Pozdrav,
radi se o Radeon HD6950.
Problem je da kompjuter radi normalno i onda se slika zamrzne i nemogu ništa...ali kompjuter i dalje radi (npr. pjesma na youtubu i dalje svira). Restartam kompjuter preko restarta na kućištu, i onda nemogu nikako dobiti sliku iz grafičke (ni na dvi ni hdmi). Prebacim monitor na internu grafičku(dvi iz monitora na adapter na hdmi) i tu imam signala. za vrijeme dok je monitor na internoj grafičkoj, išao sam u device manager i matična uopće ne vidi grafičku karticu (iako je televizija spojena hdmijem na nju). Uglavnom zaključak je da se nešto desi sa grafičkom, odjednom prestaje davati signal. Nakon par restartanja kompa, onda proradi i počinje davati signal na televiziji (samim time i na monitoru).
Pitanje je: kako da testiram grafičku do te mjere da sam 100% siguran da je problem u njoj, prije nego kupim novu? Jer teoretski, tu može biti ostalih problema...slot na matičnoj, napajanje itd. Neznam koliko softveri za benchmark mogu tu pomoći....pretpostavljam da je problem hardverski u grafičkoj, možda neki kontakt ili nešto.
NAPOMENA: nije nužno da se slika zamrzne u radu, nego nekad upalim komp kada dođem doma i onda iz prve ne daje signal iz grafičke...