GPU overclock

poruka: 105
|
čitano: 13.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
GPU overclock

Imas na netu potrazi maximalni oc pa ces vidjet ako ces sistem pada onda spustas na nize.Mislim da ti je maksimalni 840/1040 bez dizanja volataže.I Moras dizat podjednako imas na netu dosta o toj grafi i overclocku.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 23:44 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: GPU overclock
iAvenger kaže...
itomic009 kaže...
iAvenger kaže...
itomic009 kaže...

I Trixx ti pamti i učita clockove pri svakom restartu. A grafu možeš clockat kad otključaš koliko može potegnut.

Kako to napravim? 

Modificiraš Afterburnera i onda clockaš. Sad neznam koliko se clocka HD 5670, ali poprilici sam siguran da ni jedna grafa nemože doć do kraja slidera za dizanje takta bez nekih extremnih hlađenja i cirkusa.

Šta da više gledam kada clockam grafičku, memory ili core clock?

Grafa ti se ukratko clocoka ovako. Prvo tražiš max stabilan takt jezgre. Clocokaš lagano jezgru, testiraš, i pri tome cijelo vrijeme držiš memoriju na stock taktu. Kad odrediš neki max clock za jezgru, onda ideš na memoriju. U tom slučaju je proces isti kao i za jezgru s napomenom da takt jezgre držiš na stocku, dok tražiš max takt memorije. Ako dižeš oboje istovremeno, onda kad naletiš na nestabilnost nezanš jel memorija kriva ili jezgra. Kad jedno clocokaš a drugo je na stocku, onda znaš šta te zeza ako imaš nestabilnost. Kad nađeš plafon jednom i drugom, onda postaviš obje frekvencije na max, malo spustiš, i onda testiraš kombinaciju odnosno grafu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 23:52 (itomic009).
14 godina
neaktivan
GPU overclock

Evo baš sam njuškao na netu i pronašao, likovi su maksimalno podigli jezgru na 900 i memoriju na 1050.

Kažu da poboljšanje je nekih 3-5 fps-a tojest 10%...mislim da nema potrebe onda overclockat ovu moju. Sad štedim za novi komp na koji ću nadam se ugradit hd4850 ili hd4870 ako uspijem naći negdje...Možda čak i mjenjati svoju za 4850/4870 uz moju nadoplatu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GPU overclock

Kako zelis a i zavisi ti od koje igre ja imam nekih 25% bolje performanse.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa iskreno rečeno, samo clocokanje ti u biti rijetko donosi korisni napredak. To ti je više placebo efekat ili samo zabave radi. Jel oni što tvrde da im se poboljšao gameplay kad su se pomakli clockanjem grafe sa 45 fps na 51fps, pričaju potpune gluposti. Pomaže samo kad ti baš igra trza i kad je na rubu igrivosti, pa ti onda clockom garfe izvučeš 20% više sličica i igra ti postane igriva. Ali takve situacije su rijetke jel ako ti grafa trza toliko  da je igra neigriva, ni overclock je neće izvuć na ugodno igranje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 11:56 (itomic009).
14 godina
odjavljen
evo dečki da vam pomognem oko hd5670, imao sam vtx-ovu od 1gb ddr5 i radila je oko 2mjeseca na 850/1050 čini mi se... Još je u ormaru, ali bez coolera. Čuvam ju kao backup grafu. Zanima me na koliko bi išla moja hd6850, probao sam ju na 875/1150, ali se driveri ruše u 3dmark06. Kartica je gigabyte hd6850 oc. Nema program regularni napon.
14 godina
MARKOZD15 kaže...
evo dečki da vam pomognem oko hd5670, imao sam vtx-ovu od 1gb ddr5 i radila je oko 2mjeseca na 850/1050 čini mi se... Još je u ormaru, ali bez coolera. Čuvam ju kao backup grafu. Zanima me na koliko bi išla moja hd6850, probao sam ju na 875/1150, ali se driveri ruše u 3dmark06. Kartica je gigabyte hd6850 oc. Nema program regularni napon.

Jesi probao sa Trixx-om i Afterburnerom jel mislim da bi trebala imat ?

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa iskreno rečeno, samo clcokanje ti u biti rijetko donosi korisni napredak. To ti je više placebo efekat ili samo zabave radi. Jel oni što tvrde da im se poboljšao gameplay kad su se pomakli clcokanjem grafe sa 45 fps na 51fps, pričaju potpune gluposti. Pomaže samo kad ti baš igra trza i kad je na rubu igrivosti, pa ti onda clockom garfe izvučeš 20% više sličica i igra ti postane igriva. Ali takve situacije su rijetke jel ako ti grafa trza toliko  da je igra neigriva, ni overclock je neće izvuć na ugodno igranje.

Točno to. Recimo ja sam prije imao HD 4350 512mb, i neke igre su mi trzale dovoljno da smeta, pa sam ju overclockao preko riva tunera koliko je išlo, je da se zagrijavala i ponekad rušila sistem zato jer je bila pasivna, ali sam skinuo poklopac sa strane kompa i nabio stolni ventilator da ju hladi {#}. Šljakalo je dok nisam kupio Sapphire 5670, jedno godinu dana. 

14 godina
odjavljen
da probao sam, ali nema, ne kužim zašto mi se ruši na 875/1150? Trebala bi biti stabilna, prijašnjem je vlasniku bila stabilna na 925/1250.
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Mora da ti radi sa oba i sa trix i sa msi jer ja imam obicnu verziju gigbyte 6850.BTW spustio sam napon 1250

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 1:22 (WrongType).
14 godina
odjavljen
kako ne kužite da grafa nema program regularni napon! Čitao sam o tome na netu i kažu da je problem rješiv flashanjem drugog biosa.
13 godina
neaktivan
GPU overclock

Stavi gore stock bios od 6850 i moci ces mjenat voltage.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 10:22 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ma ne zanima me flashanje biosa, nego pitam zašto mi se ruši na 875/1050? Prijašnjem je vlasniku bila full stabilna na 925/1250 bez ikakvog dizanja napona niti flashanja biosa. Pa ako ima netko rješenje, bio bih zahvalan;)
13 godina
neaktivan
GPU overclock

Mozda je on flashao bios od ne oc 6850 i digao napon a kad je prodavao vratio je gore oc bios da je proda za vise.

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 11:14 (WrongType).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Taj koji mi je prodao mi je poznanik i vjerujem mu više nego sebi, s njim uvijek imam dobra iskustva.
14 godina
MARKOZD15 kaže...
Ma ne zanima me flashanje biosa, nego pitam zašto mi se ruši na 875/1050? Prijašnjem je vlasniku bila full stabilna na 925/1250 bez ikakvog dizanja napona niti flashanja biosa. Pa ako ima netko rješenje, bio bih zahvalan;)

Postavi ju na 850/1200.Sa HD 6850 mnogo profitiras na memory clocku jer su gladne propusnosti a svaka ide na 850 mhz sto se tice jezgre.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
ima li neki bios s neke jace kartice bazirane na istom chipu da flasham svoju GT220?
14 godina
odjavljen
Probam i javim, Ante prošao si na nagradnog, i ja sam;)
14 godina
MARKOZD15 kaže...
Probam i javim, Ante prošao si na nagradnog, i ja sam;)

Evo vidio sam.{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
MARKOZD15 kaže...
da probao sam, ali nema, ne kužim zašto mi se ruši na 875/1150? Trebala bi biti stabilna, prijašnjem je vlasniku bila stabilna na 925/1250.

mozda je vec izmucena kod prijasnjeg vlasnika , pa joj treba vise voltaze sad nego prije ?

14 godina
GPU overclock

Ukoliko kartica nema programabilni regulatora napona kad otkljucas opciju za napon u MSI Afterburneru nece ga imati ni ako flashas drugi bios MarkoZD.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ukoliko kartica nema programabilni regulatora napona kad otkljucas opciju za napon u MSI Afterburneru nece ga imati ni ako flashas drugi bios MarkoZD.

Kako ja svojoj kartici ne mogu mijenjati napon u msi afterburneru, nije ga moguce otkljucati, dok u ASUS smart doctoru mogu?

14 godina
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

Kako ja svojoj kartici ne mogu mijenjati napon u msi afterburneru, nije ga moguce otkljucati, dok u ASUS smart doctoru mogu?

Pa imas Asus karticu i napon joj mozes mijenjati samo sa ASUS SMART DOCTOR toolom,sto je i ocito.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 13:44 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Almin94 kaže...
zoharbizo kaže...

Pa imas Asus karticu i napon joj mozes mijenjati samo sa ASUS SMART DOCTOR toolom,sto je i ocito.

Da li znas zasto mi ne zapamti overclock postavke ni sa Smat Doctorom ni sa MSi afterburnerom, iako stavim kvacicu da pokrene nakon sto se sistem pokrene ???

13 godina
neaktivan
GPU overclock

Si spremio profil overclocka?

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Da .

14 godina
GPU overclock

Dali se isplati overclockat graficku na laptopu?? U pitanju je gt325m gpu i laptop msi fx600.

AMD u <3 Intel u C===3
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...

Dali se isplati overclockat graficku na laptopu?? U pitanju je gt325m gpu i laptop msi fx600.

Kratko i jasno NE

INTEL-FTW ------ AMD-RIP
14 godina
Lynnfield kaže...
GeneralPag1997 kaže...

Kratko i jasno NE

OK{#}

AMD u <3 Intel u C===3
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
WrongType kaže...

Da .

Mozda greska programa meni na puno programa nije htjelo spremiti oc profil i loadati kod dizanja sistema.

Don Believe The Tyoe
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice