Ati radeon HD 4650-1 gb

poruka: 110
|
čitano: 19.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ati radeon HD 4650-1 gb

a sta mozes ocekivati kad naprave port sa 9-core sistema na PC i to jos ono prek qurcaBelji se

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ati radeon HD 4650-1 gb
mtopol kaže...

bolje ovako reci, sto losije optimizirana igra to vise jezgri...

Tvoj moto je "dualac za budućnost?" lol

Frekvencijska granica je dostignuta, broj jezgri je presudna komponenta za budućnost.

Neće proizvođači igara čekati tebe da pređeš na quad pa da budeš zadovoljan.

Prvi quad je predstavljen još prije 3 godine..tako da..lol

Other bands play, Rammstein burns.
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 13:53 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
mtopol kaže...

bolje ovako reci, sto losije optimizirana igra to vise jezgri...

Tvoj moto je "dualac za budućnost?" lol

Frekvencijska granica je dostignuta, broj jezgri je presudna komponenta za budućnost.

Neće proizvođači igara čekati tebe da pređeš na quad pa da budeš zadovoljan.

Prvi quad je predstavljen još prije 3 godine..tako da..lol

covjece uopce nisi u toku... pricamo ovdje o GTA4 . Dualci na njoj sporije rade zato što je igra full loše optimizirana a ne zato što je procesorski zahtjevna, jer su je samo s konzole  prebacili na PC. Naravno da je višejezgenost budučnost, i naravno da ce sve vise i vise igra bit optimizirano za rad s vise jezgri, al još i danas se s dualcem mozes normalno naigrati. Buducnos je visejezgrenost 6,8,12 i više jezgri... quad je samo početak višejezgrenosti, i kad konačno zažive igre koje ce bit višejezgreno optimizirane, tada ce quad-ovi bit stvar prošlosti...

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
Ati radeon HD 4650-1 gb
ne znam što ste se dotaknuli tako proceva kad je presudna komponenta za igranje grafička kartica. Ja ne znam što vam znači to iskorištavanje grafe, samo znam da mi crysis sa athlonom x4 630 i 5850 radi na very high 1680x1050 s uključenim svim dodacima za uglađivanje rubova itd... na sasvim pristojnom broju fps-a (bez štekanja). Ako znamo da crysis koristi samo 2 jezgre, onda znači da mi s hd 5850 i athlonom X2 na 2.8GHz (prije nego sam ga klokao) bez L3 cachea radi bez štekanja na najvećim mogućim detaljima. Da imam i7 i hd 5850 dobio bih zanemariv broj fps više nego što sada imam. Grafa je za igranje mnogo bitnija od proca
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

covjece uopce nisi u toku... pricamo ovdje o GTA4 . Dualci na njoj sporije rade zato što je igra full loše optimizirana a ne zato što je procesorski zahtjevna, jer su je samo s konzole  prebacili na PC. Naravno da je višejezgenost budučnost, i naravno da ce sve vise i vise igra bit optimizirano za rad s vise jezgri, al još i danas se s dualcem mozes normalno naigrati. Buducnos je visejezgrenost 6,8,12 i više jezgri... quad je samo početak višejezgrenosti, i kad konačno zažive igre koje ce bit višejezgreno optimizirane, tada ce quad-ovi bit stvar prošlosti...

Ne možeš za GTA4 reć da je neoptimiziran ako zna iskoristiti više od 2 jezgre.

On je rađen za 3-jezgreni 3.2GHz proc iz Xbox-a 360..i za PC je izašao 2 godine nakon

šta je predstavljen jedan od prvih quad-ova , Q6600.

Tako da, to nije neoptimizacija. Kako igru koja je predviđena da radi na triple-core procu

napraviti da radi isto tako dobro na dual core-u?

lol

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
ne znam što ste se dotaknuli tako proceva kad je presudna komponenta za igranje grafička kartica. Ja ne znam što vam znači to iskorištavanje grafe, samo znam da mi crysis sa athlonom x4 630 i 5850 radi na very high 1680x1050 s uključenim svim dodacima za uglađivanje rubova itd... na sasvim pristojnom broju fps-a (bez štekanja). Ako znamo da crysis koristi samo 2 jezgre, onda znači da mi s hd 5850 i athlonom X2 na 2.8GHz (prije nego sam ga klokao) bez L3 cachea radi bez štekanja na najvećim mogućim detaljima. Da imam i7 i hd 5850 dobio bih zanemariv broj fps više nego što sada imam. Grafa je za igranje mnogo bitnija od proca

Crysis je cista suprotnost GTA4 bar sto se tice ovisnosti o GPU/CPU

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
mtopol kaže...

On je rađen za 3-jezgreni 3.2GHz proc iz Xbox-a 360..i za PC je izašao 2 godine nakon

Tako da, to nije neoptimizacija. Kako igru koja je predviđena da radi na triple-core procu

lol

kako nije neoptimiziran kad nepotrebo trosi resurse procesora. postoje igre koje su puno bolje od GTA4 , bilo grafički, bilo u smislu fizike, pa nisu toliko procesorski zahtjevne, jer su bolje optimizirane.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
ATiGamer kaže...

Crysis je cista suprotnost GTA4 bar sto se tice ovisnosti o GPU/CPU

a o čemu je onda ovisan? O hard disku možda? Znaš i sam valja da treba imati mrcinu od grafe da se crysis pokrene na very high iznad igrivih 30 fps. GTA IV je vrlo neoptimizirana igra kojoj ni 100 patcheva neće pomoći u naglim padovima fps-a. Čak je ja sa svojom konfom nisam mogao pokrenuti bez štekanja čak i na low dok nisam instalirao 1. patch i sad je na granici igrivog. Kada se malo pogleda  grafika između cryis i GTA IV onda će vam biti jasno o čemu pričam.

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

a o čemu je onda ovisan? O hard disku možda? Znaš i sam valja da treba imati mrcinu od grafe da se crysis pokrene na very high iznad igrivih 30 fps. GTA IV je vrlo neoptimizirana igra kojoj ni 100 patcheva neće pomoći u naglim padovima fps-a. Čak je ja sa svojom konfom nisam mogao pokrenuti bez štekanja čak i na low dok nisam instalirao 1. patch i sad je na granici igrivog. Kada se malo pogleda  grafika između cryis i GTA IV onda će vam biti jasno o čemu pričam.

ajde citaj sta se pise!

GTA4 - CPU ovisna igra

Crysis - GPU ovisna igra

17 godina
neaktivan
Ati radeon HD 4650-1 gb

Jedina neoptimizirana igra po meni je Metro 2033..

jer kada je izašla, najjača grafa je bila DH5970 i na njoj je fps znao pasti ispod 20(ispravljeno kasnije s driverima, valjda)..

Kada je GTA4 izašao pristojni quad(q6600) se mogao pronaći za ~1400kn i grafa neka slična HD4870 1GB..

s takvim komp-om si mogao GTA4 na max.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 14:33 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Metro i Crysis i Crysis Warhead su TWIMTBP igre, i to treba uzeti u obzir...:S A ako ima koga tko danas sa procesorom od 1400kn (q6600 2007.) i karticom HD5850 (HD4870 1G 2008.) može igrati Metro na maxed out neka se javi na p.m.Bogataš

sticky boredom with a book:S
16 godina
Ati radeon HD 4650-1 gb

Da li su dvije 4670 jednake kao jedna 4850 ?

Na kojem bih najvećem monitoru mogao igrati s tom 2x 4670 ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 15:02 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ja mislim da je taj crossfire jači od navedene HD 4850? Zašto ti treba, kupuješ grafu(e) ili...?

sticky boredom with a book:S
15 godina
odjavljen
Penryn kaže...
mtopol kaže...

lol

Kolko si gluposti napisao u temi to istine nisu...

Kakve veze ima što je igra portana s XBoxa? Zadatak developera je da prebace igru sa XBoxa na PC i da odrade to vrhunski. Pogledaj kako rade drugi proizvođači (Battlefield Bad Company, Modern Warfare 2), i sve redom izgledaju jednako dobro ili bolje uz manje potrošnje procesora.

Nema nikakve veze što je raden za 3- jezgreni Xbox, to jednostavno nije dobar izgovor za neoptimizaciju, igra je sklepana na brzinu zbrda-zdola i to nije to. GTA4 je za mene najmanji pokazatelj perfomansi računala jer je jednostavno loše tehnički odraden. Bad Company 2, Modern Warfare 2, Crysis, Metro 2033., ArmA II.. Sve su to igre koje bolje izgledaju od GTA4 i dtraže manje zahtjeve.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
Ati radeon HD 4650-1 gb

to da je crysis gpu optimiziran a gta 4 cpu je ziva istina jer mi na 4670 i athlonu 3000 crysis na meed i 1280 1024 savim uredno klizi a gta 4 uz milijun optimizacija, 1280 1024 i sve ostalo very low je jedva igriv, jako mal fps, ali to ne znaci da je gta 4 neoptimziran, samo je napravljen za quadcore proceve, a i na dualcu sasvim lijepo moze ici.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Weky kaže...
Penryn kaže...
mtopol kaže...

lol

Kolko si gluposti napisao u temi to istine nisu...

Kakve veze ima što je igra portana s XBoxa? Zadatak developera je da prebace igru sa XBoxa na PC i da odrade to vrhunski. Pogledaj kako rade drugi proizvođači (Battlefield Bad Company, Modern Warfare 2), i sve redom izgledaju jednako dobro ili bolje uz manje potrošnje procesora.

Nema nikakve veze što je raden za 3- jezgreni Xbox, to jednostavno nije dobar izgovor za neoptimizaciju, igra je sklepana na brzinu zbrda-zdola i to nije to. GTA4 je za mene najmanji pokazatelj perfomansi računala jer je jednostavno loše tehnički odraden. Bad Company 2, Modern Warfare 2, Crysis, Metro 2033., ArmA II.. Sve su to igre koje bolje izgledaju od GTA4 i dtraže manje zahtjeve.

Slažem se. Grafika u MW2 je duplo bolja od GTA IV i mogu je pokrenuti čak i slabiji kompovi (celeron 2.53, HD 3650) na sasvim pristojnim detaljima, a GTA IV nemožeš čak niti sa dualcem i jačom grafičkom normalno pokrenuti. Već sam rekao da mi je sa athlonom x4 i 5850 štekao dok nisam instalirao patch pa vidite onda koliko je to sve skupa neoptimizirano. Samo da još spomenem metro 2033 koji je optimiziran za nvidia kartice u sklopu the way is meant to be played programa te ga GTXice mogu vrtjeti i iznad 40fps, GTX480 iznad 50.

15 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

to da je crysis gpu optimiziran a gta 4 cpu je ziva istina jer mi na 4670 i athlonu 3000 crysis na meed i 1280 1024 savim uredno klizi a gta 4 uz milijun optimizacija, 1280 1024 i sve ostalo very low je jedva igriv, jako mal fps, ali to ne znaci da je gta 4 neoptimziran, samo je napravljen za quadcore proceve, a i na dualcu sasvim lijepo moze ici.

Ali GTA4 neopravdava zahtjeve koje ima. U tome je problem. Nenudi dovoljno toga s obzirom koliko trazi

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 17:05 (Weky).
15 godina
neaktivan
Ati radeon HD 4650-1 gb

ma gta iv je totalno neoptimizirana igrica,šta je vama

u vrijeme kad je izašao trebalo je stvarno puno love iskeširati da bi se mogao vrtiti na high

što je najgore,igrica ne vrijedi toga

postoje igrice sa boljom ili jednakom grafikom pa se opet može pokrenuti na solidnim kompovima

ali u gta iv ništa NE POMAŽE,smanjivanje rezolucije,detalja....

ja osobno nisam igrao igricu ali sam čuo u dosta reviewa da smanjivanje rezolucije i detalja ne donosi razliku

možete pogledati i gamereport,u ono vrijeme dosta dobar komp je vrti igru na 1280x1024 na medium detaljima sa 15 fps

to dovoljno govori

a metro možeš igrati na medium sa konfom koji imaju ovi iz gamereporta bez ikakvih problema

to što se sad uključuje tesalacija i svi ti dx11 efekti je nešto drugo ali što se tiče svega ne treba ti neki jaki komp za pokrenuti metro

metro možeš vrtiti na high sa 8600gt (jako niska rezolucija) i osrednjim dualcem (2,5GHz) dok se sa tom konfom vrti na medium i osrednjim rezolucijama bez problema  PROVJERENO

a grafika i na medium je predobra

a takav komp može zaboraviti na gta iv kojemu grafika nije ništa bolja (čak bi rekao da je i gora)

znači metro nije neoptimizirana igrica za veliku većinu korisnika,jer im dopušta da igraju igru bez nekih problema

štoviše,i onima sa 5970 i ostalim high-end grafama je ona solidna jer se vrti bez problema kroz 99% igre

problem jedino dođe kad se pojavljuje svjetlost ali tih prizora je relativno malo u usporedbi sa cijelom igrom

igra je veoma zahtjevna u nekim trenutcima kad su svi dx11 efekti uključeni ali da je igriva,to jest

za razliku od gta iv koja je 100 % neigriva na velikoj većini kompova

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.4.2010 17:24 (patch123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ati radeon HD 4650-1 gb

ja imam grafičku karticu ati hd 4650 i crysis mi radi na high detaljima,a moj frend ima nvidia geforce 9600 gt 

i njemu malo trza 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skini crysis benchmark i odvrti ga na high sa aa i na max rezoluciji monitora,stavi sliku na forum
Ajd faco!
15 godina
neaktivan
PSIHO-B kaže...

ja imam grafičku karticu ati hd 4650 i crysis mi radi na high detaljima,a moj frend ima nvidia geforce 9600 gt 

i njemu malo trza 

Nemoguće.

16 godina
Ati radeon HD 4650-1 gb

A meni frend ima 9500gt i 22" i igra na rezi za 17" ?Šutim

Gore pitam za cf 4670 zato što sam jednu već naručio, pa mislim da kad se konačno odlučim za neki 24" da znam kak bi išlo s 2 4670?

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 9:45 (perkoxcar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mozda zato sto tvoj prijatelj ima slabij ostatak hardvera lol

15 godina
neaktivan
PSIHO-B kaže...

i njemu malo trza 

pod009 kaže...
skini crysis benchmark i odvrti ga na high sa aa i na max rezoluciji monitora,stavi sliku na forum
Ajd faco!

ATiGamer kaže...
PSIHO-B kaže...

i njemu malo trza 

Nemoguće.

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/HD_4670_IceQ_Turbo/9.html

iz ovoga vidimo da 9600gt dobija borbu protiv 4670,koja je jača od 4650

znači nema nikakve šanse da je 4650 jača od 9600gt u crysisu

sad,možda on igra na 1024x768 a prijatelj mu igra na nekoj većoj rezoluciji ili mu prijatelj ima nedovoljno jak procesor...

može biti svašta ali činjenica je da je 9600gt jača kartica od 4650 u svemu,pa tako u i crysisu

15 godina
neaktivan
PSIHO-B kaže...

i njemu malo trza 

Pa radi i meni Crysis na High sa HD4650 na 1024x768 na 5-6 nekada 10 FPS-a.Izlanuo se

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
Ati radeon HD 4650-1 gb

šta mislite o ovoj konfiguraciji:

grafička:hd4650 1-gb

procesor:intel pentium dual core 2.6ghz

matična:MSI P45T

memorija: 4-gb ram

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan