AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Valjda svi testovi koje sam vidio a da je 980 ti overclockana ima prednost 15-20fps naspram Fury X.Ista stvar kad vidim da usporedjuju 970 na nekakvim malim clockovima od 1200 i nesto mhz protiv amd 390.Izuzetno je ocito da je cjela maxvell serija vrlo konzervativno postavljena sto se tice defoltnih brzina i tek overclockom i jezgre i vrama te grafe dobiju puni smisao.Kad vidim temperature mog modela i postotak rada ventova on je mogao komotno bit postavljen na defolt 1500mhz i +500 na vram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

980ti nereferentna je bolja kupnja jer su im cijene podjednake, ustvari cijela serija nvidia je sada bolja kupnja jer su spustili cijene

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ljudi, sa kojim programom snimate?

ovaj amd evolve je ocit shit samo takav, dakle nariktam na maks kvalitetu i ne izgleda bas tako dobro..

sa druge strane kada napravim upload na youtube to izgleda jos losije..

u videu dobim osjecaj da to fucking nije ono što sam ja igrao

evo snimio sam vidio sa r9 390x hairworks off i on ali kaj to vrijedi kad je kvalitea na nivou katastrofe..

uglavnom sa hairworkskom sam izgubio oko 5 fpsa u prosjeku..

igra se ovdje vrti na nekih 55 fps sa hairwoksom je to oko 50, kada ukljucim jos 1440p padnem na 40 fpsa

i još sam probao sve ultrat ali sve na znaci slider za hairworks na 8 i biljke na ultra to sam probao na 1080p i na 1440p

na 1080p dobivam 40 fpsa prosjek, na 1440p to je 32 fpsa.., ono što je meni zanimljivo da ovako mogu zavrsit igru na ovom monitoru ali ne bih jer znam da je to ispod 60..

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 8:14 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

isto gaming evolved 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Toxic imas ingame lock na 30fps pa mozes tako odigrat,nije 60 ali bar mozes maxat igru na taj nacin.Igra je genijalna isplati se...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

tak ja maxam 4k30p ,igra je totalno eye candy tako iste postvake samo je reza veca i AA je off

ali nije fluidno kod okretanja jebiga a i koga briga kad se zavrsi neki kvest niko te ne napada pa se mozes setat naokolo i divit se

krajoliku in 4k ! ;) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 9:29 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
MEGATAMA kaže...

Toxic imas ingame lock na 30fps pa mozes tako odigrat,nije 60 ali bar mozes maxat igru na taj nacin.Igra je genijalna isplati se...

ma ne... necu uopce tak igrat..

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

evo minute gameplaya @ 4k/30p lock 

http://www.megafileupload.com/9z4d/20151025_100141.rar

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

pa bolje da si snimo sa npr nekim sw i uplodo direkt na megaupload.

ovak mi se cini da meni na 2k izgleda bolje a znamo da nije tak :)

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Megatama:

našao sam igru koja ima sličnu razliku u korist r9 390 :) haha

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,21.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...
4mal kaže...

pa bolje da si snimo sa npr nekim sw i uplodo direkt na megaupload.

ovak mi se cini da meni na 2k izgleda bolje a znamo da nije tak :)

objasni mi ovo i kak sw kad je evolved u kurcu...

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

evo preko evolved 

http://files.fm/u/irdzaaj

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Megatama:

našao sam igru koja ima sličnu razliku u korist r9 390 :) haha

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_390x_gaming_8g_oc_review,21.html

Mislim da jos uvjek imam rezultate bencha za Hitmana sa 290 tri-x na hardu,pogledat cu i odvrtit sa 970.

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
drakula789 kaže...

Šta ocekujes s tim slabasnim,starom fxom?

Pa on je i dalje slabiji od najjslabijeh haswell i5

Nemoj biti smijesan, sve i jedan FX 8xxx serije se popisa po sve i jednoj i5 kad je rijec o multi taskingu, a to sto su igre i dalje optimizovane za konzole to je drugi problem

Gaming je rijec,ne multitasking.

Brljas ti previse

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
15 godina
AMD Radeon R9 300 Series
http://postimg.org/image/66ddp72db/
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 11:47 (zagy15061984).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Koji ti je framerate nevidim iz tog videa mutno je?

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series

skini pa ces vidjet kak spada / ovak je na najnizoj mogucoj rezi - neznam zasto

http://files.fm/u/mglfvyg

http://postimg.org/image/66ddp72db/
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 11:47 (zagy15061984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Prek moba i mx playera se vidi odlicno ;-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ljudi, sa kojim programom snimate?

ovaj amd evolve je ocit shit samo takav, dakle nariktam na maks kvalitetu i ne izgleda bas tako dobro..

sa druge strane kada napravim upload na youtube to izgleda jos losije..

u videu dobim osjecaj da to fucking nije ono što sam ja igrao

evo snimio sam vidio sa r9 390x hairworks off i on ali kaj to vrijedi kad je kvalitea na nivou katastrofe..

uglavnom sa hairworkskom sam izgubio oko 5 fpsa u prosjeku..

igra se ovdje vrti na nekih 55 fps sa hairwoksom je to oko 50, kada ukljucim jos 1440p padnem na 40 fpsa

i još sam probao sve ultrat ali sve na znaci slider za hairworks na 8 i biljke na ultra to sam probao na 1080p i na 1440p

na 1080p dobivam 40 fpsa prosjek, na 1440p to je 32 fpsa.., ono što je meni zanimljivo da ovako mogu zavrsit igru na ovom monitoru ali ne bih jer znam da je to ispod 60..

Ja stvarno ne kuzim kako neki dobivaju tako loš framerate sa 390X i slicno !? Meni 1080p ultra bez HW prosjek 50-60fpsa a imam kud i kamo lošiji cpu, kad upalim HW na 2x padne na average 45-50fpsa
EDIT: Mislim opcenito i za ostale igre sto ste spominjali Dying Light i slicno, Unity nemam vjerovatno bi radio loše ali opet ne tako lose kako su neki rekli 30fpsa ? Prešao sam ga prije na 280X i imao sam oko 30fpsa, kada su izašli Omega driveri u to vrijeme framerate mi je skocio na 45, to se sjecam da sam taman bio na 90% igre kad su izasli driveri

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 14:48 (D3lBoy).
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Postavis identicne postavke,odes na identicnu lokaciju i pokazes nam kako se to vrti kod tebe,moze li bit jednostavnije?...

Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Imat ce manje od tebe garant ,bas me zanima :-))))
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
drakula789 kaže...

Gaming je rijec,ne multitasking.

Brljas ti previse

Pricas gluposti, k'o i obicno. A evo pogledaj jedan "stariji" video kad je rijec o gamingu i streamingu pogotovo sto danas sve vise i vise ljudi radi ili ces reci da i to nije neka vrsta "gaminga"

p.s. kao sto je stjepanj rekao, intel/nvidia je za gotovane, amd je za one koji vole da se igraju 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 15:27 (chaselol).
11 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Postavis identicne postavke,odes na identicnu lokaciju i pokazes nam kako se to vrti kod tebe,moze li bit jednostavnije?...

Evo, snimio sam na brzinu i renderao u slabijem bitrateu jer se u suprotnom nebi nikad uploadalo. Ugl. kao što sam rekao HW na 2x pošto nema smisla držati na 8x pošto rijetko koja kartica može to tjerat fluidno, nisam mogao skuziti na kojoj je on tocnoj lokaciji snimio video ali tu negdje je, ista zona, čak i više "žbunja" i detalja je kod mene. Sa "sablasnim" FXom umjesto 4790k, i 290X umjesto 390X, sa snimanjem average 45-50 fpsa, bez snimanja na nekim dijelovima je 60 ali posto nije svuda isto recimo 55 average. Hejto ko šta hoce FX po nekim online benchevima sa neta, ali u praksi ne zaostaje za 4790k bar ne u witcheru.

EDIT: Sharpening je Low, ne utjece na performanse, a na high odvratno izgleda, umjetno

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 15:48 (D3lBoy).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

FX radi identicno u Witcheru 3, to sam ti testirao u temi fx 8320 sa gtx 780 i gtx 970, dakle witcher 3 jako dobro radi sa fx procesorima i iskoristava njegove razlike.

Kada sam prešao na i7 4790k jedino u Witcheru nisam dobio ništa, sve je ostalo isto.

nadalje, ovo nije ista pozicija nismo bezveze testirali svi na onoj mapi a ako hocesa testirati i usporedivati onda usporedujes identicno sa istim postavkama, to sto tebi izgleda umjetno ili ne uopce je nebitno jer utjece na fps.

dakle budi iskren inace nemoj niti komentirati, pa bar je pun youtube snimaka kako igra tocno radi, dakle tebi mora raditi lošije od moje r9 390x htio ti to priznati ili ne ali je tako....

moja r9 390x daje apsolutne normalne pefrormanse u svim igrama koje bi i trebala davati tako ukljucujci ovo witcher 3..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
toxic kaže...

FX radi identicno u Witcheru 3, to sam ti testirao u temi fx 8320 sa gtx 780 i gtx 970, dakle witcher 3 jako dobro radi sa fx procesorima i iskoristava njegove razlike.

Kada sam prešao na i7 4790k jedino u Witcheru nisam dobio ništa, sve je ostalo isto.

nadalje, ovo nije ista pozicija nismo bezveze testirali svi na onoj mapi a ako hocesa testirati i usporedivati onda usporedujes identicno sa istim postavkama, to sto tebi izgleda umjetno ili ne uopce je nebitno jer utjece na fps.

dakle budi iskren inace nemoj niti komentirati, pa bar je pun youtube snimaka kako igra tocno radi, dakle tebi mora raditi lošije od moje r9 390x htio ti to priznati ili ne ali je tako....

moja r9 390x daje apsolutne normalne pefrormanse u svim igrama koje bi i trebala davati tako ukljucujci ovo witcher 3..

Niti sam spomenuo da je 290X bolja ili FX, hvala bogu da nije, samo kazem kako neki spominju spominju performanse 290x/390x vs 970 kao da je 970 bolja kartica u svemu. Sharpening nema veze sa nicim naj obicnije izoštravanje slike, probaj off ili high, iako neznam ko moze izdrzat na high. Lokacija je čak i kompliciranija, trebao si onda navest koja je, probao sam trazit na mapi ali nisam nasao. Ali eto ovo su rasprave iz šupljeg u prazno

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

U Witcheru 3 on dobije 75 a mi jedva navucemo 55 i to je onak navuceno pa zar ti nije razlika?

nadalje tebi fps sigurno zna pasti na 50 njemu ako padne padne na 65.. pa hebiga to je razlika u igrivosti da ga hebes zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
toxic kaže...

U Witcheru 3 on dobije 75 a mi jedva navucemo 55 i to je onak navuceno pa zar ti nije razlika?

nadalje tebi fps sigurno zna pasti na 50 njemu ako padne padne na 65.. pa hebiga to je razlika u igrivosti da ga hebes zar ne?

Ok (ne zelim zvucat butthurt) ali jel ima di taj video sa fps counterom ? Ako je to istina onda svaka cast baš me zanima, nigdje nisam vidio toliku razliku izmedju 2 gotovo iste kartice. Osim naravno na dodgy stranicama i benchmarkovima u .jpeg formatu

17 godina
D3lBoy kaže...
toxic kaže...

Ok (ne zelim zvucat butthurt) ali jel ima di taj video sa fps counterom ? Ako je to istina onda svaka cast baš me zanima, nigdje nisam vidio toliku razliku izmedju 2 gotovo iste kartice. Osim naravno na dodgy stranicama i benchmarkovima u .jpeg formatu

par stranica unatrag je megatama snimoo video, izvolis

11 godina
neaktivan
toxic kaže...
D3lBoy kaže...
toxic kaže...

par stranica unatrag je megatama snimoo video, izvolis

Ajde super onda, ali pošto se meni zamjerilo za sharpening koji nema veze sa bilo cim, zasto je njemu HW na low (bitno) i Foliage (bitno) ? Iako sve u svemu bolji rezultat da
EDIT: tek sam sada skuzio da je Hairworks ugašen totalno. Ovdje se više nezna ko koga, pa i ja imam masu fpsa kad ugasim HW

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 16:12 (D3lBoy).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

svi smo testirali isto, cak i kolega sa furyx i titanx..

dakle jos jednom prosaltaj par postova unatrag ali ne moras jer je sve receno. ovo je igra gdje gtx 970 dominira nad r9 karticama iste klase i točka.

PS, uzmi si vremena snimi video sa fps counterom 

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2015 16:15 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice