AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.283
|
čitano: 1.954.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Navi

asus usa ima jedan od najgorih rma, odbijaju garancije zbog najmanjih sitnica

srecom da u zadnje vrijeme grafe ne rikavaju previse(khmm serija 5xxx)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 mjeseci
AMD Navi

Evo je konacno 😁 jos je nisam pošteno isprobao. Malo samo Days gone. Malo temperature memorije i hot spot visoke al to sam i ocekivao po recenzijama. Inace mogu namjestat rgb sa polychrođe appom iako imam msi maticnu 

Ono sta me zanima je neke stvari u vezi undervolta i smanjenja potrosnje. Nikad nisam dosad to radio, stavio sam pomalo bzvz na -20mv i -10 power limit. Jel bi to bilo ok? Na taj nacin je gpu clock otisao na 3400 mhz. Na hwinfo sam ocito imao spike na 500w hmm

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2025 19:06 (dani00).

7 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Navi

Čestitke na novoj vga, no ka vidim ove žice dolje prođe me jeza 

14 godina
dani00 kaže...

Evo je konacno 😁 jos je nisam pošteno isprobao. Malo samo Days gone. Malo temperature memorije i hot spot visoke al to sam i ocekivao po recenzijama. Inace mogu namjestat rgb sa polychrođe appom iako imam msi maticnu 

Ono sta me zanima je neke stvari u vezi undervolta i smanjenja potrosnje. Nikad nisam dosad to radio, stavio sam pomalo bzvz na -20mv i -10 power limit. Jel bi to bilo ok? Na taj nacin je gpu clock otisao na 3400 mhz. Na hwinfo sam ocito imao spike na 500w hmm

Cak i da smanjis samo voltazu ce biti OK, morao bi moci bar do cca -75.

Koliko ti je bila temp. memorije (ne u testu u Adrenalinu vec igrama)?

16 mjeseci
Mad Ant kaže...
dani00 kaže...

Cak i da smanjis samo voltazu ce biti OK, morao bi moci bar do cca -75.

Koliko ti je bila temp. memorije (ne u testu u Adrenalinu vec igrama)?

Sad sam na -40 i na -15 power limit i temp memorije mi bila na 87 max za nekih pola sata igranja Red dead redemption. Hot spot 75 a grafa 59. Igram se s tim još

Ono sta me zbunjuje je taj total graphics power na hwinfo. To su samo spikeovi ili sta? Jer u prosjeku mi je to preko 400w a tdp mi je max oko 260w sad kad sam stavio -15 power limit. A nikad ne vidim da mi je taj tgp ispod 350w dok igram a konstantno se mijenja. Zar su spikeovi toliko cesti? 

13 godina

Pogledaj power plan u winsima. Možda i napajanje te jebe.

Evo malo fake frameova by amd
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1DbM0DUTnp4

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2025 14:08 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 mjeseci
DarthMarkus kaže...

Pogledaj power plan u winsima. Možda i napajanje te jebe.

Evo malo fake frameova by amd
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1DbM0DUTnp4

evo, na slici je nekih 2 minute igre i konstantno je maximum power oko 400w a neka i dosta više. pa ne može valjda spike bit konstantan, to bi onda bila prava potrošnja a ne spike. Dok samo browsam tbp mi je oko 10-12w a maximum graphics power mi je uvijek preko 30w pa sve to 90w. ne kuzim vise nista i ne znam sta da pratim. a sta se napajanja tice, u pitanju je novi corsair rm850x

9 godina
AMD Navi

Hmm, evo jednog jutjubera koji je RX 9070 pretvorio u XT verziju

Taraba WoW
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2025 23:32 (Taraba).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Hvala za video, treba malo pričekati da se softwerski to popravi i omogući kako treba, da bude u dva tri jednostavna koraka bez mogučih komplikacija

14 godina
Wiz3m4n kaže...

Hvala za video, treba malo pričekati da se softwerski to popravi i omogući kako treba, da bude u dva tri jednostavna koraka bez mogučih komplikacija

Dva tri koraka do gubljenja jamstva i opterećivanja kartice koja nije predviđena za to sa 80 W više.

Što može poći po krivu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2025 9:58 (MewCore).
17 godina

Nije za svakoga kolega, slažem se

17 godina
AMD Navi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Po istoj cijeni 5070ti bez pardona. Nešto brža iako sve zavisi od naslova do naslova, dosta manje troši, rt(koji je i dalje na amdu za kc, čak ni medium ne može držat) i memorija je cca na 60C. Dlss4 isto...

Problem je što je kartica u startu bila 1200e, a sad je ima za 1000, u njemačkoj po 900. Bolji modeli su i dalje preskupi. Mene jedino od Amda vuče Red Devil. Tu karticu ispod 900e uhvatiti bi bilo ❤️.

Pogledajte cijene u Germanistanu.
https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/16073F106572994.html
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2025 11:48 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja dok ne odigram betmene i metroe ostajem na 4070ti.. Gledam danas na d4 ni 200w ne povuce . i onda me netko pita sto sam prodo 7900xt aka grijalica
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A velika ti razlika od 100w u toplini...

Ja napravio lock od 4k60 dok igram tsushimu i dragon age na gamepadu, I trosi samo 120w. A ako pustim na max ide na 360w.

Isto kao i auto, trosi koliko stisneš papučicu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...
Po istoj cijeni 5070ti bez pardona. Nešto brža iako sve zavisi od naslova do naslova, dosta manje troši, rt(koji je i dalje na amdu za kc, čak ni medium ne može držat) i memorija je cca na 60C. Dlss4 isto...

Problem je što je kartica u startu bila 1200e, a sad je ima za 1000, u njemačkoj po 900. Bolji modeli su i dalje preskupi. Mene jedino od Amda vuče Red Devil. Tu karticu ispod 900e uhvatiti bi bilo ❤️.

Pogledajte cijene u Germanistanu.
https://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/16073F106572994.html

Nebih se složio, gledaj malo 1% low koji je više bitan od avg fps, mada i u tom polju realno gledajuči je RX 9070 xt bolja kupnja....jeftinija u prosjeku 300e a bolje raw performanse sa tim da fsr4 ne zaostaje puno za dlsom....jedino RT performanse su na strani RTX-a

13 godina

U prosjeku 300e? Prika 9070 su između 850 i 900e, dok su 5070 od 900 do 1100 za bolje modele. Fs4 je odličan u 2 igre koje ga podržavaju. Meni nije normalno da memorija kuri na 85 čak i sa UVom. Dakle jedini adut je 1% low koji je kao bolji, sa 100w više potrošnje. Da se tu radi o početnim cijenama 750, 800e vs 1200e i manjkom stocka, ne bi uopće imali ovu diskusiju i ne raw perfomance nije bolji nego lošiji 5% prema GNu koji su testirali tonu igara.

Opet ponavljam, 9070 je odličan gpu i drago mi je da su malo protresli tržište, ali ove cijene nisu više OK.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2025 20:15 (DarthMarkus).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

rx 9070 xt solidni modeli su po 840e, dok su solidni modeli 5070ti po 1100e, ajde nije 300e, u krivu sam istina, 250e više je točnija cifra za sporiju karticu sa konstantno nižim 1% low

13 godina
Wiz3m4n kaže...

rx 9070 xt solidni modeli su po 840e, dok su solidni modeli 5070ti po 1100e, ajde nije 300e, u krivu sam istina, 250e više je točnija cifra za sporiju karticu sa konstantno nižim 1% low

Da brža je za -5%.

Evo ti solidni solid sa dostavom u HR

https://www.alternate.de/ZOTAC/GeForce-RTX-5070-Ti-SOLID-SFF-Grafikkarte/html/product/100123136?partner=DeIdealo&campaign=Grafikkarte/ZOTAC/100123136&utm_source=idealoDe&utm_medium=referral&utm_campaign=deidealo&utm_term=100123136

OCa se ko mutava. Steve je 5080 istu testirao u super je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2025 20:26 (DarthMarkus).
17 godina
AMD Navi

ja sam zadovoljan s mojom 9070 xt

ne brine me toliko ta temp memorije, ako ne ide preko 85. lako ju je drzati pod kontrolom ako ne radi na +10 power.

necu je mjenjat dok ne stigne nesto x2 jace za cijenu ispod 1k eura, a mislim da to nece tako brzo

da je ta zotac grafa bila raspoloziva za tu cifru kad sam ovu gledao bi ju normalo uzeo, ali sada nema smisla mjenjati.   

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2025 20:44 (Gemmy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
DarthMarkus kaže...
Wiz3m4n kaže...

Da brža je za -5%.

Evo ti solidni solid sa dostavom u HR

https://www.alternate.de/ZOTAC/GeForce-RTX-5070-Ti-SOLID-SFF-Grafikkarte/html/product/100123136?partner=DeIdealo&campaign=Grafikkarte/ZOTAC/100123136&utm_source=idealoDe&utm_medium=referral&utm_campaign=deidealo&utm_term=100123136

OCa se ko mutava. Steve je 5080 istu testirao u super je.

I 5 godina gare posto je zotac ?

13 godina
Da, vjerojatno. 5080 je 1300 i niže. Čim mi sjedne ovo naše što smo usrali, pikam ju.

Gemmy upravo zato i radim usporedbu. Cijene su stvarno počele nadolazit. J ga i ja sam se zaletio.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2025 20:58 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nemam dume.

Znam samo da cijene klize dolje. Valjda će i naši pratit trend.

https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/206229476_-geforce-rtx-5070-ti-solid-sff-zotac.html
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
DarthMarkus kaže...
Da, vjerojatno. 5080 je 1300 i niže. Čim mi sjedne ovo naše što smo usrali, pikam ju.

Gemmy upravo zato i radim usporedbu. Cijene su stvarno počele nadolazit. J ga i ja sam se zaletio.

Sto te muci oko radeonke? Temperature?

Evo sto mene nervira: Oko AMD-a u svim pogledima je uvijek neko zajebavanje, nema tu plug and play i gotovo, uvijek se nešto mora drkat, za proc sam morao u maticnu enableati ovo ono xmp pizde materine, evo i graficka prevruca undervolt ovo ono pa testiraj, ne razumijem, jel tak jebeno teško danas napravit nešto da radi. 1080ti mi je radila, 3070 mi je radila i to je jebeno to. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2025 11:01 (nhooydz).
16 godina
AMD Navi

Ma ja ne mijenaj 9070XT za ništa... blagi undervolt i minus TDP lockam FPS na svojoj rezoluciji evo npr Path of Exile 2 rokan na max postavkama na 5120x1440 rezoluciji 100 fps non stopp temp grafe ispod 50 stupnjeva, ne cujem komp uopce, memorija ispod 75 stupnja, hot spot ispod 70 itd... a potrosnja oko 150w max lol :)

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Većina ljudi će ubaciti grafu i ne dirati nista i biti zadovoljni.

Nebi valjda davali grafe u prodaju ako ce rikavati radi 85c memorije.

Meni ne prelazi 50c gpu, I 80c memorija na 1300rpm.

Vise sam namještao undervolt na 3080 jer je bila topla i glasna. Ova nije glasna niti pretopla.
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
AMD Navi

Malo manji iq kad je dosao na IT forum dat takvo pitanje. Cekaj dok sazna da se i sa nvidijom mora igrat kao i sa intelom i njihovim XMPom...

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 mjeseci
AMD Navi

Ja se troumim između hellhound, red devil I nitro plus. Najradije bi red devil ali pošto sa ovom imam doslovno 6-7mm lufta do rezervara vodenog, a 9070 je duža za 8mm od ove 7800xt... Kad bi morao dizat rezervar i radit novi hard tubing samo radi 1-2mm mislim da bi grafu otresao o zid... Tako da će najprije, ja mislim, past hellhound, jer skoro 100e više za nitro plus mi je malo previše.

Vidit ću da li se pomaknut rezervar za 1-2mm bez da dižem čitav vodovod. Nema teorije da mi se da to. Ali realno, koju kčinu rade kartice od metra i po za 300w tdp? 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
hahhaajaads kaže...

Malo manji iq kad je dosao na IT forum dat takvo pitanje. Cekaj dok sazna da se i sa nvidijom mora igrat kao i sa intelom i njihovim XMPom...

Baš, totalno low iq pitanje zašto ne moze nešto radit normalno i bez da se jebeš oko ičega, blesavo mi je to jednostavno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice