ATI - najbolji program za overclockanje?

poruka: 9
|
čitano: 2.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok ljudi, koji mi program preporučate za clockanje Ati-a, ja osobno imam Radeon 5850?

Čitam tu po forumu da ljudi dižu frekvencije na recimo 825\1250 a u ati overdrive-u može samo do 775\1125 što je malo, do sad sam imao dvije nvidie, od asusa, i njihov smart doctor mi je bio odličan, za poriktavat vrtnju hladnjaka, clockova grafičke...., to mi sad najviše nedostaje na ati-u!

I zašto mi u overdrive-u, od kad sam podigao CCC na verziju 9.12, više ne očitava brzinu vrtnje hladnjaka, piše da je na 21% a broj rpm-a je 0?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a da clockas sa CCC?

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: ATI - najbolji program za overclockanje?

Pa jesam, napisao sam u uvodnom postu da se u overdrive-u CCC-a može podignuti samo do 775\1125, što je relativno malo s obzirom da je default 725\1000, treba mi neki program u kojem bih mogao podići taktove više i u kojem bih mogao bolje nadgledati i ''poštelavati'' vrtnju venta od grafičke!?

17 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-radeon-hd5850-review/42083.aspx?page=1&jumpto=681277&sort=asc&view=flat

Eto lijepio čitko sam napisao i stavio slike i linkove na ta 2 programa.

Brzina venta i napon sa msi afterburnerom, clock sa amd overdrive-om.

Ili ćeš flashat grafu sa unlockanim biosom pa sve možeš u msi afterburneru ili only CCC-u. Tada bi taktove mogao u CCC-u dizat preko 1GHz,ali svejedno za preko 850MHz ti treba msi afterburner za dizanje napona.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 21:20 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Aha, ja sam skuzio da si koristio AMD Overdrive

iako ne kuzim kak ti je tako malo o.O ja imam opciju da mi ide GPU clock to 960 (samo u snovima naravnoSmijeh a graficka mi je valjda 3x slabija od tvoje

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

Aha, ja sam skuzio da si koristio AMD Overdrive

iako ne kuzim kak ti je tako malo o.O ja imam opciju da mi ide GPU clock to 960 (samo u snovima naravnoSmijeh a graficka mi je valjda 3x slabija od tvoje

Ma samo je 1.6-1.8 puta slabija.

Uglavnom nije OVERDRIVE nego AMD GPU CLOCK TOOL

15 godina
neaktivan

Hvala Hyperione, majstor si, nema šta!

Skinuo sam oba programa i sve štima za sad, ima sve što je meni trebalo!

Grafa je inače vtx 3d 5850 i ide na 1000\1250Mhz, CPU Phenom X4 955BE na 3.6Ghz, 4GB Kingmax DDR3 1600Mhz i Asrock matična!

Crysis klizi na 1680x1050 sve na very high i 4xAA na nekih 32+ fps-a u prosjeku, fan na 50%, temp. oko 67°C (jel mogu smanjit vrtnju fana, povečat će se temp. naravno, do koliko smije ići temp. Gpu-a, kolika mu je ''radna temperatura'')!??

Company of Heroes na DX10, 1680x1050 postavke do kraja, u performance testu je avrage mislim 40 fps-a!

3DMark 2006, 1680x1050, 19780 bodova!

Eto malo testiranja i od mene, čisto da si ispunim radoznalost!

17 godina

A zašto neostavite da profil podešen u biosu neregulira sam brzinu okretaja ventilatora na grafičkoj?

70-80C je njezina normalna radna temperatura, ali nebi smjela stvarati veliku buku. No poželjno je imati što manju temperaturu, meni inače neprelazi 45-50C,ali ja imam aftermarket cooler.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam sam u msi afterburner-u stavio da od 45°C vrti na 20% pa do 80°C na 70%, tako sam i dobio da u Crysisu clockana na 1000\1250 (zahvaljujući tebi, thx), na 99% usage gpu-a, vrti fan na 50% a temp je 67°C, pa me zanima dali je to uredu?

Ako ostavim da je na auto u afterburneru grafa se ne čuje jer ju ne vrti i temp se digne do nekih 75°C, pa sam zato išao napravit po svom nahođenju!

Uzgred budi rečeno, ja sam iz Gline!

Pozdrav svim Petrinjcima Namigiva !

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.1.2010 0:10 (klitmaister).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice