AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Vega
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

BF1 DX12 nitko ne koristi baš zato jer ima problema. I bojim se da su prestali raditi na tome. Najbolja DX12 igra trenutno je Rise of the Tomb Raider. Igra s najmanje bugova koja radi kako treba i čak je igra koja se igra, a ne primarno benchmark.

Wait wat ?

Jel moram tražit citate kako je Tomb Raider Nvidija igra i kako je gimpan DX 12 tu ???

Pa još od izlaska 1080-tke kukate na tu igru zbog pristranosti i sad je kao ok ???

Sumnjam da ćeš to naći, ali uvijek možeš pokušati. Ako nađeš, javi mi pa da vidimo. Moguće je da je nekad ROTR imao problema s nekim hw, ali dosta vremena već nema.

Nope.
13 godina
AMD Vega
Tonči kaže...

Inače je zanimljivo da Tomb Raider 'troši' toliko, ali zapravo nije. :) Inače je igra potpuno rasulo u DX12 modu... 

P.S. To za 1080 - e da je to samo jedna od laži :P

47. strana Pascal teme 

Tonči kaže...

Loše napisana i zaista loše optimizirana igra je nešto kao Star Citizen ili Call of Duty Advanced Warfare, Batman Arkham Origins, Rise of The Tomb Raider, Quantum Break, CARS - igre kod kojih se točno može utvrditi što je i zašto loše.

83. strana 

I to je samo 30 sekundi pretrage. Ostale likove i postove neću ni spominjat. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 19:13 (DarthMarkus).
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
AMD Vega

Yeah ali kako su ubacili DX12 api, igra je bila jako losa na pocetku dok se nisu sredili driveri, zar ne? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Vega

Ne, nego je bila pljuvana zbog dobrih dx 12 rezultata na Nvidji i to u doba kad je svaki drugi forumaš vikao async, async, AMD ,AMD, Vulkan, Vulkan.

Tončiki sam čak bio prisiljen dokazivati da nemam problema sa stutterom/latencijama na tadašnjoj 1080-tki. 

Ali nebitno. Nije da flejmam, samo me nekad zapanji kako se "pesmica" okreće kroz dogledno vrijeme.

Peace out.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 19:33 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Inače je zanimljivo da Tomb Raider 'troši' toliko, ali zapravo nije. :) Inače je igra potpuno rasulo u DX12 modu... 

P.S. To za 1080 - e da je to samo jedna od laži :P

47. strana Pascal teme 

Tonči kaže...

Loše napisana i zaista loše optimizirana igra je nešto kao Star Citizen ili Call of Duty Advanced Warfare, Batman Arkham Origins, Rise of The Tomb Raider, Quantum Break, CARS - igre kod kojih se točno može utvrditi što je i zašto loše.

83. strana 

To je kako mu ide u korist dok brani AMD, onda tako okrece vodu na svoj mlin, cim nesto ne radi dobro na AMD-u nije kriv aljkav hardver nego sve drugo, cim nesto dobro radi na AMD-u onda je to sveto pismo.

Zanimljivo mi je i kako unaprijed napominje "loše drajvere" za Vegu jer i sam zna da ce biti sranje, samo mi nije jasno po cemu tocno moze rec da su bas drajveri krivac a ne tehnološki slabija arhitektura od Nvidia-e kada dođena testiranja 

Njegovi postovi mi daju poruku u stilu "hvali more, drž se kraja", konstantno brani i opravdava taj AMD, a ipak kupuje na sigurno i uzima Intel i Nvidia-u.

13 godina
AMD Vega

Ma sve bi bilo pet da kaže "jebiga fulao sam tad"....ono, ne bih "a" rekao.

Aj grebi ga, skočit sebi u usta i onda se pravit lulav....Ne ide to tako sinko moj.

Evo ja sam se prosrao sa Ryzenom. Mislio da je flopčina, ispalo je da griješim i mislim da je AMD tu odradio odličan posao.

Što se tiče Vege, tu malo i meni dosta toga smrdi. Mislim nemoguće je imat takav jak chip i imat onakve leakane skorove. Jedino ako stvarno nisu "mega podbacili".

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ma sve bi bilo pet da kaže "jebiga fulao sam tad"....ono, ne bih "a" rekao.

Aj grebi ga, skočit sebi u usta i onda se pravit lulav....Ne ide to tako sinko moj.

Sve po starom 

8 godina
protjeran
AMD Vega

Kako stvari stoje trenutno gtx 1080ti ftw.

1 1 hvala 0
17 godina
AMD Vega

I tak ce ostati do daljega 

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Vega

Pa kad se bore sami protiv sebe vec dvije godine u high end-u 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Bit će AMD u GPU svijetu 2020. kad izlazi PS5. Do tada su na 7 nm, ovo sad je tek toliko da ne ispadnu skroz iz igre, vidi se iz aviona. I tak sve rudari pokupuju, ne moraju se ni truditi. Razvoj novog chipa košta a nemaju od njega koristi do nove generacije konzola.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Vega

Treba uzet u obzir da je bilo nekoliko patcheva od tog posta do danas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Tonči kaže...

BF1 DX12 nitko ne koristi baš zato jer ima problema. I bojim se da su prestali raditi na tome. Najbolja DX12 igra trenutno je Rise of the Tomb Raider. Igra s najmanje bugova koja radi kako treba i čak je igra koja se igra, a ne primarno benchmark.

Pa ako se ne varam pričali su o tomb rideru kao neoptimiziranoj dx12 igri koja ionako favorizira nvidiju a sad odjedmon najbolja. A o asinkronim shaderima neću ni pričat pa skoro sam gtx1060 zamjenio za rx480,kako stvari stoje dobro da nisam. Sada nvidija na kraju jedina ima pravi dx12 lollllllllllll.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 20:43 (Zuperjuicy).
8 godina
neaktivan
AMD Vega

tomb raider je soft dx12 iliti nvidijin dx12 ,,

tako nemojte usporedjivati ,hw i soft dx12

pogledaj vulkan doom igru .. imas hw mod i sw mod

ili amd i nvidia

i nvidia daje dobre rezultate zasto ?

jer nemoze u gpu izracunati/izbaciti hw vulkan ,pa radi samo ono sto moze preko sw

ili da skratim nvidia dx11 gpu moze samo 70% vulkan apija u hw izracunati ostalo passa

tako da je amd upravu kad radi bencmark ,ljudi uzmite lipo pogledajte moj je ljevi pravi dx12/vulkan

ovo desno je nesto kao to ...

pogledajte slike igre async prije sw patcha 

amd verzija pici vise shadera ima taj neki snjeg ,dok nvidia samo obojala bijelo i manje jedinica koje su

sve nenako zblurane (nemogu dx12 shadere racunati u tom dx11 gpu-u)

poslje patcha ,nvidijini rezulatati skocili i opet usporedbe ,,

snjeg postao dx11 tj vide se ravne plohe poligona a shder daje neku kvazi 3d 

dok kod amd sve isto

samo malecni primjer  sw dx12 ,i hw dx12

usporedba je imas 2 zidara koji znaju zidati ciglama

i dva koje neznaju

ova dva za 7 dana napravili sve zidove do deke

ovi drugi stoje i gledaju u cigle kad su napravili stupove u uglovima

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 21:10 (husarim).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
husarim kaže...

Evo opet ovog lika 

13 godina
AMD Vega

Ja sam prvo mislio da je zajebancija.

Ono čoek ozbiljan.

usporedba je imas 2 zidara koji znaju zidati ciglama

i dva koje neznaju

ova dva za 7 dana napravili sve zidove do deke

ovi drugi stoje i gledaju u cigle kad su napravili stupove u uglovima

Sad mi palo na pamet. PA JEBOTE naši bosanci su na DX 12 već odavno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.7.2017 21:56 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Ono čoek ozbiljan.

Ma vidis ti kako ta nevidija sve radi napudbinski a nista ochvrsninski? Mamicu im njihovu, da sam znao...

13 godina
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

Ono čoek ozbiljan.

Ma vidis ti kako ta nevidija sve radi napudbinski a nista ochvrsninski? Mamicu im njihovu, da sam znao...

Fušare. Štede poso'...Jebiga znaš kakva je danas situacija.

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Bit će AMD u GPU svijetu 2020. kad izlazi PS5. Do tada su na 7 nm, ovo sad je tek toliko da ne ispadnu skroz iz igre, vidi se iz aviona. I tak sve rudari pokupuju, ne moraju se ni truditi. Razvoj novog chipa košta a nemaju od njega koristi do nove generacije konzola.

ako sad nisu prodali grafa nikad nisu 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
neaktivan
ansha kaže...
husarim kaže...

Evo opet ovog lika 

a moram poceli ste iz fantazije da je pascal dx12 gpu do sf da radi sve iz dx12 vulcan apija 

a ono obicno dx11 gofno da oprostite koji koristi gpgpu da softwerski emulira nesto iz dx12 i vulkana

15 godina
protjeran
husarim kaže...
ansha kaže...
husarim kaže...

Evo opet ovog lika 

a moram poceli ste iz fantazije da je pascal dx12 gpu do sf da radi sve iz dx12 vulcan apija 

a ono obicno dx11 gofno da oprostite koji koristi gpgpu da softwerski emulira nesto iz dx12 i vulkana

Toliko je govno da je i uz softversku emulaciju debelo brzi, hladniji i manje trosi... Dabogda ubuduce se sve softverski emuliralo..

Zivila softverska emulacija! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.7.2017 8:59 (ansha).
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Tak sam i ja očekivao da će GTX 1060 u open GL-u raditi isto kao na Vulaknu ili čak i bolje. Ali vidi vraga kad upališ Vulkan na Nvidiji radi sasvršeno u Doomu, i definitivno se osjeti i to debelo razlika u fluidnosti, brzini...jednostavno savršenstvo. Dao Bog da sve igre rade u Vulkanu, sve do jedne. DX 12 je dosta dobar i palim ga u svim naslovima ali Vulkan je savršenstvo. Pričam to kao korisnik koji je prije ove GTX-ce bio na RX 470 kloknutoj na RX 480 taktove, sa kojom sa također bio zadovoljan. Nema Nvidija baš nikakve probleme sa DX 12/Vulkan apijem. Baš nikakve.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Vega

Da, super je, jedino što u Doomu vsync ne radi nikako (masa stuttera kod mene na gtx1080), pa mi je jedino rješenje koristiti opengl i adaptive vsync opciju u doomu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Vsync nisam palio godinama. Na AMD-u sam koristio odlični freesync a na nvidiji koristim vrlo dobar fastsync upaljen u driverima tak da se forsira na svim naslovima. Vsync je pravaziđen odavno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Tebi je jasno da je to svibanj 2016. godine? Drugi citat ne mogu naći, ali to je više od godinu dana od danas. Ne misliš da su riješili 'neke' probleme dosad? Trenutno RTR radi odlično na obje arhitekture, čak i u SLI-ju i trenutno nema problema ni s Vegom FE ni 1080Ti SLI. 

Nope.
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ne brinite, bit će to sve dobro :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ansha kaže...
husarim kaže...
ansha kaže...
husarim kaže...

Evo opet ovog lika 

Toliko je govno da je i uz softversku emulaciju debelo brzi, hladniji i manje trosi... Dabogda ubuduce se sve softverski emuliralo..

Zivila softverska emulacija! 

hladniji .ono LOL ispod 70nepada kad pokrene igre i preko 80 pici ,struju trosi kao veliki 1080ti 342-366w po mom zadnjem mjerenju

samo ti i dalje kupuj nvidijino smece ,i netrakeljaj u amd temama molim lipo

8 godina
neaktivan
XXX kaže...

Tak sam i ja očekivao da će GTX 1060 u open GL-u raditi isto kao na Vulaknu ili čak i bolje. Ali vidi vraga kad upališ Vulkan na Nvidiji radi sasvršeno u Doomu, i definitivno se osjeti i to debelo razlika u fluidnosti, brzini...jednostavno savršenstvo. Dao Bog da sve igre rade u Vulkanu, sve do jedne. DX 12 je dosta dobar i palim ga u svim naslovima ali Vulkan je savršenstvo. Pričam to kao korisnik koji je prije ove GTX-ce bio na RX 470 kloknutoj na RX 480 taktove, sa kojom sa također bio zadovoljan. Nema Nvidija baš nikakve probleme sa DX 12/Vulkan apijem. Baš nikakve.

da koristi software layer  ....  a hw podrzava jedino zadnji opengl tj dx11 :)

17 godina
AMD Vega

cekaj malo xxx ti si na nv-u kad se to dogodilo i zasto 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

cekaj malo xxx ti si na nv-u kad se to dogodilo i zasto 

Čovjek skužio što valja.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice