Ma evo test
http://www.guru3d.com/article/evga-geforce-gtx-260-core-216-superclocked-review/10
vidite da 4870 sa 512MB je ista kao GTX260 216 cak ju negdje i pobjedjuje.
Ma evo test
http://www.guru3d.com/article/evga-geforce-gtx-260-core-216-superclocked-review/10
Ma evo test
GTX260 je hladnija, tako da bi bila moj izbor...
P.S. nek netko da usporedbu performansi s starim i novim driverima, bas me zanima...
Ma evo test
nevrijedi hd4870 clockat jer se nedobije skoro nista(jedino u benchmarcima), a temperatura se poveca poprilično , a i potrosnja.
Samo da nesto pitam; naime vidio sam da su napravili ddr5 (tocnije hynx je napravio) koji radi na 7Ghz sto je duplo vise od taktova memorije hd4870 referentne.
Kasnije ce vjerovatno doci hd4870 sa tom memorijom i dali ce to utjecati na performanse??? Znaci protok memorije ce biti oko 300GB/s wau, a da je jos 512-bitna sabirnica onda bi bila propusnos 600GB/s, a prije 2god propusnost najbolje grafe je bila 60Gb/s LOL!
Prijevod: Pozdrav. To što govorite, nije istina. Puno je bolja gtx260 u mtbp igrama. Ja znam stvarno Dragu ATI, ali morate priznati, da u ovom slučaju nVIDIA ima prednost. Hladnija je, brža i ima bolji Software. Pusa!
Radi se o starom Driveru, računajte, znate razliku izmešu brojki 177 i 180?
Note: Sie kennen nicht Deutsch ^^.
A kad bi trebale izaći te nove grafičke. I ja bi trebao uzeti novo, prvo sam definitivno bio za ATI, ali sada se žešće dvoumim čak sam više za Nvidiu.
ATI 4870
Ma sta vi pricate 260 dere 4870 to nije istina evo test 4870 i 260 core 216 pa vidite
Ja sam recimo Ati fan, cijenim kvalitetu slike, redovite nove drivere i to, ali mislim da bi izmedju 4870 i gtx 260, izabrao gtx-a, s njim nema problema sta se tice drivera nikakvih, hladniji je, i vise je halica koje nvidia sponzorira tako da nema greske.
Kod ati-a iako rade nove drivere mjesecno, znalo mi se dogodit da mi se catalyst smrzne il nes takvoga, nista strasno al govori da to jos nije dovrseno kako treba, al zato volim sliku koja je barem koplje ispred nvidia-e i podrsku sto ce sad doc s ati avivo converterom, moci ce se dvd ripat u divx preko grafe, sto je brze od svakog quad-a za nekoliko puta
nVidia nije nista hladnija, vjeruj na rijec... ati se lagano porihta da bude na 55-60 na loadu, nVidia ispod 70 neide sa original hladnjakom (evenrualno neka BFG ili nesto ako ima drugaciji hladnjak)
Ne znam zasto ste linkali onaj review kad je ovaj po meni bolji a i noviji
http://www.guru3d.com/article/top-10-games-with-radeon-4870-1-gb--geforce-gtx-260-core-216-test/
Ovo je zalosno 90% vas na forumu nezna sta prica. Nvidia hladnija a 65nm a ATI 55nm??( TAKO JE KAD JE TEMA ATI vs. Nvidia)
A pokrenes temu AMD INTEL uu tu se stavri mijenjaju Intel 45 nm hladniji a AMD 65 topliji. HMM UPITAJTE SE STA CE TE NAPISAT PRIJE NEGO KLIKNETE "NOVA PORUKA"
Postotak je daleko veći, i ti isto ne znaš što govoriš. Radna temperatura nije ovisna isključivo o točnosti proizvodnog procesa.
Provrti FurMark, stability test 15ak minuta pa pošalji ss GPU-Z-a da vidimo temperature.
Vi ne znate što govorite
nema veze ako je nVidia u 65nm a Ati 55nm
Ati je puno zagrijaniji zbog ovog:
GTX 280-240 Streeam procesors-65nm temperature do 70C
4870X2-1600 Streeam procesors-55nm temperature do 95C
U stream procesorima se jako razlikuju
Ati ima gotovo 7 puta više procesora za 10% bolje performanse
Vi ne znate što govorite
nema veze ako je nVidia u 65nm a Ati 55nm
Ati je puno zagrijaniji zbog ovog:
GTX 280-240 Streeam procesors-65nm temperature do 70C
4870X2-1600 Streeam procesors-55nm temperature do 95C
U stream procesorima se jako razlikuju
Ati ima gotovo 7 puta više procesora za 10% bolje performanse
Ma tih 800 steam procesora je strpano u jezgru a ona nije mala cca 2x2 cm a 55nm je proizvodni proces, velicina svakog tranzistora u jezgri.
Ja bih ti preporučio ATI jer ova 4870 doslovno mete sve pred sobom još i noviji driveri i imaš zvjer od beštije
Ja bih ti preporučio ATI jer ova 4870 doslovno mete sve pred sobom još i noviji driveri i imaš zvjer od beštije
Hahaha
Conclusion je zanimljiv
A da malo sacekamo nove ATi drivere. Cuo sam da donose dosta toga.
Ekipa,dvoumim se između ove dvije grafe:
Gigabyte GF GTX 260, 896MB DDR3, TV-out, Dual DVI ili Gainward Radeon HD4870, 512MB DDR5, PCI-E, TV-out, dual DVI
A da malo sacekamo nove ATi drivere. Cuo sam da donose dosta toga.
Definitivno preporuke za GTX260 Core 216!
Otkada ju koristim same pohvale imam za karticu.. (pri max opterećenju stoji na 74C sa stock coolerom u toploj sobi).
P.S. novi driveri su zaista 'propuhali ventile' (tj. jezgre) i sad stvar radi nenormalno dobro
dok se svi nabrijavate na nove drivere i KOLIKO JE nVidia BOLJA, evo jedan testo koji po meni nepristrano pokazuje tu nVidiinu prednost (po nekim drugim testovima ispada da je GTX 260 core 216 sa novim driverima jaca od GTX 280 0_o - don't rly think so)
prednost postoji i GTX 260 core 216 je trenutno jefinija od trenutno nesto ipak slabije HD 4870 1GB (iako ne toliko WOW KOLIKO JE BOLJA kako neki od vas to tu prikazuju)
svaka cast i welcome back nVidia , iako ju to ne spasava, stara cijena nVidie GTX 260 core 216 je znacila da nemaju zarade od nje vec se drze na pozitivnoj nuli, mogu mislit sto ovo znaci za kompaniju u trenutku kad imaju problema sa izlaskom GTX 270 i 290 (po svemu sudeci nece ju uspjet plasirat na trziste prije Bozica, sto znaci da gube jos jedan ogroman dio kolaca u korist ATI-a), imam osjecaj ko da pokusavaju kupit jos koji mjesec prostora za disanje i opkusat izbacit vec odavno najavljene novitete, ali to je tema za sebe
ako kupujete trenutno nebojte se kupovati nVidiu, GTX 260 core 216 je dobila vjetar u ledja koji je JAKO trebala i cijena joj je propala ispod svih granica, iskoristite slabost diva, takodjer i GTX 280 vs HD 4870 x2 mislim da se isplati nVidia jer nije toliko slabija, a sve je jeftinija u odnosu na ATI
hm... a kaj se tice ovih novih grafa kaj trebaju izaci od nvidie.... one bi trebale podrzavati directx 11???? zamalo sam se zajebo i kupio dvije GTX 280... a kad vec trebaju izaci nove grafe onda cekam nove...