AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 646.619
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Na desetki kolko citam dosta igara jos ne radi kak spada i to me zasad sprecava u instaliranju desetke.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ma radi sve kako treba, jedino ako si Crnobradi, pa znaju iskakat sigurnosni certifikati....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
4mal kaže...

lol tamo neda nikome ...ma ima igri di jebeno cross skalira

xxx

al to je rijetko, kao i podrska za cf .. upravo zbog ta 2 razloga sam probao s nvidiom

http://postimg.org/image/66ddp72db/
17 godina
itomic009 kaže...

Ma kako to da desetka nije ispolirana do kraja ?? Ja je instalirao čim se službeno pojavila na 4 kompa i svi rade ko vura ?? Nisam imao problema ni sa Win8 a ni sa Win7. U pravilu. čim izlazi ovi OS ja pratim i mogu reć da već godinama nemam problema s Windowsima uopće na par kompova s sjećam se razdoblja prije sedmice kad je bilo stalno negdje nekih sranja.

Kolega isto tako instalirao Desetku na svoju Yogu 2 kad je izašla, kad ono - ne radi WiFi. Krene da gugla i shvati da je to globalni problem. Vrati na 8.1. Možda su do sada ispravili.

Od svih obuhvatnijih testova performansi, nisam video ni jedan sa definitivnim pobednikom između 7, 8.1 i 10. Takođe, nisam video niti jedan feature za kojim bih poludeo (DX12, Cortana, Continuum... su kao killer featurei 10-ke, ali realno ništa od toga još nije 100% zaživelo). Sedmicu i dalje podržava sav novi software, redovno dobija sistemske i update drivera... Ne vidim šta bi mi doneo prelazak osim većeg broja verzije i dok se to ne promeni, 10 ću možda da stavim na laptop (koji ionako ima 8.1, a u odnosu na njega barem ima izvođenje appova u prozoru), a na desktopu će da stoji u dual bootu, ali će uglavnom da "skuplja prašinu". E da, na Desetki nisam uspeo da nađem program koji bi radio s mojom TV kartom (iako driver postoji i radi).

13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Meni isto na ovom Asusu nije radio driver

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam bio veliki skeptik i kenjao sam tu po forumu, sedmica ovo, sedmica ono . Sad nakon par mjeseci...desetka je su najbolji windowsi ikada . Instalacija sa USB 3.0 stika na SSD traje cc 15 minuta i OS je spreman tuto kompleto. Jednostavno nevjerovatno a radi ko urica. Poslije jedana zakrpa i to je to. Igre rade savršeno.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Isto tako od prvog dana koristim 10-ku i nikakvih ozbiljnijih problema. Razumijem da ljudi sa starijim konfama ne žele prelaziti na 10-ku ali ljudi sa novim Pc-ovima nemaju razloga da odgađaju.

Zmaj od Bosne | Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Puls3 kaže...

Isto tako od prvog dana koristim 10-ku i nikakvih ozbiljnijih problema. Razumijem da ljudi sa starijim konfama ne žele prelaziti na 10-ku ali ljudi sa novim Pc-ovima nemaju razloga da odgađaju.

što dobijam s time??

ne vjerujem da bi mi 10tka dala više fpsova

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2015 21:42 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Da ti slucajno ne throttle-a ako mislis da je skok performansi slab? U gpu bound scenariju bi trebao imati 30-40% vise fps-a u odnosu na 280X.

što je to throttle? misliš bottleneck???

15 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Throttle-anje znaci da spusta takt da bi ostala unutar zadanih granica temperature/potrosnje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sylar951 kaže...
ansha kaže...

Da ti slucajno ne throttle-a ako mislis da je skok performansi slab? U gpu bound scenariju bi trebao imati 30-40% vise fps-a u odnosu na 280X.

što je to throttle? misliš bottleneck???

Konfa pod moj pc sa hd 7950, gta 5 na win 10, automatske postavke igre, lockani 60fpsa, bez vsynca išao i do 80+, iste postavke igre na win 7 i nemam lockanih 60fps, sad ako nije do winsa nezna do čega je bilo.

14 godina
ansha kaže...

Throttle-anje znaci da spusta takt da bi ostala unutar zadanih granica temperature/potrosnje.

nope, maksimalna temperatura koju sam joj dozvolio u postavkama je 95 međutim ne prelazi 92 u full use-u...

npr. idem u arma 2 i namjerno se spawnam tamo kod chernogorska i tamo mi fps-ovi znaju past i do 40... identična stvar je bila i na 7970... isto vrijedi i za modirani skyrim samo tamo sada puno bolje rade interijeri ali opet onaj dio u whiterunu gdje se vidi cijeli grad spušta fps di 40... ista stvar je bila i na 7970... na MGS V sve je lockano na 60 ali kada padne noć na izvorima svjetla zna past do 50... ista stvar i na 7970...

malo se nekad zapitam wtf??? i još na kutiji piše kao 4k vamo-tamo XD ma da nebi...

11 godina
neaktivan

Arma i Skyrim su više na CPU pogotovo Arma, možeš imat naj grafu ikad i ništa posebno neces bolje frameove dobit

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
sylar951 kaže...
ansha kaže...

nope, maksimalna temperatura koju sam joj dozvolio u postavkama je 95 međutim ne prelazi 92 u full use-u...

npr. idem u arma 2 i namjerno se spawnam tamo kod chernogorska i tamo mi fps-ovi znaju past i do 40... identična stvar je bila i na 7970... isto vrijedi i za modirani skyrim samo tamo sada puno bolje rade interijeri ali opet onaj dio u whiterunu gdje se vidi cijeli grad spušta fps di 40... ista stvar je bila i na 7970... na MGS V sve je lockano na 60 ali kada padne noć na izvorima svjetla zna past do 50... ista stvar i na 7970...

malo se nekad zapitam wtf??? i još na kutiji piše kao 4k vamo-tamo XD ma da nebi...

Prati malo u Afterbuner-u kako se kreće GPU usage i koji je core clock tijekom tih sekvenci. Uz to što kolega spominje da suspecifične igre ziher ti throttla grafa jer je taj hladnjak užas. Al nema šanse da ti je CPU problem s obzirom da se radi o Skylake i7 CPU !! Inače, sigurno da bi ti dobro došlo i clean install winsa. Ne znam kako to netko ne napravi, pogotovo što si sada promijenuo komplet hadrware. Šteta je što to nije na novom Win10 sustavu. Ovi što komentiraju da nema smisla preć sa Win7 na Win10, ne kontam zbog čega bi ostali ?? Win10 je odličan i radi super i sve se optimizira prema novom a ne starom Windowsu i još je bolji nego bilo koja  prethodna verzija. Ja sam ga instalirao i kod sestre na star laptop jedno 6 ako ne i 7 godina i radi sve normalno.

13 godina
protjeran
Tebi je bolje meni ne i tako u krug...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
D3lBoy kaže...

Arma i Skyrim su više na CPU pogotovo Arma, možeš imat naj grafu ikad i ništa posebno neces bolje frameove dobit

pa koji im onda CPU treba ako im 6700k nije dovoljan XD

za skyrim znam sigurno da je grafa pošto su tu instalirane velike texture a i onaj enb od borisa je bolestan...

itomic009 kaže...
sylar951 kaže...
ansha kaže...

Prati malo u Afterbuner-u kako se kreće GPU usage i koji je core clock tijekom tih sekvenci. Uz to što kolega spominje da suspecifične igre ziher ti throttla grafa jer je taj hladnjak užas. Al nema šanse da ti je CPU problem s obzirom da se radi o Skylake i7 CPU !! Inače, sigurno da bi ti dobro došlo i clean install winsa. Ne znam kako to netko ne napravi, pogotovo što si sada promijenuo komplet hadrware. Šteta je što to nije na novom Win10 sustavu. Ovi što komentiraju da nema smisla preć sa Win7 na Win10, ne kontam zbog čega bi ostali ?? Win10 je odličan i radi super i sve se optimizira prema novom a ne starom Windowsu i još je bolji nego bilo koja  prethodna verzija. Ja sam ga instalirao i kod sestre na star laptop jedno 6 ako ne i 7 godina i radi sve normalno.

tijekom sekvenci gdje se dešavaju fps dropovi gpu je 95-99%... core clock je maksimalan koliko mu je deafult (nisam niš clockirao)

zašto si predpostavio da nisam napravio clean instalaciju windowsa nakon zamjene matične i proc.?? stavio sam clean win 7 :) ... ako bi dobio više fps-ova na 10 ja pređem bez problema ali sumnjam...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 0:11 (sylar951).
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

zapravo evo afterburner screen iz arme 2 kad gledam prema chernu

i postavke za grafu u catalystu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 0:40 (sylar951).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Mislim da je @ansha upravu kad kaze da ti trottla GPU al zbog VRM a ne zbog core temp. Dok core temp dostigne 90 stepeni VRM je već preko 110 sigurno.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
sylar951 kaže...

Nemoj se uopce znojit oko Arme/Dayza i ja imam 6600 + 290X i nema šanse da se gpu full utilizira, mogu nabit postavke na sve max pa ce nekad bit na 99% ali taj engine jednostavno ne valja.

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
sylar951 kaže...

Daj uslikaj onako graf nakon što prolaziš sekvencu da se fino vidi. Ovako se ne vidi ništa.

11 godina
protjeran
lipo power limit na +50 djava van štednju struje odnija
14 godina
itomic009 kaže...
sylar951 kaže...

Daj uslikaj onako graf nakon što prolaziš sekvencu da se fino vidi. Ovako se ne vidi ništa.

Pa skini sliku i zumiraj ovo u lijevome kutu ako ne vidiš...

dabar_solta kaže...
lipo power limit na +50 djava van štednju struje odnija

ti to zejebavaš ili ozbiljno??

15 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Pitanje jedno u svezi scalinga  . Ako imaš dvije 380 u cf razlicitih ponuđaca,razlika je u nekih 5mhz clocku . Hoće li se taj mhz izjednaciti s onom slabijom kao sto ej to recimo u vramu i ddru ili moram sam kroz after burener namještati da bi bilo sve ok . Kakva su iskustva kod vas sto se tice sli/cf istog modela a razlicitog vendora ,primjerice msi/sapphireu

Gledam na nabavi da je 380 msi pala na 1390 kn a imam sapphire-vu ,pa sad neznam bi li trebao uzeti ovu msi ,dok je ova saphire ostala tamo negdi oko 2000kn

lp 

0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Što mislite bi li ovaj moj antec odapeo sa dvije r9 390x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Nebi ali nemoj ih previse klokat ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Naguljizov kaže...

Pitanje jedno u svezi scalinga  . Ako imaš dvije 380 u cf razlicitih ponuđaca,razlika je u nekih 5mhz clocku . Hoće li se taj mhz izjednaciti s onom slabijom kao sto ej to recimo u vramu i ddru ili moram sam kroz after burener namještati da bi bilo sve ok . Kakva su iskustva kod vas sto se tice sli/cf istog modela a razlicitog vendora ,primjerice msi/sapphireu

Gledam na nabavi da je 380 msi pala na 1390 kn a imam sapphire-vu ,pa sad neznam bi li trebao uzeti ovu msi ,dok je ova saphire ostala tamo negdi oko 2000kn

lp 

nisam siguran za clock ali otvori ta dva linka na nabavi, to su msi r7 370 a ne r9 380

15 godina
neaktivan
ashcro kaže...
Naguljizov kaže...

lp 

nisam siguran za clock ali otvori ta dva linka na nabavi, to su msi r7 370 a ne r9 380

iako pise u url da je 370 , ime grafe na toj strani su od 380 

http://tia-mobiteli.hr/detaljan-prikaz.aspx?gid=msi-r7-370-2gd5toc

nazvat cu ih..

EDIT :Ashcro ,imaš pravo,kažu da je valjda krivo povuklo. Pitanje i dalje stoji ,što sa scalingom, bili to radilo ili ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 12:19 (Naguljizov).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Imao sam ja prije tu. Kobinaciju ali sa nv-om i nije se clock smanjio cak stovise bolje kloknut na vechi gpu clock ako se radi o oc ver. razl. Vendora ali nekima je bitna i estetika ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2015 12:29 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

Nebi ali nemoj ih previse klokat ;-)

A ko je rekao da ću kupiti :)

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Tvoja savjest :-)

Moj PC  
2 0 hvala 1