Ljudi hvala na savjetima, ali imam jedan veliki problem, a tiče se matične. Naime imam matičnu sa socket 939, pa mislim da ni jedan dvojezgreni procesor nebi pasao na nju. Ona ideja o HD 4770 i dual corom mi se jako sviđa, ali mislim da taj procesor nebi išao na moju matičnu. Imate kakvih ideja?
ako sam dobro razumio tvoj dualac je "kloknut" na 3.5ghz? onda će je iskoristiti u potpunosti.
Da se nadovežem na moje gornje pitanje: dal bi igre bolje radile da samo kupim GTS 250 1 GB ili da kupim neki Dual core i HD 4770, uzimajući u obzir moju sadašnju konfiguraciju?
Napajanje je Coolermaster, tako da mislim da 400W je dovoljno, ako još isključim zvučnu, drugi CD i slično.
moja ti je preporuka da kreneš od nove matićne ploće,
jer single core procesori neznaće danas ništa.
Da se nadovežem na moje gornje pitanje: dal bi igre bolje radile da samo kupim GTS 250 1 GB ili da kupim neki Dual core i HD 4770, uzimajući u obzir moju sadašnju konfiguraciju?
Napajanje je Coolermaster, tako da mislim da 400W je dovoljno, ako još isključim zvučnu, drugi CD i slično.
Nije mi nitko odgovorio na pitanje dali bi igre radile bolje sa gts 250 1 gb ili sa dual core procesorom i hd 4770 kad bi išao na nadogradnju?
Jesam ti ja upravo odgovorio. 3200+ je jednojezgreni procesor (takva kartica traži dual-core). Ja bi na tvome mjestu išao na dual i 4770
Idi radije na novu konfiguraciju s matičnom kad već mijenjaš. Stavi dual core ili quada i grafičku neku HD4670, HD4770, može i nvidia GTS250. Neće doći puno skuplje kako misliš!
Jesam ti ja upravo odgovorio. 3200+ je jednojezgreni procesor (takva kartica traži dual-core). Ja bi na tvome mjestu išao na dual i 4770
Znate možda koliko je GTS 250 1 GB bolja od HD 4770 512 MB? Kolika bi bila razlika kada bi gledali fps u igrama?
Znate možda koliko je GTS 250 1 GB bolja od HD 4770 512 MB? Kolika bi bila razlika kada bi gledali fps u igrama?
hm....da sam ja na tvom mjestu uzeo bi nova matična za 400 kn + 7750be 500kn i hd4830 za 600 kn
aha,već mi je bilo ćudno da 2 radeonke gaze 2 gtx-ice.
aha,već mi je bilo ćudno da 2 radeonke gaze 2 gtx-ice.
E kad bi bar netko imao matičnu i procesor za maksimalno 500 kuna, polovno naravno, tražio na oglasima nema...
Možeš sada uzeti 250, pa onda nakon nekog vremena kupiti ploču i procesor
Bio sam i ja u sličnoj situaciji,
imam AMD64 3700+ s939 i zamijenio sam grafičku X1600XT 256MB sa XFX4830 512MB.
Da bi promjenio proc za neki noviji trebo bi mijenjati matičnu+memoriju (imam DDR400)+proc. Tak da mi se to nije isplatilo, nego ću prićekat i kupit sve novo.
Hvala ljudi na savjetima, riješio sam još jednu dilemu, jednu od mnogih.
ako sam dobro razumio tvoj dualac je "kloknut" na 3.5ghz? onda će je iskoristiti u potpunosti.