Hehe koja ti je to piva već
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kaj se ne clocka 1060 sama od sebe sa Boost 3.0 i makar taj boost u kratkom vremenu padne mislim da i dalje drzi karticu OCanom. Ugl 15% od brojeva koji su tamo na grafovima je taman tolko da bude fps sporija od 480, lol.
Referentne boostaju do oko 1830MHz stabilno, dakle ima fore nekakvih 15% za overclock jezgre i mem. Al jasno možeš i RX clockat također cca 15% pa opet pobjegne. Na kraju sve ovisi o cijenama i tome koliko je koja verzija RXice bučna..
Koja se to 480-ka clocka 15%? Da je odem kupit za drugi komp sutra...
Necemo ti reci, neces ti superiorniji hardver stavljati u konfu broj 2
Al nek ti se tresu gaće, kaj mislis di bi bila tvoja gtx1070 na ovom deus ex benchu?
1.) ...a možda je i vrijeme da malo postanem više aktivan po pitanju postanja na forumu, jer ono.. 7 poruka - registriran od 2011., a pratički sam svaki dan tu... :))
2.) ....Znači uspio sam doći sa stock 1087 na 930 mV, na Stageu 7, a memoriji se neda baš raditi na nižem naponu, pa ona radi na 980 mV, dok na nižim naponima dosta žestoko baca artefakte. Tih 157mV mi se čini kao popriličan undervolt, pa me zanima jesam li nisam nešto zeznuo/zanemario ?
3.) U svakom slučaju, hladnjak/ventilator mi se čini dosta tiši od Intelovog stock coolera (pogotovo u gore spomentuom Witcheru, gdje ide do 2000-2200 RPM), tako da mi je to super. (jel bi neki mali cooler tipa LC CC 95 bio dobra zamjena za njega (stock coolera) ?)
4.) Ako hoćete, nabacim još koji bench ili nešto takvo! :)
1.) vidim ja da tebe ovdje nitko ne hebe pol posto, a jedini si - da tako kažemo - on topic, ostalo na zadnjih par stranica sve klasična prejebanija čija je kita veća.... - ne odustaj, nema smisla da ostaneš na 7 poruka
2.) ovo neka savjetuje netko tko se kuži u amd grafe
3.) popuni rubriku "moj pc" da znamo konretnije, ali da - lc cc 95 će izvrsno zamijeniti neki intel stock, bar na neklokanim i5 procesorima - imat ćeš niže temperature i potpunu tišinu za pišljivih 90-ak kuna
4.) obavezno, uključi se u forum
Necemo ti reci, neces ti superiorniji hardver stavljati u konfu broj 2
Al nek ti se tresu gaće, kaj mislis di bi bila tvoja gtx1070 na ovom deus ex benchu?
To sta je broj 2 ne znaci da je slabija od ove ;)
Znači legacy driveri na djelu.
3.) popuni rubriku "moj pc" da znamo konretnije, ali da - lc cc 95 će izvrsno zamijeniti neki intel stock, bar na neklokanim i5 procesorima - imat ćeš niže temperature i potpunu tišinu za pišljivih 90-ak kuna
Hvala, evo popunio sam (fun fact: imamo isti procesor, tako da da - zaključana i neklokana i5)
Aha, a to je onda to, makar skaliranje u igri vjerojatno nebi popratilo OC.
Pa u pravilu ako clockaš i jezgru i mem za 15% i u niti jednom trenutku nemaš cpu bottleneck skaliranje bi u igrama trebalo bit otprilike isto. Evo primjer, ovisno od igre, boost 14 do 17%.
@ansha dobro ne idu baš 15%, ne poteže svaka RX480 1380MHz, al eto jesu 10% za jezgru i mem. Ali sve ovisi o cijeni, Gainward GTX1060 6GB je 290€ a Sapphire RX480 8GB 320€, tako da taman ispada koliko je RX480 skuplja toliko je i brža, pa sad šta ko preferira.
Zasto kupovati 8GB 480, novi Deus Ex za teksture iznad high trazi grafu sa preko 4gb memorije =D na 1080p
Kad staviš Ultra postavke, ionako se nećeš baš naigrati Deus Exa na 480 :)
Sto ne bi? Nece texture quality toliki ucinak(tj nece ga ni biti) na FPS imati ako stavis na ultra, jer na high ide blizu 3gb (bar kod 280X kartice)
Tonchi jel mogu na 4k aa of sve max igrat da je nekupujem bzvz :-)?
ček malo, na techpowerup su mjerili memory usage za deus ex i na 1080p je manji od 4gb čak i na ultra
tek na 2k malo prelazi 4gb, ali kakvog smisla ima sa 480 igrat na 2k ikad će biti slide show svako malo
otkud sad da je zaključano za ispod 4gb?
Citam po steamu da je lose napravljena tako da cekam update od same igre i amd-a ;-)
7.9 stiže "DX12 patch" pa onda pričekaj njega pa vidi..
Zasto kupovati 8GB 480, novi Deus Ex za teksture iznad high trazi grafu sa preko 4gb memorije =D na 1080p
ima ih ima ,doom, tomb raider, deus ex.. a bit ce ih sve vise..
Sto ne bi? Nece texture quality toliki ucinak(tj nece ga ni biti) na FPS imati ako stavis na ultra, jer na high ide blizu 3gb (bar kod 280X kartice)
Neće proći 4GB, ali čak i kad prođe, FPS će biti tako loš da neće bit igrivo.
Tonchi jel mogu na 4k aa of sve max igrat da je nekupujem bzvz :-)?
Ako je vjerovat ovome - možeš, u 27fps. Šta ako ne možeš sve na max onda nećeš ni kupovat ni igrat?
LOL, da, podrška za CrossFire idealna.
Igra se na dva Titana X (Pascal) vuče k'o krepana mačka na 4K.
ček malo, na techpowerup su mjerili memory usage za deus ex i na 1080p je manji od 4gb čak i na ultra
tek na 2k malo prelazi 4gb, ali kakvog smisla ima sa 480 igrat na 2k ikad će biti slide show svako malo
Nisam rekao da je zakljucano, evo ti gameplay koji pokazuje
p.s. speaking of charts, AMD learned something
https://twitter.com/AMDRadeon/status/768161032116248576?lang=nl
Evo u "DX12" malo bolje stanje, 35fps. Skaliranje praktički idealnih 100%.
Znači tvrdiš da je 4GB vrama malo za 4K Ultra?
Evo chaselol kaže da je AMD naučio kako se rade grafovi..
Vidi 295x2 kako se jos uvijek dobro drzi 😉
Evo u "DX12" malo bolje stanje, 35fps. Skaliranje praktički idealnih 100%.
Znači tvrdiš da je 4GB vrama malo za 4K Ultra?
Ne znam odakle ti ti grafovi jer DX12 ne postoji još za Deus Ex. Ti grafovi koji dolaze od tko zna gdje, u pravilu su mi manje zanimljivi od stvarnih proba.
Tako sam i ja čitao da je SLI prekrasan... a onda sam vidio da nije baš sve istina što čovjek pročita:
http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5130581.aspx
http://www.bug.hr/forum/post/graficke-kartice/gtx-10xx-pascal-klub-2016/5131057.aspx
Vidjet ćemo. Danas popodne ću se igrati s nekim drugim testovima...
Nisam rekao da je zakljucano, evo ti gameplay koji pokazuje
nemoj se ljutit, ali nemam volje gledat u video uratke od 10 minuta
nema mi gore od video recenzija gdje kojekakvi poluidioti trkeljaju uglavnom gluposti i gubiti vrijeme na to
jbga, ja sam onako starinski navudren na pisane testove gdje mogu začas preskočiti na dio koji me zanima
ne znam, vidim na techpowerup da igra s titanom na 1080p ne vuče više od 4gb, pa tko je u pravu nemam pojma (i još uvijek ne znam što je u videu niti imam namjeru gubit vrijeme na njega)
pa da, a još se pitam na što me podsjeća graf
no, to je u redu, ako može nvidia zašto ne bi i amd
Što se vrama tiče evo slika dolje
po grafu od techpowerup titan x troši manje od ovih
Odlucio sam se za gtx 1060 3GB SLI...tjera sve u 4k i nema vram bottleneck...jos kad novi dx12 naslovi upregnu njihovih citavih 1150 cuda cores i 3.9 teraflopa...milina
Što se vrama tiče evo slika dolje
a jel to potrošnja vrama ili nužna količina prije nego počne igra štucat?
odnosno jel se igra pruži na toliko zato jer ima viška memorije na grafama ili će neka grafa sa 4gb imati stutter fest?
i kako onda na techpowerup testu potrošnja ne prelazi 4gb, tko je tu lud?
nemoj se ljutit, ali nemam volje gledat u video uratke od 10 minuta
nema mi gore od video recenzija gdje kojekakvi poluidioti trkeljaju uglavnom gluposti i gubiti vrijeme na to
jbga, ja sam onako starinski navudren na pisane testove gdje mogu začas preskočiti na dio koji me zanima
ne znam, vidim na techpowerup da igra s titanom na 1080p ne vuče više od 4gb, pa tko je u pravu nemam pojma (i još uvijek ne znam što je u videu niti imam namjeru gubit vrijeme na njega)
Tvoj izbor, inace ingame podesavanje i odma ti pokaze koliko vuce sa njegovom 280X pojede 2.8GB a taj graph na techpowerup nema smisla nikako