Crash pc-a u igri zaključana tema

poruka: 13
|
čitano: 2.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Crash pc-a u igri

Pozdrav, imam problem s MSI 7850 OC grafickom. Ponekad mi se u igrama samo ugasi monitor i moram restartati pc. Do sada se nije cuo nikakav zvuk,al kad sam ga restartirao danas culo se " beeeeeeep beep beep beep " (znaci 1 dugo i 3 kratka).. Ovo me je pocelo zivcirati i molio bi za pomoc. Nisam nista oc-ao. Cak sam probao i sa underclockom ,ali ni to nije pomoglo, mijenjao sam driver 3 puta i stavio sam onaj power control na +20%

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Crash pc-a u igri

Zar nitko ne zna? 

13 godina
protjeran
Crash pc-a u igri

Probaj bez drivera, izvadi bateriju iz maticne i vrati nazad, pogledaj jesu ti kablovi dobro spojeni i nadziri tmp od grafe proca i maticne za vrijeme rada kompa jer i zbog toga moze padati sustav - trebalo bi biti nesto id toga - sretno

PR0MATRAC
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
PR0MATRAC kaže...

Probaj bez drivera, izvadi bateriju iz maticne i vrati nazad, pogledaj jesu ti kablovi dobro spojeni i nadziri tmp od grafe proca i maticne za vrijeme rada kompa jer i zbog toga moze padati sustav - trebalo bi biti nesto id toga - sretno

Kablovi su ok, ali sam negdje na netu procitao kako jedan dugi beep,pa 3 kratka znace da se mozda nesto poremetilo s ramom,pa cu i to probat kasnije.. Svejedno hvala na odgovoru. {#} BTW imam napajanje LC Power 460w gp3. Takoder sam provjeravao temp i cak sam odradio par stres testiranja na grafi i temp nisu prelazile preko 70C , a vent je bio na auto tj nije presao preko 55%

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 18:59 (Swifty).
13 godina
Crash pc-a u igri

Nije se popravilo.. Cak sam mijenjao windows i sve. Stavio sam jucer 13.5 beta drivere i opet nista. Upravo gledam po event vieweru i stalno mi cesto vidim ove errore:

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

The previous system shutdown at 16:55:37 on ‎29.‎5.‎2013. was unexpected.

Pc se doslovno smrzne. Nije blue screen ili nesto tako samo stane. Zacrni se ekran i zvuk stane ili se taj isti zvuk neko vrijeme ponavlja. Nista ne moze pomoci osi reset gumba ili drzanja gumba za ukljucivanje. Kao sto sam prije rekao samo mi je jednom culo iz racunala jedan dugi beep i 3 kratka. Molim vas pomoc. Ovo se dogada otkako sam stavio novi HDD i ovu graficku. Prije nista. Takoder temp. su u redu. Grafa ne prelazi 60, a proc je na 60°C. 

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pogledaj jesi graficku dobro stavio u utor (i ako jesi izvadi je i ponovno stavi) tj jeli sjela do kraja, i provjeri kablove od napajanja koji hrane graficku (probaj neki drugi ak imas na napajanju)...pa javi
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
Stjepanj kaže...
pogledaj jesi graficku dobro stavio u utor (i ako jesi izvadi je i ponovno stavi) tj jeli sjela do kraja, i provjeri kablove od napajanja koji hrane graficku (probaj neki drugi ak imas na napajanju)...pa javi

Probao sam mijenjati kablove. Vidit cu sad da izvadim grafu i ponovno je stavim, al ne nadam se nicemu.. Cak sam promijenio i utor u kojem je ram.. Doslovno sve. Javi za 5min.

13 godina
protjeran
ako neuspijes kod sebe, grafu nosi kod frenda ak tamo ne radi pravac servis! ako kod frenda radi vrati se vamo:)..LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
Stjepanj kaže...
ako neuspijes kod sebe, grafu nosi kod frenda ak tamo ne radi pravac servis! ako kod frenda radi vrati se vamo:)..LP

Iskopcao potpuno sve kablove i ponovno stavio. Promijenio stavio ram u drugi utor i opet crash. Ne kuzim kako se to ne dogada u svakoj igri (ne dogada mi se nikako u WoW-u) , a u ostalima da. Probat cu to i ako to ne bude radilo ide u servis. :D Hvala!

14 godina
Crash pc-a u igri

Nedogađa ti se u WoW-u jer neoptereti GPU kako se spada,dok ti se npr u BF3 sigurno crasha.

Ja bi rekao da je problem u napajanju,tj da nemože isporučit dovoljno struje grafičkoj.

Svakako ju odnesi kod prijatelja i isprobajte,ako radi kod njega znaš što je u pitanju doma ;) 

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Crash pc-a u igri

Daj pogledaj sa nekim software-om na grafičkoj temperaturu VRM-a kad je opteretiš,

jer ako tebi grafa dođe do 60°C, vrlo je vjerojatno da ti je tada VRM preko 100°C, pa ti se zbog toga skrši komp.

Kakav ti je air flow unutar kućišta?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 15:56 (Matozan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Crash pc-a u igri

Evo nakon 15min testiranja u FurMarku. Naravno bez crasha.. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crash pc-a u igri
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice