AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

8GB MSI 480 390 eura u Alzashopu, lol. 4GB MSI izgleda stize prije, nego sto sam ocekivao, 320 eura u Alzi. U Njemackoj ce ici od 300 eura izgleda: https://www.cyberport.de/?DEEP=2E12-3E6&APID=6, ali dostava 30 eura..

Nitro 4GB pak kosta 1980kn u Alzi, znaci 400kn razlike u odnosu na MSI :/ Kod nas valja nadodati jos minimalno cca +150kn na te cijene.

17 godina
dery kaže...

Ispada da je sve iznad devila 470 4gb(rx480,gtx1060) bacanje love. Šta kažete na to?

Pa onak u grubo, 480 je bolja od 470tke za kojih 8-10fpsa, opet ovisi od igre do igre, a razlika je u cijeni, 200-300kn..

Opet se gleda, više fpsa je bolje

13 godina
protjeran
dery kaže...

Ispada da je sve iznad devila 470 4gb(rx480,gtx1060) bacanje love. Šta kažete na to?

s obzirom da je sve ISPOD toga "đabe" da imas pravo!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

8GB MSI 480 390 eura u Alzashopu, lol. 4GB MSI izgleda stize prije, nego sto sam ocekivao, 320 eura u Alzi. U Njemackoj ce ici od 300 eura izgleda: https://www.cyberport.de/?DEEP=2E12-3E6&APID=6, ali dostava 30 eura..

Nitro 4GB pak kosta 1980kn u Alzi, znaci 400kn razlike u odnosu na MSI :/ Kod nas valja nadodati jos minimalno cca +150kn na te cijene.

Da, baš sam gledao jučer što im je s tim cijenama. 4gb MSI košta koliko i 8 gb nitro.

11 godina

Placas sto je trenutno najbolji model.. 400kn vise je malo previse, ali i dalje u granicama normale. Bilo bi super kada bi dosao Gigabyte sa cijenom i perf. izmedju te 2 grafe.

13 godina
Stjepanj kaže...

kad pricas budalastine, kakve veze da grafa ima i pasivno hladenje ako je doticna necujna i adekvatno hladna...? daj nam molim te objasni?

A tugo moja koliko kenjas to je strasno, ispade dual/tripple fan smece u poredjenju sa single zujalicom.

Sto ne uze referentnu 1070 genije nego tripple fan gigu a?

Nemogucno glupa rasprava s tobom u zadnjih mjesec dana, udaras sam sebi kontru svakim komentarom

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran
dery kaže...

Zasad najbolji izbor ako se ide na rang rx480 jest njihova konkurencija, nažalost ali to je realno stanje stvari sada radi cijene.Konkretno naj u tom rangu jest ovo.

Napokon glas razuma i u ovoj temi :)

Sta je je, 470/480 su krajnje bezvezne i nekonkurentne grafe po trenutnim cijenama...

13 godina
protjeran
Pa kaj su cijene radeona i vani vece od 1060?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Jonja kaže...

Koliko kosta shipping sa casekinga?

Ispalo 23€, no taj iznos dijelim sa kolegom koji je uzeo rx 460 pa i nije tako "puno".

Stjepanj kaže...
_mark0_69 kaže...

Dosadilo mi čekanje pa sam naručio 480 devilicu iz njemačke, jer se još nezna kad će msi bit dostupna. Kad stigne vidit ćemo kakva je zapravo ali mislim da neće razočarat.

na koji setup ces to staviti?

Bit će uparena sa i5 6600k.

Inače zanimljiva informacija sa casekinga, jučer su prodali zadnju devilicu koju su imali kod sebe (od 340 komada) pa ću morat čekat ~2 tjedna. Kažu da je navala i ne dopuštaju da isti kupac kupi više od 2 ista modela (rudari bi kupili po 8+ komada odjednom) te da je apsolutno nemoguće nabavit referentnu karticu sa 4gb, a od nereferentnih 4gb će jedino sapphire bit dostupna i to za mjesec dana. To samo pokazuje koliko problema rudarenje stvara na tržištu.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Neozbiljni trgovci nabili su cijene neref. rx480 8gb pokraj jače konkurencije kod koje se iste nađu po nižoj cijeni, evo gtx1060 palit dual(jača, hladnija,tiša, manje troši) skroz dobra jeftinija 10€ od najeftinije, devil rx480.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 18:29 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da, iz perspektive gamera, cijene nemaju puno smisla no kad se uzme u obzir kompletna situacija, znaju trgovci jako dobro šta rade. Neće rudar kupit nvidiju kad je amd 100 puta (hiperbola!) bolji za njegov posao.

14 godina

To samo pokazuje koliko problema rudarenje stvara na tržištu.

Meni to nije jasno kak tako sporo dolaze na tržište s obzirom kada je lansirana grafa a isto tako mi nije jasno kako ne štanca AMD i partneri više grafi ako su tako tražene ?? Nit moš kupit normalnu GTX 1060 niti RX 480 a obje su tu već neko vrijeme.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

zasto je nv slabiji od amd-a u rudarenju ? 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zanimljivi system req. za novi Deus EX , preporuceno za full hd AMD Radeon RX 480 or NVIDIA GTX 970 eto vam materijala za svađu oko dx12 opet 

twice the pride double the fall
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Izgleda da bumo morali pričekat deveti mjesec, onda bi navodno trebala bit veća ponuda nereferentnih modela rx480tke..

Ovo sad je srednja žalost.. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Meni to nije jasno kak tako sporo dolaze na tržište s obzirom kada je lansirana grafa a isto tako mi nije jasno kako ne štanca AMD i partneri više grafi ako su tako tražene ?? Nit moš kupit normalnu GTX 1060 niti RX 480 a obje su tu već neko vrijeme.

Pa neznam, 340 grafa prodano i to samo jednog proizvođača, u jednoj trgovini, više se čini kao da se brzo prodaju i to u povelikom broju nego da ih partneri ne štancaju. A i kako je onaj bradonja iz sapphirea rekao negdje: nikad ne počinješ proizvodnju novog modela sa max kapacitetom jer neznaš kako će se prodavat. Vjerujem da će se situacija popravit s vremenom.

17 godina
odjavljen
dad0r kaže...

Zanimljivi system req. za novi Deus EX , preporuceno za full hd AMD Radeon RX 480 or NVIDIA GTX 970 eto vam materijala za svađu oko dx12 opet 

To je za DX 11.

17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

DX12 na 970 neće radit?

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Penryn kaže...

DX12 na 970 neće radit?

radit ce dx12 i na gt910 u laptopu

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
Penryn kaže...

DX12 na 970 neće radit?

Zašto ne bi radilo? Pitanje je koliko dobro.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Izgleda da Devilice dolaze i bez logo-a na backplate 

Click me

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa nisu bez razloga najjeftinije.. 

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dad0r kaže...

to je za dx11 i izgleda da igra nije od nvidie,amd logo je na stranici

12 godina
Penryn kaže...

Ta single fan zujalica na samo 1500rpm održava 60C uz takt od 2GHz. Toliko o tome..

Zapravo nije ta nego ova SC verzija, 10€ skuplja.

hebemti što radi napredak u efikasnosti, da grafu tog ranga jedan vent drži hladnu i tihu

chaselol kaže...

Ma moze je drzati i na 50C ja kad vidim single fan grafu, odma me odbija pogotovo za grafu tog ranga, jednostavno 2 fan min, 3 je vec  just my2 cents

Pazi stjepka sto baca hejt

pričaš bedastoće po običaju, to je 90mm vent, nisu ti to zujalice od 75mm kao na devil 470/480

ako hladi dovoljno dobro i na 50-60% okretaja u loadu, jedan vent je uvijek prednost nad dva ili tri jer stvara manje buke, grafa zauzima manje mjesta i duplo je manja mogućnost da će ti prozujat vent

sve, ali baš sve prednosti su s "1-ventilskim" rješenjem, naravno pod uvjetom da je dovoljan za ohladiti grafu, što ovdje jest slučaj

9 godina
A tek kad dodju 1.8litrene 16 ventilske kartice to ce bit turbo e
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
A tek kad dodju 1.8litrene 16 ventilske kartice to ce bit turbo e

....i s dvostrukim svjećicama (s alfa romeo logom)

13 godina
picajzla0707 kaže...

ako hladi dovoljno dobro i na 50-60% okretaja u loadu, jedan vent je uvijek prednost nad dva ili tri jer stvara manje buke, grafa zauzima manje mjesta i duplo je manja mogućnost da će ti prozujat vent

sve, ali baš sve prednosti su s "1-ventilskim" rješenjem, naravno pod uvjetom da je dovoljan za ohladiti grafu, što ovdje jest slučaj

Sta rece pa osta ziv 

Enivej kad sam rekao zujalice, single fan grafama danas je mjesto iskljucivo u mini konfiguracijama, ostalo necu da gledam. EOD

P.S. kad vam toliko valja single fan sto se niste odlucili na nju, ti prvenstveno hoces tiho hladno eto ti grafe, go for it tiger.

15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Koji si ti tukac, ta grafa je hladnija i tisa od bilo koje 480-ke, al moras ti branit titulu naj fanboya na forumu...

Moj PC  
8 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

jedan ventilator na manjim grafičkim karticama(kraći pcb) je sasvim dovoljan da ohladi(i to bez vellike buke) kartice tipa gtx 1060,rx 480,gtx 960 itd. kao npr. Accelero Mono PLUS,ali ako je sam mora bit veći,120-140mm

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2016 10:46 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

Sta rece pa osta ziv 

Enivej kad sam rekao zujalice, single fan grafama danas je mjesto iskljucivo u mini konfiguracijama, ostalo necu da gledam. EOD

P.S. kad vam toliko valja single fan sto se niste odlucili na nju, ti prvenstveno hoces tiho hladno eto ti grafe, go for it tiger.

jedan 90mm vent koji radi na manje od 1500rpm je daleko bolja opcija od 3 ili 2 zujava 75mm venta koji rade na 2000+rpm kao na onoj 470/480 red devil kojoj se klanjaš

još kad pritom ima i nižu temperaturu, manja je pa je možeš staviti u veliko ili malo kućište po izboru, lakša je pa manje opterećuje utor na matičnoj, ima 2× ili 3× manju mogućnost kvara ventova, ima dakle apsolutno sve prednosti

na koncu, prestani trkeljati gluposti i navedi jednu jedinu prednost 2 ili 3 venta na grafi, ako je jedan vent više nego dovoljan za ohladiti grafi i još je pritom na niskim okretajima

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice