AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.279
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Puls3 kaže...

skinuo sam,ali neuspjesno.cini mi se da je to onaj fan kaj nema mogucnost regulacije

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
14 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Tako znaci.Hvala na objasnjenju.

Pa strpi se par dana dok ne kupis sebi novu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa!

Imam pitanje vezano uz OC preko Catalysta. Nisam još radio to na HD5770, pa eto da isprobam. 

Ono što me zanima jest da li se frekvencije koje ja narihtam koriste stalno (i kada je grafa u IDLE-u) ili se na narihtane taktove digne samo kad je grafa pod većim opterećenjem?

Catalyst mi inače stavi frekve u IDLE-u na 400/1200MHz što mi paše jer se grafa ne grije niti se vent čuje tada.

Da li će, ako dignem frekvencije sa STOCK (850/1200MHz) na neš više i dalje u IDLE-u biti korištene 400/1200MHz ili ću morati isključivat i uključivat AMD Overdrive pri svakom ulasku tj. izlasku iz igre? 

Jasno mi je da se grafa više grije dok je pod OC-om, vent se brže vrti i ostale stvari, konkretno me zanima ovo. {#}

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
VeX7 kaže...

Pozdrav ekipa!

Imam pitanje vezano uz OC preko Catalysta. Nisam još radio to na HD5770, pa eto da isprobam. 

Ono što me zanima jest da li se frekvencije koje ja narihtam koriste stalno (i kada je grafa u IDLE-u) ili se na narihtane taktove digne samo kad je grafa pod većim opterećenjem?

Catalyst mi inače stavi frekve u IDLE-u na 400/1200MHz što mi paše jer se grafa ne grije niti se vent čuje tada.

Da li će, ako dignem frekvencije sa STOCK (850/1200MHz) na neš više i dalje u IDLE-u biti korištene 400/1200MHz ili ću morati isključivat i uključivat AMD Overdrive pri svakom ulasku tj. izlasku iz igre? 

Jasno mi je da se grafa više grije dok je pod OC-om, vent se brže vrti i ostale stvari, konkretno me zanima ovo. {#}

u idleu,tj. u windowsima će bit i dalje smanjene frekvencije...pomakni slidere do kraja,stisni testiranje i to je to

meni je u win7 za 5850 grafičku idle 157/300MHz a u loadu tj. igrama u ccc najviše ide do 775/1125

edit:upali gpu-z i odi na sensors i vidjet ćeš koje su ti trenutne frekvencije

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 15:03 (M4X).
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

u idleu,tj. u windowsima će bit i dalje smanjene frekvencije...pomakni slidere do kraja,stisni testiranje i to je to

meni je u win7 za 5850 grafičku idle 157/300MHz a u loadu tj. igrama u ccc najviše ide do 775/1125

edit:upali gpu-z i odi na sensors i vidjet ćeš koje su ti trenutne frekvencije

Odlično! Baš me zanima dokle ide ova moja stvarčica sa tim rev.2 hladnjakom na sebi {#}

Hvala na brzom odgovoru {#}

16 godina
neaktivan

Napravio sam kak si reko - zviznuo slidere na max (960/1445MHz) i stisnuo "Tst Custom Clocks". Nakon par sekundi javilo mi je "Passed".

Jel se mogu ja pouzdat u to kaj mi je javio Catalyst ili da ipak spustim taktove? Nije bilo artefekata na onoj "slici s duginim bojama". {#}

0 0 hvala 0
16 godina
VeX7 kaže...

Napravio sam kak si reko - zviznuo slidere na max (960/1445MHz) i stisnuo "Tst Custom Clocks". Nakon par sekundi javilo mi je "Passed".

Jel se mogu ja pouzdat u to kaj mi je javio Catalyst ili da ipak spustim taktove? Nije bilo artefekata na onoj "slici s duginim bojama". {#}

pa bas i nemozes,jer meni se znalo dogadjat da na istim postavkama brzine gpu-a i memorije koje su bile ocane,npr 940/1400 nekad napise "passed",a nekad ne.najpametnije bi ti bilo nabacit neki benchmark npr. heaven 2.0 i stavit sve na max,extreme tesselation,ugl nesto sto ce ti opteretit graficku u full.ako ti bude izbacivalo kakve artefakte,tipa kockice ili crtice,onda malo smanjis frekvencije i opet probas,i tako sve dok ne nadjes stabilne brzine

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
17 godina
odjavljen
VeX7 kaže...

testiraj sa 3dmark vantage,3dmark 11 i sa igrama...ako se ne friza ili se ne pojavljuju artefakti možeš ostavit te taktove

pazi na temperature za gpu i memoriju

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
16 godina
neaktivan
M4X kaže...

testiraj sa 3dmark vantage,3dmark 11 i sa igrama...ako se ne friza ili se ne pojavljuju artefakti možeš ostavit te taktove

Da, upalit ću sad Furmark pa nek se pecka {#}

17 godina
odjavljen
VeX7 kaže...
M4X kaže...

Da, upalit ću sad Furmark pa nek se pecka {#}

nemoj furmark,spržit ćeš grafičku

neznam koliko uopće idu 5770 grafičke...potraži na internetu...memorija mi se čini previše

16 godina
neaktivan
M4X kaže...

nemoj furmark,spržit ćeš grafičku

neznam koliko uopće idu 5770 grafičke...potraži na internetu...memorija mi se čini previše

Hvala još jednom za savjete.

Uspio sam nać stabilne taktove - 950/1400MHz. Provjerio sa 3DMarkom '06 i '11 na raznim rezolucijama i detaljima i nije bilo problema.

Ni sa temperaturom (ako se ne varam, MAX 60*C, a to nije puno) ni sa artefektima.

Ipak ne hoda to... Uključim novi TDU2, igram 5min i bum, ode sve.

Al mi nije jasno kak je onda prešla preko oba 3DMarka na više različitih postavki i rezolucija, a na ovom čudu neće.

A niš, idem se dalje igrat s tim {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 23:36 (VeX7).
14 godina
neaktivan

Imam problem s novim Contol Centrom 11.2... kod otvaranja CCC-a dobim ovaj error ...Probao sam sve maknut pa ponovno install al opet isto..

Hellpp.. Tnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi probao Driver Sweeperom?

Ako neide mozda i cijeli OS nanovo? :S

EDIT: mozda installat MS .NET Framevork zadnji...Imas li sve updateove, i jel to Windows 7ica??

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 21:01 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li nekome s novim driverima blokira Firefox kad ga se ide zatvorit na X? Meni kad idem minimizirat ili zatvoriti Firefox strelica od miša kao da trokira i priskače po tipkama u gornjem desmom kutu, a sa starijim driverima bude sve u redu. Da li mi treba ATI Stream SDK v2 instalirat?

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 10:31 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probao sa Driver sweeperom opet isto...instaliran novi .Net... updateovi svi instalirani.. je, win7 je..

15 godina
spartacus22 kaže...

Probao sa Driver sweeperom opet isto...instaliran novi .Net... updateovi svi instalirani.. je, win7 je..

Skini najnovije drivere ako već nisi. Tim instalacijskim paketom obriši stare. Instaliraj Driver sweeper. Uđi u safe mode i u safe mode-u pokreni Driver sweeper te obriši ostatke Catalysta. Nakon toga instaliraj drivere (ne u safe mode-u jel).

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
spartacus22 kaže...

Skini najnovije drivere ako već nisi. Tim instalacijskim paketom obriši stare. Instaliraj Driver sweeper. Uđi u safe mode i u safe mode-u pokreni Driver sweeper te obriši ostatke Catalysta. Nakon toga instaliraj drivere (ne u safe mode-u jel).

Probano.. opet isti problem

15 godina
neaktivan

poZz, imam graficku ati radeon hd 4770 i je li bolje da instaliram ove najnovije drivere ili ove original koji su dosli uz graficku? hvala

Music4ever
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Najnovije...nikako te koji dolaze uz grafu!

17 godina
protjeran
Almin94 kaže...

poZz, imam graficku ati radeon hd 4770 i je li bolje da instaliram ove najnovije drivere ili ove original koji su dosli uz graficku? hvala

Haha. One koji rade:D

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
15 godina
Razer_Copperhead kaže...

Da li nekome s novim driverima blokira Firefox kad ga se ide zatvorit na X? Meni kad idem minimizirat ili zatvoriti Firefox strelica od miša kao da trokira i priskače po tipkama u gornjem desmom kutu, a sa starijim driverima bude sve u redu. Da li mi treba ATI Stream SDK v2 instalirat?

Da to je česti bug sa novim driverima. Jedini nacin zasada da to rijesis je da odes u control panel>mouse i isključis mouse shadow.

Sretno

17 godina
neaktivan
WindEmperor kaže...
Razer_Copperhead kaže...

Da to je česti bug sa novim driverima. Jedini nacin zasada da to rijesis je da odes u control panel>mouse i isključis mouse shadow.

Sretno

Isključio sam i sada više ne blokira. {#}

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
17 godina

najava 11.4, donosi neke novosti

Moj PC  
1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan

Catalyst 11.4 Preview - Download

Ne znam gdje je nestao 11.3...

Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina

Delivers performance enhancements for the AMD Radeon™ HD 6000 Series & Windows 7

Ovo mi je uvijek drago procitat.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Jer se to već može instalirati? Da nije to nekakva beta pa da mi shebe novu 6970..xD

Evo upravo downloadam

serve the servants oh no that legendary divorce is such a bore
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 17:45 (stoncin3).
15 godina
stoncin3 kaže...
ATiGamer kaže...

Jer se to već može instalirati? Da nije to nekakva beta pa da mi shebe novu 6970..xD

Evo upravo downloadam

Javi kakve su performanse {#}

BE HAPPY xD : )
17 godina
protjeran
Joe Cooker kaže...
stoncin3 kaže...
ATiGamer kaže...

Javi kakve su performanse {#}

Evo idem stavit pa postam tu 3DMark11 sa 11.2 i 11.4 preview kad izbencham{#}

Evo: 11.2 pa idem stavit ove druge jer moram rebootat poslije pa da se ne izgubi rezultat c/p

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 18:05 (stoncin3).
15 godina

Stoncin, ak imaš volje, ili netko drugi, da odvrtiš iste bencheve kao i ja na 6xxx seriji, i to od drivera 10.12 do 11.4?

Mogli bi stvarno napraviti odličan članak, i ukratko vidjeti na koju seriju se AMD više fokusira tijekom vremena. Ovaj vikend bi to mogli zgotovit..pa ako imaš vremena i volje..javi se da uskladimo bencheve i dogovorimo se..{#}

17 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

Stoncin, ak imaš volje, ili netko drugi, da odvrtiš iste bencheve kao i ja na 6xxx seriji, i to od drivera 10.12 do 11.4?

Mogli bi stvarno napraviti odličan članak, i ukratko vidjeti na koju seriju se AMD više fokusira tijekom vremena. Ovaj vikend bi to mogli zgotovit..pa ako imaš vremena i volje..javi se da uskladimo bencheve i dogovorimo se..{#}

Može!:-)

Zašto ne?{#} Samo navedi koje bencheve i idemo. Koju karticu imaš, piše ti pod Moj PC 5770?:O

ot Evo rezultat sa 11.4 i GPU_z u prilogu.

BTW rezultat i nije baš fantastičan ako gledamo pomak u performansama

4406 marks vs. 4495 marks

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 18:33 (stoncin3).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice