GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
_mark0_69 kaže...

Ne znam kako je fanboyizam ukazivanje na činjenicu da nvidija mulja.

Čak i da se ne vraćamo u povijest i bez ikakvog spominjanja amd-a, da budemo maksimalno ontopic pogledajmo kakvu maglu prodaju sa trenutnom serijom.

AMD to ne radi ? Reklamirana 4k kartica bez HDMI 2.0 i 94C na referetnom hlađenju + 4gb memorije ? Nigga please

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 14:50 (DarthMarkus).
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Zato imas FuryX ~ referentno hladjenje koje nema konkurenciju.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

Misliš ono aio ? Ajde bodovi za to, mada mislim da custom air ga šišaju i po temp i buci...

13 godina
neaktivan

Nigdje nisam rekao da AMD radi ili ne radi bilo što, čak sam napomenuo da ih ne moramo spominjat i da se zadržimo na pascalu jer je to i ime teme.

Samo usporedi stvarne rezultate i činjenice koje sada znamo sa onim što su oni predstavljali na prezentaciji - smatram da je svakom razumnom to dovoljno da shvati da je trenutno kupnja FE 1080 loša investicija.

Daleko od toga da nema mjesta za napredak, da je pascal loš ili da partneri neće (pokušati) ispeglati stvari koliko je to moguće, no nemojte misliti da oni to neće znati naplatiti.

16 godina
DarthMarkus kaže...

mada mislim da custom air ga šišaju i po temp i buci...

Po temp ne vjerujem, ali po buci vjerojatno ako uzmemo u obzir prve primjerke koji su zujali kao omanja trafostanica zbog faila s pumpama.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Al realno bio bi red da na kartice od 500+ eura stavljaju kvalitetnije hladjenje, nadam se da je ovo sto smo vidjeti kod FuryX pocetak, jer zaista evo uzmes 1080 i govno se pregrijava jel ga pocnes clockati :@

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:02 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Referentno hladjenje im je prakticki vodeno. Da to Nvidia napravi cijena bi isla 200 dolara gore :P

Za HDMI 2.0 bih najvise krivio proizvodjace 4K televizora/monitora, ali da, zalosno je sto nema HDMI 2.0..

Ovo kaj Nvidia nema savrseno referentno hladjenje je ok. Razumljivo je da nemre bit savrseno i da ostavljaju prostora Asusu, MSI, Gigabyteu i ostalima da naprave svoj posao. Uostalom, imaju tradiciju kaj se tice tog dizajna koji je super za SLI, 3way itd. setupe i custom loop ludorije.

mrsmith

Rev2 je brzo dosla i problem rjesen, ako se dobro sjecam sam ventilator koji bi trebao najvise proizvoditi buku je dosta dobar i tih.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:04 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Teorija da HBM nema veze je pogrešna. Što je veća rezolucija, to se bolje vidi koliko HBM superiorno skalira performanse. Kompleksni shaderi, velike teksture, hrpa geometrije, deferred efekti - HBM je tu avion.

Kako sam i osobno isprobao sve te stvari na svim mogućim flagshipima dosad, moram reći da ću biti jako razočaran ako novi Pascali ne budu na HBM-u. Novu karticu na GDDR5(X) neću kupiti. :) Doduše, sumnjam da ću puno hardvera uopće kupiti još neko vrijeme, barem dok ne dobijemo skok koji je bitan. 1080 definitivno nije kartica koja nudi neki važan skok.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
_mark0_69 kaže...

Nigdje nisam rekao da AMD radi ili ne radi bilo što, čak sam napomenuo da ih ne moramo spominjat i da se zadržimo na pascalu jer je to i ime teme.

Samo usporedi stvarne rezultate i činjenice koje sada znamo sa onim što su oni predstavljali na prezentaciji - smatram da je svakom razumnom to dovoljno da shvati da je trenutno kupnja FE 1080 loša investicija.

Daleko od toga da nema mjesta za napredak, da je pascal loš ili da partneri neće (pokušati) ispeglati stvari koliko je to moguće, no nemojte misliti da oni to neće znati naplatiti.

Imenjače, potpisujem...

mrsmith kaže...
DarthMarkus kaže...

Po temp ne vjerujem, ali po buci vjerojatno ako uzmemo u obzir prve primjerke koji su zujali kao omanja trafostanica zbog faila s pumpama.

Ma sjećam se da su oni prvi primjeri imali problema s bukom, što je dovelo do reklamacija

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:05 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
chaselol kaže...

LOL? Ne. Apsolutno tiho, nečujno. 50ºC ne možeš preći ni overclockanjem i to na dual-GPU kartici.

DarthMarkus kaže...

Ma sjećam se da su oni prvi primjeri imali problema s bukom, što je dovelo do reklamacija

Jedan dio prve serije je imao defektnu pumpu. Bile su dvije verzije pumpe u igri. To je mijenjano. 

Ja se toplo nadam da ćemo AIO hlađenja dobit na flagshipima. Nikad neće Nvidia (čini se) raditi kvalitetne PCB-e kao AMD (PCB za svaku Fury i FuryX2 je vrhunski), ali mogli bi ubaciti vodu. Nadajmo se. Ako ne, uvijek imamo EVGA. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:07 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
chaselol kaže...

LOL? Ne. Apsolutno tiho, nečujno. 50ºC ne možeš preći ni overclockanjem i to na dual-GPU kartici.

Govorio sam za prve primjerke...Inače ne moš preć ocom i da hoćeš pošto se OC-a ko moj stari Cyrix na 120 Mhz ...

Nego, koliki ti je ono skor u 3dmarku ? Jesi dostigo 40 k ? 30 K ? Sry moram te malo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:09 (DarthMarkus).
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Govorio sam za prve primjerke...Inače ne moš preć ocom i da hoćeš pošto se OC-a ko moj stari Cyrix na 120 Mhz ...

LOL, pa to je kao da govoriš o tome kako Toyota RAW 4 nema kočnice jer je izašla serija gdje iste otkazuju. 

Inače, što se tiče tog 3DMarka - postoji velika razlika između stvarnih rezultata na stvarnoj mašini i idealno hvatanih brojki u idealnim uvjetima, raznim okruženjima i sl. Jedini legitiman usporedni test je onaj koji se odvija u identičnim uvjetima.

Većina prvih benchmarka GTX 1080 je sramotan fejk raznih Youtube klauna plaćen od strane Nvidije. Tu i tamo se pojavio legitiman rezultat pukom srećom.

16 godina
Tonči kaže...
Većina prvih benchmarka GTX 1080 je sramotan fejk raznih Youtube klauna plaćen od strane Nvidije. Tu i tamo se pojavio legitiman rezultat pukom srećom.

Može jedan quick link pravih legitimnih rezultata?

16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Može jedan quick link pravih legitimnih rezultata?

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-11.html

Inače, za mrzitelje AMD-a: http://www.3dmark.com/fs/6657362

U HOF-u je ova FuryX treća kartica u listi, druga iza Kingpina.

1125MHz se bez problema uhvati i na mojoj RPD, samo što je skaliranje CF-a u 3DMarku totalni kaos :( Skoro pa negativno skaliranje da se moglo dobiti kao kod nekih igara.

DarthMarkus kaže...

Dakle, opet okolišanje...Nvidia igra prljavo kme, kme...

Idealni uvjeti, kme, kme...

Trolanje na stranu - Nvidia igra prljavo. :) Imaš gore fino kako se ponaša 1080 u stvarnim uvjetima. Obična igra uništi boost.  Nije Tom's jedini - ima par onih koji nisu počašćeni izletom na ranč u kaliforniju pa su došli do rezultata poraznih za Huangove laži. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:51 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Probajmo se držati teme i Pascal kartica. :) 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Tonči kaže...

Probajmo se držati teme i Pascal kartica. :) 

Eto, da se vratimo na temu

11 godina
Nvidia Pascal (2016)

dobro je to 3 mjesto u firestriku ultra aka 4k...zašto ga nema među prvih 24/35 na manjim rezolucijama?ps.nisam mrzitelj amd-a 

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Dakle, nećemo vidjet Geforce karticu s HBM (HBM2) memorijom ove godine ? Za mene nije ovo neki napredak obzirom na skok u cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

dobro je to 3 mjesto u firestriku ultra aka 4k...zašto ga nema među prvih 24/35 na manjim rezolucijama?ps.nisam mrzitelj amd-a 

E, sad to poveži s onim što sam pisao o HBM-u. :)

AngryBird kaže...

Dakle, nećemo vidjet Geforce karticu s HBM (HBM2) memorijom ove godine ? Za mene nije ovo neki napredak obzirom na skok u cijeni.

Ono je iz teme "pogodite specifikacije", nisu niti curenja niti službene info, nego nagađanja forumaša.

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Iskreno, ne mislim da bi gubitak performansi bio zamjetan. Ako gddr5 nema problema pored hbm1.0 na većim rezama kao što govoriš, mislim da ni gddr5x neće imati pored hbm2.0. Kažeš da fury ima prednost na većim rezama. Mislim, objasni ove grafove... FuryX ima brutalne specke, više jezgri (iako, da, ne možemo uspoređivat cudu i sp), hbm... I što je napravila s tim na 4k? Ne vidim neku razliku, čisto sumnjam da bi je bilo na hbm2.0 vs gddr5x. 

edit: nisam ni widio da je wccftech na onom rezultatu... Bila su ovo prva dva rezultata na guglu "4k furyx 980ti"

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 17:07 (eywa33).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Iskreno, ne mislim da bi gubitak performansi bio zamjetan. Ako gddr5 nema problema pored hbm1.0 na većim rezama kao što govoriš, mislim da ni gddr5x neće imati pored hbm2.0. Kažeš da fury ima prednost na većim rezama. Mislim, objasni ove grafove... FuryX ima brutalne specke, više jezgri (iako, da, ne možemo uspoređivat cudu i sp), hbm... I što je napravila s tim na 4k? Ne vidim neku razliku, čisto sumnjam da bi je bilo na hbm2.0 vs gddr5x. 

edit: nisam ni widio da je wccftech na onom rezultatu... Bila su ovo prva dva rezultata na guglu "4k furyx 980ti"

Ali GDDR5 i GDDR5X imaju problema. Skaliranje je lošije od HBM-a 1. Bitno. Imaš memorijske testove već napisane. Za compute rendering (ray tracing, kompleksni deferred shaderi) Radeon Pro Duo je drastično brži od TitanaX. Razlike ima. Pogledaj testove shader/deferred-heavy igara na FuryX.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

kpoje su to igre Tonchi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...
eywa33 kaže...

Ali GDDR5 i GDDR5X imaju problema. Skaliranje je lošije od HBM-a 1. Bitno. Imaš memorijske testove već napisane. Za compute rendering (ray tracing, kompleksni deferred shaderi) Radeon Pro Duo je drastično brži od TitanaX. Razlike ima. Pogledaj testove shader/deferred-heavy igara na FuryX.

Ne razumijem pola toga što govoriš, ali grafove mogu razumjeti :) daj linkove ako nije problem.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
10 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Pa čista logika mi govori da bi dual kartica trebala biti brza od single GPU kartice u renderingu, zar ne?

Nije Titanovih 360, skoro 400gb/s kad se klokne toliko daleko od Fury X

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 18:01 (JozoBozo121).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Prednost HBMa mora biti, inače za koji vrag svi misle preći na HBM. Izgleda da su razlike kako veli Tonči već dosta primjetne u profesionalnoj namjeni (nebi smetao koji link da :). Igre su često i nažalost druga priča. Netko lagano može ubacit programske skripte koje mogu "pročitat" samo Nvidijne grafe, a AMD grafe kao da preskaču te linije koda. Isto vrijedi sa druge strane, npr. netko za neku igru ukuca hrpetinu kodova koje puno brže izvede HBM u odnosu na GDDR5/X. Barem ja imam takav osjećaj, nisam pro analyser niti fanboy. Nisam siguran ni jesam li se dobro izrazio.

Uglavnom, mislim da HBM ima prednost koja će se polako vidjeti i u igrama, kad izađe više grafa sa HBM, sa čije got strane.

Druga stvar koja mi nije jasna, tko još vjeruje wccftech stranici? Ta stranica postoji radi glasina i tračeva.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 18:43 (The_Fichek).
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
eywa33 kaže...

.... Ako gddr5 nem...

Ne razumijem pola toga što govoriš, ali grafove mogu razumjeti :) daj linkove ako nije problem.

Sam si dao link. Klikni na svoj prvi link, skrolaj do slike, gledaj u sliku i klikaj - kako klikaš, vidjet ćeš da se i u tom prastarom testu FuryX u 4K popenje iznad 980Ti, dakle, skalira s rezolucijom bitno bolje od 980Ti, iako u 1080 to nije slučaj. Tu ti je link gore, izoliran. :) Witcher 3.

A driveri su se ohoho poboljšali otad. :))

Inače, kako sam već rekao: ne zanimaju me linkovi reviewera. Ja, za razliku od njih, ne živim od reviewa i nemam niti jedan razlog favorizirati bilo koji hardver. Moji rezultati su u identičnoj mašini, s identičnim CPU-om za svaku karticu koju testiram. Fućka mi se za benchmarke GN-a koji je cijeli uživljen u Nvidiju ili AMD jer je dobio pucati iz sačmarice na ranču. No fucks were given. :)

The_Fichek kaže...

Prednost HBMa mora biti, inače za koji vrag svi misle preći na HBM. Izgleda da su razlike kako veli Tonči već dosta primjetne u profesionalnoj namjeni (nebi smetao koji link da :). Igre su često i nažalost druga priča. Netko lagano može ubacit programske skripte koje mogu "pročitat" samo Nvidijne grafe, a AMD grafe kao da preskaču te linije koda. Isto vrijedi sa druge strane, npr. netko za neku igru ukuca hrpetinu kodova koje puno brže izvede HBM u odnosu na GDDR5/X. Barem ja imam takav osjećaj, nisam pro analyser niti fanboy. Nisam siguran ni jesam li se dobro izrazio.

Uglavnom, mislim da HBM ima prednost koja će se polako vidjeti i u igrama, kad izađe više grafa sa HBM, sa čije got strane.

Druga stvar koja mi nije jasna, tko još vjeruje wccftech stranici? Ta stranica postoji radi glasina i tračeva.

Jesu, naravno. HBM je iduća stepenica, samo što je strašno skup pa ga zato nećemo gledati u Polarisima ili Pascalima ove godine. :/ A to je tužno.

Inače, malo brojki:

Doom (OpenGL), 5K rezolucija, AA OFF, sve ostalo max:

FuryX 1,05GHz (jedan čip na RPD): 31 FPS

RadeonProDuo 000 CF ne radi

TitanX 1,265GHz: 39 FPS

TitanX 1,472GHz: 45 FPS

TitanX 1,578GHz: 48 FPS

TitanX 1,7GHz: smrzne se i sruši driver :P

15 godina
Tonči kaže...

1125MHz se bez problema uhvati i na mojoj RPD, samo što je skaliranje CF-a u 3DMarku totalni kaos :( Skoro pa negativno skaliranje da se moglo dobiti kao kod nekih igara.

Zašto sve ostale FuryX s višim taktom i novijim driverima imaju po par tisuća bodova manje od te?

Evo ako ti nije problem objasniti:

http://www.3dmark.com/compare/fs/6657362/fs/8417946

13 godina
dzejmshr kaže...
Tonči kaže...

Zašto sve ostale FuryX s višim taktom i novijim driverima imaju po par tisuća bodova manje od te?

Evo ako ti nije problem objasniti:

http://www.3dmark.com/compare/fs/6657362/fs/8417946

I mene zanima...Ma da očekujem opet neke "idealne uvjete" ili inženjerski primjer..I odgovori 4malu koje to igre imaju prednost nad TitanomX...Samo nemoj reć Ashes ili portani QUantum Break jel ću si nogu odrezat...

I nemoj sklapat citate nego daj konkretne primjere...Kako je rekao Eywa, daj linkove

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 20:14 (DarthMarkus).
17 godina

i mene zanima jer sam sa starijima imao nesto vecu rezu

http://www.3dmark.com/fs/6600884

p.s idem probat 1125/530 f-ultra odvrtit 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 20:31 (4mal).
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ma nemas kaj probavati, to je bug, na koju ce foru fury-x s bijednim taktom i 2x losijim procesorom da se bori s gtx 980 ti na skoro 2ghz hladenom tekucim dusikom i 5960x...tako sam i ja dobio s 2x280x kao da su 4, bio daleko iznad svih na ljestvici s 2x280x! nekad se desi da dobis cudne brojke...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice