Dag raste. Treba ti sve više sve bržeg rama, zato. Ali, vidjet ćemo. Svakako, Vega je malo..
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 537.182
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
cijene od 5.800 - 6.000 krznenih životinjica - link
nema cijene, nedostupna...kao najbolje prostitutke!lp
Ja imam gtx 1080 tako da mi je neiaplativa nadogradnja na vegu 64 + toga jos je i skuplja 1000kn.
vega 64 - 5800 kn
1080ti - 4350 kn
A po benČMARcima ispada da je 1080ti dosta jača, pa koji k se dešava?
1080 je 4350, 1080Ti je 5800 cca.
vega 64 - 5800 kn
1080ti - 4350 kn
Pusti benčmarke, to je sve Nvidia platila
Ja imam gtx 1080 tako da mi je neiaplativa nadogradnja na vegu 64 + toga jos je i skuplja 1000kn.
Ma to bi bila "nadogradnja" godine ;-)
vega 64 - 5800 kn
1080ti - 4350 kn
gdje je 1080ti 4350kn? i molim te da nije ona referentna verzija sa blower coolerom koji je smece i throttla
vega 64 - 5800 kn
1080ti - 4350 kn
Pusti benčmarke, to je sve Nvidia platila
Ili Intel. U biti, ubaci bilo koji benč gdje AMD puši...AutomaCki je na protivničkoj strani korupcija.
gdje je 1080ti 4350kn? i molim te da nije ona referentna verzija sa blower coolerom koji je smece i throttla
Nvidijin blower je jedan od najkvalitetnijih coolera na trzistu, motor od venta je vrhunske kvalitete tako da je relativno tih za blower. Probaj stavit tri kartice koje nisu bloweri jednu iznad druge pa javi temperature. Blower ima svoje namjene a referentni nvidijin cak i hladi jako dobro kad se malo ubrza vent uz ne preveliku buku.
Pascal ima skroz automatski power managment i uvijek throttlea bar minimalno..
Blower na 1080Ti je (zbog dizajna stražnje strane, a moguće i drugih razloga) skroz druga priča od npr. 1080. Tiši je barem 30%.
Blower na 1080Ti je (zbog dizajna stražnje strane, a moguće i drugih razloga) skroz druga priča od npr. 1080. Tiši je barem 30%.
Tiši je barem 30% ali je još uvijek glasan kao kosilica
nego koje bi trebali uspoređivati s vegom koja također ima blower cooler, a ona vodena je ipak poprilično skuplja
nije niti vega tiha, čak dapače - glasnije je
Pa i nije baš. Glasniji je od coolera koji ispuhuju unutar kućišta, ali uopće nije toliko glasan da je nepodnošljivo. Ja sam ih dugo koristio na Titanima Xp i buka koju postižu nije tako strašna kao prije; čuješ zrak tek na oko 50% fan speeda, na 70% već taj zrak šušti da ne možeš ignorirati, a dosta glasno je na 80-85%... doduše, po defaultu nisam vidio da hvataju 80%, mislim 70 ili 75 da je max, no ne mogu potvrdit.
AMD-ovi su, čujem, dosta glasniji. Ali ni to ne mogu (još) potvrdit.
Testovi na toj slici su pogrešni, nije ista brzina vrtnje na te dvije slike, jer su sigurno 1080Ti mnogo tiši od 1080. Furmark spali kartice, to se u igrama ne događa... 55 dB... lol.
Ma ovo sve s Vegom je belosvetska urota, toboze velika potraznja a ne znam ko bi bio lud kupit je po ovim cijenama. Minerima tu nema nikakve racunice, a gamerima jos manje.
Moja je teorija da nitko ne kupuje Vegu nego je ovo paper launch i bildanje hypea..
Testovi na toj slici su pogrešni, nije ista brzina vrtnje na te dvije slike, jer su sigurno 1080Ti mnogo tiši od 1080. Furmark spali kartice, to se u igrama ne događa... 55 dB... lol.
Nema razlike kod stock FE Pascala u igri i furmarku, i jedno i drugo udara u power limit i temperatura i potrosnja je ista samo sta ce furmark radit na nizim clockovim. Meni je temperatura identicna u igrama i furmarku...
Ma ovo sve s Vegom je belosvetska urota, toboze velika potraznja a ne znam ko bi bio lud kupit je po ovim cijenama. Minerima tu nema nikakve racunice, a gamerima jos manje.
Moja je teorija da nitko ne kupuje Vegu nego je ovo paper launch i bildanje hypea..
Moguće... iako bi to bilo vrlo teško organizirati, a da se ne sazna "crno na bijelo". Kao i sve teorije urota. :)
Moguće... iako bi to bilo vrlo teško organizirati, a da se ne sazna "crno na bijelo". Kao i sve teorije urota. :)
Osim ako je amd povisio cijene a ne trgovci.
kako god, poanta je da nemereš gledati cjenovnu usporedbu i tražiti da se na jednoj strani eliminira verzija s blowerom, kad i druga strana još nema nereferentnih kartica
Pametan je taj škot. Zna kako sa AMD fanovima, u gorki lijek sipaš šećera da je lakše progutat.
Prvo pola videa zamotaj u hvaljenje AMDa - nema veze jel se prica o karticama starim 10 godina ili ono prije skoro 15 godina kada je athlon64 unistio intel (nema veze sto je intel unistavo godinama poslije, bitno je da je AMD jednom dobio).... A onda poslije objasni kakva je situacija. Treba takav backlash od YouTubera, pogotovo tih "AMD youtubera" kako bi AMD shvatio da su ljudi poprilicno razocarani cijenom.
Btw. šta je spomenuo da je AMD izdao driver kako bi poboljšao performanse mineanja, jel to istina?
vega 64 - 5800 kn
1080ti - 4350 kn
I da ide bez coolera za tu lovu bi bila Top deal, pogotovo sta za 120e stavim gore 140mm AIO od arctica sa kojim ce zgazit sve zivo i mrtvo, a opet ce biti 700kn jeftinija od najjeftinije u ducanu.
Pametan je taj škot. Zna kako sa AMD fanovima, u gorki lijek sipaš šećera da je lakše progutat.
Prvo pola videa zamotaj u hvaljenje AMDa - nema veze jel se prica o karticama starim 10 godina ili ono prije skoro 15 godina kada je athlon64 unistio intel (nema veze sto je intel unistavo godinama poslije, bitno je da je AMD jednom dobio).... A onda poslije objasni kakva je situacija. Treba takav backlash od YouTubera, pogotovo tih "AMD youtubera" kako bi AMD shvatio da su ljudi poprilicno razocarani cijenom.
Odličan je cijeli video, ne znam koji si ti gledao, a i nešto ti se pobrkalo, jer je serija 200 mnogo, mnogo mlađa od "10 ili 15 godina". Nema veze s hvaljenjem (ali ti si nv fanboy pa to ne vidiš), nego upravo suprotno: on kritizira kako je AMD-ova politika guranja hardvera do krajnjih granica, rezultirala onime što AMD sada ima kao rezultat s grafikom. Pogledaj video od početka pa ćeš shvatiti.
Dobro si mu rekao, još ti fali Intel tu. A i inače to izgleda ide u paru.
P.S. Čak znam ljudi koji misle da Nvidia ide samo s Intel procesorima, da ako staviš AMD grafu i Intel CPU da će se komp zapalit ili krepat !!
Btw. šta je spomenuo da je AMD izdao driver kako bi poboljšao performanse mineanja, jel to istina?
da amd ima betu crypto drivera .isto tako i nvidia ,samo nvidijin je certan od ms-a
za ove njihove "mining" verzije
Odličan je cijeli video, ne znam koji si ti gledao, a i nešto ti se pobrkalo, jer je serija 200 mnogo, mnogo mlađa od "10 ili 15 godina". Nema veze s hvaljenjem (ali ti si nv fanboy pa to ne vidiš), nego upravo suprotno: on kritizira kako je AMD-ova politika guranja hardvera do krajnjih granica, rezultirala onime što AMD sada ima kao rezultat s grafikom. Pogledaj video od početka pa ćeš shvatiti.
Nisam znao da Nvidija fanboyevi narucuju AMD kartice, kao da te kritizirianje serije koja je toliko zaglibila trenutno, čini fanoyem. Traženje obrazloženja za svaki minus u polju minusa mi je puno jaca fanboy teorija. Svi ovdje koji žestoko brane AMD imaju iskljucivo AMD Gpuove ili CPUove vec duze vrijeme u svojim kompovima. Bog zna da sam se bar ja izmješao Intela, AMDa, Radeona i Nvidije... Ali ne smiješ kritizirati nešto odma si fanboy. Srao sam brutalno po FXu dok sam ga imao jer je krš, jesam i onda bio Intel fanboy?
Pogledao sam cijeli video, ne kažem da je loš video vec da prije nego što imalo kritizira AMD, mora mu pohvalit citavu povijest da fanovi (češće fanboyevi) nebudu triggered, pa onda opet završit video pozitivno za AMD. Ovo za 15 godina sam govorio opcenito o temama o AMDu, nekako prica uvijek završi u takvim raspravama/videima na athlonu iz 2003. i tko je prvi uveo gddr5, kao da je to bitno u 2017.
Znam kad je 200 serija izašla imao sam ih nekoliko...
Zar iko još gleda taj kanal (osim crvenaša)?Bolje ime bi mu bilo AMDTV.