Čišćenje grafičke pod garancijom

poruka: 5
|
čitano: 1.711
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!
Ljeto već neko vrijeme traje i ja bih htio spustiti temperature grafičke.

U igrama je na pristojnih 69C(pristojnih ), a u idleu na 33C.

Nije puno, ali ako bih ih spustio, mogao bih dići takt malo :)

Propuhao sam ju koliko sam mogao, ali termalna pasta je tvornička, i bog zna kakva. Možda je neki kineski jeftinjak koji ništa ne valja.

Koliko je pametno rastavljati ju? Stara je 10 mjeseci. 
Samo dva vijka imaju naljepnicu za garanciju, ali su izbočeni pa bi mogli ići kombinirkama.

Kartica je XFX 280X. A i kad bih ju rastavio, stavio bih neke kvalitetnije thermal padove na VRM-ove(Laird). Sad su u igrama na 84 i 78 stupneva C što nije baš malo.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam XFX grafu (makar ne taj model) vec nekoliko godina i mogu rec da me nije ni jednom zeznula tako da bih na tvom mjestu rastavio i promjenio tu pastu, u nadi da mi garancija nece trebat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Čišćenje grafičke pod garancijom
chutac kaže...

Samo dva vijka imaju naljepnicu za garanciju, ali su izbočeni pa bi mogli ići kombinirkama.

Kartica je XFX 280X. A i kad bih ju rastavio, stavio bih neke kvalitetnije thermal padove na VRM-ove(Laird). Sad su u igrama na 84 i 78 stupneva C što nije baš malo.

Ja ju sigurno nebih rastavljao , pogotovo jer ima na vijcima naljepnice ! Nije vrijedno riskiranja jamstva radi par °C !

Music As A Weapon !!
14 godina
Re: Čišćenje grafičke pod garancijom
chutac kaže...

Ljeto već neko vrijeme traje i ja bih htio spustiti temperature grafičke.

Sad su u igrama na 84 i 78 stupneva C što nije baš malo.

Ma boli te ona stvar, dok ima garanciju nemaš brige, OCaj je koliko god možeš i ne zamaraj se, možda ti se posreći, pa crkne, a onda dobiješ novu s novom garom.

PaleSamNaSvijetu kaže...

u nadi da mi garancija nece trebat :)

LOL, sad ti ništa drugo niti ne preostaje, nego nadati se, možda se i pomalo moliti da ne crkne.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 12:01 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Neću ju rastavljati, važnija mi je gara od par stupnjeva.

Ali mi je palo na pamet da probam dotegnuti vijke hladnjaka, možda bolje sjedne aluminiji na VRM-ove. I ostao sam paf. Niti jedan vijak nije bio dotegnut. Svaki sam mogao dotegnuti(ne kao sivonja, nego, što bi se reklo, bez ikakve sile).

Oni koji drže blok na jezgri su bili najslabije zavrnuti, a zanima me kakvi su oni s naljepnicom..

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice