Nano mozes mjenjat minimalno za gtx 980 ti i to minimalno.....da se odlucis na takav potez :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
znaci nano od sad trosi 400w velis? imas i5 + nano?
fury od 2800kn je jači i bit će jači u svim dx12 igrama od gtx1070, eto malo flame war koji su nvidijaši već izgubili
@4mal - Ne nisam je clocknuo već smanjio takt GPUa s 1000 na 900MHz, power limit je na +50%
@stjepanj- evo tu vidiš da je 550W minimum, također računaj da je moje napajanje po zadnjem rangiranju (tek) u skupini 4, PSU Tier List 2.0
Smanjivanje takta ne znaci nista, trebas smanjiti voltazu da grafra manje trosi, a samnjivanje voltaze ne znaci da moras odmah i takt spustati jer grafa vrlo vjerojatno moze raditi i na manjoj voltazi od one na koju je postavljena tvornicki, to se odnosi na AMD grafe, kod Nvidie cim spustats voltazu moras i takt, a na nekima nemozes ni spustati voltazu.
tak je...te grafe imaju napon postvljen "agresivno". undervoltaj ju i ostavi tvornički takt pa probaj.
Smanjivanje takta ne znaci nista, trebas smanjiti voltazu da grafra manje trosi, a samnjivanje voltaze ne znaci da moras odmah i takt spustati jer grafa vrlo vjerojatno moze raditi i na manjoj voltazi od one na koju je postavljena tvornicki, to se odnosi na AMD grafe, kod Nvidie cim spustats voltazu moras i takt, a na nekima nemozes ni spustati voltazu.
Poigrat ću se s tom voltažom kada budem imao volje, jer mi sada sve već radi, bez gubitka signala zadnjih 20 dana. If it aint broke...
Poigrat ću se s tom voltažom kada budem imao volje, jer mi sada sve već radi, bez gubitka signala zadnjih 20 dana. If it aint broke...
ali već jest "broke", jer ne radi kako bi trebala na tvorničkim postavkama
a tvoje rješenje je kao da si na autu problem s bacakanjem prednjeg kraja kod naglijeg ubrzanja riješio stavljanjem cigle pod gas da ga nemereš stisnut do kraja
nešto ti tu ne štima s grafom, šalji to na servis
piše gore da na corsairu 650W radi uredno na tvorničkim postvkama.
piše gore da na corsairu 650W radi uredno na tvorničkim postvkama.
ah, moj bed jer nisam gledao ranije poruke
onda ništa nego novo napajanje
A jel isprobano sa drugim napajanjem u tvojoj konfi ili si ju samo ubacio u tudi komp? Zato jer i ako je radila u drugom kompu sa jacim napajanjem opet nemora biti da je to zbog napajanja...
A jel isprobano sa drugim napajanjem u tvojoj konfi ili si ju samo ubacio u tudi komp? Zato jer i ako je radila u drugom kompu sa jacim napajanjem opet nemora biti da je to zbog napajanja...
U tuđi, dao sam je frendu dok sam bio na moru, to mi je bilo najjednostavnije. Jasno mi je da ne mogu biti 100% siguran ni da je napajanje, ali komp je uzet u djelovima pa mi je nezgodno slati PSU, MBO ili GPU na 3 adrese radi provjere ispravnosti. Kažem prije nje sam imao R9 380 i GTX970 i obje su radile savršeno. Odmah 1 dan kada sam ubacio Nano dobio sam ovaj problem. Do monitora nije jer imam isti problem s drugim modelom, HDMI kabel zamjenio - ostaje MBO, PSU ili GPU, a po meni to je do napajanja. Jači PSU će mi trebati svakako radi i7-ce a i želim imati modularni tako da PSU mjenjam svakako kada uhvatim volje i vremena, sad mi se jednostavno neda.
Malo sam jos testirao moju kolko moze dat, 1100/1500 stabilno, 71c, 57% fan. Vjerujem da je to dobro ?

ima pod moj pc ali ok, Sapphire R9 380 Nitro 4gb, u gta 5 sve na ultra oko 75fps-a avg pri 54% vent, sa msaa na x4 je fps oko 45fps-a pri 57%vent.
Inace, sapphire verzija se ne cuje do 60% venta tak da je sve 5, kuciste otvoreno da ima bar nekakav protok zraka ( doslovno pored monitora mi stoji ).
Cak mislim da bi se jos dalo oc-at ali nebi da mi nesta izgori..
Dobar je to rezultat...nemoraš je više mučiti
Malo sam jos testirao moju kolko moze dat, 1100/1500 stabilno, 71c, 57% fan. Vjerujem da je to dobro ?
Jel ta nitro stock 1010/1450 ili 985/1450?
Obicno Nitro ide 1100/1500 bez diranja napona, dok ako joj stavis max power limit moozda mozes izvuci do ~1200, prije 1175 stabilno ali nekad trazi dizanje napona za izna. Probaj nece joj nista biti.

Jel ta nitro stock 1010/1450 ili 985/1450?
Obicno Nitro ide 1100/1500 bez diranja napona, dok ako joj stavis max power limit moozda mozes izvuci do ~1200, prije 1175 stabilno ali nekad trazi dizanje napona za izna. Probaj nece joj nista biti.
1010/1450 je.
Naravano, napon nije diran, probat cu jos danas izvuc tih 1175. Testiram je FurMarkom, ima mozda neki bolji program od toga ?
Da ti pravo kazem, uopce se ne muci. Testiro sam je na GTA V znaci, ama bas sve na Very High i sto se dalo na ultra ( bez diranja advenced settings ) sa msaa off.
Danas se jos cini i stabilnija, nesto vise od 80fps-a, a temperatura na 67c a ventovi ostali isti tj. na 54%/55%.
Stjepanje jel ti čuješ ovo bogohuljenje?!
380 u praksi nesto idu iznad 380X u prosjeku, meni je stabilna na 1100/1600 bez cackanja limita ili napona, a ide tipa 1200 uz dizanje napona visoko al se ne isplati, a stock je 1040/1500 mogu je cak i undervoltati i tu izgubim koji celzijus temperature.
380ke obicne u prosjeku idu 1150-1200 nema puno prostora za oc, ali kad shvatis da je 1mhz kod amd grafa ko 3 kod nvidie onda je to fina brojka.

380 u praksi nesto idu iznad 380X u prosjeku, meni je stabilna na 1100/1600 bez cackanja limita ili napona, a ide tipa 1200 uz dizanje napona visoko al se ne isplati, a stock je 1040/1500 mogu je cak i undervoltati i tu izgubim koji celzijus temperature.
380ke obicne u prosjeku idu 1150-1200 nema puno prostora za oc, ali kad shvatis da je 1mhz kod amd grafa ko 3 kod nvidie onda je to fina brojka.
Imas Sapphire Trix program ili ?
Navecer cu se pozabavit time pa javit ak sam jos sta dobio^^
Da samo preko Trixx-a sam clockao.

Evo je, stigla danas i ugrađena. Sutra ću je i isprobat
Jucer nikako stabilno na vise od 1130 MHZ, na 1175 crash furmarka, na 1170 isto, uspio sam provuc tih 1130/1500.
Stabilno je bilo i 1090/1600 pa cak i 1660 ali je score bio nesto nizi.
Ja sam sebi 3 profila napravio,
1. Downclock i undervolt za starije igre, vent se i ne pali 55C najvise
2. 1100/1600 stock napon 24/7
3. Extremni OC 1185/1675 uz visok napon, ali ga slabo kad i koristim realno, 1100/1600 mi je best value bez diranja napona radi.
Ono vidi sta ti treba i odgovara

Naručih danas Sapphire Fury Nitro karticu iz Alzashopa, mislim da je u tom rangu za tu cijenu jedna od boljih kupnji trenutno (pogotovo ako preferirate Radeon).
Moja 290 uskoro će u prodaju tu na BOL-u, a s prinovom ću se pohvaliti kad stigne.
to je izvrsna grafa ali bolja kupnja je gtx1060 nažalost, trebali su joj više srezat cijenu da bi bila konkurentna