

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Kad ste pomislili da su cijene 1080 kartice visoke u EU ..........meanwhile in India 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ovo je loše ako je istina: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4m692q/concerning_the_aots_image_quality_controversy/

Daj napisi ukratko o cemu se radi, nemam vremena sada za proucavanje linkova...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 12:21 (Lucidius).
16 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Kad ste pomislili da su cijene 1080 kartice visoke u EU ..........meanwhile in India 

1100 dolara :D

Lucidius kaže...
Tonči kaže...

Daj napisi ukratko o cemu se radi, nemam vremena sada za proucavanje linkova...

TL;DR:  GTX 1080 mulja sa shaderima u AotS-u 

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ne nego je amd smanjio detalje da dobije više fps-a.

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Super je kako ste TDP sveli samo na "račun za struju"

Tonči kaže...

Laiku da...

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 12:49 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Tonči kaže...

Laiku da... 

Tebi je bitno? :) A i TDP ohladim... jel 225W ili 450W, relativno mi je svejedno. No, ja sam valjda laik pa nema veze. Struja mi je jedan od nebitnijih troškova. Ako je nekome struja problem onda se pitam odakle mu novac za iznimno skupe igračke kakve su grafičke kartice koje puno troše?

Pardon! Sjetio sam se zašto mi je potrošnja važna: kad nestane struje, imat ću više vremena na UPS-u s manjom potrošnjom. Istinu govoriš, potrošnja je kritična kad nema struje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 13:05 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Tonči kaže...

Laiku da... 

Tebi je bitno? :) A i TDP ohladim... jel 225W ili 450W, relativno mi je svejedno. No, ja sam valjda laik pa nema veze. Struja mi je jedan od nebitnijih troškova. Ako je nekome struja problem onda se pitam odakle mu novac za iznimno skupe igračke kakve su grafičke kartice koje puno troše?

Pardon! Sjetio sam se zašto mi je potrošnja važna: kad nestane struje, imat ću više vremena na UPS-u s manjom potrošnjom. Istinu govoriš, potrošnja je kritična kad nema struje.

Opet svodiš TDP na struju...Zanemari sve ostalo što novi proizvodni proces donosi i svedi sve na račun za struju...

Bravo Tonči, imao si valjotina žešćih do sad, ali ovo ti je jedna od jačih....

Da je kojim slučajem AMD revolucionarno spustio TDP na 100W sad bi tu citate slagao...

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Opet svodiš TDP na struju...Zanemari sve ostalo što novi proizvodni proces donosi i svedi sve na račun za struju... 

Bravo Tonči, imao si valjotina žešćih do sad, ali ovo ti je jedna od jačih.... 

Da je kojim slučajem AMD revolucionarno spustio TDP na 100W sad bi tu citate slagao...

Sad se već praviš da ne čitaš dobro, a znamo da čitati znaš. Dakle, gdje ti vidiš da ja govorim o TDP-u i struji istovremeno?

I ne, nikad ne spominjem ni jedno ni drugo kao bitno. To smatram irelevantnim u gejmerskim računalima.

P.S. Imaš li negdje te "valjotine" ili izmišljaš kao i ovo s TDP/potrošnja?

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ajde sad pročitaj svoje postove i gledaj u kojem smjeru ideš.....

Btw, izgleda da su throtllanje eno na 1080 fino rješili sa custom fan curveom...Slično kao na 390 tkama

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Pa dobro to govori,TDP smatras nebitnim,to sto su postigli sa tako malim TDPom je odlicna stvar!!Gledajuci na globalnoj razini ustede su ogromne,triba malo razmisljat out of the box !
Mozes stavit 2 x GTX 1080 na napajanje od 500-600W!(500 kn npr)
Aj stavi 2x 390 na to??
AUDIOFIL
Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...
Pa dobro to govori,TDP smatras nebitnim,to sto su postigli sa tako malim TDPom je odlicna stvar!!Gledajuci na globalnoj razini ustede su ogromne,triba malo razmisljat out of the box !
Aj stavi 2x 390 na to??

Da ne pričam o 1070 koja je sa cijelim sustavom vukla 230W iz utičnice..

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 13:34 (DarthMarkus).
13 godina
volegradele kaže...
Aj stavi 2x 390 na to??

Mozes staviti 10x 1080 ali ni jedna ne moze async compute dok jedna 7770 moze.

Toliko to poredjenje ima smisla 

Stvarno danas kad ljudi kupuju komp kad vidim da se odluce da kupe 430w ili 450 dok je recimo 700w mozda 10-15% skuplje, zapitam se dal' je moguce da su toliko ograniceni 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 13:40 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice