Koji biste mi AMD'ov cpu predložili za igrice uparen s ATI HD 4890 moj izbor je Phenom II X4 945 3.0Mhz,uglavnom nemoj te mi slučajno spomenut intel jer preskup a amd radi bolje procesore ili u istom rangu(a manje novaca) za igrice.Ugl ako ovo ne ide zna itko neku bolju kombinaciju ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dobro si odabrao.Dakle,Phenom II X4 modeli su odličan izbor za takvu grafu.
Ide, ide ovo. Super odabir. Nemoraš ništa mjenjati!
gle frende mislim da bi ti i5 750 bio pun pogodak jer do]e isto ko taj phenom a bolji je gro!!! al neyelim nikakva prepiranja i sad ce neko napisat da je maticna skuplja,da je skuplja je za 200-300 kn al se isplati!!! jos kad dode UD4 maticna u adm i kad taj proc dode u adm bit ce jos jeftinije!
Ph II X4 945 bolje radi na ddr2 ili ddr3 pretostavljam da je bolji na ddr3 ?mislim siguran sam 99% al ono vrijedi pitat
Koji biste mi AMD'ov cpu predložili za igrice uparen s ATI HD 4890 moj izbor je Phenom II X4 945 3.0Mhz,uglavnom nemoj te mi slučajno spomenut intel jer preskup a amd radi bolje procesore ili u istom rangu(a manje novaca) za igrice.Ugl ako ovo ne ide zna itko neku bolju kombinaciju ?
i5 750
gigabyte p55
4GB ddr ram-a 1333Mhz
Nebi smjelo preko 2600-2800kn koštat
vidi se ko zna!!!
stari moj ja kupujem u austriji jedino jebeš hrvatsku jeftinijhe je i još oduzmi pdv...ugl rekao SAM NE SPOMINJI INTEL 4gb rama lol ??? daj mi navedi JEDNU JEDINU IGRICU KOJA TROŠI VIŠE OD 2 GB RAMA ???
stari moj ja kupujem u austriji jedino jebeš hrvatsku jeftinijhe je i još oduzmi pdv...ugl rekao SAM NE SPOMINJI INTEL 4gb rama lol ??? daj mi navedi JEDNU JEDINU IGRICU KOJA TROŠI VIŠE OD 2 GB RAMA ???
Ako si na visti ili win7 triba ti više od 2 gige rama.Pogotovo ako kupuješ vani onda uzmi i5 uz odgovarajuču mbo,to ti je best buy procesor.Izvrstan je oc-er uz nisku potrošnju malo se grije.Ekipa ti predlaže najbolje,ako nečeš ti onda uzmi x4 955 to je black edition.
Ne troši igra više od 2 GB rama, ali pozadinski procesi (windowsi i drugo) + igra?
A što je kad nisi u igri već radiš nešto ovako?
Koja ti igra ne radi na kompu s 1 GB ram? Što će ti više?
Uzmi najjači četverojezgreni i 1 GB memorije. Više ti ne treba.
2 GB je debelo previše, a tek 3, 4, 8 ...
Phenom II 955 + 1 GB DDR3 1066 + Radeon HD 4890 ...
Pitam se samo di je usko grlo?
evo ja ti navedem 2 igre koje trebaju vise od 2 gb rama assassin's creed i gta 4 a zasto nebi uzeo 4 gb rama najbolje je tako svi tako uzimaju a i sad ako ti nesto radi u pozadini dodatno ti jos rama treba ako uzmes 2 gb rama ili 3 gb onda si na minimalcu
Ne troši igra više od 2 GB rama, ali pozadinski procesi (windowsi i drugo) + igra?
ccc sa 1gb danas je tesko pokrenut ijednu igru
crysis zdere preko 2gb, assains creed isto, gta4 isto, farcry2 isto, a vjerovatno i sve nadolazece igre.
2gb malo po malo, postaje malo. 4gb je optimum. s 1gb tesko ces se naigrat bezobzira na grafičku, jer ce igra stalno roštat po disku.
ccc sa 1gb danas je tesko pokrenut ijednu igru
crysis zdere preko 2gb, assains creed isto, gta4 isto, farcry2 isto, a vjerovatno i sve nadolazece igre.
2gb malo po malo, postaje malo. 4gb je optimum. s 1gb tesko ces se naigrat bezobzira na grafičku, jer ce igra stalno roštat po disku.
Ja sam mu napisao da je dosta 1GB zato što on tvrdi da je 2 i odviše. lol
Neki jednostavno nemaju smisla za sarkazam/humor.
Sam da pitam je li Dual DVI HD 4890 s 2 utora za monitore ? jer bih uzeo DVI jer dođe 900 kn :) dok je dual DVI 1000 KN mislim što će mi dva monitora ionako kasnije dok ušparam uparit ću ih pa ću opet moć imat 2 monitora ne ?
Sam da pitam je li Dual DVI HD 4890 s 2 utora za monitore ? jer bih uzeo DVI jer dođe 900 kn :) dok je dual DVI 1000 KN mislim što će mi dva monitora ionako kasnije dok ušparam uparit ću ih pa ću opet moć imat 2 monitora ne ?
Dual DVI ti označava da umjesto jednog analognog (D-sub) i jednog DVI ima dva DVI.
Dva monitoramožeš imati u oba slučaja, samo što kod grafe s Dual dvi možeš imati 2 monitora s dvi ili 2 monitora s analognim d-sub ili kombinaciju analog+dvi, a kod ove s analognim i jednim dvi možeš imati ili dva analogna ili analog+dvi.
Kad upariš 2 grafe u crossfire, izlaze možeš koristiti samo s jedne.
Znači ako uzmem DVI ne gubim ništa od performansa ne ? To mi je važno
Na kakav izlaz grafa daje signal uopće ne utjeće na performanse.
DVI je digitalan i time pogodniji za LCD monitore, pogotovo na večim rezolucijama.
U biti dvi ima jasniju, ljepšu i kvalitetniju sliku.
pa dobro to sam znao otprilike ali moja glavna misao je bila je li dupla DVI grafička(eng. dual DVI) ima iste performanse kao i ona s Jednim DVI 1 DVI: http://geizhals.at/a452156.html i još oduzmi 20 % pdv :) 2 DVI http://geizhals.at/a414196.html vidiš ima razlike u cijeni malo :) ova je 120 eura a ova 136 bez pdva :D na svakoj se kuni uštedi :) e da što ovo znači bulk/like retail ?
Bulk - uz karticu dobiješ dodatke (kao npr neku igru)
Retail - kartica i driveri te manual, bez ikakvih programa ili igara
Bolja ti je ova prva s 1x DVI jer:
1. Ima bolje hlađenje.
2. Ima Display Port (recimo da je to budučnost, barem teoretski) za spajanje novijih monitora
3. Ima HDMI bez potrebe za adapterom.
Dakle drugu (s 2 dvi) uzmi ako ti je potrebno 2 dvi (dakle 2 monitora od kojih ni jedan nema Display port ili HDMI).
Naravno, druga je i bučnija jer ima ATI referntni hladnjak, a nije hladnija.
aha znači prva treba mi samo jedan monitor kralju ae dat ću 100 kn više nema veze kad usporedim tu u hr cijene ne moram se žalit imam jedno pitanje samo ovaj processor : http://geizhals.at/a446999.html , AMD Phenom II X4 4X3.0 Mhz znači u tom se "procesoru" nalazi 4 procesora po 3.0 Mhz mislim pitam jer ako je to to onda je ovo imba :D
U biti to je kao da imaš 4 procesora u kompu i da sva 4 rade na taktu od 3000 MHz aka 3 GHz.
Dakle to ti nije 4 x 3 GHz = 12 GHz (kao da imaš procesor od 12 GHz) već slabije. Ali puno pogodnije za multitasking (višenitnost i višedretvnost).
Taj procesor je dobar izbor.
Samo pripazi da ti odgovara u matičnu ploču (da je ploča AM2+ ili AM3 i da na stranici proizvođaća piše da taj procesor odgovara na nju).
Možda bi bilo najbolje da navedeš koliko € možeš potrošiti pa da ti preporučim neku kombinaciju iz te trgovine.
Naravno, trebaš navesti i koju matičnu ploču imaš, ram kakav imaš i napajanje koje imaš (ukoliko to ne uzimaš novo).
Kralju znam ja to sve evo matične http://geizhals.at/a430932.html ovako sad kolko eura mogu potrošit mislim slažem konfu još nemam dovoljno novaca ali do zime cu 100% sakupit jer sam sakupio vrlo brzo ovo što imam :) svaki dan po 20 kn i ide to :P mislio sam potrošit oko 400 eura i da koje bi mi napajanje preoručio ovako
Htio bih stavit Optičke jedinice iz starog kompa s time da sam jednu kupio prije 3 i nešto za 550 kn ASUS 52x CD rom i imam od kompa dvd jednu isto sam mislio iskoristit svoju staro kučište i htio sam uzet 2 gb možda i 3 gb DDR3 1333 mhz ili mi se možda više isplati ddr2? e da za svaku cijenu si oduzimaj 20% npr ova matična dođe 74 eura znači minus 20% jest 59.6 eura
Generalno gledano, ukoliko nećeš to kupovati ovih dana bolje ti je još ne birati.
Stiže novi hardver, slijedi pad cijena.
Najbolje da mi se javiš kad odlučiš kupovati, pa ti onda fino složim s aktualnim cijenama.
Al evo neke generalne smjernice:
- četverojezgreni procesor za što noviji socket (radi bolje nadogradnje u budučnosti). Recimo Phenom II 945 AM3
- matična ploča s tim socketom i što novijim čipsetom te podrškom za što noviji tip memorije (recimo DDR3)
- DDR3 memorija. DDR2 samo ukoliko buđet ili ploča ne dopuštaju DDR3.
- Grafička kartica što novije generacije i dovoljne snage. Npr sada gledano, uz HD 4870 se 4890 ne isplati osim za rezolucije FullHD ili veće
- Napajanje poznatog proizvođaća, dovoljne snage, s 80+ certifikatom, dvoljno struje na 12 V railovima i dovoljno konektora
Kućište slobodno zadržiš staro; ako nemaš dvd pržilicu - i ona je preporučena, ukoliko imaš zadržiš. Isto vriejdi i s diksovnim sustavom.,,,
fala kralju javit ću ti onda kad odlučim ić u kupovinu
gle ovako samo cu ti rec da je ova kombinacija predobra,ja ju imam i sve igrice igram na full,sve ide ko voda xD
e ovako ja ti imam 945 ali ne be, i 4890 ali toxic (koja je jača nekih 10% od običnih). Sve ali sve igre (osim crysis-a) će ti vrtiti sve na full a da ne pada ispod 30 sličica. Crysis sam naveo jer ga vrtim na 4aa 16af sve na enthusiasist i na 1600*900 (jer mi je to full za monitor)ali ne na više od 24-26 fps po nekom prosjeku. iako možda ti je bolje da uzmeš 5850 na to jer ima dx11 i recimo crysis 2 vjerujem da će štekati na 4890 na visokim rezama/detaljima, ukoliko nisi zabrijo na full detalje i slične stvari onda ti je ovo pun pogodak