AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 814.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
6 0 hvala 10
15 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Tonči kaže...
MEGATAMA kaže...

Ovo sto nvidia radi u zadnje vrijeme tesko da bi...

Dovoljno se sjetiti 970 i 3.5GB+0.5GB, pa zatim Asynca na reklami za 980Ti, zatim kasnije priče o driverima koji će to uključiti (iako fizički ne postoji). Zatim 67°C na običnoj 1080 i 2114MHz, a onda Async na Pascalu, pa zatim HBM na Pascalu u roadmapu iako ga, čini se, nikad neće izdati na tržište.

Najsmješnije je što, AMD napravi Vulkan, a onda ga Nvidia uza sve ostalo koristi za svoju promociju, iako su tu bitno lošiji.  AMD-ov fail TBH.

Sve stoji osim boldanog, u pitanju je bio vent na 100% tako da temperatura nije nista cudno. Takt od 2100+mhz nije neuobicajen.. 

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Cekaj na 55% ventovi su ti na 2200rpm?? Meni su na 70% ventovi na 1700rpm, bitno da si me ti uvjerio da je to neizdrzivo bucno 

K'o i obicno ne citas sta pise.

Ventovi ne prelaze 55% iliti ~1473rpm na toj temperaturi 77C+ tek ide gore

EDIT: to je ono sto se meni ne svidja a sto uzima sve veci mah kod proizvodjaca, kartice se griju ali je bitno da ostanu tihe 

To je normalno, buka te direktno ometa, a temperaturu ne trebas ni pratit, koga briga. Jel kartica pod garancijom - je, prema tome...

16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Sve stoji osim boldanog, u pitanju je bio vent na 100% tako da temperatura nije nista cudno. Takt od 2100+mhz nije neuobicajen.. 

2100+ nije ni čest, a temperatura je uštimana također. FE ne može dugo stati na 67°C niti kad je na 100%.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

2100+ nije ni čest, a temperatura je uštimana također. FE ne može dugo stati na 67°C niti kad je na 100%.

Normalno da za prezentaciju nisu izabrali ispodrposjecan primjerak, moja 1070-ka je los clocker pa je opet u igrama mogu natjerat na 2088mhz. 

Po svemu sta sam vidio 67C je normalna temperatura za FE na 100% venta.

Evo bas pogledao na hardocp-u 1080FE overclocking clanak, na 100% venta kartica nije isla preko 62°C!

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:12 (ansha).
16 godina
odjavljen

Laži i gluposti. To je mjereno u samome startu. Probao sam FE i nema šanse da držiš 60ish stupnjeva niti na 100%. To je nemoguće.

Svi oni (pogotovo HOCP, lol) mjere kad im odgovara, na kratkom benchu. Kako igraš igre? 10 minuta ili satima?

Što se tiče odabiranja i tu su lagali: rekli su da nisu ništa posebno birali. A jesu. Laž na laž.

http://www.overclock-and-game.com/news/pc-gaming/46-gtx-1080-what-s-not-being-discussed

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 19:36 (Tonči).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Na prezentaciji onaj nasmijeseni lazov nije rekao ovo je brzina zlatnog primjerka uz 100% brzinu ventova nego je digao taj preskupi drlog od grafe u zrak i rekao ovo je gtx 1080 i to jos referentnjaca.Nvidiu treba raskomadat tuzbama za lazni marketing.........uopce se nemogu sjetit kada je zadnji put ta korporacija pustila nesto u javnost a da je bila istina.....

Ali boze dragi na sta ja gubim vrijeme i to jos u Radeon temi,isprike svima od mene

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Na prezentaciji onaj nasmijeseni lazov nije rekao ovo je brzina zlatnog primjerka uz 100% brzinu ventova nego je digao taj preskupi drlog od grafe u zrak i rekao ovo je gtx 1080 i to jos referentnjaca.Nvidiu treba raskomadat tuzbama za lazni marketing.........uopce se nemogu sjetit kada je zadnji put ta korporacija pustila nesto u javnost a da je bila istina.....

Ali boze dragi na sta ja gubim vrijeme i to jos u Radeon temi,isprike svima od mene

Zašto si onda kupio njihovu karticu? Zašto ih financiraš? :) 

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Kupil ju jer je to dobra grafa, ne dobra nego odlična. Hebiga ali tak je. Isto tak je istina da svojim shitworksom srozavaju PC kao gaming platformu, direktno su uništavali zadovoljstvo igranja vlasnicima AMD grafa. S druge strane AMD to ne radi. Sve to šteti svima, osim naravno kratkoročno njima. Budu li se ljudi masovnije selili na konzole zbog shitworksa i preskupih grafa gubiti će i oni.

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kupio sam zato jer me Msi 970 gaming odusevio svime sto sam vidio kod tog modela prije nego sam ga kupio.

Platio sam ga u Hr 3077kn,3 godine garancije,imam stock 980 performanse od prvog dana i mogu samo rec da je taj komad hardvera nevjerovatan i nije mi zao ali mi je zao u kakav se uzas nvidia transformira iz dana u dan.

Inace kad vec pricamo o 970...

970 max overclockana vs 1060 u Falloutu 4......pascal je kompletni uzas.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Kiky877 kaže...

Čitam redovito reddit/AMD i tamo većina kaže da je bolja kupnja RX 480 8GB, jer ima svoje prednosti nad 4GB. Kome sad vjerovati?

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 20:51 (dery).
13 godina
Penryn kaže...
Mile 74 kaže...

Evo Mile, da ne bi ispalo da je Penryn lud, potrošnja tvornički clockane GTX1060 vs RX480.

Ma sve 5, ali mene više zanima usporedba max clockanih kartica.

Evo jedan dobar review gdje je potrošnja cijelog sistema stock i max overclocka obje kartice.

Scrollaj na sredinu stranice za potrošnju.

Nije upitno da RX 480 više troši, niti govorim da je GTX 1060 loša kartica, ali ruku na srce - nije ni tolika razlika.

14 godina

Kaj se dogodilo sa famoznim urlikanjem kak je Polaris power effiecient ovo je tak osrednje , čekal sam nereferente 480 taj nitro pogotovo ali ovo je meni osobno razočaravajuće i te temp su mi smiješne 75°C kod igranja nemoj me batje pa svoju 380 koja nije naravno isti kalibar mogu silovati na sve moguce nacine i nije niti blizu 70°C kod igranja i još k tome je nečujna , šteta baš sam se veselil ovome 

twice the pride double the fall
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pricekaj od powercolora red devil da se pojavi 

http://www.powercolor.com/us/News.asp?id=1251

ta ima u startu veliki oc i jos ce se mochi oc-ut do 1500 garant! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 23:30 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Vjerujem da si preoptimistican jer Nitro 480 ide do 1360Mhz, a lutrijom ajmo rec max. 1400Mhz.

Cini mi se da ce Powercolorova 3x80mm venta biti zujalica, ali budemo vidjeli.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Temperature i overclock potencijal nazalost nisu impresivni,sto se tice temperatura i potrosnje moguce je da dodatni hardver za recimo async itekako utjece i na povecanu temperaturu i na povecanu potrosnju,sjecam se da sam citao za vrijeme izlaska 970 serije da je nvidia pocupala dio toga van da smanji potrosnju naspram prijasnje serije.

Ali sad napokon taj ekstra hardver u arhitekturi kod amda dobiva i smisao jer....tko ne zeli ekstra 30 fps u DOOMu na svojoj rx 480 vs gtx 1060?

Ja recimo imam oko 64c na 1500mhz na mojoj 970 ali dali bih mjenjao recimo 15c i povecanu potrosnju za hardverski async i 8gb vrama umjesto 4 i da je moja grafa onda daleko vise future proof....itekako bih.

Low level apiji nisu nesto sto ce doc nego je tranzicija ogromna i upravo se desava,Gearsi 4,Deus Ex,Forza Horizon,Watch Dogs 2,itd itd itd....sve te igre su pred vratima i sve su low level api.

AMD je u enormno boljoj poziciji i vlasnici amd grafa su u enormno boljoj poziciji....dok low level apiji donose boost cak i na po par godina starim amd serijama na nvidijinoj strani je vec doslovno zaboravljena serija 7 a uskoro ce se to desit i sa serijom 9

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Neznam jel se sjećate kad su dežurni AMD fanbysi ovdje u temi linkali fake grafove u kojima RX 480 na navodnih 1500+mhz OC se "približava performansama gtx 1070".

Kad je izašla RX 480, mora ju se klokati da bi stigla GTX 1060  loll 

Battlelog: Glavas_ZG

1 3 hvala 0
11 godina

Zakaj bi uopce morala stici 1060. Skuplja grafa i treba imat vece performanse. Kolko se sjecam bio je samo jedan majstor koji je spomenuo tu usporedbu sa 1070.

Za mene je 480 mrvu ispod ocekivanja jer sam ocekivao da ce lakse ici do 1400Mhz i da ce ici do 1500Mhz na nekim primjercima, ali ok.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 0:36 (The_Fichek).
9 godina
Glavas_ZG kaže...

Neznam jel se sjećate kad su dežurni AMD fanbysi ovdje u temi linkali fake grafove u kojima RX 480 na navodnih 1500+mhz OC se "približava performansama gtx 1070".

mislim da sam ja stavia tu sliku i nisam fanboj nego sam povjerova tad jedinoj,neprovjerenoj informaciji.

ne shvacam cemu provokacije.

480 uopće nije toliko puno sporija od 1070 u sadašnjim naslovima ,po upitnom timespy-u je ali...
  ćekam aftermarket 480tke i ekipu tu s foruma da naprave benchmarke istih.

11 godina

Puno je sporija, ali i kosta puno manje. Uskocio si u hype train, dogadja se :D Btw. sa majstor nisam mislio na tebe, nego nekog drugog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 0:58 (The_Fichek).
17 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo sto nvidia radi u zadnje vrijeme tesko da bi svaka ozbiljna firma napravila...prevarantska da.

Prvo kompletno isfejkaju specifikacije 970 serije,konstantno su lagali da im arhitektura ima async i da samo trebamo cekat da ga ukljuce,predstavili referentnu gtx 1080 kao grafu koja radi na 64c uz 2100mhz a istina nemoze bit dalje od toga,preimenovali REFERENTNJACE u founders da mogu nabit ekstra cjenu a dali throtlasto smece,ovo dalje je moje misljenje a ne dokazane cinjenice.....placaju youtuberse da prikriju throthlanje 1080 serije i ovi su to poslusno napravili,platili 3D mark da nedo bog ne implementiraju pravi async jer bi to bila marketinska katastrofa za cjeli pascal a maxvell niti da ne spominjem.

I koja je bila fora da su koristili DOOM za kao demonstraciju vulkan sposobnosti na pascalu....naravno da su znali da se na amdu to enormno bolje izvodi?Nebih se zacudio da su i u doom pokusali upetljat svoje pipke prije nego ID izbaci vulkan podrsku ali nisu uspijeli......

Nvidia se isprofilirala kao jedna ljigava ljigava korporacija koja me nevjerovatno podsjeca na sve nase dosadasnje vlade u kolicini manipulacija i laganja...

Također i gimpanje stare serije kartica sa novim driverima.

The Way It's Meant To Be Fucked Up

Nvidia graph style 1 Nvidia graph style 1
Nvidia graph style 2 Nvidia graph style 2
Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
12 godina
The_Fichek kaže...

Puno je sporija, ali i kosta puno manje. Uskocio si u hype train, dogadja se :D Btw. sa majstor nisam mislio na tebe, nego nekog drugog.

Definiraj puno sporija...25-30fps?.....

Ovo je nvidia igra,benchmark je od lika koji je respektabilan i kvalitetan u benchanju.

Zaboravi grafove isl id potplacenih recenzenata youtubera koji nesmiju pisnut da gtx 1080 throthla jer inace odu nvidijine parice papa.

Ovo je stvarnost.....koliko je puno sporija?

Namjerno nisam stavio DOOM gdje je rx 30fps brza....

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zašto nvidia nije omogućila SLI na GTX 1060? 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 1:33 (boxer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Da? Evo ti jedna usporedba sa neklokanom RX 480.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 6:59 (XXX).
17 godina
odjavljen
boxer kaže...

Zašto nvidia nije omogućila SLI na GTX 1060? 

Zaključavanje vlastitih korisnika kao i npr. sa G-Syncom. Neka, neka 

17 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Ma sve 5, ali mene više zanima usporedba max clockanih kartica.

Evo jedan dobar review gdje je potrošnja cijelog sistema stock i max overclocka obje kartice.

Scrollaj na sredinu stranice za potrošnju.

Nije upitno da RX 480 više troši, niti govorim da je GTX 1060 loša kartica, ali ruku na srce - nije ni tolika razlika.

Ja i dalje mislim da je razlika uglavnom oko 100W, pogotovo kad su obje max clockane. Na tom tvom linku nije baš dobar način testiranja, pratili su potrošnju cijelog kompa u Crysisu3 koji je inače vrlo CPU zahtjevan, pa recimo kod kartice koja daje veći fps će i potrošnja sistema bit veća pošto je CPU opterećeniji, više troši. U ovom slučaju je to 87fps za GTX1060 vs 78fps za RX480. Nadam se da kužiš što želim reći.

Znači za poštenu usporedbu gdje potrošnja procesora neće utjecat na razliku u mjerenju nam treba nekakav review gdje se mjeri potrošnja direkt na PCIexpress x16 slotu i PCIe 8pin (npr. techpowerup), ili gdje se potrošnja mjeri u nekakvom benchu koji ne opterećuje CPU.(kao onaj unigine heaven gdje je razlika 100W)

Početkom sljedećeg tjedna će Computerbase objavit potpuni review Sapphire RX480 pa ćemo vjerujem tu dobit puno korisnih informacija.. kakve perf daje RX480 na stabilnih 1330Mhz i koliko tada troši.

Will this run on my 486?
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo QB usporedbe.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
dad0r kaže...

Kaj se dogodilo sa famoznim urlikanjem kak je Polaris power effiecient ovo je tak osrednje , čekal sam nereferente 480 taj nitro pogotovo ali ovo je meni osobno razočaravajuće i te temp su mi smiješne 75°C kod igranja nemoj me batje pa svoju 380 koja nije naravno isti kalibar mogu silovati na sve moguce nacine i nije niti blizu 70°C kod igranja i još k tome je nečujna , šteta baš sam se veselil ovome 

Manje vise dobili smo grafu performansi izmedju 390/390X sa potrosnjom 380 kartice i zagrijavanja, to je napredak kad se tako gleda i to vise nego osjetan. A sto se tice temperatura, sapphire se previse fura na tisinu ventova, bas gledam svoju max OC dodje na 72*C a ventovi kuliraju 50%, stavim na 55-59% (60% se tek cuje) padne temperatura ispod 70 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Maxwell stvarno iz nekog razloga katastrofalan u tom Quantum, zadnjih par sec scena u kojoj miruje GTX970 na 44fps a GTX1060 i RX480 na 61fps..

Valjda ćemo dobit verziju RX480 koja može držat stabilnih bar 1300MHz a da pritom ventovi ne prelaze bar 1500rpm, po mogućnosti i niže od toga. Kvragu pa mala EVGA 1060 uz jedan vent na 1500rpm drži 60C na 2GHz..

chaselol kaže...

Manje vise dobili smo grafu performansi izmedju 390/390X sa potrosnjom 380 kartice i zagrijavanja, to je napredak kad se tako gleda i to vise nego osjetan. A sto se tice temperatura, sapphire se previse fura na tisinu ventova, bas gledam svoju max OC dodje na 72*C a ventovi kuliraju 50%, stavim na 55-59% (60% se tek cuje) padne temperatura ispod 70 

Sapphire mora držat RX480 na 2300rpm da bi održavala 75C..kakvo furanje na tišinu?  Ako spustiš ventove recimo na podnošljivih 1500rpm tko zna dokle bi otišla temp..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 9:49 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Ma jasno kaj se performansi tice sve je na mjestu tu se ne zalim ali ove temp su mi malo "previsoke" cekam MSI da vidim kak bude njihova verzija posto sam prezadovoljan sad sa ovom kaj imam kaj se tice temp. i buke(koja ne postoji).

twice the pride double the fall
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice