AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 537.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
Neće. Vega ima HBM kontroler. Polaris je već tu. Kakva i zašto zamjena?
Nope.
11 godina
neaktivan

Nemam pojma, cemu 580 kad je postojao gotovo identicni 480 (minimalno sređena potrošnja), zašto 390 kad je postojao 290, ista kartica + 4gb memorije više (iako je postojala i 290 od 8gb). Tako da me nebi cudilo da izadju nesto slabije od 56, bilo bi glupo da izdaju samo 56 i 64 u cijeloj RX seriji (ne racunam liquid 64 kao trecu karticu).

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan

Čak da ju i izdaju tipa Rx 42 nek se zove, gdje ćeš ju pozicionirat cjenovno? Jaca od gtx 1060 slabija od 1070? Hm.. jedino sto bi moglo bit zanimljiva minerima hash per watt, i opet bi nabili cijenu joj i nisi ti kao gamer dobio ništa 🤔

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 17:26 (Evil Philanthropist).
11 godina
neaktivan

Taman! Nešto između 1060 i 1070 bi bilo savršeno ako bi cijena bila normalna. Ali to su samo mokri snovi, HBM, mineri i niska cijena ne idu zajedno.

12 godina
neaktivan

Buildziod je nešto pričao kako su ljudi flashanjem dobili vegu "57" i "58", otvaranjem gpu-z se može provjeriti koliko se otključavanja može očekivati.

11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ja sam si rekao da nikad necu dati za grafu vise od 2 soma kn, ili ajde max 2500... Fury X sam nabavio u ludoj kombinaciji za tu negdje para, i razmisljao uzeti vegu 56 i biti miran na jos dulje staze na 1440p rezi, no ovakve cijene su sulude. Davati skoro 4 soma kn za vegu 56 a za iste pare mozes sloziti respektabilnu konfu za 1080p rezu, ili si kupis Playstation 4 Pro i jos ti ostanu pare za par igrica...

Ocito cu pricekati jos neko vrijeme da se cijene spuste u normalu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Vega 56 je dobra za 1440 gaming, ali ne na duge staze.

12 godina

Zasto si tako negativan u zadnje vrime?

Vega 56 bi trebala sasvim dugo bit aktualna za 2K, bar do Navia, a ti je vjerojatno i prvotni cilj. Btw sa "future proof" aspekta je sigurno bolja od tvoje grafe.

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
odjavljen
_mark0_69 kaže...

Buildziod je nešto pričao kako su ljudi flashanjem dobili vegu "57" i "58", otvaranjem gpu-z se može provjeriti koliko se otključavanja može očekivati.

Dva posta iznad sam dao link gdje je to demantirano.

Nope.
11 godina
neaktivan

Iz istog razloga što je recimo 2014. R9 270 bio dovoljan za 1080 High/ultra gaming, sad nije vec neko vrijeme.

A ovo sto mislis da je DX12 više future proof, oh to vec pre dugo slušam ali nema kruva od tog. Dok se u vecini DX12 igara Nvidia jednako dobro nosi.

12 godina
AMD Vega

Nažalost jedina grafa za 1440 (a iznad 60HZ) na duge staze je GTX 1080TI u ovom trenutku.

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Azmo kaže...

Nažalost jedina grafa za 1440 (a iznad 60HZ) na duge staze je GTX 1080TI u ovom trenutku.

i onda joj iduce god srednji segment puse za vratom. duplo jeftiniji i efikasniji..

xfact
16 godina
odjavljen
=xfact= kaže...
Azmo kaže...

i onda joj iduce god srednji segment puse za vratom. duplo jeftiniji i efikasniji..

Svake je godine tako. Na isti način S-klasu vozi tko može, iako će za pet godina vrijediti upola koliko je novi, a i Fiat vozi od točke A do točke B. 

Nope.
14 godina
Tonči kaže...

Svake je godine tako.

Bitno je kad se isplati kupiti, a kad ne.

Po meni se danas ne isplati kupovati 1080 Ti NIKAKO, svatko tko malo razmišlja bude sačekao tu karticu

za 3500 kn ili malo više, a i ovi koji je imaju je budu morali dati jeftino ako je misle prodati.

16 godina
odjavljen

Off-topic smo. Tema je Vega. :) 

Nope.
13 godina
protjeran
AMD Vega

Meni se Vega56 bas svida, jaca od gtx 1070 a cijena manja, cekam svoj nereferentni primjerak cim izade!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.9.2017 15:23 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Meni se Vega56 bas svida, jaca od gtx 1070 a cijena manja, cekam svoj nereferentni primjerak cim izade!lp

Osim ona Asusica, spominje li se koja nereferenta igdje? Meni će 56 trebati za novi hackintosh.

Nope.
13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Osim ona Asusica, spominje li se koja nereferenta igdje? Meni će 56 trebati za novi hackintosh.

Krajem mjeseca AIB kartice dolaze 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
protjeran

Malo se raspitao o vegi 56, pa mislim da je ovo odgovor iz adma za sve vege uglavnom:

Poštovani,
cijenu još ne znamo, a dolazak se očekuje između 15.09. i 15.10.

17 godina

kaj su to AIB kartice 

9 godina
neaktivan
Tonči kaže...

imas neki info za Vegu da ce se na hackintoshu driveri moci instalirati bez komplikacija, za razliku od Polarisa koji skoro pa uopce ne radi.

nisam mogao 1050 upogonit, pa sam na intelovoj kad sam u MacOS-u

imao sam u planu Nano ili neku od zelenih Mini verzija uzet na bozicnim popustima (ako se Nano uopce pojavi), a ako ce Vega driveri raditi bez mucenja sa instalacijom, onda uzimam Nano. 

9 godina
4mal kaže...

kaj su to AIB kartice 

cp

There seems to be some confusion regarding the acronym AIB, and many are using AIB to refer to 'non reference' graphics card designs.

AIB is an acronym for Add In Board as used within the video card industry. The 'graphics' part is implied by the industry context.

All Graphics cards are AIB.

An AIB supplier or an AIB partner is a company that buys the AMD (or Nvidia) Graphics Processor Unit to put on a board and then bring a complete and usable Graphics Card or AIB to market.

The term AIB has absolutely nothing to do with what ports are available, the design of the pcb, or the cooler design.

AIB literally just means "it's a graphics card".

9 godina
protjeran
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
X3M kaže...
Tonči kaže...

imas neki info za Vegu da ce se na hackintoshu driveri moci instalirati bez komplikacija, za razliku od Polarisa koji skoro pa uopce ne radi.

imao sam u planu Nano ili neku od zelenih Mini verzija uzet na bozicnim popustima (ako se Nano uopce pojavi), a ako ce Vega driveri raditi bez mucenja sa instalacijom, onda uzimam Nano. 

Provjereno, radila mi je Vega FE i radila mi je Vega 64. 56 nemam, ali siguran sam da će radit. Obavezno High Sierra (beta 8 sigurno radi) i zbog Samsung 960 NVMe diskova i zbog Vege. Radi Dell 5K ekran. Problem je s dvije Vege 64, ne rade video izlazi istovremeno. :/ Ali kartice su prepoznate.

1050 mora radit... imaš nove web drivere za to.

Nope.
9 godina
neaktivan
Tonči kaže...
X3M kaže...
Tonči kaže...

Provjereno, radila mi je Vega FE i radila mi je Vega 64. 56 nemam, ali siguran sam da će radit. Obavezno High Sierra (beta 8 sigurno radi) i zbog Samsung 960 NVMe diskova i zbog Vege. Radi Dell 5K ekran. Problem je s dvije Vege 64, ne rade video izlazi istovremeno. :/ Ali kartice su prepoznate.

1050 mora radit... imaš nove web drivere za to.

hvala na info.

znam da bi 1050 trebala raditi bez problema, ali eto ne mogu je upogoniti nikako, i odustao sam, jednostavnije mi je ustekati DP u plocu, nego se zivcirati sa driverima :)

super za Vegu, ziher onda Nano uzimam, ako se pojavi do 12.mjeseca 

16 godina
odjavljen

Mislim čekati Late 2017 ili Early 2018 refresh MBP-a za Coffee Lake pa da mogu ići s tim odmah. Bit će neloša solucija 6(12) procesor, pogotovo ako sve komponente budu OOB, a vjerojatno će bit. Samo treba čekati iMac Pro da vidimo, finalni High Sierra, jer znaš Apple... možda im ćefne ubit SSD support ili Vegu s ovim izlazima.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.9.2017 12:28 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...
=xfact= kaže...
Azmo kaže...

Svake je godine tako. Na isti način S-klasu vozi tko može, iako će za pet godina vrijediti upola koliko je novi, a i Fiat vozi od točke A do točke B. 

Ali S klasa za 5 godina ce i dalje bit vrhunski auto bez obzira na pad cijene!!

AUDIOFIL
16 godina
odjavljen

Istina.  Bit će i Vega i konkurencija ako ne igraš igre 5 godina novije. Vega 56/64 neće magično postat sporija, nije to NV. 

Nope.
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

eto opet cekaj vegu.. 

xfact
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice