AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 633.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
Luka123 kaže...

Jucer gledao puno videa etc.
Reko ma **** ti 970, R9 390 je tu!

Onda sto kazete GIGABYTE AMD Radeon R9 390 G1 GAMING ili Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC ??

Gigabyte mi je kao firma bolja, i daje 3 godine jamstva, sapphire 2 godine jamstva obije su u istom ranku, placa bi trebala sjesti danas, pa lijepo narucujem da nebi bilo... (opet trolla, od stjepanja).

moj vote ide za Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC

edit: kasnim malo s komentarom 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 10:49 (Kamikaza1600vti).
16 godina
Luka123 kaže...
axos kaže...
Luka123 kaže...

Jucer gledao puno videa etc.
Reko ma **** ti 970, R9 390 je tu!

Onda sto kazete GIGABYTE AMD Radeon R9 390 G1 GAMING ili Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC ??

Gigabyte mi je kao firma bolja, i daje 3 godine jamstva, sapphire 2 godine jamstva obije su u istom ranku, placa bi trebala sjesti danas, pa lijepo narucujem da nebi bilo... (opet trolla, od stjepanja).

Uzmeš jeftiniju. Ako je cijena ista uzmeš ovu radi 3 godine jamstva. Sapphire mi ima par frendova, a imao sam i ja par komada i nikad kvara. Gigabyte sam imao samo jednu matičnu i crkla nakon 5 godina rada. Naravno da ja nisam reprezentativni uzorak, ali to su moja iskustva.

Imo sam i ja losa iskustva sa gigabyte! Sapphire sam sad citao reviews, i svi govore da se uzme sapphire po drugim forumima zbog kvalitete izgrade.

Uglavnom naruceno iz future - it, Sapphire NITRO R9 390 8G GDDR5 TRI-X OC,

kurirska sluzba sutra da ce vec doci :P

Vidiš meni zadnje dvije grafe su gigabytice(r9 280x i gtx 580) i nikad problema, imal sam i saphire i opet nikad problema. Jedina firma gdje sam imal neispravne grafe je bila ASUS(i to dvije gtx 580). Ja bih uzel gigabyte jer 3 godine su 3 godine gare, a predivno zvuči dok prodaješ grafu da imaš garu, čak i može malo cijena gore. Ali tvoji su novci i uzmi kaj tebi bolje paše.

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Vec narucio sapphire nitro

Inace istina za garanciju dobijes +12 mjeseci, ali opet gigabyte sam imao prije nvidiju 8600 temp je isla do 85-90 nakon godinu dana, imao sam gigabyte maticnu prije toga, nije radio jedan pci utor, skuzio sam tek kad sam stavljao zvucnu u nju... tako da bjezim od gigabytea od tada ^^

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Giga trenutno radi smece od kartica, do prosle godine su bili medu vrhom po izradi sad yebeni uzas od materijala i reciklirane plastike! Bez obzira sto su im kartice hladne iskljucivo zbog horizontalnog sistema hladenja, kvaliteta je opala na razinu onih najeftinijih proizvodaca! Ocigledno neka nova politika kod gigabajta da se proda sto vise kartica! Jer nekad su bili medu najskupljima danas medu najeftinijima! Slagao se netko ili ne imao sam ih hrpu pa mogu reci svoj sud:)lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
Stjepanj kaže...
Giga trenutno radi smece od kartica, do prosle godine su bili medu vrhom po izradi sad yebeni uzas od materijala i reciklirane plastike! Bez obzira sto su im kartice hladne iskljucivo zbog horizontalnog sistema hladenja, kvaliteta je opala na razinu onih najeftinijih proizvodaca! Ocigledno neka nova politika kod gigabajta da se proda sto vise kartica! Jer nekad su bili medu najskupljima danas medu najeftinijima! Slagao se netko ili ne imao sam ih hrpu pa mogu reci svoj sud:)lp

Eto hvala bogu da sam narucio sapphire, sad bi me stjepanj jos bio dodatno oprao

17 godina
Stjepanj kaže...

Koja je bila zadnja?

Ja sam upravo prodao gtx 780ghz wf3 i odilcina izrada , sada imam gtx 970 isto điđu i također sve pohvale..

Da li misliš na neke drug izvedbe?

15 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ja sam dugo vagao izmedu gtx 970 i r9 390 i odlucio se za amd.Kod gtx 970 me najvise mucilo tih famoznih 3,5gb+0,5gb, tj bude li se poceo javljati stuttering kad prede 3,5gb.

Za sada sam zadovoljan grafom.U gta 5 na 1065/1550 radi na cca 70 stupnjeva te je gotovo necujna.Moram se jos malo poigrati sa oc da vidim koje su joj granice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

Koja je bila zadnja?

Ja sam upravo prodao gtx 780ghz wf3 i odilcina izrada , sada imam gtx 970 isto điđu i također sve pohvale..

njemu je zadnja - ona s kojom je nezadovoljan - bila 970 wf3, ako se ne varam

no mislim također da stjepko ustvari govori o debljini pcb-a za koji kaže da je tanji (što baš nisam vidio u usporedbi sa drugim 970-tkama) i da je lim na pokrovu hladnjaka tanji i savitljiviji nego ranije

meni osobno to ne bi značilo razliku jer neću grafu otresti o zid ili se nabacivati s njom, no možda je mislio i na kvalitetu komponenti - ali to nije spominjao

17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

Koja je bila zadnja?

njemu je zadnja - ona s kojom je nezadovoljan - bila 970 wf3, ako se ne varam

no mislim također da stjepko ustvari govori o debljini pcb-a za koji kaže da je tanji (što baš nisam vidio u usporedbi sa drugim 970-tkama) i da je lim na pokrovu hladnjaka tanji i savitljiviji nego ranije

meni osobno to ne bi značilo razliku jer neću grafu otresti o zid ili se nabacivati s njom, no možda je mislio i na kvalitetu komponenti - ali to nije spominjao

Samo ovo:

http://www.bug.hr/_cache/e2dbb65c4d348679abd61d2acfa46140.jpg

uspredba old school gtx 780 i gtx 970 obje điđine..

Vidite li razliku u kvaliteti ili ne?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Tanji PCB može napraviti funkcionalne probleme. Kroz PCB prolazi ogroman broj "žica" koje mogu jedna drugoj stvarati interferencije. Zbog toga PCB-ovi grafičkih kartica imaju jako mnogo slojeva (znatno više nego čak i vrhunske matične ploče), a takvi PCB-ovi su skupi. Ako neki proizvođač reši da uštedi i uradi custom dizajn sa tanjim PCB-om, to se može odraziti na OC-abilnost, a u najgorem slučaju i na stabilnost na standardnom taktu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ivan(4) kaže...

Tanji PCB može napraviti funkcionalne probleme. Kroz PCB prolazi ogroman broj "žica" koje mogu jedna drugoj stvarati interferencije. Zbog toga PCB-ovi grafičkih kartica imaju jako mnogo slojeva (znatno više nego čak i vrhunske matične ploče), a takvi PCB-ovi su skupi. Ako neki proizvođač reši da uštedi i uradi custom dizajn sa tanjim PCB-om, to se može odraziti na OC-abilnost, a u najgorem slučaju i na stabilnost na standardnom taktu.

ma problem je u tome što stjepko to nije mjerio, nego je riječ o subjektivnom dojmu, a on voli malo pretjerati

ja priznajem da nisam imao tu grafu u rukama, no po usporedbama fotki iz velike blizine te giga 970 i mislim da je bila asusova 970, razlike u debljini pcb-a se ne vide

dakle, mjernik u ruke i potvrditi koliko je mikrona  tanji pcb na gigi u odnosu na ostale, ostalo su samo priče

17 godina
picajzla0707 kaže...
Ivan(4) kaže...

ma problem je u tome što stjepko to nije mjerio, nego je riječ o subjektivnom dojmu, a on voli malo pretjerati

ja priznajem da nisam imao tu grafu u rukama, no po usporedbama fotki iz velike blizine te giga 970 i mislim da je bila asusova 970, razlike u debljini pcb-a se ne vide

dakle, mjernik u ruke i potvrditi koliko je mikrona  tanji pcb na gigi u odnosu na ostale, ostalo su samo priče

opet vam velim

imao sam u rukama i to prije par dana gtx 780 điđinu koja je ono tank od grafe i nije pcb ništa deblji od gtx 970 g1 gaming..

17 godina

odlican izbor kolega...

samo kad ti dojde pofotkaj istu da stjepanju bude srce na miru

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 15:55 (4mal).
14 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Da probam i u ovoj temi pa da vidim sta ce ljudi rec :D

Planiram uzeti Asus R9 390 8GB, hoce li moje napajanje moc to tjerat uz ostale komponente?
Nikakav OC nemam niti ga planiram..

------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

uzmi i rokaj 

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
4mal kaže...

uzmi i rokaj 

Nebu pre na knap il tak nes?

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ne

c/p

Hi - Yes, the Seasonic 520 will run your system. The +12v amps is a more important spec than total power.
A sys with an R9 390 requires 30-31 +12v amps, your PSU has 40 +12v amps.

You are good to go as is.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 16:09 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Evo da se i ja javim.
Dvoumio sam se izmedu GTX 970 i R9 390 te sam na kraju uzeo R9 390.

Prevagnulo je tih dodatnih 4 GB VRAM-a. Neke igre vec idu preko, a vjerojatno ce ih bit u buduce sve vise.

Malo mi je zao sto necu imat hairworks dide mide, ali to su ionako sitnice. :P

Trenutno moj slabasni CPU u TSoM-u ne radi nikakve probleme na max settingsima, vidjet cemo kako ce se ponasat u Witcheru kada to dode na red.

Kartica je tiha, tj. tiha u usporedbi s GTX260 koju sam imao prije. Ja sam cijelo vrijeme mislio da mi je zbog CPU-a bucan komp ali bio sam u krivu. 

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tnx 4mal. Sad mi je jedini problem dal ce stat u kuciste lol
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

koja je rebrand od r9 280x, zanima me jer bi reklamirao svoju radi coil whine-a

[G] carapa_junior
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
carapa_junior kaže...

Niti jedna!

12 godina
neaktivan
Butcher kaže...
carapa_junior kaže...

Niti jedna!

pa recimo sta bi onda u Adm-u dobio za nju nakon sto se maknu 280xice sa lagera?

[G] carapa_junior
16 godina
carapa_junior kaže...

Moraju ti dati istu ili novije generacije, znači R9 380X.

12 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...
carapa_junior kaže...

kolko vidim uopce nemaju 380x imaju 380 obicnu, neznam to bi radio tek kada se maknu stare, valjda ce do tada imati 380x

[G] carapa_junior
11 godina
protjeran
tonga 4gb možda?
16 godina
carapa_junior kaže...
Vkm996 kaže...
carapa_junior kaže...

kolko vidim uopce nemaju 380x imaju 380 obicnu, neznam to bi radio tek kada se maknu stare, valjda ce do tada imati 380x

Nije važno nek nabave, 380x je najbliže 280x-u. Ili nek ti daju gtx 960(makar je za zericu slabija) !

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 16:38 (Butcher).
16 godina
carapa_junior kaže...

A onda bi ti morali dat R9 390 jer ne smiju dat niži model iz serije.

Jedan kolega sa foruma je u zamjenu za ASUS R9 280X dobio ASUS GTX 980, ne znam dali je puka sreća ili su morali jer nisu imali drugi model istog ili malo boljeg ranga.

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

380x je rebrand a dobio bi tu ali jos nije izasla ..mozda dobis 390  

butcher naporan si i dosadan sa td bez argumenata a i pretani trolat da 960 lol

p.s kaj se tice zamjene za 980 to su se oni zabunili za brojku 9...imao je veliku srecu

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 16:50 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran

ne mogu pronać informaciju koji je to ćip na 380x, zapravo postoji li 380 X  uopce?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 16:42 (dabar_solta).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

ne tek treba doc i to je refresh bermude 

Moj PC  
0 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice