CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 212.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: CrossFire Vodič
Leopard_st kaže...

Jedna je MSI HD 7950 TF3, druga je Sapphire HD 7950 dual-x, safirka mi se manje grije, pa je ona gornja, griju se oko 72C gornja, 68-70C, donja, doduse donja je overvoltana, dok je gornja boost, pa nema kontrole napona.

Buka je sasvim ok meni licno, s obzirom da govorimo o dvije graficke sa tdp-om od preko 200W. 

Veoma je vazno i kuciste, koje imas?

Kupujem novi PC u Future najvjerovatnije ali nema ni tamo velikog izbora pa se za kućište još nisam odlučio. Planirao sam Zalmana Z11 ili neki Coolermaster iz HAF serije. A napajanje Seasonic SS-620GB 620W.

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Ako planiras da clocks ozbiljnije, ja bih isao na 750W napajanje cisto da budemo sigurni, da ne bi bilo shut down-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Pozdrav,

treba mi savjet jer mi nešto nije jasno.

Imam sapphire radeon hd7870 flex ( http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-sapphire-radeon-hd7870-flex-gddr5--2gb256bit/62389 )

i htio bi staviti još jednu. monitori (eyefinity) mi imaju display port te bi htio to iskoristiti a ova grafička ima samo jedan.

e sad vidim da imaju neke nove 7870 koje po imaju 2miniDP. da li će biti kakvih problema ako uzmem tip XFX ili neku dugu graf koja nema iste taktove tj. opčenito nije istog proizvođača niti tip.

tnx

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Ne, bitno je samo da je isti GPU, znači sve 7870 idu zajedno. U vezi taktova, ako su različiti, kartica koja ima višlje taktove će se spustiti na razinu kartice sa nižim taktovima, znači ako je jedna kartica 1050 a druga 1000mhz, onda će obje raditi na 1000mhz.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Ne, bitno je samo da je isti GPU, znači sve 7870 idu zajedno. U vezi taktova, ako su različiti, kartica koja ima višlje taktove će se spustiti na razinu kartice sa nižim taktovima, znači ako je jedna kartica 1050 a druga 1000mhz, onda će obje raditi na 1000mhz.

Nece se clock automatski spustati, raditi ce na zadanim taktovima, samo ce gpu usage kod karte sa vecim frekvama biti manji.

12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

tnx,

dakle ako bi uzeo http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806857 obe bi radile na 1000/4800

nije mi jasno što znaći za flex 1000MHz/1200MHz

14 godina
neaktivan
Wrecker66 kaže...
rapture686 kaže...

tnx,

dakle ako bi uzeo http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806857 obe bi radile na 1000/4800

Ista je to frekva, samo sto neki prozivođaci uzimaju baznu frekvenciju memorije, a drugi 1200x4 jer je to efektivna frekvencija gddr5 memorije.

Dalje ako hoces da ti rade na istim clockovima, morat ces ih sam nastimati.

12 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...
Wrecker66 kaže...
rapture686 kaže...

tnx,

Ista je to frekva, samo sto neki prozivođaci uzimaju baznu frekvenciju memorije, a drugi 1200x4 jer je to efektivna frekvencija gddr5 memorije.

meni je samo bitno da stabilno rade i da se ne ruši ništa tj da ne moram gubiti 5 dana dok ja to uštelam, pa izađu novi driveri pa opet 3 dana štelanja pa tako bezveze samo imam zahebanciju

i da naravno mogu spojiti na DP monitore.

14 godina
neaktivan
Wrecker66 kaže...
Leopard_st kaže...
Wrecker66 kaže...
rapture686 kaže...

tnx,

meni je samo bitno da stabilno rade i da se ne ruši ništa tj da ne moram gubiti 5 dana dok ja to uštelam, pa izađu novi driveri pa opet 3 dana štelanja pa tako bezveze samo imam zahebanciju

i da naravno mogu spojiti na DP monitore.

Necu da te obeshrabrim, ali onda mozda cfx nije za tebe, tu se skoro uvijek nesto steli.

12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

:)

ma je....iman sli vec 5 godina i ovo mi je prvi izlet u cfx ali opet ne zelin zivciranja da bacim komp kroz prozor zato sto mi se nesto rusi prvo svakih 5 minuta pa posli svakih po ure.

može mišljenje samo da li bi prije ovu sapphire 7870 http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=11353 ili onu xfx...znam da se xfx malo više grije.

0 0 hvala 0
15 godina
CrossFire Vodič

Uzmi Sapphirku !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

mislim da oću.

koliko je uopće bitna OpenGl 4.2 funcija kartice? Izgleda da između flexice i ove nove jedino to nekako bitna razlika.

14 godina
neaktivan
Wrecker66 kaže...

mislim da oću.

koliko je uopće bitna OpenGl 4.2 funcija kartice? Izgleda da između flexice i ove nove jedino to nekako bitna razlika.

Sve one imaju opengl 4.2, to je karakteristika chipa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 9:39 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Pitanje u vezi rada 2. kartice.

S obzirom da imam  grafičku ATI Radeon HD6870 od XFX-a koja nema VGA izlaz, a imam CRT televizor Sony Trinitron 72 cm koji može primiti samo analogni ulaz, htio bih kupiti najeftiniju grafičku karticu koja podržava CrossFire kako bi mogao gledati filmove na TV-u.

Pitanje je sad, koju kupiti. Vidio sam da kabel VGA to Scart košta svega 20 kuna (2m) što je super. Treba mi samo još 20 kuna da spojim dvije grafičke i neka najeftijina grafička koja podržava CrossFire.

Hvala na pomoći i savjetu.

Link mog kompa http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/to-ok-konfiguracija/112978.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 16:35 (kristjan75).

0 0 hvala 0
12 godina
kristjan75 kaže...

Pitanje u vezi rada 2. kartice.

S obzirom da imam  grafičku ATI Radeon HD6870 od XFX-a koja nema VGA izlaz, a imam CRT televizor Sony Trinitron 72 cm koji može primiti samo analogni ulaz, htio bih kupiti najeftiniju grafičku karticu koja podržava CrossFire kako bi mogao gledati filmove na TV-u.

Pitanje je sad, koju kupiti. Vidio sam da kabel VGA to Scart košta svega 20 kuna (2m) što je super. Treba mi samo još 20 kuna da spojim dvije grafičke i neka najeftijina grafička koja podržava CrossFire.

Hvala na pomoći i savjetu.

Link mog kompa http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/to-ok-konfiguracija/112978.aspx

DVI to VGA adapter? 

puno jeftinije od bilo koje grafičke kartice puno jeftinije od bilo koje grafičke kartice
13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Hvala :)

Budem probao :)

0 0 hvala 0
14 godina
CrossFire Vodič

Pozz ekipa, ja planiram upariti dvije msi hd 7750 1 gb, kad već imam jednu.

Želio bih dobiti performanse u gamingu veće od jedne 6850!

Hoće ovo navedeno funkcionirati na rezi od 1366*768?

I kod uparivanja u crossfire trebam li ubacivati crossfire bridge?

Napojna je neka no name 500 W ali nju svakako mislim promijeniti i kupiti novu lc power 600 w ili nešto bolje.

Thx na odgovorima

0 0 hvala 0
15 godina

Po meni nema potrebe za jos jednom karticom ak igras na toj rezoluciji !

Kod uparivanja moras stavit crossfire bridge !

Ako se svejedno odlucis na kupnju jos jedne kartice , reci mi koliko mozes izdvojit za napajanje , pa cu ti preporucit neki best-buy !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 7:12 (Haf932).
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Trenutno imam karticu xfx 7770 core editon. Razmisljao sam da prodam pa skupim novce i uzmem 7870, ali za ovu ne bih dobio puno love + sto je 7870 nova 1800kn..Dakle, da li mi se isplati uzeti jos jednu grafu 7770 i upariti je u crossfire? Negdje sam procitao da su performanse otprilike slicne kao i na 7870....Imam napajanje Seasonic 650W M12-II Bronze, da li je to dovoljno? Hvala,pozzzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CrossFire Vodič

napajanje je odlično, al koju matičnu imaš i proc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Matična je Asrock FX990 Extreme 3 , procesor je AMD FX 8320 :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CrossFire Vodič

jel mogu ja piknut jos jednu u sli s obzirom na konfu i napajanje ali da su obje na stocku :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.4.2013 15:47 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CrossFire Vodič

možete oba dva uparivat grafičke

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Haf932 kaže...

Po meni nema potrebe za jos jednom karticom ak igras na toj rezoluciji !

Kod uparivanja moras stavit crossfire bridge !

Ako se svejedno odlucis na kupnju jos jedne kartice , reci mi koliko mozes izdvojit za napajanje , pa cu ti preporucit neki best-buy !

Max. 400 kn, ne bih više izdvojio za napojnu.

Cak mi je i to za sada ograničavajući iznos s obzirom da mi računar nije nešto tdp zahtjevan.

15 godina
CrossFire Vodič

Corsair CX430 80+ bronze , Fortron Hexa 500W !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Haf932 kaže...

Corsair CX430 80+ bronze , Fortron Hexa 500W !

Koliko bi dobro bilo Fortron Hexa 400W?

Malo je jeftinije a dostupno mi je. Mislim da moja konfa nije tdp zahtjevna.

"Sry na offtopicu al radi se o napojnoj koja bi mogla pogurati dvije hd 7750 i ostatak moje konfe u crossfire."

15 godina
CrossFire Vodič

Drzao bi to i Fortron Hexa 400 ! Te grafe jako malo trose !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
CrossFire Vodič

Več duže vrijeme planiram kupiti još jednu sapphir HD 7870 tako da budu u crossfire-u, imam par pitanja.

1.Dali ce biti bottleneck sa procesorom FX 8320 3.8Ghz

2.Dali ce napajanje izdrzati ove dvije kartice ( corsair GS 600W )

Dali netko na ovome forumu ima dvije HD 7870

Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

CPU bi bilo bolje da clockaš na nekih 4.5Ghz jel ći ti onda biti bolja situacija sigurno. Napajanje će to držati uredno. Obrati se Leopard-u koji sada ima HD7950 CF ali je imao HD7870CF.

14 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Več duže vrijeme planiram kupiti još jednu sapphir HD 7870 tako da budu u crossfire-u, imam par pitanja.

1.Dali ce biti bottleneck sa procesorom FX 8320 3.8Ghz

2.Dali ce napajanje izdrzati ove dvije kartice ( corsair GS 600W )

Dali netko na ovome forumu ima dvije HD 7870

Imao sam ja dvije HD 7870.

multi-gpu 4 live
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice