Grafička kartica-molim savjet...

poruka: 52
|
čitano: 9.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Grafička kartica-molim savjet...
autorov komentar

Ljudi hvala na savjetima, ali imam jedan veliki problem, a tiče se matične. Naime imam matičnu sa socket 939, pa mislim da ni jedan dvojezgreni procesor nebi pasao na nju. Ona ideja o HD 4770 i dual corom mi se jako sviđa, ali mislim da taj procesor nebi išao na moju matičnu. Imate kakvih ideja?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
gamer 16 kaže...
warhed kaže...

ako sam dobro razumio tvoj dualac je "kloknut" na 3.5ghz? onda će je iskoristiti u potpunosti.

da moj "dualac" je kloknu t na 3.5 .znaci tako onda budem ju kupil...
 Ma i na defaultu bi je iskoristio kako treba, nemaš se za što brinuti (nemam niti ja sa svojim E6600 i 4870, fino se slažu)
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30mm f1.4, FL-50R, HLD-4
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Da se nadovežem na moje gornje pitanje: dal bi igre bolje radile da samo kupim GTS 250 1 GB ili da kupim neki Dual core i HD 4770, uzimajući u obzir moju sadašnju konfiguraciju?

Napajanje je Coolermaster, tako da mislim da 400W je dovoljno, ako još isključim zvučnu, drugi CD i slično.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

moja ti je preporuka da kreneš od nove matićne ploće,
jer single core procesori neznaće danas ništa.

95% tinejdžera bi se uspaničili da Seka Aleksić stoji na vrhu visoke zgrade i sprema se skočiti. Ako si među 5% onih koji bi joj ga gurnuli,kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Curle kaže...

Da se nadovežem na moje gornje pitanje: dal bi igre bolje radile da samo kupim GTS 250 1 GB ili da kupim neki Dual core i HD 4770, uzimajući u obzir moju sadašnju konfiguraciju?

Napajanje je Coolermaster, tako da mislim da 400W je dovoljno, ako još isključim zvučnu, drugi CD i slično.

Odeš na novu matičnu, dual (ili čak phenim II 720 koji je trojezgraš) procesor i 4770 (malo je slabija od 4850 koja je u rangu sa gts250-kom)
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nije mi nitko odgovorio na pitanje dali bi igre radile bolje sa gts 250 1 gb ili sa dual core procesorom i hd 4770 kad bi išao na nadogradnju?

17 godina
protjeran
Curle kaže...

Ja sam imao Coolermastera jačeg od tvog, 460W i karticu 8800GT i nije napajanje moglo upogoniti cijelu konfu tako da ipak napravi kako su rekli. Znam da je kod mene quad core kod tebe jednojezgreni, ali svejedno to ti napajanje mislim neće dostajat ako mijenjaš karticu. Barem po meni i meni nije sa Nvidia GF8800!
16 godina
neaktivan

Jesam ti ja upravo odgovorio. 3200+ je jednojezgreni procesor (takva kartica traži dual-core). Ja bi na tvome mjestu išao na dual i 4770

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Idi radije na novu konfiguraciju s matičnom kad već mijenjaš. Stavi dual core ili quada i grafičku neku HD4670, HD4770, može i nvidia GTS250. Neće doći puno skuplje kako misliš!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oly_E3 kaže...

Jesam ti ja upravo odgovorio. 3200+ je jednojezgreni procesor (takva kartica traži dual-core). Ja bi na tvome mjestu išao na dual i 4770

Tako je, onda nemora mjenjati napajanje jer ta kartica trosi max 80W.
nemam konja, koza i ovaca samo brdo klokana !
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Znate možda koliko je GTS 250 1 GB bolja od HD 4770 512 MB? Kolika bi bila razlika kada bi gledali fps u igrama?

16 godina
neaktivan
Curle kaže...

Znate možda koliko je GTS 250 1 GB bolja od HD 4770 512 MB? Kolika bi bila razlika kada bi gledali fps u igrama?

Ovako ide

4770<4850 (5% jača)<GTS250 (jača od 4850 oko 2-5%)

Inače ona koristi GDDR5 memoriju, a ove dvije GDDR3

A u igrama je ok (velika propusnost zbog GDDR5 memorije, doduše 128bita naspram 256 od ove dvije). Moći ćeš far cry na visokim postavkama potegnuti. Još aku budeš kupio ploču za CF, učinkovitostu u CF-u te dvije kartice ja velika (gaze GTX280 kada su u CF-u)
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 18:43 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Curle kaže...
 Još aku budeš kupio ploču za CF, učinkovitostu u CF-u te dvije kartice ja velika (gaze GTX280 u CF)
 oćeš reći u SLI-u.
95% tinejdžera bi se uspaničili da Seka Aleksić stoji na vrhu visoke zgrade i sprema se skočiti. Ako si među 5% onih koji bi joj ga gurnuli,kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

hm....da sam ja na tvom mjestu uzeo bi nova matična za 400 kn + 7750be 500kn i hd4830 za 600 kn 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
warhed kaže...
Oly_E3 kaže...
Curle kaže...
 Još aku budeš kupio ploču za CF, učinkovitostu u CF-u te dvije kartice ja velika (gaze GTX280 u CF)
 oćeš reći u SLI-u.
 Ne nego 4770 u CF-u (dvije) gaze GTX280 (jednu) i to dobro
16 godina
neaktivan

aha,već mi je bilo ćudno da 2 radeonke gaze 2 gtx-ice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
warhed kaže...

aha,već mi je bilo ćudno da 2 radeonke gaze 2 gtx-ice.

Da malo sam glupo napisao (evo ispravio sam).

4830 je slabija od 4770, a procesor je ok
17 godina
neaktivan
autorov komentar

E kad bi bar netko imao matičnu i procesor za maksimalno 500 kuna, polovno naravno, tražio na oglasima nema...

16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Možeš sada uzeti 250, pa onda nakon nekog vremena kupiti ploču i procesor

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Bio sam i ja u sličnoj situaciji,

imam AMD64 3700+ s939 i zamijenio sam grafičku X1600XT 256MB sa XFX4830 512MB.

Da bi promjenio proc za neki noviji trebo bi mijenjati matičnu+memoriju (imam DDR400)+proc. Tak da mi se to nije isplatilo, nego ću prićekat i kupit sve novo.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala ljudi na savjetima, riješio sam još jednu dilemu, jednu od mnogihNamigiva.

17 godina
gamer 16 kaže...
warhed kaže...

ako sam dobro razumio tvoj dualac je "kloknut" na 3.5ghz? onda će je iskoristiti u potpunosti.

da moj "dualac" je kloknu t na 3.5 .znaci tako onda budem ju kupil...
  Dualac @3,5GHz će definitivno moć iskoristit grafu... Nemaš brige uopće...

EDIT: Sry, uopće nisam vidio drugu stranu... 
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 10:07 (Sused).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice