AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 638.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen

Molim da prestanete provocirati s obje strane. Rasprave o performansama su OK, ali provokacije, izmišljanje testova i sl. u smjeru provokacija, nisu.

Moj PC  
6 2 hvala 4
17 godina
odjavljen

Zašto Juri ili meni ne bi bila mjerodavna? Igra je, radi, popularna je i mjerodavna je.Meni mjerodavnije od nekog čmarka. Sve što potencinalno mogu zagrati je meni mjerodavno.Ako tebi nije, onda nije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
XXX kaže...

Zašto Juri ili meni ne bi bila mjerodavna? Igra je, radi, popularna je i mjerodavna je.Meni mjerodavnije od nekog čmarka. Sve što potencinalno mogu zagrati je meni mjerodavno.Ako tebi nije, onda nije.

Naravno; meni je za kupovinu kartice "mjerodavna" igra koju želim igrati. Što mi koristi 980Ti, ako želim igrati Far Cry Primal na kojem ću bolje performanse dobiti s FuryX karticom. Isto vrijedi i obrnuto, ako igram World of Warcraft, naravno da ću uzeti 980Ti, a ne FuryX.

No, kad uspoređujemo kartice, onda igre poput QB nisu mjerodavne. Nisu upotrebljive čak ni za regularne benchmarke. Quantum Break, Call of Duty Advanced Warfare, Batman Arkham Origins, Assassin's Creed Unity, The Crew i druge, nisu igre koje su mjerodavne za benchmarkiranje. Najbolji benchmark je svakako neka sintetika, a od igara to mogu biti isključivo igre koje su izrađene na pouzdanom engineu, optimizirane, najčešće dulje u "opticaju" i samo igre koje nemaju evidentnih problema, kao što to QB svakako ima.

Jasno mi je da ljudi koji masno plate hardver, vole da taj hardver dugo traje i da je najbolji, kao što mi je jasno da postoje fanboyi koji obožavaju 'svoje' brendove, da obje grupe boli i smeta kad je nešto bolje od onoga Što imaju ili kad im se netko ruga, ali baš zbog toga to nije dozvoljeno na forumu. Šala je donekle prihvatljiva (kao na račun Stjepanj -ove 970 ), ja nisam inače strog kao moderator, ali sve ima svoje granice.

Objektivne i civilizirane rasprave da, ali provokatore ćemo brisati i uklanjati po potrebi.

17 godina
Tonči kaže...
XXX kaže...

(kao na račun Stjepanj -ove 970 )

13 godina
Tonči kaže...

Molim da prestanete provocirati s obje strane. Rasprave o performansama su OK, ali provokacije, izmišljanje testova i sl. u smjeru provokacija, nisu.

Aleluja !!!

Otvoriš temu da pročitaš nešto pametno, a ono fanboyizam lvl 1000 !

I prestanite više s tim dječijim frazama "ubija" "briše pod", s tim samo pokazujete koliko ste iskompleksirani...

11 godina
protjeran
istina,svi oće proćitat nešto ljepo, ali kad ćovjek tvrdi da je isto compute podrška preko apia u nekom programu i async compute hardverski, a praktićki sve do sad napravljene testove u igrama koje oćito profitiraju od ovakvog amd hardvera(šta je bilo i oćekivano) naziva nevaljalim igrama, dosta je ovog foruma. niti mrva fanbojizma ,ćinjenica- nvidija nema dx12 hardver.

moderator favorizira sponzora nvidiju,super rasprava je u temi o amdu. trebam gledat šta ću pisat da ne dobijem karton, mogu pisat samo onda dok se nekome sviđa šta pišen. smješno.

13 godina
Tonči kaže...

QB nije mjerodavan jer je vrlo loš, problematičan port i ne može služiti kao mjerodavan za apsolutno ništa. Tehnički je "epic fail" (zasad uostalom i UWP kao platforma). Igra je na PC-u mrtva već sada i dobro je da tako ostane. Kome se igra, neka kupi XB1. Ako ikad (to se vjerojatno neće dogoditi) izdaju igru kako treba, možda će biti smisla u ponovnoj "evaluaciji mjerodavnosti".

Pa realno ima dosta takvih naslova na trzistu, ako ne i dosta dosta gorih pa se gledaju kao bench testovi, thief je na pocetku bio jako lose optimizovan, skyrim se koristio za bench iako je igra jako lose portana, pa onda arma itd

Meni je odlicna, malo sam je igrao nisam stigao, strpicu se da padne malo cijena (a siguran sam da ce Remedy to patchati kako treba, oni su ozbiljna ekipa) i na kraju odigrati citav proizvod.
P.S. rijetki su naslovi tj danas ne postoje takvi koji se ne patchaju u naredna 2-3 mjeseca radi optimizacije hardvera tako da...nista novo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 14:41 (chaselol).
13 godina
dabar_solta kaže...

moderator favorizira sponzora nvidiju,super rasprava je u temi o amdu. trebam gledat šta ću pisat da ne dobijem karton, mogu pisat samo onda dok se nekome sviđa šta pišen. smješno.

Ne bih se složio s time...Ako vratiš film malo natrag, Tonči je tu vrlo žustro branio AMD-ovih 4 Gb HBM meme i dao citate i filmiće gpu usagea i "zašto on" misli da je to dosta iako 2/3 foruma brije da nije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 14:55 (DarthMarkus).
17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

12 godina

Samo da javim da je moj problem i dalje prisutan. 

Znaci komp vracen sa servisa (ADM). Dva dana radilo sve ok, danas opet isti problem. Dakle ekran samo zacrni i pomaze jedino gasenje drzanjem tipke power. 

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dabar_solta kaže...
istina,svi oće proćitat nešto ljepo, ali kad ćovjek tvrdi da je isto compute podrška preko apia u nekom programu i async compute hardverski, a praktićki sve do sad napravljene testove u igrama koje oćito profitiraju od ovakvog amd hardvera(šta je bilo i oćekivano) naziva nevaljalim igrama, dosta je ovog foruma. niti mrva fanbojizma ,ćinjenica- nvidija nema dx12 hardver.

1. čovjek, praktički, očito, očekivano, činjenica

2. "compute podrška" i "async compute" nisu ista stvar

3. Nvidia ima DX12 hardver kao i AMD. Dapače, AS uopće nisu DirectX12 feature

4. Razlika koju AS rade je ~5%

5. Moderator nema sponzora i ne favorizira Nvidiju, moderator je plave boje. Kad ne pišem plavo, onda sam privatni korisnik.

6. Ne smeta mi prednost AMD-a, dapače, AMD mi je osobno draža kompanija od Nvidije, ali me iritira kad netko piše: a) izmišljotine (imaš gore fino video gdje FuryX i 980Ti imaju jednake perf. i imaš link na testove gdje se vide razlike i performanse koje nisu ono što ti pišeš)

7. Kao moderator neću dopustiti provokacije drugih korisnika gore spomenutim načinom rasprave, kako je kolega forumaš napisao, o "brisanju poda" i nabijanjem na nos drugima iz posta u post

8. Možeš pisati što hoćeš, čak i off-topic dok to ima smisla, ali jednostavno nema smisla da možeš provocirati sve jadne korisnike koji su zapeli sa smećem od Nvidijinih kartica...  - Vidiš kako to zvuči? :)

chaselol kaže... 

Pa realno ima dosta takvih naslova na trzistu, ako ne i dosta dosta gorih pa se gledaju kao bench testovi, thief je na pocetku bio jako lose optimizovan, skyrim se koristio za bench iako je igra jako lose portana, pa onda arma itd
P.S. rijetki su naslovi tj danas ne postoje takvi koji se ne patchaju u naredna 2-3 mjeseca radi optimizacije hardvera tako da...nista novo 

Ima ih dopsta da, Thief je i danas upitan, ARMA je relativno OK. Što se same igre tiče, nebitno je je li igra dobra, bitno je kakva je tehnički. :)

Zato ima naslova koji su pouzdano dobri tehnički: Battlefield 4, Far Cry 4, Shadow of Mordon, Witcher 3, GTA5... Naravno da će fanboyima odgovarati forsiranje nečega što im je "sjelo" dobro na filozofiju, ali to nema smisla.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...
4. Razlika koju AS rade je ~5%

Ovdje su izračunali 24% razlike.

16 godina
odjavljen

Ne znam što su oni izračunali. Moje osobno iskustvo je da su podjednaki, kao i recimo ovdje: http://www.guru3d.com/articles-pages/ashes-of-singularity-directx-12-benchmark-ii-review,7.html

11 godina
protjeran

1. barba Tonći vama isto ko i svima kome smeta, nisam tu doša da mi netko ispravlja gramatićke greške nego ćitat i pisat o hardveru.
2. ako se slažemo da compute podrška i async compute nisu ista stvar onda je i vama jasno da nvidiji fali određeni dio koji se ne može dodat softverski .
3.dx12 je baziran na vulkanu koji je baziran na mantleu, koji izvlaći najviše performansi iz async compute kompatibilnog hardvera ,pa nije feature nego u srži sadrži amdov api ili dio,i vjerovatno su i amdovci iskoristili gužvu i na neki naćin zeznuli konkurenciju s ovim.
4. ne vjerujem da je razlika 5% jer svi benchmarci drugaćije pokazuju.

5.6.mislim da sam negdje ćita da vam je nvidija poklonila titana? isprićavam se na tonu ,ali ne razumijem pišem ovako ili onako ,pišem kako mislim da je i to je to bez obzira šta nekom smeta ton, mišljenja sam ako nekom smeta ton a ćinjenice ne prolaze onda se nemamo šta raspravljat,a forum bi treba bit za raspravu? ne da moram pola sata prepravljat post da netko se nebi uvrjedio zbog posta na forumu.

u dx12 igrama ko šta se i vidi iz 100% dx12 benchmarka do sad amd arhitektura bolje radi i to je to , async compute je razlog, i ne shvaćam zašto igra mora bit s dobrom prićom, dobar port bez bugova itd, ako u ovom slućaju(ovoj temi) služi samo ko svojevrsni benchmark.

8.ako je ovo offtopic neznam šta da kažem, a par postova prije ste raspravljali kako neka igra nije dobra za test zapravo i da je loša,jer bi nvidija ko morala bolje radit? zašto mislite da bi morala bolje nvidija radit ????

ispićavam se ako je nekoga nešto uvridilo ali nije oftopic.

edit: na tom linku vidim kako 390x ima jako malo slabije rezultate od 980ti,a fjuri još malo bolje od 980 , šta je toćno ovo o ćemu trubim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 17:34 (dabar_solta).
13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ne znam što su oni izračunali. Moje osobno iskustvo je da su podjednaki, kao i recimo ovdje: http://www.guru3d.com/articles-pages/ashes-of-singularity-directx-12-benchmark-ii-review,7.html

posto sam jos na win7 odvrtio sam doticni benchmark s gtx 980(stock)u dx11 na crazy postavkama i ide katastrofa

, i sama igra izgleda odvratno lose! pa eto nek netko odvrti dx11 i dx12 s nekom radeonkom svi cemo biti zahvalni!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
protjeran
wow praktićki neigrivo na 1080p,da baš me zanima razlika amd dx 11 i 12
13 godina
protjeran
dabar_solta kaže...
wow praktićki neigrivo na 1080p,da baš me zanima razlika amd dx 11 i 12

da tko bi rekao, najvise postavke + 4xaa ajde gdje su te radeonke?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 17:51 (Stjepanj).
16 godina
odjavljen
dabar_solta kaže...

1. barba Tonći vama isto ko i svima kome smeta, nisam tu doša da mi netko ispravlja gramatićke greške nego ćitat i pisat o hardveru.
2. ako se slažemo da compute podrška i async compute nisu ista stvar onda je i vama jasno da nvidiji fali određeni dio koji se ne može dodat softverski .
3.dx12 je baziran na vulkanu koji je baziran na mantleu, koji izvlaći najviše performansi iz async compute kompatibilnog hardvera ,pa nije feature nego u srži sadrži amdov api ili dio,i vjerovatno su i amdovci iskoristili gužvu i na neki naćin zeznuli konkurenciju s ovim.
4. ne vjerujem da je razlika 5% jer svi benchmarci drugaćije pokazuju.

5.6.mislim da sam negdje ćita da vam je nvidija poklonila titana? isprićavam se na tonu ,ali ne razumijem pišem ovako ili onako ,pišem kako mislim da je i to je to bez obzira šta nekom smeta ton, mišljenja sam ako nekom smeta ton a ćinjenice ne prolaze onda se nemamo šta raspravljat,a forum bi treba bit za raspravu? ne da moram pola sata prepravljat post da netko se nebi uvrjedio zbog posta na forumu.

7. u dx12 igrama ko šta se i vidi iz 100% dx12 benchmarka do sad amd arhitektura bolje radi i to je to , async compute je razlog, i ne shvaćam zašto igra mora bit s dobrom prićom, dobar port bez bugova itd, ako u ovom slućaju(ovoj temi) služi samo ko svojevrsni benchmark.

8.ako je ovo offtopic neznam šta da kažem, a par postova prije ste raspravljali kako neka igra nije dobra za test zapravo i da je loša,jer bi nvidija ko morala bolje radit? zašto mislite da bi morala bolje nvidija radit ????

5.6.2. ispićavam se ako je nekoga nešto uvridilo ali nije oftopic.

9. edit: na tom linku vidim kako 390x ima jako malo slabije rezultate od 980ti,a fjuri još malo bolje od 980 , šta je toćno ovo o ćemu trubim.

1. To je bilo usput; Meni je simpatično, jer većina griješi u suprotnom smjeru: pišu svugdje "č". :))

2. Nvidiji ne fali, jer asinkroni shaderi nisu dio DX12 specifikacije. Čak i da jesu, već sam opisao gore zašto je moguće da će to možda riješiti i softverski. Imaš negdje ovdje moj opis kako rade novi API-ji i što je AS.

3. Ne, ne, ne i uglavnom ne. :)

4. Razlika je prema svim testiranjima 5%. Nedavno je netko tu čak i linkao komentar da je razlika 5%. :) - Ni ne može biti puno veća (ovo je uvjetno rečeno, jer ovisi o dizajnu).

5. i 6. Nažalost, nitko mi ništa nije poklonio. Mogu birati: hoću li hardver ili novac. Kako novac zaradim korištenjem hardvera, onda je logično da dio zarađenog novca potrošim na hardver. Ja se ne vrijeđam ne brini, samo ti piši dok je pristojno. Bitnije je da ne "vadiš mast" drugima pa da to preraste u sukob.

7. Zapravo, to nije točno. Async Compute pomaže, ali nije razlog. Razlog je jednostavno što AMD arhitektura ima jedne prednosti, Nvidia druge. AMD-ova je u pravilu "došla na svoje" kad se prelazi na DX12 na način da je u DX11 nepravedno sporije kartice, vinuo u visine koje im pristaju. AMD nikad realno nije bio loš, a u nekim segmentima je bio iznimno dobar (zato se AMD koristio za bitcoin, a nikad Nvidia).

8. Nije off-topic. :) - Nisam to rekao. :) Rekao sam da igra jednostavno nije dobra, tj. engine. TitanX/980Ti i FuryX/Fury/Nano su kartice koje bi trebale biti vrlo slične po performansama. Tamo gdje je razlika drastično veća u korist jedne ili druge strane, ne valja test. :)

9. Istina, 390X ima prilično dobre rezultate. No, to je i prilično dobra kartica. AMD već dugo vremena ima iznimne kartice za pristojan novac.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 18:07 (Tonči).
13 godina
Tonči kaže...

Crazy quality 370>380X

Realno meni je igra banana, igrao sam je 2h i izbrisao 

Kakvi crni benchevi, ne interesuje me kad je dosadno 

16 godina
odjavljen

Već sam jednom pisao, ali samo kratko: postoje različite situacije u kojima se i GCN i Maxwell arhitektura mogu dovesti do muke i te situacije su u pravilu dijametralno suprotne. Moguće je napisati engine tako da umiru AMD i Nvidia kartice, svaka na svoj način. Ispravno je napisati engine tako da ne ideš do krajnjih granica mogućnosti niti jedne arhitekture, a u tom slučaju će i AMD i Nvidia sa svojim aktualnim flagshipima biti podjednaki.

Sva prednost Nvidije u DX11 igrama, tamo gdje je "tradicionalno" 980Ti puno bolji od FuryX, zasnovana je na driverima, NE na hardverskoj prednosti. Uvođenjem DX12, AMD je samo izgubio usko grlo, a Nvidia je ostala gdje je i bila. 

Realno, posljednjih nekoliko generacija AMD je tehnološki napredniji, jer je GCN ljepša arhitektura. No, na žalost AMD-a, to se dosad nikad nije pokazalo kao bitno. Ova generacija pruža AMD-u šansu da zbog bolje arhitekture bude u prednosti, ali pretjerivanje i pisanje o 25% bržim 290X od 980Ti je pretjerivanje koje ne samo da je posve pogrešno, nego nema nikakvog smisla i ne koristi nikome, kao što to nije bio slučaj ni s pljuvanjem po 3.5+0.5GB memorije GTX 970 ili "samo" 4GB memorije FuryX.

Ali ja sam u manjini. Ne živim od klikova na oglase pa ne moram pisati senzacionalističke naslove i članke, ne moram stvarati sukobe i preprike da pojačam pisanje po komentarima, ne trebam žicati pozivnice na događaje i prezentacije, konferencije i sl. Nije mi krivo niti me muči grižnja savjesti zbog hardvera koji imam ili koristim niti što tko misli o njemu. Živo mi se fućka hoće li moj komentar smetati AMD-u ili Nvidiji, kao što se Paradoxu živo fućka sviđa li se Nvidiji što im kartice puše prednost u Ashesu. Ono što me iritira su senzacionalizam i fanboyizam zasnovani na lažnim informacijama. To za mene nije ništa drugačije od idiotskih teorija zavjera o chemtrailsima, cjepivima i sl.

17 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne radi mi link. Ne znam kakvo je tvoje iskustvo ali ovdje su usporedili, objasnili i snimili video. Izračunali su 24% razlike. Znači test im ne valja?

13 godina
Tonči kaže... 

Sva prednost Nvidije u DX11 igrama, tamo gdje je "tradicionalno" 980Ti puno bolji od FuryX, zasnovana je na driverima, NE na hardverskoj prednosti. Uvođenjem DX12, AMD je samo izgubio usko grlo, a Nvidia je ostala gdje je i bila. 

Najvaznija stvar za dx12 je, ako nastave ovim tempom gdje igre nece zahtijevati puno CPU snage, sto se vidi na slikama ispod, koja ce biti svrha kupovine i5/i7 za gaming (pogotovo kartice ispod nivoa 980ti/fury x), gdje ce ljudi moci uz proc od 100$ gurati grafe koje su u rangu 390/390x/970/980

13 godina
protjeran

jos vaznija je stvar citanje i razumijevanje grafa koji si stavio...low end proc nikad nece moci gurati high end gpu...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:01 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Najvaznije je objasniti nekome pa i ostatku ekipe koja ovo cita, a ne razumije ocigledno u cemu je rijec 

Nego lupati TD i gledati s visoka 

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

bas to znaci dovodjenjem dx12 bi mi sa i5/7 ispali debili...yeah right 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Najvaznije je objasniti nekome pa i ostatku ekipe koja ovo cita, a ne razumije ocigledno u cemu je rijec 

Nego lupati TD i gledati s visoka 

ne gledam ja nista s visoka vec si ti stavio graf od igre koja ima lock na 60fps-a s 2x980ti...i kao gle sta radi proc od 500kn s grafama od 12000! ja bi se zacudio da takve dvije kartice nisu u stanju isporuciti 60fps-a u bilo cemu! jel sad shvacas cemu td?

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

evo na istim postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:16 (XXX).
16 godina
odjavljen
XXX kaže...
Tonči kaže...

Ne radi mi link. Ne znam kakvo je tvoje iskustvo ali ovdje su usporedili, objasnili i snimili video. Izračunali su 24% razlike. Znači test im ne valja?

Moraš ga otvoriti u browseru.

13 godina

Hm QB na tom testu pokazuje 66AVG fps, mozda ja grijesim ali zar nije poenta uganjati da je min fps 60, bar si ti tako pricao u nekoj temi, a cini mi se da nisi jedini koji tako misli?

Razmisljate u pogresnom pravcu, poceli ste da hejtate bez razloga. Ako ce jedan i3/fx biti dovoljan za upgrade sa tipa 270/280/770/960 kartica, na veci rang bez pretjeranog bottlenecka ~5%, zar to nije bolje za 90% (ako ne i vise) gamera sa slabijim konfiguracijama?

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...
Stjepanj kaže...
posto sam jos na win7 odvrtio sam doticni benchmark s gtx 980(stock)u dx11 na crazy postavkama i ide katastrofa , i sama igra izgleda odvratno lose! pa eto nek netko odvrti dx11 i dx12 s nekom radeonkom svi cemo biti zahvalni!

evo na istim postavkama.

edit

nešto se shebe kod postanja pa krivo ubacuje sliku ali vidi se

dakle 40% je jaca 980 vs 380x, daj odvrti sad s dx11(ako se moze promjeniti)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 19:16 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice