AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.922.150
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
ATi Catalyst - Topic o Driverima

HVALA, moram ti to reci, ja sam to kao prijedlog napisao kolegi na forumu koji je imao neke trzaje i tip mi je napisao da sam lud, a o TD da i nepricam...eto tnx ! Inace i ja sam zamjetio tu pojavu ali neznam zasto...

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 14:39 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
PR0MATRAC kaže...

I kod mene su bete uvijek radile kako spada i driveri opcenito - no nikada nidam osjetio neki realni boljitak u performansama - mislim da ljudi vise instalitaju te bete samo da bi imali najnovije nego sto ce nesto dobit a onda se mnogi ovdje zale na probleme...

Ja sam se žalio na problem kod 13.1 službenih drivera za win7 64Bit za ati 3850 grafu (to mi je drugi komp), driveri mi nisu instalirali catalyst control centar, uspio sam ga ručno instalirat iz foldera c:local disk/AMD/support/13.1 driveri/packages/apps/CIM, i sad imam catalyt al se neda otvorit, nešto su zasr*li iz amd-a, a nemam više živaca, sve sam probao, zadnji 12.6 službeni za 2xxx, 3xxx i 4xxx seriu su radili dobro, ali je još veće sr*nje šta se nemogu vratit na njih jer nemogu izbrisat trenutne 13.1... {#}

13 godina
1BIT kaže...
PR0MATRAC kaže...

I kod mene su bete uvijek radile kako spada i driveri opcenito - no nikada nidam osjetio neki realni boljitak u performansama - mislim da ljudi vise instalitaju te bete samo da bi imali najnovije nego sto ce nesto dobit a onda se mnogi ovdje zale na probleme...

Ja sam se žalio na problem kod 13.1 službenih drivera za win7 64Bit za ati 3850 grafu (to mi je drugi komp), driveri mi nisu instalirali catalyst control centar, uspio sam ga ručno instalirat iz foldera c:local disk/AMD/support/13.1 driveri/packages/apps/CIM, i sad imam catalyt al se neda otvorit, nešto su zasr*li iz amd-a, a nemam više živaca, sve sam probao, zadnji 12.6 službeni za 2xxx, 3xxx i 4xxx seriu su radili dobro, ali je još veće sr*nje šta se nemogu vratit na njih jer nemogu izbrisat trenutne 13.1... {#}

Za problem sa otvarenjem CCC - KLIK

Drivere možeš potpuno obrisati sa Driver Sweeperom.

15 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Za problem sa otvarenjem CCC - KLIK

Drivere možeš potpuno obrisati sa Driver Sweeperom.

Ma probao sam driver sweeper, u windowsima obriše sve osim display driver-a, u safe modu obriše sve, potom obrišem sve moguće foldere od ati-amd-a i probam ponovo instalirat, 13.1 driveri instaliraju samo display drivere, ništa više, a 12.6 javi grešku i ne instalira ništa (prepostavljam da unatoć svemu što obrišem, još uvijek ostane filova od 13.1), u safe modu nemogu ni pokrenut instalaciju, ručno uspijem instalirat, al nemogu pokrenut ccc, također sam probao control panel - add/remove programs - uninstal ccc i javlja grešku, probat ću tvojim redosljedom pa ću vidjet... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.2.2013 17:24 (1BIT).
15 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Evo uspio sam, puno ti hvala, sve radi, na kraju instalacije kada stisnem view log, nije mi instalirao AMD APP, mada nema veze, prepostavljam da mi grafa (ati 3850) ne podržava to, pa zato nije instaliralo, samo ti je krivi ovaj dio kada na C particiji u folderu config treba mjenjati installManager iz false u true, pa potom stisnut na instalaciju koja ponovo extract-a filove i mijenja u false, tako da sam to dva puta mjenjao u true, al nema veze, fala još jednom {#}

12 godina
neaktivan

Imam problem...

Igaro sam igri Farming simulator 2013, sada vise nece da mi radi zbog toga sto imam Catalist verzije 6.14.10.8545.

Inace imam graficku ATI RADEON 9550. 256 mb....

Dali neko zna sta da radim...

Dragon
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stavio sam te 13.2 beta 7 i dosta su bolji od bete 6. Far Cry 3 ima poboljšanja i više mi je iskorištena grafa, a i temperature su mi manje.

Fraps=>

2013-02-28 15:53:49 - farcry3_d3d11
Frames: 28464 - Time: 460718ms - Avg: 61.782 - Min: 42 - Max: 84

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da li vi brisete ove stare drajvere prije instlacije novih ili samo ruknete nove preko a on updejtuje ili sta li?

iskreno nekad sma brisao nekad nisam .. nisam neke razlike vidio al mozda grijesim pa reko da potvrdim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ja samo jedan preko drugog i sve uvijek u najboljem redu;-)))

My way
14 godina

Najsigurnije je izbrisati prek Catalyst Install Managera i onda s Driver Sweeperom pobrisati ostatke, restart i onda instalirati nove. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

normalno unistal pa instal i onda izbrišeš u amd folderu ostatke starih

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 16:39 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
DiRT kaže...

Stavio sam te 13.2 beta 7 i dosta su bolji od bete 6. Far Cry 3 ima poboljšanja i više mi je iskorištena grafa, a i temperature su mi manje.

Fraps=>

2013-02-28 15:53:49 - farcry3_d3d11
Frames: 28464 - Time: 460718ms - Avg: 61.782 - Min: 42 - Max: 84

si probao crysis 3 mozda????? 

14 godina
psihoroba kaže...
si probao crysis 3 mozda????? 

Nisam još, budem kroz par dana.

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
15 godina

ajd ja cu bas sad skinit pa pokrenit.

Na ovoj mojoj konfi vrtilo je od 26-50fps na max postavkama

edit: a mogu reci da se dobije mozda par fps nista primetno(cekam prvi patch igre,do tada nista)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 19:30 (psihoroba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel neko zna koji driver da skinem za Radeon HD4670 1GB DDR3 AGP (PC2 pod moj pc) za Windows XP SP3? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mxselotejp kaže...

Jel neko zna koji driver da skinem za Radeon HD4670 1GB DDR3 AGP (PC2 pod moj pc) za Windows XP SP3? 

koliko znam najnoviji driveri za 4000seriju su 12.6 ali kad sam isao na njihovu stranicu i popunio ovo mi je izbacilo..

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-xp64.aspx

pero
17 godina

Izašao je novi legacy driver. Samo, greškom si ga poslao na stranicu za XP 64-bit, njemu treba ovaj driver.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Skinuo sam driver i instalirao ali se ne prikazuje na right click menu, nema ga ni na all programs, samo na uninstall programs.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Uz pretpostavku da si skinuo pravi paket (onaj od 100 i kusur MB) i da imaš odgovarajući .NET Framework (moram priznati da nisam siguran koju verziju zahteva taj CCC, a oni hvala bogu nisu napisali), deinstaliraj iz Control Panela (izaberi da ukloni sav AMD-ov software), restartuj, pa ponovo instaliraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve sam napravio po uputama (uninstall, restart, install) ali kad sam ponovno instalirao opet mi izbaci samo Catalyst Install Manager od cca. 20mb. I na laptopu mi izbaci isto (Intel Core i5 3210m, 6GB DDR3, AMD Radeon 7670m) ali sve normalno radi, imam ga i na right click, i pod installed programs. btw. na laptopu mi je download imao oko 300mb

evo dva screenshota.

komp komp
laptop laptop
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mxselotejp kaže...

Sve sam napravio po uputama (uninstall, restart, install) ali kad sam ponovno instalirao opet mi izbaci samo Catalyst Install Manager od cca. 20mb. I na laptopu mi izbaci isto (Intel Core i5 3210m, 6GB DDR3, AMD Radeon 7670m) ali sve normalno radi, imam ga i na right click, i pod installed programs. btw. na laptopu mi je download imao oko 300mb

evo dva screenshota.

Neznam zasto na takvom laptopu imas xp, ali ajmo dalje...probaj extractat drivere kad ih skines pa instaliraj jedno po jedno.

pero
16 godina
neaktivan
Lord Pero kaže...
mxselotejp kaže...

evo dva screenshota.

Neznam zasto na takvom laptopu imas xp, ali ajmo dalje...probaj extractat drivere kad ih skines pa instaliraj jedno po jedno.

Na laptopu mu je 7. Piše ispod slike.

Early adopter
12 godina
neaktivan

Jeli se ikome događalo da im se driveri ruse na high postavkama na bf3? Probao sam 13.1 i 13.2 beta, i na oba se sruše nakon 5 minuta igre na high, a na mediumu i low sve radi normalno. Graficka je Sapphire HD7770, i nije overclockana.

No matter how far we are, we're always looking at the same sky

0 0 hvala 0
15 godina
TheAtomicMiner kaže...

Jeli se ikome događalo da im se driveri ruse na high postavkama na bf3? Probao sam 13.1 i 13.2 beta, i na oba se sruše nakon 5 minuta igre na high, a na mediumu i low sve radi normalno. Graficka je Sapphire HD7770, i nije overclockana.

Kako znaš da su se driveri srušili? I zašto igraš na high kad nemaš dovoljno jak hardware za to. Probaj malo smanjit postavke igre jer ne virujen da ti igra ide fluidno na high.

Zadar živi vječno!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 11:16 (zeko73).
13 godina
neaktivan
Lord Pero kaže...
mxselotejp kaže...

evo dva screenshota.

btw na laptopu mi je 7 Enterprise x64, i vidi se da je na laptopu zbog baterije desno dolje, na kompu je xp. 

12 godina
neaktivan
zeko73 kaže...
TheAtomicMiner kaže...

Kako znaš da su se driveri srušili? I zašto igraš na high kad nemaš dovoljno jak hardware za to. Probaj malo smanjit postavke igre jer ne virujen da ti igra ide fluidno na high.

Probao sam igrati na high postavkama i imao bih nekih 30 - 40 fpsa. Igra bi mi se nakon 5 minuta freezala i pisalo bi AMD driver has successfuly recovered from crash.

No matter how far we are, we're always looking at the same sky
17 godina
TheAtomicMiner kaže...
zeko73 kaže...
TheAtomicMiner kaže...

Probao sam igrati na high postavkama i imao bih nekih 30 - 40 fpsa. Igra bi mi se nakon 5 minuta freezala i pisalo bi AMD driver has successfuly recovered from crash.

Ako je 1GB verzija grafe, onda jednostavno ne ide High, zaboravi... Nema grafa dosta svojeg RAM-a u tom slučaju, pa ti se zato vjerojatno ruši kad se "prepuni"

13 godina
protjeran
ovak dali ti je laptop spojen na struju ili igras na bateriji, drugo instaliraj si specy program i javi nam temperature prije i poslje bf3 tj prije nego se rikne,jer bf3 je koda si upalio prime95 znaci max cpu i gpu usage!!! inace bf3 je jako osjetljiv na hardwer(poprilicno je nestabilan ak nesto ne stima s doticnim dok ce u svemu drugome raditi normalno), i zadnje probaj neke starije drajvere recimo 12.10, pa onda probaj 12.11beta...Lp
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina

Koji su najnoviji driveri za HD 7870

Work hard play harder
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Vuk15 kaže...

Koji su najnoviji driveri za HD 7870

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/amdcatalyst132betadriver.aspx

E-mail: