Cini mi se da ostajem na HD 5870 jos uvijek.Jedino sto bi me moglo natjerati na prelazak je mogucnost boosta sa driverima.Ukoliko rezultati budu ovakvi i sa novom revizijom drivera nema smisla prelaziti sa sadasnjih HD 6950/70 GTX 570/80 na ovu karticu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Cini mi se da ostajem na HD 5870 jos uvijek.Jedino sto bi me moglo natjerati na prelazak je mogucnost boosta sa driverima.Ukoliko rezultati budu ovakvi i sa novom revizijom drivera nema smisla prelaziti sa sadasnjih HD 6950/70 GTX 570/80 na ovu karticu.
Sležem se. Pričekat ćemo nVidijin odgovor pa ćemo vidjet što će biti. Vjerojatno će spustit cijene po izlasku keplera.. Pogotovo me zanima cijena 7970 kod nas kad izađe...
Al zato Keplera treba cekati, mislim da ove flagship karte izlaze tek krajem 2012. ako sam dobro shvatio.
pcb se cini cakum pakum
mmm,lijepe su, i vidim jako velik vapor chamber ispod, iskoristili su svo mjesto koje su imali za vapor chamber,očito da neče bi hladne i da su glasine o 300w tdp-u na 7970 istina.
Nesto si krivo zabrijo, problem novih Radeona svakako nije u pretjeranoj potrosnji i radnoj temperaturi, doduse spasio ih finiji node...
Kao sta sam prije koji dan rekao, problem je u novoj (ne)gaming arhitekturi s kojom se AMD ocito prikljucio Nvidinoj filozfiji computing chipova, ajde bar zasad jos nisu monolitni.
Za "game changera" trebalo im je bar nekakvih 30-40% u odnosu na GTX580, a Tahiti to jednostavno nema. Imaju max 15-20% i to samo ako gledamo novije naslove, doduse izvuci ce jos nesto s vremenom kroz drivere, al sve u svemu mlako - utrpali su previse tranzistora u computing od kojih sadasnje igre ne profitiraju bas previse, ako uopce... al ne sumnjam da ce profi linija itekako profitirat...
Sve u svemu ova nova linija zasad nit smrdi nit mirise, tko bas kupuje moze razmislit, iako je cijena pretjerana (doduse Nvidijina ponuda je jos gora ), ali ic raspodavat hardwer da bi uzeo ovo... bah.
Mozda kroz koji mjesec ovi novi Nvidijini derviti promjene stanje na trzistu, iako malo vjerojatno, fali svima 28nm wafera...
btw AMD ne bi bio AMD da jos nesto extra, totalno nepotrebno nezajebe:
Prosječno 25% iznad GTX580 i 40-50% u odnosu na 6970. Odlično.
http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/17
U Metro 35% ispred GTX580, 60% skoro od HD6970.
Potrošnja na razini HD6970, nešto hladnija i overclocka se u nebesa (1100MHz+ na zraku).
Uzimam 7950 prvom prilikom a hoću li je zadržati na duže vrijeme o tom potom.
pa nije nešto da je oderala gtx580 u bf3
Galaxy MDT core clock 860MHz, znači dosta viši od referentne.
16% doesn't sound like a lot, but this setting was not playable on the overclocked Galaxy MDT GTX 580, and it was playable on the HD 7970.
pa nije nešto da je oderala gtx580 u bf3
Galaxy MDT core clock 860MHz, znači dosta viši od referentne.
16% doesn't sound like a lot, but this setting was not playable on the overclocked Galaxy MDT GTX 580, and it was playable on the HD 7970.
šta je je svejedno ti ako grafa ima 50 ili 57 min fps-a igrivo je ali ako je ta razlika sa 25 u korist 30fps-a bitno je.
šta je je svejedno ti ako grafa ima 50 ili 57 min fps-a igrivo je ali ako je ta razlika sa 25 u korist 30fps-a bitno je.
Normalno, pa kažu sami da na jednoj jest igrivo, a na drugoj nije.
Pa da,gtx ima prosjek od 37 fps dok 7970 ima 47 šta je je,dok u minimumu nema velike razlike
Dobar skok u performansama , taman rekao bi.Što će nam sad skok od 50 % + , kako ćeš prodat staru karticu :D
Nije vrag da HD 6850 neće moć otić za 500 kn :(
Dobar skok u performansama , taman rekao bi.Što će nam sad skok od 50 % + , kako ćeš prodat staru karticu :D
Nije vrag da HD 6850 neće moć otić za 500 kn :(
500 kn nije ništa, ide ona i za par stotkla više
btw 1125MHz na default naponu, hebeno. GPU score porastao sa 7600 na 9000.
Još da EVGA izdaje Radeonke, bilo bi i 15k.
Pravo dobro skalira sa OC ova HD 7970.
Jel to znaci da ce pasti cena Nvidia GTX580 a medju njima i moj ULTRA CLASSIFIED favorit???
Pravo dobro skalira sa OC ova HD 7970.
Bilo je i vrijeme da napreduju, jer je to bila možda i najslabija točka na Radeonkama 6970/6950.
Znamo kad je microman davno testirao GTX 560 Ti OC-ed sa HD 6950 OC-ed, gdje je GTX 560 Ti dostigla i u dosta testova prestigla na stocku ipak nešto jaču 6950 2GB.
A sta bi vlada0101 kupovao?
Koja je očekivana cijena kod nas od HD7970?
Prosječno 25% iznad GTX580 i 40-50% u odnosu na 6970. Odlično.
http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/17
U Metro 35% ispred GTX580, 60% skoro od HD6970.
Potrošnja na razini HD6970, nešto hladnija i overclocka se u nebesa (1100MHz+ na zraku).
Uzimam 7950 prvom prilikom a hoću li je zadržati na duže vrijeme o tom potom.
ja bih ipak da se nesto revidiram, jer tradicionalno, kao i uvijek da sad, barem kad su u pitanju prve recenzije grafulja, drzao sam se Ananda, al ovaj put mi je nesto sumnjiv - primjerice score u BF3 mu odudara od ama bas svih ostalih... zasto neznam.
tako, da se i meni se cini da je razlika oko 25%, uz napomenu da bi s vremenom mogli i nategnut do onih mojih 30-40%, sto driverima sto rekompaliranjem softwera za GCN.
takodjer overclock je strasan, sve odreda bez ikakvih modova i prckanja po voltazana imaju bar po 15% boosta na racun njega...
jedini pravi minus je cijena koja totalno ne AMD-ovska, al jbg kad nemaju volumen pa se furaju na zelene...
ja bih ipak da se nesto revidiram, jer tradicionalno, kao i uvijek da sad, barem kad su u pitanju prve recenzije grafulja, drzao sam se Ananda, al ovaj put mi je nesto sumnjiv - primjerice score u BF3 mu odudara od ama bas svih ostalih... zasto neznam.
tako, da se i meni se cini da je razlika oko 25%, uz napomenu da bi s vremenom mogli i nategnut do onih mojih 30-40%, sto driverima sto rekompaliranjem softwera za GCN.
takodjer overclock je strasan, sve odreda bez ikakvih modova i prckanja po voltazana imaju bar po 15% boosta na racun njega...
jedini pravi minus je cijena koja totalno ne AMD-ovska, al jbg kad nemaju volumen pa se furaju na zelene...
s ovakvim OC potencijalom gdje se 1GHz i više dobije ko od šale vjerovatno će naknadno izbaciti HD7980 kao konkurenciju kepleru.
Ja bih rekao 460 funti * 1,5 ~ 6200 kn
s ovakvim OC potencijalom gdje se 1GHz i više dobije ko od šale vjerovatno će naknadno izbaciti HD7980 kao konkurenciju kepleru.
Ili HD7970x2
hehe neće toliko ipak al 4k oće
Ili HD7970x2
To se zna već da bude za par mjeseci. Govorim o single GPU.
hehe neće toliko ipak al 4k oće
Opet previše. Treba pričekat odgovor Nvidie ili eventualno potpunu smjenu generacije, možda se onda spusti u prihvatljivu(i realnu) razinu.(<3000kn)
* nasi porezi i trgovci... ma mozes odmah zaokruzit na 7000
Edit: bez zajeb..., u linksa ne ocekujem cijenu ispod 4500 krznasa, jedino ako u medjuvrmenu AMD smanji preporucenu prodajnu cijenu, u sto sumnjam
več sam stavija prije da je europska cijena oko 550 ojra znači sigurno oko 4000 kn
slabija hd7950 bi mogla bit oko 3000 kn
pa ako 7950 za 2 mj padne na 2600 kn i uz to otkljuca u 7970 bice super konbinacija ;)
nema potrebne trenutno za 7970 , 7950 bu cist dosta iako se prelazi sa 6970 na nju