amd gruva gluposti uzet ce ram sistemski i pretvorit u hbm sa ovih 8 giga ....jeeee pa ne kak !
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 534.017
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne samo sistemski nego i sa SSD-a. Sve je Škot objasnio, treba samo pogledati.
pa jbte ovaj amd je na papiru pun inovacija u praksi 0 bodova, ajde vise amd probudi selp
U praksi to nvidia primjeni posto amd zapne na pola puta
Ne seruckajte dok ne vidite kako radi u praksi.
Što ako se pokaže odlično ?
pa jbte ovaj amd je na papiru pun inovacija u praksi 0 bodova, ajde vise amd probudi selp
Ajme koja zadrtost... Ajde reci konkretno na čemu je AMD zapeo molim te a da je nvidia "dovršila". Ja jedno znam da je nvidia zapela na pola sa implemantacijom dx12 i asinkronih shadera, i to je razlog zašto sam prvi put kupio AMD karticu, do sada sam bio isključivo na nvidiji i AMD mi nije padao na pamet.
U biti budemo dobili nabrijnu 480 sa usb3.1 kontrolerom u koji upiknemo dodatnu memoriju i peri deri, narednih 10 godina na ovu foru.
Jedina dobra stvar da nebudemo bili ograničeni radnom memorijom grafe.
a kako memorija dize brutalno perfomanse blago nama onda s tim "fičerom"
Ako amd ne djeluje brzo sa vegom, imat cemo gpu monopol sto se tice high end-a.
104 chipovi iz generacije u generacije sve skuplji, da ne govorim o onim vecim.
a kako memorija dize brutalno perfomanse blago nama onda s tim "fičerom"
Bolje da je tu nego da nije.
Možda i bolje da ne izbacuju ništa nego da krenu štancat kifle...u ovom trenutku je nvidia sama sebi konkurencija pa je čekanje sigurniji izbor pošto je 1080ti već neformalno vani.
Ma da, super bi bilo bez AMDa, evo već uživamo plaćati 5000kn+ za grafe i pravimo se da je to normalno. Kad bi AMD ispao iz igre, svima bi nam bilo oh toliko bolje.
Ajme koja zadrtost... Ajde reci konkretno na čemu je AMD zapeo molim te a da je nvidia "dovršila". Ja jedno znam da je nvidia zapela na pola sa implemantacijom dx12 i asinkronih shadera, i to je razlog zašto sam prvi put kupio AMD karticu, do sada sam bio isključivo na nvidiji i AMD mi nije padao na pamet.
Pa na cemu nije zapeo nemoze nvidiu da skine sa trona nikako eto u cemu je zapeo djaba njima dx12 kad su opet ispod vrha
Pa na cemu nije zapeo nemoze nvidiu da skine sa trona nikako eto u cemu je zapeo djaba njima dx12 kad su opet ispod vrha
Po svemu sudeči, tu će i ostat. Jaki su samo na riječima.
EDIT: ps. i na pravljenju grafova, naravno.
Po svemu sudeči, tu će i ostat. Jaki su samo na riječima.
EDIT: ps. i na pravljenju grafova, naravno.
Nadajmo se da si u krivu. Monopol NVIDIA-e nije dobar za nikoga, osim za nju samu. Uostalom, konkurencija je uvijek katalizator razvoja. Pogledaj recimo Intel, koji od Sandy Bridge radi minorne ili nikakve pomake jer niti nema značajnoga protivnika.
Nvidia naplati brutalno, ali barem dobiš i brutalnu karticu, šta je je, ali kod Intel CPU-a nije baš takva situacija, oni su digli ruke od "consumer" tipa CPU-a pa samo štancaju nove sa minimalnim pomacima.
Nvidia naplati brutalno, ali barem dobiš i brutalnu karticu, šta je je, ali kod Intel CPU-a nije baš takva situacija, oni su digli ruke od "consumer" tipa CPU-a pa samo štancaju nove sa minimalnim pomacima.
Brutalno? Da, ali budimo iskreni, po nižoj cijeni mogli bi isporučiti i jače čipove kao i nekad. Samo što vide da ovako mogu imati veći profit.
ma smradovi pocevsi od g-synca
ma smradovi pocevsi od g-synca
G-sync je superiornija tehnologija od freesynca.
a da ne pocnem pricat o 3D Marku sto je bilo!
Lupetas, freesync je limitran na minimum 45 Hz, nakon toga ide fixni refresh rate od 30 Hz, dok je kod nvidie drugacija prica.
Sinhonizovanje ide do 30 Hz, znaci na polju gdje je najkriticnije 30-50 fps, amd se gubi.
Progoglaj malo prije nego sto krenes pisati.
kome odgovaras pricam o 2k1 kad su namjestili rezu...ti progooglaj.
kome odgovaras pricam o 2k1 kad su namjestili rezu...ti progooglaj.
Pa gore si napisao da su smradovi od g-synca.
Lol, jebo lud zbunjenog.
p.s. i amd je varao :)
hahhaha :-)
ma znam da je bolje ali naplacuju dok amd ne
dolazi freesync 2 !
Brutalno? Da, ali budimo iskreni, po nižoj cijeni mogli bi isporučiti i jače čipove kao i nekad. Samo što vide da ovako mogu imati veći profit.
kako misliš po nižoj cijeni i jače čipove?
gtx570 - 350usd
gtx670 - 400usd
gtx770 - 400usd
gtx970 - 330usd
gtx1070 - 380usd
sad pogledaj raspon cijena i koliko je 1070 jača od 570, pa pogledaj raspon cijena kod intela za neki i5 i koliko je novi i5 jači od onog iz 2010. godine
intel je daleko, daleko veće smeće od nvidie po pitanju dobitka price/performance kroz godine
gtx570 - 350usd
gtx670 - 400usd
gtx770 - 400usd
gtx970 - 330usd
gtx1070 - 380usd
sad pogledaj raspon cijena i koliko je 1070 jača od 570, pa pogledaj raspon cijena kod intela za neki i5 i koliko je novi i5 jači od onog iz 2010. godine
intel je daleko, daleko veće smeće od nvidie po pitanju dobitka price/performance kroz godine
nemoj se ljutiti, ali imam skoro 45 godina i apsolutno ne funkcioniram na način da bi mogao sad gledati sat vremena jubitu trkeljanja, da bi skužio što si ti mislio reći u odgovoru na moj post
nemoj se ljutiti, ali imam skoro 45 godina i apsolutno ne funkcioniram na način da bi mogao sad gledati sat vremena jubitu trkeljanja, da bi skužio što si ti mislio reći u odgovoru na moj post
Pogledaj barem prvi video. Nemam volje toliko pisati. Niti toliko vremena.
gtx570 - 350usd
gtx670 - 400usd
gtx770 - 400usd
gtx970 - 330usd
gtx1070 - 380usd
Ako su ove cijene stvarno tolike po izlasku onda i nije nvidia nabijala cijene kolko sam ja uvik mislija,s obzirom da je svaka sledece osijetno brža...ove tvoje cijene su me stvarno iznenadile al ih neman sad vrimena provijerit,al ako je istina nemislin da je nvidia tolki smrad kolko sam zadnjih godinu dana bija uvijeren iako imaju dosta putra na glavi radi raznih muljanja(ali ima i AMD)
p.s. ali i dalj molin boga da nedođe do monopola jer onda smo stvarno naj*ali :(
Ja sam prije stalno koristio amd kartice. Ovo sa cijenom nvidie su besislice. I amd bi digao cijene kad mu nvidia ne bi bila ni blizu.... Svi iskoristavaju priliku kad nema konkurencije. To se vidjelo na primjeru kad je amd izdao seriju 7xxx. Kad su bili jaci od nvidie digli su cijene u nebo.