AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 537.371
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Vega
Tonči kaže...
ansha kaže..

Jedino sta nikog na forumu ne boli dzon za pro kartice...

Na forumu, rijetke, ali inače je to daleko profitabilnije po kartici od igranja.

Ko bi reko da je profitabilnije prodavat iste kartice zabpar puta visu cijenu? 

15 godina
AMD Vega

Između ostalog, Quadro košta jer ima drivere certificirane za pojedine aplikacije. Postupak certifikacije zahtjeva određene resurse što nvidia sve naplati.

Isto tako nisam siguran da je AMD omogućio ECC na Vegi FE. Barem na webu nisu napisali, za razliku recimo od Instinct verzije gdje jasno piše da ima ECC.

(Da, jasno mi je da HBM2 podržava nativni ECC.)

Naranvo, ima onih kojima ovo nije bitno, ali pričamo o zbilja malom tržištu.

Inače, Quadro P4000, 100W, $800

https://www.spec.org/gwpg/gpc.data/vp12.1/Lenovo/P510_P4000/resultHTML.html

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Izgleda da nam dolazi katastrofa epskih razmjera 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Izgleda da nam dolazi katastrofa epskih razmjera 

A gle, kao sto je rekao na kraju, cak i da RX Vega na kraju bude u rangu sa jednom gtx 1080 ako cijena bude stimala, ljudi ce zanemarit vecu potrosnju (posto se radi o vecem cipu kolko sam skuzio) i opet ce biti zadovoljni.

11 godina
neaktivan

Da ali uz sav hype koji su radili bit ce razocarenje po 500ti put. Sa svakom serijom ista prica
Nek se bolje onda drže mid rangea, a ne "rasturit ce 1080ti" onda kad stigne, "pa cuj, doobro je, nisu oni ni planirali stizat 1080ti..."

Ali dobro, možda nas još iznenade

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 21:58 (D3lBoy).
17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Uz sav hype koji su radili bit ce razocarenje po 500ti put. Sa svakom serijom ista prica

RX 470 je pun pogodak...cijenovno, performansama, potrošnjom, grijeanjem, freesyncom, driverima...

11 godina
neaktivan

Je, nikada nisam ni rekao da je los. Govorim o hypeu Vege, ne mjesecima vec skoro godinama. Sad vec viđam videe kao "Navi will be the real king"... To su govorili i za Vegu, a i za Polaris na samom pocetku

15 godina

Pa nije bas sa svakom r9 2xx i HD7xxx bile su odlicne u svoje vrijeme a cak i danas se dobro drze 

15 godina
odjavljen

Pa vega već sada ima 13tflops što je dosta više od 1080ti, sve ostalo je stvar optimizacije.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Ok, ja želim vidjet Vegu kako prestiže 1080ti, sve ostalo je fail kad se uzme u obzir sta su obecali i sta mozda nece moci ostvariti. Pascal vec dugo postoji, tako da nova arhitektura mora biti bolja i obecano je da ce biti bolja. Ali je problem sto onda dođu fanboyevi i brane neuspjeli proizvod.

Ako ne mogu prestici high end onda nek nastave sa Polaris politikom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 22:12 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ja sam valjda fulao taj hype o stizanju 1080ti, meni se po glavi cijelo vrijeme vrtile dvije verziej u rangu 1070 i 1080, mozda sam smao skroman. 

17 godina
odjavljen
AMD Vega

Polaris politika je u stavri bila jako dobra, kao nekadašnjeg ATI-ja sa 3850/70 serijom. Vidi se po onim grafikonima koliko prihoda imaju od konzola a koliko malo od desktop PC grafi. Mislim da je sve jasno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Je, mogli su gađat 1070 i još srezat potrošnju. I bila bi no.1 za gamere i minere.

12 godina
neaktivan

Ma super je ako neće biti dobra za minere, bar će se moći kupiti po normalnoj cijeni.

16 godina
odjavljen
AMD Vega

Inače, Vega VRM je fenomenalan, čini se: 

Nope.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
AMD Vega

obečali su vegu i ona je tu a vega za igranje se još nit javlja nit piše stoga zaboravite je

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
dery kaže...

obečali su vegu i ona je tu a vega za igranje se još nit javlja nit piše stoga zaboravite je

https://twitter.com/Radeon/status/881233662821486593

16 godina
AMD Vega

i šta kaže da će ove godine doći aahaha, kad padne snijeg i otopi se

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.7.2017 23:18 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
AMD Vega

Po meni je i Polaris fail, gtx 1050 nadjačava rx 460, praznina između rx 460 i 470 je prevelika i nju nažalost popunjava gtx 1050 ti, rx 470 od 8gb je nepotreban kao i rx 480 4gb, čak i gtx 1060 3gb nadjačava rx 470 (a i 480).Jedini čip koji valja je rx 470 (sa 4gb vrama), a svi su u početku govorili kako se ne isplati zbog rx-a 480.

0 7 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Vega

Rx 470 4gb za 1500 kn je derala kompletan taj sektor kartica ko beba zvečku i praktički bila jedini logični izbor.

Moj PC  
5 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

hehe ,ajd procitaj ovo sto si napisao jos jednom :)))

17 godina
odjavljen
husarim kaže...

hehe ,ajd procitaj ovo sto si napisao jos jednom :)))

Poanta?

8 godina
neaktivan
XXX kaže...

Rx 470 4gb za 1500 kn je derala kompletan taj sektor kartica ko beba zvečku i praktički bila jedini logični izbor.

Da, a bila je u ponudi svega 15-30 dana.

13 godina
neaktivan
DaShip kaže...

Po meni je i Polaris fail, gtx 1050 nadjačava rx 460, praznina između rx 460 i 470 je prevelika i nju nažalost popunjava gtx 1050 ti, rx 470 od 8gb je nepotreban kao i rx 480 4gb, čak i gtx 1060 3gb nadjačava rx 470 (a i 480).Jedini čip koji valja je rx 470 (sa 4gb vrama), a svi su u početku govorili kako se ne isplati zbog rx-a 480.

1050 vs 460 nema razlike kad se otkljucaju shaderi cak je 460 jaca (iliti 560 tad) a to jaca ti u prevodu znaci 1080p medium/high 30-40fps vs 33-44fps glupa razlika uzeti najjeftiniju uvijek.

1050ti je meh dere je 5 godina stara 7950 kad se clockne, sve 280/285/380 i polovne su jeftinije od nove osjetno plus jaci modeli

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
1060 3gb dere rx 480? Koje nebuloze ti pricas? Pa rx 480 je prestigla i ovu od 6gb, a ne tu osakacenu "1060" od 3gb...

Reci da je best buy kartica za 1080p fail moze samo reci teski fanboy.
14 godina
RX480/580 je ista kao 1060.
Negdje RX pobijedi,negdje 1060.

U prosjeku su ista stvar.
robimarko@gmail.com
16 godina
odjavljen
AMD Vega

Čak i performanse 1080, za manju cijenu, odličan su deal, ali sumnjam s obzirom na 300W TDP.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 0:01 (Tonči).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Previše mi je kontradiktornih informacija zadnjih dana.
Mislim da do izlaska RX Vege nećemo ništa znati,kako izgleda RX driveri za FE su im užasno primitivni i ne koriste ništa što nova arhitektura nudi već su više manje natjerani samo da rade
robimarko@gmail.com
16 godina
AMD Vega

Što se više čeka na tu Vegu, sve sam nekako zadovoljniji što sam uzeo GTX1080. Prvih par dana sam se grizao malo, ali mislim da nemam razloga.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

uskoro ces imati razloga

cjela industrije prelati na vulcan dx12 (hardwerski koji nemogu ovi dx11 nvidijini )

+ rx vega ce biti iznenadjenje i to hladno za nvidiju

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 9:05 (husarim).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice