AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 650.994
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
toxic kaže...

...ispod 850w platinum kvalitetno ne dolazi u obzir.

ma platinum je lanjski snijeg, ispod titanium ne bih ni dolazio kod nikog, da ne zaboravim i monitor mora biti barem 60 incha i ako je jeftiniji od 55000 kuna ne dolazi u obzir...

imaš li još koji uvjet za nekog tko ti trebao učiniti uslugu, možda sevku da naručimo da ti zanosi jajca u zavoju

17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

...ispod 850w platinum kvalitetno ne dolazi u obzir.

ma platinum je lanjski snijeg, ispod titanium ne bih ni dolazio kod nikog, da ne zaboravim i monitor mora biti barem 60 incha i ako je jeftiniji od 55000 kuna ne dolazi u obzir...

imaš li još koji uvjet za nekog tko ti trebao učiniti uslugu, možda sevku da naručimo da ti zanosi jajca u zavoju

ne razumijem te.. jel si se našao uvrijeđenim ili što?

i ovo nije činjenje usluge, nego uživancija. Bar ja to tako shvaćam

Testiranje CF-a i benchanje kod nekog na  sat vremena..

Ako nema nikog nema veze. Uvijek je bolje pitat ovdje na forumu gdje ima hrpa ljudi koji vole ono što i ja volim.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 16:11 (toxic).
14 godina
toxic kaže...

E jbga ljudi- baš ste škrti :&

okey, ima li mogućnost netko da ja dođem kod nekog sa svojom r9 390x pa da to probamo?

uvjet je da Vi morate imati r9 390/290x i adekvatno napajanje. ispod 850w platinum kvalitetno ne dolazi u obzir.

Ehh hebemu miša malog,šta si prešao na AMD,970ku bih ti u tren posudio,naravno da se preeliš u Split!!

Amo ekipa,nek se neko iz ZG zaleti do Toxica sa 290,290X,390,390X i malo se poigra sa Toxicom uz pivicu i grickalice!!

AUDIOFIL
17 godina
volegradele kaže...
toxic kaže...

okey, ima li mogućnost netko da ja dođem kod nekog sa svojom r9 390x pa da to probamo?

uvjet je da Vi morate imati r9 390/290x i adekvatno napajanje. ispod 850w platinum kvalitetno ne dolazi u obzir.

Ehh hebemu miša malog,šta si prešao na AMD,970ku bih ti u tren posudio,naravno da se preeliš u Split!!

Amo ekipa,nek se neko iz ZG zaleti do Toxica sa 290,290X,390,390X i malo se poigra sa Toxicom uz pivicu i grickalice!!

970 sam probao na isti način :)

i nikaj budem naručio r9 390 pa bumo vidli :) ko ga šiša..

13 godina
toxic kaže...

Pa hebemu, ovo je Bug forum. Da me baš toliko zanima, napisao bih jedno lijepo ljubavno pismo Denisu i Davoru i probao dogovoriti nekakav test u bug labu ;)

on topic: izgleda da cijene 380x lagano padaju prema ''normalnim'' iznosima, već se da naći za oko 2100 (po meni još uvijek previše). Cijena 4gb modela obične 380-ke je sada u rangu 1900kn.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina

A tu na Bug forumu su samo klinci koji ne vole nikaj?

Pa ovdje ima ljudi koji vole hw i testiranje više od mene 20 puta, pa gdje cu neko na bug forumu.. ovo je super forum sa super kvalitetnim ljudima..

Velim ovo moje nije bio vapaj ili nešto nego jednostavno ako ima ima ako nema nema...

Ja ću je uzet kako god.

Oćemo li mi uopće osjetit pad cijena s obzirom da je dolar 7.20 kn ??

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 16:28 (toxic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
ElektričnaOvca kaže...

on topic: izgleda da cijene 380x lagano padaju prema ''normalnim'' iznosima, već se da naći za oko 2100 (po meni još uvijek previše). Cijena 4gb modela obične 380-ke je sada u rangu 1900kn.

zato cijene Fury/X/Nano variraju svaki dan...

@toxic jesi skontao da se sad najbolje isplati uzeti lightning 290x (polovnu i novu), mislim cijene su im do yaya...

13 godina
Nisam dobro objasnio - mislio sam da upravo stoga što je ovo Bug forum da bi bila možda neloša ideja obratiti se bugovcima, kuiš.
12 godina
toxic kaže...

kakva su ti ocekivanja od tog crossfire setupa i koliko ce te to izaci naspram prodaje trenutne 390x i kupovine neke jace kartice?

nvidia koja drzi 80% trzista ne moze natjerati developere da ugrade postenu podrsku za SLI u svoje igre, bojim se i pomisliti kakva je situacija sa crossfire setupom..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 16:42 (Fanu).
17 godina

fanu ne bulazni

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pa navodno je situacija sa crossfire-om i skaliranjem dosta bolja nego kod sli-a. Barem je tako bilo kad sam ja nedavno čitao u tekstovima koje mi se sad ne da tražiti :D. Mislim da je i Tonči pisao nešto o tome ovdje, isto nedavno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 16:45 (ElektričnaOvca).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

je ali od 2xx serije tj od kad koriste pci-e polje a ne mostic sto se tice flegova

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Navodno ce FuryX2 (ako se tako zove) imati do 80% scaling, ali pustimo AMD i njihov hype :D

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne navodno neg ce imat jer cf fury,x i nano vec imaju

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

CrossFire jest bolji u prosjeku i to dosta od SLI-ja, iako nije bilo tako prije onog fixa za frame pacing. Podrška za CF i SLI ne kreira se na strani developera, nego istu rade autori drivera, dakle Nvidia i AMD. Ponekad, zbog načina na koji radi engine (JC3) to nije moguće. ili je teško izvedivo (Batman). S vremenom će situacija biti bolja, jer će developer igre sam brinuti o tome (DX12).

Što se tiče Toxicove ideje, šteta što ne živiš 15 godina ranije; tijekom devedesetih i početkom tisućljeća bilo je hw/sw/gaming/geek hubova u obliku "igraonica" gdje bi imao PC-jeve u mreži (nije tada bilo Interneta doma baš svakome). Ekipa je nosila i svoje mašine od doma na LAN-ove. Testirao se hw novi, spajale razne konfe (tada je 3dfx-ov originalni SLI bio aktualan u obliku Voodoo 2 kartice prvi put, Nvidijin SLI je zapravo evoluirani 3dfx-ov kojeg su kupili), slinilo nad novim hardverom koji je rijetko mogao tko kupiti doma. I da, LAN partyji uz ćevape, colu/pivo i Quake/UT/StarCraft/C&C/RedAlert/AgeOfEmpires/Diablo...

Danas su preživjeli uglavnom hubovi za seljačine: zadimljeni prostor s CD-om Seke Aleksić i Maje Šuput, uz divljenje novim noževima, bokserima i sl. :)

Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina

hehe bijah na tim lan partyima sa ekipom iz hackera,pc chipa a bilo je i par bugovca

90s memories

tonchi koje si godishte ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 17:17 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Hehe, kod mene u kaficu je bio "vjecni" party, kao fol nekakav internet caffe, a nitko nije mogao doci na red za net
eventualno rano ujutro, a i onda bi brzo odustali jer bi ekipa zacas stigla, stala mu iza ledja i vrsila "pritisak" da sjasi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

hehe bijah na tim lan partyima sa ekipom iz hackera,pc chipa a bilo je i par bugovca

90s memories

tonchi koje si godishte ?

Velika godina u ljudskoj povijesti za IT i inače - krenuo je Internet, prvi mobilni telefoni, GPS je otvoren civilima, GNU projekt je krenuo... a i saznali smo gdje se najbolje hlade AMD kartice: smrzla se Antarktika na najnižu temp. u povijesti (skoro -90°C). 

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 18:11 (Tonči).
13 godina

Dodao bih da su te igraonice bile ujedno i službeni dobavljači piratskih igara....

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

4mal imaš li display corruption s fury x? Ako ne koji priključak koristiš?

0 0 hvala 0
10 godina
Tonči kaže...

Što se tiče Toxicove ideje, šteta što ne živiš 15 godina ranije; tijekom devedesetih i početkom tisućljeća bilo je hw/sw/gaming/geek hubova u obliku "igraonica" gdje bi imao PC-jeve u mreži (nije tada bilo Interneta doma baš svakome). Ekipa je nosila i svoje mašine od doma na LAN-ove. Testirao se hw novi, spajale razne konfe (tada je 3dfx-ov originalni SLI bio aktualan u obliku Voodoo 2 kartice prvi put, Nvidijin SLI je zapravo evoluirani 3dfx-ov kojeg su kupili), slinilo nad novim hardverom koji je rijetko mogao tko kupiti doma. I da, LAN partyji uz ćevape, colu/pivo i Quake/UT/StarCraft/C&C/RedAlert/AgeOfEmpires/Diablo...

Danas su preživjeli uglavnom hubovi za seljačine: zadimljeni prostor s CD-om Seke Aleksić i Maje Šuput, uz divljenje novim noževima, bokserima i sl. :)

e ovo su bila vremena hebote, u petak gotov sa poslom, pripreme kod frenda, subota ujutro u auto sa kompovima ( jesam se nateglio 21" CRT monitora, težak ko grob ), pravac kod druge ekipe, pozicioniranje u sobama, razvačenje mreže ( o da uvijek smo morali imati nekoliko rezervnih mrežnih jer nekom ne radi ili se moralo nekom preinstalirati windoze), i tarapana, CS smo doktorirali, pa naručivanje klope, cuge itd .... pa skidanje Q Arena III demo od nekih 40mb cijelu faking noć da bi tarabili, ma to je bio adrenalin do jaja ...., i da HL je bio ZAKON, naravno Unreal u cop modu, Diablo, Total Anhillation, Forsaken itd itd .... a danas sjedim doma sam, pokušavam nekaj igrat, max sat i dosta, jednostavno nema više žara ni volje, al mi je drago kaj sam mogao doživjeti takvo iskustvo .... 

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.12.2015 19:06 (Taraba).
13 godina

Netko je rekao "Da su mi one godine i ovo iskustvo" , ja velim "obrnuto"....

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

nemam.. gpu - dell dp to - dvi kabel

gpu - 4k uhdtv - hdmi kabel 

fury x je u polju master a nano slave....

12 godina
4mal kaže...

fanu ne bulazni

nemas beda

moras nekako opravdati kupovinu 2 GPUa od masu para (btw ne pricam o scalingu, boli me briga jel on 80% ili 100% ako ne radi u igrama koje igram ili ako radi polovicno i donosi vise problema nego koristi)

fino su to smislili 3dfx/nvidia/amd sa crossfire/sli - zasto prodati 1 GPU, kad bi mogli 2 odjednom (ista stvar i sa dediciranom phsyx karticom LoL) 

a za drivere i support u igrama, to je manje bitno..

SLI nazaduje sto se tice supporta u AAA naslovima..

Tonči kaže...

CrossFire jest bolji u prosjeku i to dosta od SLI-ja, iako nije bilo tako prije onog fixa za frame pacing. Podrška za CF i SLI ne kreira se na strani developera, nego istu rade autori drivera, dakle Nvidia i AMD. Ponekad, zbog načina na koji radi engine (JC3) to nije moguće. ili je teško izvedivo (Batman). S vremenom će situacija biti bolja, jer će developer igre sam brinuti o tome (DX12).

ako su nvidia i AMD zasluzni za podrsku SLIa/CFa u igrama onda je situacija jos i gora - covjek bi ocekivao da ce se potruditi da to radi bez problema u vecini igara, a nije tako

i ako ce se ubuduce developeri brinuti o implementaciji za CF/SLI u igrama, onda mozemo ocekivati jos i goru situaciju, jer zasto trositi resurse tokom game developmenta na nesto sto koristi izrazita manjina gaming populacije

ajmo takedownovi od svih SLI/CF vlasnika koji su se nasli uvrijedjenima :)

12 godina

btw rasprava o SLIu na redditu:

"SLI seems like a headache to support anyways, though.

Why should the programmer of Just Cause 3 spend months writing in SLI support, which only optimizes the game for a relatively small subset of people, when they could instead just write more general optimizations that make the game faster for everyone?"

"Game developer here: Yep, you've nailed it. SLI is annoying because it works 98% of the way without any extra effort; that last 2% is a royal pain, and almost nobody will ever take advantage of it. The end result is a ton of users complaining that SLI almost works, why don't you just finish it, etc etc etc, and you kinda have to finish the feature even though almost nobody on the face of the planet decides to buy a game based on SLI support.

I'd be overjoyed if the GPU manufacturers dumped SLI entirely for their next generation."

uzeto sa

https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/3v04hx/just_cause_3_engine_is_incompatible_with_multigpu/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Morate prestati s tim smiješnim idejama da je jedini motivator prodaja više kartica i da se to postiže na neke opskurne načine. Nitko od proizvođača se ne suzdržava izbacivanja kartica niti neke druge prednosti zato da može "milkati novac", stvari jednostavno ne funkcioniraju tako (ovo nije upućeno konkretno tebi, Fanu, nego općenito). Ono što mogu je manje riskirati, kao što je to činio Intel, ali u praksi se to vrati kao bumerang. Ideja da netko ne želi odmah izbaciti najbolje što ima direktno je put u kratko "vijek trajanja" CEO-a neke kompanije, redukciju bonusa i sl. jer kad korisnici nemaju na što nadograditi iduće godine, prodaja pada u bezdan (opet, spominjem Intel kao primjer). Balans ulaganja u R&D i rizika je ključ, ali konstantno mora biti napretka. Veća opasnost za AMD i Nvidiju je u tome da neke iduće godine ne izbace dovoljno bržu karticu, nego u tome da konkurencija bude bolja. Sve što može napraviti netko od njih je pričekati s objavom flagshipa dok konkurencija ne izbaci regularni proizvod; npr. Nvidia može pričekati s xxxTi-Next, dok AMD ne objavi Fury-Next. AMD nema taj luksuz, mora ići s FuryX-Next, ali zato može čekati sa srednjim segmentom, gdje Nvidia izlazi prva.

E sad ovo tvoje: što se tiče CrossFirea i SLI-a. To su nužne i dobre tehnologije jer prodaju više kartica ne samo u visokom, nego i srednjem segmentu (sjetimo se nadmoći dviju 970 prema 980, 980Ti i TitanX konfiguracijama za istu cijenu). Također, situacija da najbolje nije dostupno samo s jednom karticom će se nastaviti, pogotovo u budućnosti, jer dobijamo 4K, 5K i ubrzo 8K ekrane, brzi monitori su sve dostupniji (120Hz, 144Hz, 165Hz, 200Hz!). DX12 će omogućiti sve moguće kombinacije različitih kartica i to ne radom na "najnižim zajedničkim postavkama", nego miješano, dakle 980Ti i integrirana Intelica čak.

Podrška za kombinacije bit će sve bolja i mora biti, jer će iduće generacije konzola morati doći s više čipova u svim oblicima i doći će brže nego mislimo, jer su performanse trenutne generacije očajne, a napreduju i mediji odnosno televizori na kojima se vrte konzole (4K+). Također, dolazi nam VR koji traži neopisivu snagu (90Hz po svakom oku, dakle 180FPS, FHD ekrane kao minimum, uskoro 4K).

Ne postoji nikakva šansa da u budućnosti višekartično igranje nestane ili pak uspori. Upravo suprotno. Dvoglavo igranje bit će imperativ.

12 godina

SLI i CF su nuzne i dobre tehnologije zato sto prodaju vise kartice u visokom i srednjem segmentu? 

od kakvog je to znacaja za kranjeg kupca? i kakve to veze ima sa losom podrskom za SLI/CF?

ubrzo dobijamo 5K i 8K ekrane? dan kada oni budu aktualni (i to jos k tome u gaming svrhe) je dan kada ce SLI/CF biti zamjenjeni necim puno efikasnijim..

a iduca generacija za konzola je uopce upitna hoce li izaci, jer mobilni gejming napreduje takvim koracima da je vec dosegao snagu xboxa 360

uostalom, 1080p TVi su standard vec hrpetinu godina a konzole izasle prije 3g ne mogu u potpunosti tjerati igre na toj rezoluciji.. 

mislim i da ce s iducom generacijom konzola (ako je bude) ici na rezanje troskova a ne na gledanje toga jel mogu pokrenuti igru u 4K

i dvoglavo igranje ne mora biti imperativ ako se HBM i ostale nadolazece tehnologije pokazu dostatnima za single card igranje + zaboravljas da dvoglavo igranje uglavnom podrazumijeva high end konfiguracije, a vecina PC gamera su na low-mid konfiguracijama..

btw koliko generacija intel vec izbacuje procesore sa minimalnim pomacima u performansama pa njihovi CEOvi nemaju problema sa "vijekom trajanja" ili redukcijom bonusa..nigdje se njima ne zuri izbaciti na trziste najbolje i najjace sto imaju kad prakticki nemaju konkurencije

u istoj situaciji bi se i nvidia mogla naci uskoro ako podbaci AMD sa svojim GPUovima

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

1. SLI i CF su nuzne i dobre tehnologije zato sto prodaju vise kartice u visokom i srednjem segmentu? 

od kakvog je to znacaja za kranjeg kupca? i kakve to veze ima sa losom podrskom za SLI/CF?

2. ubrzo dobijamo 5K i 8K ekrane? dan kada oni budu aktualni (i to jos k tome u gaming svrhe) je dan kada ce SLI/CF biti zamjenjeni necim puno efikasnijim..

3. a iduca generacija za konzola je uopce upitna hoce li izaci, jer mobilni gejming napreduje takvim koracima da je vec dosegao snagu xboxa 360

uostalom, 1080p TVi su standard vec hrpetinu godina a konzole izasle prije 3g ne mogu u potpunosti tjerati igre na toj rezoluciji.. 

mislim i da ce s iducom generacijom konzola (ako je bude) ici na rezanje troskova a ne na gledanje toga jel mogu pokrenuti igru u 4K

4. i dvoglavo igranje ne mora biti imperativ ako se HBM i ostale nadolazece tehnologije pokazu dostatnima za single card igranje + zaboravljas da dvoglavo igranje uglavnom podrazumijeva high end konfiguracije, a vecina PC gamera su na low-mid konfiguracijama..

5. btw koliko generacija intel vec izbacuje procesore sa minimalnim pomacima u performansama pa njihovi CEOvi nemaju problema sa "vijekom trajanja" ili redukcijom bonusa..nigdje se njima ne zuri izbaciti na trziste najbolje i najjace sto imaju kad prakticki nemaju konkurencije

u istoj situaciji bi se i nvidia mogla naci uskoro ako podbaci AMD sa svojim GPUovima

1. Zato što krajnji kupci trebaju performanse i trebat će ih još više; gejmeri su prvi u redu za potrošnju na hardver, pogotovo u srednjem-višem segmentu (klasa 970/390/380X). Pojedinačne kartice će opet stagnirati s vremenom i multi-GPU bit će se češća opcija i zato CF i SLI neće imati lošu podršku, ne mogu to sebi priuštiti razvojni studiji. "Znate, naša igra izgleda kao iz 2015. jer nam se nije dalo podržati CF/SLI." - nope. Zasad to još nekako i prolazi Just Causeu i Batmanu te sličnim naslovima, ali sve teže.

2. 4K je već tu, standard za high-end gaming, 5K ekrane smo dobili još prošle godine. Zasad je 5K rezerviran za entuzijaste i vlasnike 4-way SLI/CF konfiguracija. Za koju generaciju neće biti, no 4K je jednako važan. Nema efikasnijeg... CF/SLI će uvijek biti rješenje, jer nema alternative. Ako misliš na "bolji CF/SLI", to je onda nešto drugo, ali je u osnovi ista stvar - dual-GPU, quad-GPU, SLI/CF vN... bilo to na PCIE sabirnici ili NVlinku sasvim je svejedno.

3. Iduća generacija konzola vjerojatno će biti još bliža PC-u po hardveru. Konzole neće nestati kao način igranja, to je nemoguće. Rezanje troškova? Koje rezanje? Pa već sad stvaraju gubitke. Jedino što se može dogoditi je podizanje troškova i podizanje cijena konzola odnosno kreiranje tržišta "premium konzola" koje će biti snažnije i za one dubljeg džepa: PlayStation 5 za casuale od $500 i PlayStation 5 Premium od $1000 do $1500 s, recimo, dva Fury-Next čipa za VR i 4K televizore. Tržište konzola će sve više bujati - Nvidijin Shield, Steam, PlayStation, Xbox... to ne ide nikud, dapače, uvjeren sam da moraju ići u "upping the ante" smjeru.

4. HBM ne mijenja apsolutno ništa u performansama samih čipova. FuryX bi se ponašao gotovo isto i s GDDR5 memorijom (zasad). Memorijski bandwidth je usko grlo, ali i dalje dovoljan za ono kako izgledaju DX11 igre. HBM je pokrenuo nešto drugo: izrazito praktičnu memoriju za SoC, laptope i sl. Velike količine memorije (32GB na Quadru iduće godine je gotovo pa sigurno!). GPU memorije u praksi su high-latency high-throughput memorijske implementacije. To će nam trebati za konzole iduće generacije, prijenosne konzole koje možeš spojiti na što hoćeš, VR... Istina, brojčano većina igrača je na medium konfiguracijama, ali medium segment tržišta napreduje zbog napretka high-enda.

5. Onda slabo pratiš tržište. Intelovo poslovanje s procesorima doživjelo je ozbiljne udare zbog loših rezultata Broadwella i njegovog kašnjenja. Minimalni pomaci nisu takvi zbog nečije želje da budu takvi, nego zbog izrazito visoke cijene razvoja novih proizvodnih procesa i problema s yieldovima 14nm čipova. Nemanje konkurencije je samo dozvolilo Intelu da se zaigra s Broadwellom i Skylakeom malo duže i da sebi priušti da preskoči desktop s Broadwellom.

12 godina

1. kranji kupci trebaju performanse, ali vecina krajnjih kupaca gejma na 1080p monitorima na low end grafuljama i to free to play igre poput dote,lola ili team fortressa

na osnovu cega predvidjas da ce kartice stagnirati s vremenom i da ce multi gpu biti cesca opcija? evo stagniraju vec 3g koliko smo na 28nm procesu, pa i dalje SLI/CF ima nekolicina (u globalu)

i ako ce igre zahtjevati SLI/CF da bi izgledale bolje, to ce biti poslovni promasaj za game publishere koji zive od masovne prodaje

2. 4K nije standard za high end gaming, vec samo za entuzijaste koji si mogu priustiti kartice od 4.500~+kn

neki high end gaming danas bi bio 1440p 

igre ne podrzavaju sli/cf i 16:10/21:9 monitore kako spadaju, a ti spominjes 5K i 8K gejming lol

mislim da imas previse povjerenja u game developere i publishere sto se tice njihovih prioriteta oko PC gejminga

i za CF/SLi postoji alternativa - jaci single GPU (s kojim ces gejmati bez velikih problema u svim igrama) - osim ako naravno ne uparivas 2x980 Ti ili jace..

3. pa ova generacija konzola je trebala biti prakticki identicna PC hardveru pa i dalje imamo lose portove

iduca generacija konzola moze biti jos jedino bliza tako da izdaju mini pc poput valvea i njihovih steam PCa 

konzole bi vrlo lagano mogle nestati kao nacin igranja jer mobilni gejming uzima sve veci postotak tog trzista - zasto bih kupio konzolu ako cu za 2-3g moci igrati igre jednake kvalitete na svom mobitelu kojeg cu moci spojiti na tv i upariti sa bezicnim kontrolerom?

mobiteli cak preuzimaju i VR trziste svojom pristupacnoscu 

premium konzola nikad nije bilo niti ce biti - u cilju im je prodati samo sto veci broj konzola i onda zaradjivati od licenciranja igara za njih 

a ako ti konzola kosta 1000$ tko ce je kupiti ? sjeti se problema sa cijenom PS3 kad je izasao i koliko je sony morao rezati cijene i ici u minus zbog njih?

niti ce izdavati casual i premium verzije playstationa jer bi to samo dovodilo do fragmentacije trzista i ljutnje gejmera 

4. HBM2 u kombinaciji sa manjim proizvodnim procesima ce rezultirati drasticnim povecanjem performansi 

btw prijenosne konzole vec imas sad i zovu se tableti lol (tipa nvidia shield)

5. intelovo poslovanje je dozivjelo udare zbog slabijeg kretanja PC trzista (jedino gejming oprema zabiljezava rast prodaje), tj generalne stagnacije 

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Slazem se s fanu", tonci opet brije na 4k,5k, 8k fore, 99% moji prijatelja i poznanika ima fullhd i jednu grafu od 100€, kamoli 1440p monitore od 3000+kn , ove gore brojke 4,5,8k su daleka buducnost i tko god tvrdi da je to blizu ili slicno nije cist u glavi;)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice