AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Kopsi1304 kaže...

4GB mi bode oči

Zasto? Ako ne namjeravas CF 4gb se jedino isplati i kupiti, kao i kod 480, jedino sto 8gb modeli (480) nema sa istim hladjenjem kod 4gb kartica, bar ne Devil ako se ne varam...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:22 (chaselol).
10 godina
neaktivan

Ok, evo ti onda igraj Batman Arkham Knight-a sve na max postavkama, pa ćeš vidit kako ćeš proći sa 4GB... nije future proof

Btw nitro+ od sapphira je bolja kartica od devila koliko znam

14 godina
Kopsi1304 kaže...

Ok, evo ti onda igraj Batman Arkham Knight-a sve na max postavkama, pa ćeš vidit kako ćeš proći sa 4GB... nije future proof

A jesi uzeo pravi primjer, svaka čast. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
protjeran
Hexfire kaže...
Kopsi1304 kaže...

A jesi uzeo pravi primjer, svaka čast. 

Zapravo, B:AK je prilično dobro ispeglan sada. Nema dropova, samo se ponekad crasha U svakom slučaju više od 4GB na bilo kojoj 470ci nije nikakav futureproof, to je marketinški trik. Ona ne može iskoristiti taj VRAM jer nije dovoljno snažna.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:47 (Prince-Artas).
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Zapravo, B:AK je prilično dobro ispeglan sada. Nema dropova, samo se ponekad crasha U svakom slučaju više od 4GB na bilo kojoj 470ci nije nikakav futureproof, to je marketinški trik. Ona ne može iskoristiti taj VRAM jer nije dovoljno snažna.

Po toj logici ni RX460 ne treba preko 2GB jer je realno slaba, a kad ono..

Will this run on my 486?
11 godina

Po meni je Nitro isto bolja od Devil, ali tu su im negdje verzije 470, a Devil 20 eura jeftinija vani. Nitro 470 je neisplativa pored Nitro 480, vani razlika 10 eura, kod nas 200-250kn.. 470 su izgleda puno dostupnije, a neref. 480 treba kupovat vani..

Dam se kladit da MSI svoju 4GB 480 nece izbacit jos mjesec dana. Gigabyte n.c, grafa im izasla prije skoro mjesec dana (tko ne vjeruje - link), a jos nisu dali podatke o hebenim clockovima, dostupnost katastrofa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:52 (The_Fichek).
17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

@Penryn - Slobodno mi linkaj razlike između 470ki sa 4 i 8 GB RAMa...

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:56 (Prince-Artas).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

pa evo kao prvo bolji overclock

evo ti razlike u RX 480 4gb i 8gb overclocku

KLIK

RX 470 se puno bolje OCa za razliku od 480 tako da će razlika biti još i veća, na žalost kitguru nije još testirao 8GB verziju 470-ke nitro

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 13:59 (Kopsi1304).
11 godina

8GB 480 ima Samsung memoriju koja se bolje clocka. 4GB 480, sve 470 i 4GB 460 imaju Hynix memoriju. Razlike izmedju 4 i 8GB na svim tim grafama su po meni nikakve za 1080p gaming, osim za nekog pametnog ko misli paliti Hyper mode u Mirrors Edgeu ili nabijat MSAA u igri kao AC. Core clock se slicno overclocka kod svih tih grafi ili su recenzenti do sada dobivali zlatne primjerke 460 i 470.

EDIT: maknuo sam dio di sam napisao da se Hynix bolje clocka na 480, tu je to negdje, vidim da 460 poteze slicne mem clockove kao i 4GB 480. Za 2GB 460 nisam jos nasao info koju memoriju ima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:12 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Oću kad ti meni daš dokaz da 8GB nije nikakav futureproof, tj. da u budućnosti za god-dvi neće bit igara koje traže više od 4GB. Eto pokreni sad DOOM na nightmare postavkama s karticom od 4GB. Kad se riješiš Nano s 4GB onda će bit druga priča..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:15 (Penryn).
11 godina

Naravno da je futureproof, za nekog tko ne misli mijenjat grafu 5 godina, a ne za 80% forumasa ovdje koji mijenjaju grafu svakih godinu, kamoli 2g.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:25 (The_Fichek).
17 godina
protjeran
Penryn kaže...
Prince-Artas kaže...

Oću kad ti meni daš dokaz da 8GB nije nikakav futureproof, tj. da u budućnosti za god-dvi neće bit igara koje traže više od 4GB. Eto pokreni sad DOOM na nightmare postavkama s karticom od 4GB. Kad se riješiš Nano s 4GB onda će bit druga priča..

Prvo kakve veze ima Nano s ičim? Drugo da bi nešto bilo futureproof onda bi se to vidjelo već sada direktnom usporedbom dva ista GPUa koja ima različit VRAM. Razlika od par FPSova meni nije futureproof u korist 8GB. Radi se o karticama za FHD gaming i tu sada ne treba 8GB, a sumnjam da će ikad i trebati.

11 godina

Tko nadje Doom 1080p Ultra vs Nightmare nek posalje, ja nisam uspio..

17 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Prvo kakve veze ima Nano s ičim? Drugo da bi nešto bilo futureproof onda bi se to vidjelo već sada direktnom usporedbom dva ista GPUa koja ima različit VRAM. Razlika od par FPSova meni nije futureproof u korist 8GB. Radi se o karticama za FHD gaming i tu sada ne treba 8GB, a sumnjam da će ikad i trebati.

Do prije god-dvi smo i za 2GB mislili da je sasvim dovoljno za 1080p, a vidi situaciju sad. Tako da, u najmanju ruku je neodgovorno a da ne kažem glupo tvrdit da je 8GB marketinški trik. 

Will this run on my 486?
17 godina
protjeran
Penryn kaže...
Prince-Artas kaže...

Do prije god-dvi smo i za 2GB mislili da je sasvim dovoljno za 1080p, a vidi situaciju sad. Tako da, u najmanju ruku je neodgovorno a da ne kažem glupo tvrdit da je 8GB marketinški trik. 

Prije dvije godine igranje na višim rezolucijima je bila rijetkost, danas to više nije. Rezolucije više od FHD profitiraju sa više VRAMA od 4GB. Da se ovdje priča npr. o GTX 1070 4GB vs 8GB to onda ima smisla. Na mid range 470ki 8GB po meni nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:36 (Prince-Artas).
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zasad najbolji izbor ako se ide na rang rx480 jest njihova konkurencija, nažalost ali to je realno stanje stvari sada radi cijene.Konkretno naj u tom rangu jest ovo.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:37 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

480 sa 4 i 8GB imaju 95% iste rezultate u 1440p kada se gleda da u testiranim igrama imaju fps >=50. Ono sto ubija VRAM su postavke kao MSAA i graf. kvalitete iznad Ultra kao Hyper quality u ME:Catalyst ili Nightmare u Doomu. Tko zeli palit sve moguce i nemoguce postavke nema kaj gledat 480, nego za sad barem 1070. Uostalom, tko ima para za 1440p vjerojatno ce si i moc priustiti takvu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:44 (The_Fichek).
13 godina
dery kaže...

Zasad najbolji izbor ako se ide na rang rx480 jest njihova konkurencija, nažalost ali to je realno stanje stvari sada radi cijene.Konkretno naj u tom rangu jest ovo.

Derp

Single fan zujalica, no thanks :D

17 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

480 sa 4 i 8GB imaju 95% iste rezultate u 1440p kada se gleda da u testiranim igrama imaju fps >=50. Ono sto ubija VRAM su postavke kao MSAA i graf. kvalitete iznad Ultra kao Hyper quality u ME:Catalyst ili Nightmare u Doomu. Tko zeli palit sve moguce i nemoguce postavke nema kaj gledat 480, nego za sad barem 1070. Uostalom, tko ima para za 1440p vjerojatno ce si i moc priustiti takvu grafu.

Oćeš reć da su extra 4GB tu samo radi fore

17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Derp

Single fan zujalica, no thanks :D

Ta single fan zujalica na samo 1500rpm održava 60C uz takt od 2GHz. Toliko o tome..

Zapravo nije ta nego ova SC verzija, 10€ skuplja.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 14:54 (Penryn).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

rx 480 4gb vs rx 480 8gb, razlika je od 1-3fps-a, isplativo? naravno da ne!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Prince-Artas kaže...
The_Fichek kaže...

Oćeš reć da su extra 4GB tu samo radi fore

Ne bas, ali za prosjecnog kupca koji gleda ulozeno/dobiveno omjer da. Tko se zeli igrati se na min. 60fps sa RX 480, a ne 30fps sa Hyper Ultra quality settings (ME:Catalyst) ili 50fps sa 4xMSAA u odredjenim igrama (AC:Syndicate), da. 8 i 4GB 480 imaju vrlo slicne, prakticki ja bih rekao identicne performanse kad se postavke ne nabiju do ibera za sto 480 nije namijenjena. 

Dam se kladit da bi Doom na FHD Nightmare isto letio na 4GB 480, ali je problem sto cigani uopce ne daju da se ta postavka upali, ako grafa nema vise od 5GB: 

Evo i gameplay Nightmare Dooma na 8GB vs Ultra Dooma na 4GB 480 side by side: 

Cijenovna je razlika izmedju tih grafi kada se gledaju iste verzije, bilo ref ili neref., skoro pa cijena jednog 120GB SSDa, nekad i vise.

Nadalje, najbolja stvar s kojom se 480 moze uparit je FreeSync monitor, a svi takvi na FHD rezi idu do min. 75Hz. Da se postigne tih 75Hz neces palit bolesnoce od postavki, tako da ce opet razlika izmedju 4 i 8GB biti prakticki nikakva.

Za 1-2g, ako bude nesto igara koje ce trositi puno vise od 4GB na grafi ranga 480, onda ce razvoj tih igara biti i popracen razvojem novih grafi za njih, kao i uvijek. Opet ce se naci neka best buy grafa, 480 na Njuskalo i to je to.

Zasto uopce postoje 8GB verzije? Iz istog razloga kao i 6pin na referentnoj 480 ili 8GB na 390. Da se pokazu misici i da nebi bilo da Nvidia ima vise VRAMa i da se uostalom napuni budzet AMDu jer 4GB 480 koje su po meni bez ikakvog razmisljanja najveci best buy nema skoro pa nigdje za kupit.

Veci best buy bi bila samo 4GB verzija 480 sa vise tranzistora, jezgri sa cijenom izmedju 4 i 8GB trenutne 480, ali bi onda sigurno bilo puno vise onih koji bi pisali da je grafa sranje jer nema 6GB kao 1060.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 15:16 (The_Fichek).
13 godina

Ma moze je drzati i na 50C ja kad vidim single fan grafu, odma me odbija pogotovo za grafu tog ranga, jednostavno 2 fan min, 3 je vec  just my2 cents

Pazi stjepka sto baca hejt

13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

kad pricas budalastine, kakve veze da grafa ima i pasivno hladenje ako je doticna necujna i adekvatno hladna...? daj nam molim te objasni?

Moj PC  
2 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dam se kladit da bi Doom na FHD Nightmare isto letio na 4GB 480, ali je problem sto cigani uopce ne daju da se ta postavka upali, ako grafa nema vise od 5GB: 

Evo i gameplay Nightmare Dooma na 8GB vs Ultra Dooma na 4GB 480 side by side: 

AHAHAHAH pa ti si bog

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Dosadilo mi čekanje pa sam naručio 480 devilicu iz njemačke, jer se još nezna kad će msi bit dostupna. Kad stigne vidit ćemo kakva je zapravo ali mislim da neće razočarat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Koliko kosta shipping sa casekinga?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Jonja kaže...

Koliko kosta shipping sa casekinga?

oko 20€ još nadodaj na cijenu

13 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Dosadilo mi čekanje pa sam naručio 480 devilicu iz njemačke, jer se još nezna kad će msi bit dostupna. Kad stigne vidit ćemo kakva je zapravo ali mislim da neće razočarat.

na koji setup ces to staviti?

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ispada da je sve iznad devila 470 4gb(rx480,gtx1060) bacanje love. Šta kažete na to?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.8.2016 15:33 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice