a sta mozes ocekivati kad naprave port sa 9-core sistema na PC i to jos ono prek qurca
bolje ovako reci, sto losije optimizirana igra to vise jezgri...
Tvoj moto je "dualac za budućnost?" lol
Frekvencijska granica je dostignuta, broj jezgri je presudna komponenta za budućnost.
Neće proizvođači igara čekati tebe da pređeš na quad pa da budeš zadovoljan.
Prvi quad je predstavljen još prije 3 godine..tako da..lol
bolje ovako reci, sto losije optimizirana igra to vise jezgri...
Tvoj moto je "dualac za budućnost?" lol
Frekvencijska granica je dostignuta, broj jezgri je presudna komponenta za budućnost.
Neće proizvođači igara čekati tebe da pređeš na quad pa da budeš zadovoljan.
Prvi quad je predstavljen još prije 3 godine..tako da..lol
covjece uopce nisi u toku... pricamo ovdje o GTA4 . Dualci na njoj sporije rade zato što je igra full loše optimizirana a ne zato što je procesorski zahtjevna, jer su je samo s konzole prebacili na PC. Naravno da je višejezgenost budučnost, i naravno da ce sve vise i vise igra bit optimizirano za rad s vise jezgri, al još i danas se s dualcem mozes normalno naigrati. Buducnos je visejezgrenost 6,8,12 i više jezgri... quad je samo početak višejezgrenosti, i kad konačno zažive igre koje ce bit višejezgreno optimizirane, tada ce quad-ovi bit stvar prošlosti...
covjece uopce nisi u toku... pricamo ovdje o GTA4 . Dualci na njoj sporije rade zato što je igra full loše optimizirana a ne zato što je procesorski zahtjevna, jer su je samo s konzole prebacili na PC. Naravno da je višejezgenost budučnost, i naravno da ce sve vise i vise igra bit optimizirano za rad s vise jezgri, al još i danas se s dualcem mozes normalno naigrati. Buducnos je visejezgrenost 6,8,12 i više jezgri... quad je samo početak višejezgrenosti, i kad konačno zažive igre koje ce bit višejezgreno optimizirane, tada ce quad-ovi bit stvar prošlosti...
Ne možeš za GTA4 reć da je neoptimiziran ako zna iskoristiti više od 2 jezgre.
On je rađen za 3-jezgreni 3.2GHz proc iz Xbox-a 360..i za PC je izašao 2 godine nakon
šta je predstavljen jedan od prvih quad-ova , Q6600.
Tako da, to nije neoptimizacija. Kako igru koja je predviđena da radi na triple-core procu
napraviti da radi isto tako dobro na dual core-u?
lol
Crysis je cista suprotnost GTA4 bar sto se tice ovisnosti o GPU/CPU
On je rađen za 3-jezgreni 3.2GHz proc iz Xbox-a 360..i za PC je izašao 2 godine nakon
Tako da, to nije neoptimizacija. Kako igru koja je predviđena da radi na triple-core procu
lol
kako nije neoptimiziran kad nepotrebo trosi resurse procesora. postoje igre koje su puno bolje od GTA4 , bilo grafički, bilo u smislu fizike, pa nisu toliko procesorski zahtjevne, jer su bolje optimizirane.
Crysis je cista suprotnost GTA4 bar sto se tice ovisnosti o GPU/CPU
a o čemu je onda ovisan? O hard disku možda? Znaš i sam valja da treba imati mrcinu od grafe da se crysis pokrene na very high iznad igrivih 30 fps. GTA IV je vrlo neoptimizirana igra kojoj ni 100 patcheva neće pomoći u naglim padovima fps-a. Čak je ja sa svojom konfom nisam mogao pokrenuti bez štekanja čak i na low dok nisam instalirao 1. patch i sad je na granici igrivog. Kada se malo pogleda grafika između cryis i GTA IV onda će vam biti jasno o čemu pričam.
a o čemu je onda ovisan? O hard disku možda? Znaš i sam valja da treba imati mrcinu od grafe da se crysis pokrene na very high iznad igrivih 30 fps. GTA IV je vrlo neoptimizirana igra kojoj ni 100 patcheva neće pomoći u naglim padovima fps-a. Čak je ja sa svojom konfom nisam mogao pokrenuti bez štekanja čak i na low dok nisam instalirao 1. patch i sad je na granici igrivog. Kada se malo pogleda grafika između cryis i GTA IV onda će vam biti jasno o čemu pričam.
ajde citaj sta se pise!
GTA4 - CPU ovisna igra
Crysis - GPU ovisna igra
Jedina neoptimizirana igra po meni je Metro 2033..
jer kada je izašla, najjača grafa je bila DH5970 i na njoj je fps znao pasti ispod 20(ispravljeno kasnije s driverima, valjda)..
Kada je GTA4 izašao pristojni quad(q6600) se mogao pronaći za ~1400kn i grafa neka slična HD4870 1GB..
s takvim komp-om si mogao GTA4 na max.
Metro i Crysis i Crysis Warhead su TWIMTBP igre, i to treba uzeti u obzir...:S A ako ima koga tko danas sa procesorom od 1400kn (q6600 2007.) i karticom HD5850 (HD4870 1G 2008.) može igrati Metro na maxed out neka se javi na p.m.
Da li su dvije 4670 jednake kao jedna 4850 ?
Na kojem bih najvećem monitoru mogao igrati s tom 2x 4670 ?
Ja mislim da je taj crossfire jači od navedene HD 4850? Zašto ti treba, kupuješ grafu(e) ili...?
lol
Kolko si gluposti napisao u temi to istine nisu...
Kakve veze ima što je igra portana s XBoxa? Zadatak developera je da prebace igru sa XBoxa na PC i da odrade to vrhunski. Pogledaj kako rade drugi proizvođači (Battlefield Bad Company, Modern Warfare 2), i sve redom izgledaju jednako dobro ili bolje uz manje potrošnje procesora.
Nema nikakve veze što je raden za 3- jezgreni Xbox, to jednostavno nije dobar izgovor za neoptimizaciju, igra je sklepana na brzinu zbrda-zdola i to nije to. GTA4 je za mene najmanji pokazatelj perfomansi računala jer je jednostavno loše tehnički odraden. Bad Company 2, Modern Warfare 2, Crysis, Metro 2033., ArmA II.. Sve su to igre koje bolje izgledaju od GTA4 i dtraže manje zahtjeve.
to da je crysis gpu optimiziran a gta 4 cpu je ziva istina jer mi na 4670 i athlonu 3000 crysis na meed i 1280 1024 savim uredno klizi a gta 4 uz milijun optimizacija, 1280 1024 i sve ostalo very low je jedva igriv, jako mal fps, ali to ne znaci da je gta 4 neoptimziran, samo je napravljen za quadcore proceve, a i na dualcu sasvim lijepo moze ici.
lol
Kolko si gluposti napisao u temi to istine nisu...
Kakve veze ima što je igra portana s XBoxa? Zadatak developera je da prebace igru sa XBoxa na PC i da odrade to vrhunski. Pogledaj kako rade drugi proizvođači (Battlefield Bad Company, Modern Warfare 2), i sve redom izgledaju jednako dobro ili bolje uz manje potrošnje procesora.
Nema nikakve veze što je raden za 3- jezgreni Xbox, to jednostavno nije dobar izgovor za neoptimizaciju, igra je sklepana na brzinu zbrda-zdola i to nije to. GTA4 je za mene najmanji pokazatelj perfomansi računala jer je jednostavno loše tehnički odraden. Bad Company 2, Modern Warfare 2, Crysis, Metro 2033., ArmA II.. Sve su to igre koje bolje izgledaju od GTA4 i dtraže manje zahtjeve.
Slažem se. Grafika u MW2 je duplo bolja od GTA IV i mogu je pokrenuti čak i slabiji kompovi (celeron 2.53, HD 3650) na sasvim pristojnim detaljima, a GTA IV nemožeš čak niti sa dualcem i jačom grafičkom normalno pokrenuti. Već sam rekao da mi je sa athlonom x4 i 5850 štekao dok nisam instalirao patch pa vidite onda koliko je to sve skupa neoptimizirano. Samo da još spomenem metro 2033 koji je optimiziran za nvidia kartice u sklopu the way is meant to be played programa te ga GTXice mogu vrtjeti i iznad 40fps, GTX480 iznad 50.
to da je crysis gpu optimiziran a gta 4 cpu je ziva istina jer mi na 4670 i athlonu 3000 crysis na meed i 1280 1024 savim uredno klizi a gta 4 uz milijun optimizacija, 1280 1024 i sve ostalo very low je jedva igriv, jako mal fps, ali to ne znaci da je gta 4 neoptimziran, samo je napravljen za quadcore proceve, a i na dualcu sasvim lijepo moze ici.
Ali GTA4 neopravdava zahtjeve koje ima. U tome je problem. Nenudi dovoljno toga s obzirom koliko trazi
ma gta iv je totalno neoptimizirana igrica,šta je vama
u vrijeme kad je izašao trebalo je stvarno puno love iskeširati da bi se mogao vrtiti na high
što je najgore,igrica ne vrijedi toga
postoje igrice sa boljom ili jednakom grafikom pa se opet može pokrenuti na solidnim kompovima
ali u gta iv ništa NE POMAŽE,smanjivanje rezolucije,detalja....
ja osobno nisam igrao igricu ali sam čuo u dosta reviewa da smanjivanje rezolucije i detalja ne donosi razliku
možete pogledati i gamereport,u ono vrijeme dosta dobar komp je vrti igru na 1280x1024 na medium detaljima sa 15 fps
to dovoljno govori
a metro možeš igrati na medium sa konfom koji imaju ovi iz gamereporta bez ikakvih problema
to što se sad uključuje tesalacija i svi ti dx11 efekti je nešto drugo ali što se tiče svega ne treba ti neki jaki komp za pokrenuti metro
metro možeš vrtiti na high sa 8600gt (jako niska rezolucija) i osrednjim dualcem (2,5GHz) dok se sa tom konfom vrti na medium i osrednjim rezolucijama bez problema PROVJERENO
a grafika i na medium je predobra
a takav komp može zaboraviti na gta iv kojemu grafika nije ništa bolja (čak bi rekao da je i gora)
znači metro nije neoptimizirana igrica za veliku većinu korisnika,jer im dopušta da igraju igru bez nekih problema
štoviše,i onima sa 5970 i ostalim high-end grafama je ona solidna jer se vrti bez problema kroz 99% igre
problem jedino dođe kad se pojavljuje svjetlost ali tih prizora je relativno malo u usporedbi sa cijelom igrom
igra je veoma zahtjevna u nekim trenutcima kad su svi dx11 efekti uključeni ali da je igriva,to jest
za razliku od gta iv koja je 100 % neigriva na velikoj većini kompova
ja imam grafičku karticu ati hd 4650 i crysis mi radi na high detaljima,a moj frend ima nvidia geforce 9600 gt
i njemu malo trza
Ajd faco!
ja imam grafičku karticu ati hd 4650 i crysis mi radi na high detaljima,a moj frend ima nvidia geforce 9600 gt
i njemu malo trza
Nemoguće.
A meni frend ima 9500gt i 22" i igra na rezi za 17" ?
Gore pitam za cf 4670 zato što sam jednu već naručio, pa mislim da kad se konačno odlučim za neki 24" da znam kak bi išlo s 2 4670?
mozda zato sto tvoj prijatelj ima slabij ostatak hardvera lol
i njemu malo trza
Ajd faco!
i njemu malo trza
Nemoguće.
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_4670_IceQ_Turbo/9.html
iz ovoga vidimo da 9600gt dobija borbu protiv 4670,koja je jača od 4650
znači nema nikakve šanse da je 4650 jača od 9600gt u crysisu
sad,možda on igra na 1024x768 a prijatelj mu igra na nekoj većoj rezoluciji ili mu prijatelj ima nedovoljno jak procesor...
može biti svašta ali činjenica je da je 9600gt jača kartica od 4650 u svemu,pa tako u i crysisu
i njemu malo trza
Pa radi i meni Crysis na High sa HD4650 na 1024x768 na 5-6 nekada 10 FPS-a.
šta mislite o ovoj konfiguraciji:
grafička:hd4650 1-gb
procesor:intel pentium dual core 2.6ghz
matična:MSI P45T
memorija: 4-gb ram
vrsta memorije ddr2, ram 2 x 2gb 800 mhz
i šta misliš o toj konfi?????
i šta misliš o toj konfi?????
dodatno: intel pentium dual core e5300 2mb cache, 2.6GHz, 800MHz) lga 775