Imas na netu potrazi maximalni oc pa ces vidjet ako ces sistem pada onda spustas na nize.Mislim da ti je maksimalni 840/1040 bez dizanja volataže.I Moras dizat podjednako imas na netu dosta o toj grafi i overclocku.
GPU overclock
- poruka: 105
- |
- čitano: 13.922
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
I Trixx ti pamti i učita clockove pri svakom restartu. A grafu možeš clockat kad otključaš koliko može potegnut.
Kako to napravim?
Modificiraš Afterburnera i onda clockaš. Sad neznam koliko se clocka HD 5670, ali poprilici sam siguran da ni jedna grafa nemože doć do kraja slidera za dizanje takta bez nekih extremnih hlađenja i cirkusa.
Šta da više gledam kada clockam grafičku, memory ili core clock?
Grafa ti se ukratko clocoka ovako. Prvo tražiš max stabilan takt jezgre. Clocokaš lagano jezgru, testiraš, i pri tome cijelo vrijeme držiš memoriju na stock taktu. Kad odrediš neki max clock za jezgru, onda ideš na memoriju. U tom slučaju je proces isti kao i za jezgru s napomenom da takt jezgre držiš na stocku, dok tražiš max takt memorije. Ako dižeš oboje istovremeno, onda kad naletiš na nestabilnost nezanš jel memorija kriva ili jezgra. Kad jedno clocokaš a drugo je na stocku, onda znaš šta te zeza ako imaš nestabilnost. Kad nađeš plafon jednom i drugom, onda postaviš obje frekvencije na max, malo spustiš, i onda testiraš kombinaciju odnosno grafu.
Evo baš sam njuškao na netu i pronašao, likovi su maksimalno podigli jezgru na 900 i memoriju na 1050.
Kažu da poboljšanje je nekih 3-5 fps-a tojest 10%...mislim da nema potrebe onda overclockat ovu moju. Sad štedim za novi komp na koji ću nadam se ugradit hd4850 ili hd4870 ako uspijem naći negdje...Možda čak i mjenjati svoju za 4850/4870 uz moju nadoplatu.
Kako zelis a i zavisi ti od koje igre ja imam nekih 25% bolje performanse.
Pa iskreno rečeno, samo clocokanje ti u biti rijetko donosi korisni napredak. To ti je više placebo efekat ili samo zabave radi. Jel oni što tvrde da im se poboljšao gameplay kad su se pomakli clockanjem grafe sa 45 fps na 51fps, pričaju potpune gluposti. Pomaže samo kad ti baš igra trza i kad je na rubu igrivosti, pa ti onda clockom garfe izvučeš 20% više sličica i igra ti postane igriva. Ali takve situacije su rijetke jel ako ti grafa trza toliko da je igra neigriva, ni overclock je neće izvuć na ugodno igranje.
Jesi probao sa Trixx-om i Afterburnerom jel mislim da bi trebala imat ?
Pa iskreno rečeno, samo clcokanje ti u biti rijetko donosi korisni napredak. To ti je više placebo efekat ili samo zabave radi. Jel oni što tvrde da im se poboljšao gameplay kad su se pomakli clcokanjem grafe sa 45 fps na 51fps, pričaju potpune gluposti. Pomaže samo kad ti baš igra trza i kad je na rubu igrivosti, pa ti onda clockom garfe izvučeš 20% više sličica i igra ti postane igriva. Ali takve situacije su rijetke jel ako ti grafa trza toliko da je igra neigriva, ni overclock je neće izvuć na ugodno igranje.
Točno to. Recimo ja sam prije imao HD 4350 512mb, i neke igre su mi trzale dovoljno da smeta, pa sam ju overclockao preko riva tunera koliko je išlo, je da se zagrijavala i ponekad rušila sistem zato jer je bila pasivna, ali sam skinuo poklopac sa strane kompa i nabio stolni ventilator da ju hladi . Šljakalo je dok nisam kupio Sapphire 5670, jedno godinu dana.
Mora da ti radi sa oba i sa trix i sa msi jer ja imam obicnu verziju gigbyte 6850.BTW spustio sam napon 1250
Stavi gore stock bios od 6850 i moci ces mjenat voltage.
Mozda je on flashao bios od ne oc 6850 i digao napon a kad je prodavao vratio je gore oc bios da je proda za vise.
Postavi ju na 850/1200.Sa HD 6850 mnogo profitiras na memory clocku jer su gladne propusnosti a svaka ide na 850 mhz sto se tice jezgre.
Evo vidio sam.
mozda je vec izmucena kod prijasnjeg vlasnika , pa joj treba vise voltaze sad nego prije ?
Ukoliko kartica nema programabilni regulatora napona kad otkljucas opciju za napon u MSI Afterburneru nece ga imati ni ako flashas drugi bios MarkoZD.
Ukoliko kartica nema programabilni regulatora napona kad otkljucas opciju za napon u MSI Afterburneru nece ga imati ni ako flashas drugi bios MarkoZD.
Kako ja svojoj kartici ne mogu mijenjati napon u msi afterburneru, nije ga moguce otkljucati, dok u ASUS smart doctoru mogu?
Kako ja svojoj kartici ne mogu mijenjati napon u msi afterburneru, nije ga moguce otkljucati, dok u ASUS smart doctoru mogu?
Pa imas Asus karticu i napon joj mozes mijenjati samo sa ASUS SMART DOCTOR toolom,sto je i ocito.
Pa imas Asus karticu i napon joj mozes mijenjati samo sa ASUS SMART DOCTOR toolom,sto je i ocito.
Da li znas zasto mi ne zapamti overclock postavke ni sa Smat Doctorom ni sa MSi afterburnerom, iako stavim kvacicu da pokrene nakon sto se sistem pokrene ???
Si spremio profil overclocka?
Da .
Dali se isplati overclockat graficku na laptopu?? U pitanju je gt325m gpu i laptop msi fx600.
Dali se isplati overclockat graficku na laptopu?? U pitanju je gt325m gpu i laptop msi fx600.
Kratko i jasno NE
Kratko i jasno NE
OK
Da .
Mozda greska programa meni na puno programa nije htjelo spremiti oc profil i loadati kod dizanja sistema.