AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 648.860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

Pa vidiš da su sad tek najavili ovu dvoglavu karticu na koju računaju u budućnosti kao svoj high end. Tko zna kad će najjači primjerci iz buduće serije.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series

Ja to vec imam hehe 

13 godina
ansha kaže...

Nikakav kralj sa samo 4GB memorije, to je 4K kartica od 1500$ i 4GB je jednostavno fail, nije dovoljno sad u nekim situacijama a za buducnost da ne pricam...

Slažem se apsolutno, btw i dalje mi ova kartica nije jasna....Mislim 4gb 4k dual gpu tik pred predstavljanje nove arhitekture....Sad, znači li to da polaris neće biti wow kako se misli ili misle još našvikati cijenu gore ...!? Odgoda kako xxx veli ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 11:27 (DarthMarkus).
16 godina

Izgleda da će biti samo efikasne po Wattu i ništa više od toga.Znači ista snaga kao sadašnja serija ali manja potrošnja.Možda nas i iznenade.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Nikakav kralj sa samo 4GB memorije, to je 4K kartica od 1500$ i 4GB je jednostavno fail, nije dovoljno sad u nekim situacijama a za buducnost da ne pricam...

ne znam zašto si dobio toliko td ali djelomicno si u pravu. hbm na drugi nacin upravlja memorijom.

Nemam iskustva s tom karticom pa ti ne mogu reci realno.

No nisam iskusio neke probleme s gtx 970 i 4k osim sto u pojedinim naslovima ne mozes maksat igru jer ti igra kaze nemas dovoljno vrama no gtx 970 niti nije za 4k

s druge strane sam probao iskoristiti s r9 390 8gb vrama i to mi je uspijevalo samo u ovom novom codu u kampanjama iako mi nije nasno kako na jednoj kartici ispuni bez problema uvijek više od 5gb vrama a na drugoj to bude oko 3.7gb vrama a sve postavke su iste. 

Ne rezumijem princip niti ista, Tonci molim te da mi objasnis ovaj dio. 

Primjetio sam na cod-u da kada maksam sve postavke da mi ne ucita teksture (jel to zbog nedostatka vrama?) Ako je to uzrok onda ja zdravoseljacki mogu reci da nvidia konstatno radi kompresiju odredenih tekstura i samim time zauzece vrama je manje?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 12:18 (toxic).
13 godina
Po logici vise vRAMa bolje performanse r9 390 bi trebala bit duplo bolja od gtx 970!
Mislim da je 8GB vRAMa nepotrebno i cisto stavljeno kao marketinski trik i da poboljsa prodaju!
AUDIOFIL
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo kako stvar izgleda za fury/nano u rise ot tomb raider u samo 1080p, identicna stvar sa min. fps-om se dogadja u jos par review-a koje sam gledao. 

"Interestingly, the Nano and Fury X ran into frame buffer issues and as a result minimums dropped below 20fps.."

Iz hardocp review-a:

"One of the main reasons the Fury X didn't do as well at high settings is VRAM capacity. We found that the AMD Radeon R9 Fury X would stutter some at higher settings. The limitations of its 4GB of VRAM became a problem at higher settings."

390X ima skoro duplo veci min. fps od Fury X, da je dvoglavi Fury u pitanju minimum se ne bi mijenjao, sta znaci da bi i dalje bila miljama ispod 390-ke a kostat ce cca. 5x vise....

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 13:46 (ansha).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

Evo kako stvar izgleda za fury/nano u rise ot tomb raider u samo 1080p, identicna stvar sa min. fps-om se dogadja u jos par review-a koje sam gledao. 

"Interestingly, the Nano and Fury X ran into frame buffer issues and as a result minimums dropped below 20fps.."

Iz hardocp review-a:

"One of the main reasons the Fury X didn't do as well at high settings is VRAM capacity. We found that the AMD Radeon R9 Fury X would stutter some at higher settings. The limitations of its 4GB of VRAM became a problem at higher settings."

390X ima skoro duplo veci min. fps od Fury X, da je dvoglavi Fury u pitanju minimum se ne bi mijenjao, sta znaci da bi i dalje bila miljama ispod 390-ke a kostat ce cca. 5x vise....

To sam i ja skuzio jos kada sam ih imao da imam min fps bolji no eto.

Ansha je mislim u pravu ovdje.

15 godina
protjeran

Evo graf frametime-ova gdje se jasno vidi da nano pati od spike-ova sta se manifestira kao stuttering... 390-ka kao sta se vidi nema tih problema... Vidljivo je i da nvidija nema tih problema, vjerojatno zbog bolje kompresije..

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 14:19 (ansha).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Cek malo, zar dx12 isto tako ne bi trebao da nudi skaliranje memorije tj 4+4=8 u ovom slucaju ili je ovo i dalje kvazi dx12 igra?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

I duplo stream procesora ima, dajte odvalit ce ovo bez sumnje. Ne volim dual gpu ali se ne bojim za performanse, pogledajte 295x2 još uvijek je moc samo takva

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

Cek malo, zar dx12 isto tako ne bi trebao da nudi skaliranje memorije tj 4+4=8 u ovom slucaju ili je ovo i dalje kvazi dx12 igra?

U praksi bi trebao, no postoji kvaka - game developeri to moraju posebno dodati u feature...

Ako me ćuka dobro služi, tako nešto se govorkalo i za Mantle, a svi znamo kako je on prošao...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 15:28 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran

I kako uopce mozete pravdati karticu koja ce po najavama kostati 1500€ a u odredjenim situacijama ce pruzat losiji gameplay od kartice od 300€ (390-ka)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...

I kako uopce mozete pravdati karticu koja ce po najavama kostati 1500€ a u odredjenim situacijama ce pruzat losiji gameplay od kartice od 300€ (390-ka)? 

ja ne smijem nista reci jer ce reci da sam Nvidijaš - no nikako.

13 godina
ansha kaže...

Nije ni r9 295x2 kostala vise od 2 290x, mozda nesto malo jer je ipak water cooled, ali nece biti 1500 sigurno, jer mozes 2x fury x uzeti i bukvalno dobijes isto, ali dobro zivi bili pa vidjeli. Jos je rano.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...
ansha kaže...

Nije ni r9 295x2 kostala vise od 2 290x, mozda nesto malo jer je ipak water cooled, ali nece biti 1500 sigurno, jer mozes 2x fury x uzeti i bukvalno dobijes isto, ali dobro zivi bili pa vidjeli. Jos je rano.

Ne dobijes jer imas 2 kartice sta nije isto, jel mozes na itx plocu stavit 2 kartice? Takodjer, koliko sam vidio na slikama, sada su i vrm-ovi vodeno hladjeni sta je bitno.

10 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Ček malo zar HBM2 neće bit na novim generacija gf kartica ove godine?

Ne, na polarisu možeš zaboraviti na HBM2, možda HBM ali to im je ograničeno na 4GB pa je moguče da ga neće koristit jer su neke igre već sada počele pokazivati mane 4GB memorije na najvišim postavkama.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
16 godina
odjavljen
Vakaka kaže...
Tonči kaže...

Pa samo kažem kakvo je stanje. Razočaran sam što se čini da nećemo vidjeti HBM2 na Polarisu

Ček malo zar HBM2 neće bit na novim generacija gf kartica ove godine?

Izgleda da ne!

ansha kaže...

Ovo je diskutabilno, ali o tome kasnije...

DarthMarkus kaže...
chaselol kaže...

U praksi bi trebao, no postoji kvaka - game developeri to moraju posebno dodati u feature...

Ako me ćuka dobro služi, tako nešto se govorkalo i za Mantle, a svi znamo kako je on prošao...

Zasad ne. :)

Inače, Mantle nije nikako "prošao", ako aludiraš na to da ga više nema. DirectX12 i Vulkan su derivacije Mantlea (s time da je Vulkan praktički Mantle), koji AMD (s partnerima poput DICE-a, Square Enixa itd.) planira koristiti kao poligon za daljnji razvoj.

---

E sad teme:

1. Polaris je i dalje tu, mnogo brži od prijašnjeg. No, po svemu sudeći u prvoj generaciji će na tržište manji čipovi bez HBM-a. Pitanje je hoće li uopće izaći konkurencija flagshipima, osim dvoglave zvijeri. Vjerujem da neće i da je to to.

2. Koliko će biti brži? Pa, koliko se vidi do sada, u cjenovnom rangu R9 390 dobit ćemo snagu jedne Fury, što je i dalje prilično. Isto, čini se, vrijedi i za NVidiju, ali do GTC-a nećemo znati. (postoji velika šansa da će Nvidija izbaciti nove Titane/Tesle/Quadro, što je cjenovni rang koji igračima uglavnom ne odgovara. Tu bi trebali imati prednost pred AMD-om, ali AMD nije zainteresiran.

3. Jesu li 4GB dovoljna? Za neke DX11 igre nisu. Za DX12 će vjerojatno biti. Neki testovi pokazuju da je HBM znatno efikasniji. Far Cry Primal i The Division pokazuju potrošnju memorije koja je puno manja od one na Nvidiji:

17 godina
odjavljen

Što se tiče vrama ima jedna zanimljiva slika.

što se tiče ovih dvoglavih uvijek su bile problematične jer se večinom gleda srednji fps a ako se gleda minimalni po dosadašnjim testovima sigurno nisu opravdavale cijenu.

evo i link

klik

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 19:49 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Što se tiče vrama ima jedna zanimljiva slika.

što se tiče ovih dvoglavih uvijek su bile problematične jer se večinom gleda srednji fps a ako se gleda minimalni po dosadašnjim testovima sigurno nisu opravdavale cijenu.

Da su na fury-a stavili 8GB 6ghz memorije na 512 bitnoj sabirnici ko kod 390-ke, to bi bila bolja kartica.

Ovako su zrtvovali performanse zbog marketinga.

Imas link na taj review iz kojeg je ta slika?

10 godina
neaktivan

Ali računaj koliko bi ta kartica vise trošila. HBM ima negdje prema AMDovim podacima oko 35-40W nizu potrošnju od ekvivalenta u GDDR5. Ionako Fury troši oko 220w pa jos tih 35w, vec si prešao 250w i onda jos overclocking, potrošnja bi lako mogla prijeći 300-350w tako bez problema.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 19:50 (JozoBozo121).
13 godina
ansha kaže...

Da su na fury-a stavili 8GB 6ghz memorije na 512 bitnoj sabirnici ko kod 390-ke, to bi bila bolja kartica.

Imas link na taj review iz kojeg je ta slika?

Zar nije limit na 4GB HBM prve generacije? 

10 godina
neaktivan

Cini mi se da je mislio na GDDR5

11 godina
protjeran
ansha kaže...

...

koliko sam shvatia(ili nisan) ,fiji s gddr5 bi bili havaji s više procesora,koji nemaju dovoljan memorijski bandwidth da ti procesori pošteno rade. tako da je cila poanta u hbm-u i mislim da nebi bila razlika u performansama kakva je da je gddr5 na fiji ćipu. ima i drugo rješenje- s kompresijom u r9 285/380/x,pa biraj šta ti više paše.

15 godina
protjeran

Naravno, najmanji problem kod AMD-a je mem. propusnost.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Memorijska propusnost je manje bitna stvar općenito (kao i HBM). Ono što je bitno je sam GPU. AMD je u nekim DX11 igrama sporiji zbog lošijeg drivera.

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Memorijska propusnost je manje bitna stvar općenito (kao i HBM). Ono što je bitno je sam GPU. AMD je u nekim DX11 igrama sporiji zbog lošijeg drivera.

Tocno to, zrtvovali su kolicinu memorije zbog marketinga, kako bi se mogli hvalit cinjenicom da je to prva kartica sa hbm memorijom. Tu su i smanjene dimenzije kartice, al to je vecini ipak nebitno.

17 godina

Vezano za to kad dolazi koja generacija i vrsta memorije, AMD je na GDC-u predstavio novi roadmap i HBM2 stiže sa arhitekturom Vega 2017., a zatim 2018. izlazi Navi sa nečim što zovu Nexgen Memory:

Očekuje se da narednih dana saznamo više o Polarisu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 22:36 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Tocno to, zrtvovali su kolicinu memorije zbog marketinga, kako bi se mogli hvalit cinjenicom da je to prva kartica sa hbm memorijom. Tu su i smanjene dimenzije kartice, al to je vecini ipak nebitno.

E sad... upitno. HBM je dobra stvar, manja je potrošnja, veća propusnost, bolji je kontroler (pogledaj moje video linkove gore, gdje HBM kartica "troši" 3GB, GDDR5 je na 4GB). HBM je itekako koristan. Većina igara radi sasvim fino na 4GB VRAM-a, izuzev par igara gdje se nitko baš nije potrudio srediti port s konzola kako treba (ili nije mogao). Nije baš neka muka taj FuryX, imao sam ga pola godine i nisam našao puno igara koje trzaju ni na 5K i 6K rezolucijama. K vragu, ni 3,5/4GB bitno lošiji GTX970 nije imao problema.

Dimenzije kartice su vrlo simpatična stvar, pogotovo za nekoga tko želi bijesnu mašinu u malo mjesta. Ja, doduše, spadam u one kojima je puna kapa ultra-big-towera. :)

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

E sad... upitno. HBM je dobra stvar, manja je potrošnja, veća propusnost, bolji je kontroler (pogledaj moje video linkove gore, gdje HBM kartica "troši" 3GB, GDDR5 je na 4GB). HBM je itekako koristan. Većina igara radi sasvim fino na 4GB VRAM-a, izuzev par igara gdje se nitko baš nije potrudio srediti port s konzola kako treba (ili nije mogao). Nije baš neka muka taj FuryX, imao sam ga pola godine i nisam našao puno igara koje trzaju ni na 5K i 6K rezolucijama. K vragu, ni 3,5/4GB bitno lošiji GTX970 nije imao problema.

Dimenzije kartice su vrlo simpatična stvar, pogotovo za nekoga tko želi bijesnu mašinu u malo mjesta. Ja, doduše, spadam u one kojima je puna kapa ultra-big-towera. :)

To nije dovoljno, ja bi se osjecao ko zadnji debil da dam 1500€ za grafu i onda imam stuttering zbog vrama i duplo nize minimume od kartice 5x jeftinije .  To sta je neka igra los konzolni port nije nikakva utjeha, dok je konzola bit ce i losih portova.

Isto tako, usporedba sa 970-kom ne stoji jer ne mozemo imat iste kriterije za karticu od 1500€ i onu od 300€. 

Dimenzije kartice su simpaticna stvar onome ko gradi sff gaming stroj a takvih je relativno malen postotak. Za pravi sff racunam samo Nano jer je FuryX relativno velika kad dodas cijevi i radiator/vent.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice